DEFEKT

Yhtye
DEFEKT

Profiili

Perustettu2008
Jäsenet
Linkit

DEFEKT oli alunperin kokelu, joka muodostui yhtyeen jäsenten äärimmäisen luovasta ajanjaksosta. Vuonna 2008 kaikki yhtyeen jäsenet opiskelivat musiikkia Göteborgissa, Ruotsissa, jossa tutustuivat toisiinsa eri projektien ja levytyssessioiden kautta. Vietettyään aikaa yhdessä materiaalia sävellellen, harjoitellen ja musiikillista konseptia suunnitellen, yhtye otti rohkean askeleen ja marssi suoraan studioon äänittämään uusia kappaleita. Yhtyeen jäsenet olivat kuitenkin kiireisiä muiden projektiensa kanssa ja levyn julkaisua siirrettiin eteenpäin.

DEFEKT kokoontui uudelleen yhteen vuoden 2008 jälkipuoliskolla ja onnistui järjestämään ensimmäisen kiertueensa, joka vei heidät Ruotsiin, Suomeen ja Viroon helmikuussa 2009 sekä myöhemmin samana vuonna myös Norjaan. Yhtyeen debyyttialbumi Pete's Game Machine julkaistiin viimein syksyllä 2010, jota seurasi 14-päiväinen kiertue Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa.

Syksyllä 2011 DEFEKT valittiin esiintymään the European Jazz Nights Showcase -festivaaleihin Jazzahead-konferenssissa Bremenissä, Saksassa. Showcase oli esimakua yhtyeen tulevalta albumilta, jota jäsenet ovat olleet jo studiossa työstämässä.