Cuejero

Yhtye
Cuejero

Profiili

Jäsenet
Linkit
Booking

CUEJERON (FI/ES/CL) musiikki imaisee kuulijansa inspiroivien soundien, energisten rytmien ja intohimoisten melodioiden maailmaan. Näissä ainutlaatuisissa sävellyksissä toisensa kohtaavat viinistä ja rakkaudesta kertovat flamenco-laulut sekä latinalaisen jazzin ja Välimeren groovet. Tämä maukas cocktail on saanut inspiraationsa musiikillisista perinteistä, jotka alunperin syntyivät monenlaisten kulttuurien fuusioiduttua samalla maankamaralla. 

Vuonna 2016 yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa, joka äänitettiin Bostonissa (USA), Madridissa (Espanja) ja Helsingissä (Suomi). Se tuotettiin yhteistyössä Maailman musiikin keskus ry:n, The Mediterranean Music Institute of Berklee College of Musicin kanssa, Oscar Stagnaron ja Mathew Nichollin johdolla. Viime vuosien aikana tämä kansainvälinen yhtye on basisti ja säveltäjä Javier Sanchezin johdolla esiintynyt muun muassa seuraavilla lavoilla: Rytmihäiriöklubi, Clamores Jazz, Teurastamo yöt, Berklee Performance Center, Kaustinen Folk Music Festival, Zaragoza Jazz Festival, Etnosoi!, Aarhus Jazz Festival, Art goes Kapakka, Festival ciclo por la música, Helsingin Musiikkitalo, Espan lava, Kulttuurikeskus Caisa, Vuotalo, jne.

Uusi albumi ”Inmerso” julkaistaan yhteistyössä Maailman musiikin keskuksen kanssa ja julkaisupäivän konsertti on marraskuussa 2019 osana Etnosoi! -festivaalia. Esitykseen tuo lisämakua taiteilija Sofia Tvaltvadzen upeat visuaaliset liveprojektiot. Tämä albumi on tulosta neljän vuoden intensiivisestä luovasta työstä, joka on tuonut studioon 24 maailmanluokan muusikkoa ja heidän instrumenttinsa. Musiikki sisältää virtuoosi Maher Mahmoudin udin soittoa ja Rafita de Madridin ja Enrique el Piculaben voimakkaat flamenco-lauluäänet. Tuottamisessa on ollut mukana Pablo Rubén Maldonado ja Jens Christian Jensen ”Chappe”. Äänisuunnittelussa ovat työskennelleet Tuomas Haimakainen ja Veera Vallinkoski. Tätä et halua missata!

Toni de Maria (Suomi) - Flamenco-kitara
Ricardo Padilla (Chile) - Lyömäsoittimet
Lotta-Maria Pitkänen (Suomi) - Viulu
Javier Sanchez (Espanja) - Kontrabasso ja nauhaton basso