Halme Prospekt

Yhtye
Halme Prospekt

Profiili

Perustettu1999
Jäsenet
Linkit

Halme Prospekt sai alkunsa Hepa Halmeen soololevyillä esiintyneiden muusikoiden muodostettua vakituisen kokoonpanon. Se aloitti säännöllisen toimintansa vuonna 2008 Prospektor-albumin ilmestymisen jälkeen.

Yhtyeen musiikillisen kehittymisen kannalta erityisen merkittävä vaihe oli ravintola Libertéssä vuosina 2009–2010 toiminut Prospektor-klubi. Siellä yhtye esiintyi merkittävien muusikkovierailijoiden kanssa (muun muassa Asa, Pentti Dassum, Seppo Kantonen, Pekko Käppi Olavi Louhivuori, Jarmo Saari ja Roi Vaara). Klubilla työstettiin yhtyeen seuraavan Prospektrum-albumin kappaleet. Sen TUM Records julkaisi vuonna 2013, ja sitä seurasivat esiintymiset mm. Rytmihäiriö-klubilla, JazzEspalla ja Tampere Jazz Happeningissa. Kaksi uusinta albumia Pajazzo (2015) ja Bluespektor (2018) on julkaissut porilainen Karkia Mistika Records.

Halme Prospekt on kehittynyt Hepa Halmeen sävellysten esitysalustasta itseohjautuvaksi kollektiiviksi. Se kykenee muotouttamaan lähtökohdiltaan hyvin erilaisia sävellyksiä osaksi persoonallista yhtyesointiaan. Niinkin erilaisten säveltäjien kuin Jerry Garcian (Grateful Dead), Dave Hollandin ja Edward Vesalan tuotanto on saanut Halme Prospektin käsittelyssä täysin uusia, tyylitietoisia tulkintoja.

Halme Prospektin omaleimaisuuden vuoksi sen musiikkia ei voida sijoittaa yhteen määrättyyn tyylilajiin. Käytetty sävellysmateriaali on rakenteeltaan usein moniosaista, paikoitellen hyvin tarkasti sovitettua, mutta toisaalta se sisältää avoimia ja vapaasta kollektiivisesta improvisaatiosta rakentuvia elementtejä. Standardimaista teema/soolot/teema -rakennetta sovelletaan harvemmin. Halme Prospektin erityispiirteeksi ovat muodostuneet monitaiteelliset tuotannot, joissa musiikin lisäksi on hyödynnetty kirjallista, visuaalista ja/tai performance-ilmaisua.

Yhtye valmistautuu parhaillaan uuden, vuoden 2019 lopulla ilmestyvän levyjulkaisun tuotantoon. Se edustaa aikaisempaan verrattuna taiteellisesti ja tuotannollisesti selkeää edistysaskelta, jolla yhtyeen vuosikymmenen aikana hioutunut yhteistyö nousee esiin uudella tasolla.