Siirry pääsisältöön

DANTCHEV:DOMAIN

Yhtye
DANTCHEV:DOMAIN

Profiili

Perustettu2019
Jäsenet
  • Anna Dantchev
  • Antti-Pekka Rissanen
  • Erno Haukkala
  • Joao Luis
  • Kenneth Ojutkangas
Linkit
Booking

DANTCHEV:DOMAIN -yhtyeen musiikissa yhdistyvät vahvat elokuvalliset melodiat, tiukat Bulgarian rytmit sekä jazzin improvisaatio.

Vuonna 2019 Anna Dantchevin sävellyksien ympärille syntynyt taidokas ja karismaattinen yhtye julkaisi debyyttialbumin Say It toukokuussa 2020 (Glomama Music). Albumi nousi julkaisun jälkeen mm. arvostetulle World Music Charts Europe-listalle sekä oli useita viikkoja peräkkäin Roots Music Report-listan top kympissä.

Yhtyeen uniikki instrumentaatio ja musiikkigenrejen tiukkoja määrityksiä kaihtava persoonallinen ja vahva tyyli, on tuonut yhtyeelle yleisöä yli genre- ja maanrajojen. Dantchevin vahvaa ja monipuolista ääntä on joissain arvioissa verrattu Nina Simonen jylhään ääneen ja Mercedes Peonin avantgarde-tyyliin. Englanniksi ja bulgariaksi lauletut ihmisenkokoiset tarinat ovat saaneet yleisöltä kiinnostuneen vastaanoton. Dantchevin tapa yhdistää omassa laulutyylissään bulgarialaista laulutekniikka jazzin herkkyyteen ja universaaliin tarinankerrontaan on ihailtu kansainvälisissäkin arvioissa. Yhtyeen muiden jäsenten oma tyyli ja musiikillinen tausta yhdistyvät saumattomasti Dantchevin tyyliin. Bändin nuoresta iästä huolimatta yhtyeen jäsenet ovat kaikki omalla kentällään kokeneita.

Dantchevin musiikki nostaa omalta osaltaan esiin tämän päivän Suomen musiikkikentän monimuotoisuutta sekä ensimmäistä kertaa maailmanlaajuisesti myös suomalais-bulgarialaista musiikillista kieltä. DANTCHEV:DOMAIN on jo lyhyessä ajassa saanut mainetta eräänlaisena uuden tien kulkijana. Aika on kypsä myös uusille musiikillisille  tarinoille.

Anna Dantchev - laulu, tupan-rumpu
Erno Haukkala - pasuuna, sousafoni
Kenneth Ojutkangas - kitara, tuuba
Antti-Pekka Rissanen - rummut
Joao Luis - vibrafoni, perkussiot