Loppuvuodesta 2013 perustettu Elena Mindru Finnection (aiemmin Elena & The Rom Ensemble) on noussut lyhyessä ajassa Suomen jazzkartalle. Tähän on vaikuttanut Young Nordic Jazz Comets kilpailun Suomen osakilpailun voitto keväällä 2014 ja kotimaan kriitikoissa ihastusta  herättäneen ensilevyn ”Evening In Romania” julkaisu syksyllä 2014. 

Persoonalliset romanialaisesta kansanmusiikista vaikutteita ammentavat sävellykset, valovoimaiset solistit sekä mielenkiintoinen instrumentaatio erottavat kokoonpanon edukseen muista suomalaisista jazzyhtyeistä. Sävellyksistä vastaa Elena Mindrun ohella yhtyeen pianisti Tuomas J. Turunen. 

Yhtyeen liveshow on energinen, tunnelmallinen ja herkkä kokonaisuus, joka vie kuulijan musiikilliselle matkalle Balkanille, Atlantin taakse ja takaisin. Ryhmä on voittanut Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun Suomen osakilpailun vuonna 2014, ja se on ollut aktiivisen kotimaan ja ulkomaankeikkailun ohella edustamassa Suomea Euroradio Jazz Competitionissa Rotterdamissa kesäkuussa 2015.