Helsinki-Cotonou Ensemble

Yhtye
Helsinki-Cotonou Ensemble

Kuva/Photo: Ilona Savola

Profiili

Perustettu2012
Jäsenet
Linkit

Helsinki-Cotonou Ensemble on helsinkiläisen kitaristi Janne Halosen ja beniniläisen lyömäsoittaja-laulaja Noël Saïzonoun luotsaama kahdeksanhenkinen yhtye. Projekti sai alkunsa tammikuussa 2012, kun Halonen, rumpali Juha Räsänen ja basisti Sampo Riskilä matkustivat stipendiaateiksi suomalais-afrikkalaiseen kulttuurikeskukseen, Villa Karoon, Guineanlahden rannalle, Grand-Popoon, Beniniin. Kvartettia vahvistettiin vielä neljällä afrikkalaismuusikolla, ja helmikuussa 2012 ryhmä soitti kolme konserttia Beninissä; kaksi Cotonoussa, Beninin suurimmassa kaupungissa, sekä yhden edellä mainitussa kotikylässään, Grand -Popossa.

Menestyksekkäiden esiintymistensä jatkoksi yhtye suuntasi Cotonouhun äänittämään albumia. Kokoonpanoon liittyi Beninin-konserttien ja studiosessioiden ajaksi myös maahan lomailemaan saapunut hip hop -artisti ja mediapersoona, Axl Smith, jonka rap-osuus kuullaan kappaleella "The Gong".

Kesällä 2013 yhtyeen debytti "Beaucoup De Piment!" julkaistiin Suomessa, ja yhtye teki 19 esiintymistä kattaneen kiertueen. Vuonna 2014 luvassa on lisää keikkailua Suomen lisäksi ainakin Ruotsissa, Tanskassa ja Italiassa, sekä loppuvuodeseta julkaistavaksi suunniteltu toinen pitkäsoitto.

Noël Saïzonoun ja Janne Halosen säveltämä musiikki on yhdistelmä beniniläisiä Voodoo -uskonnosta ammentavia perinnerytmejä, afrobeatia, jazzia, funkkia ja hip hoppia.