Siirry pääsisältöön

Case Kämäräinen

Yhtye
Case Kämäräinen

Case Kämäräinen

Profiili

Perustettu2018
Jäsenet
  • Grzegorz Tarwid
  • Marek Konarski
  • Petter Asbjørnsen
  • Tomi Kämäräinen
Linkit

Case Kämäräinen kvartetin toinen albumi Joyride julkaistiin huhtikuussa 2021. Albumi jatkaa yhtyeen soittajien erilaisten soittotyylien kiehtovaa sulatusuunia. Joyride on kokonaisuus hienoja sattumia kansitaiteesta tarinoihin kappaleiden takana.

Kesäkuussa 2019 Suomeen Kööpenhaminan vilskeestä palannut Tomi Kämäräinen aloitti toisen levynsä sävellystyön. Opetus työt veivät aikaa omalta säveltämiseltä, ja syksyn kiertueen jälkeen sovittu äänityssessio kolkutti ovella. Kämäräinen vietti illat musiikin parissa, yksin sekä kavereiden luona soittaen uusia aihioita ja niitä hioen. Alun perin musiikki oli sävelletty akustisille instrumenteille, kunnes hieman ennen äänityksiä ilmeni väärinkäsitys: studiolla ei ollutkaan akustista pianoa. Tämä osoittautui kuitenkin positiiviseksi käänteeksi. Joyride-albumilla kuullaan ensimmäisestä poiketen elektronisia soundeja sekä efektejä, jotka sopivat Kämäräisen uuteen musiikkiin täydellisesti.

Nimen Joyride albumi sai juurikin näistä käänteistä levyn sävellysprosessissa. Joyride on erittäin raikas kokonaisuus, joka huokuu intuitiota, uutta energiaa sekä yhtyeelle tyypillistä äänimaailmojen taidokasta maalailua, kuten Jazzrytmit-lehti sekä Suomijazz-sivusto edellisen levyn tiimoilta kuvaili.

Albumin kansitaiteesta vastaa Casme, jonka käsitehtyjä keikkajulisteita Kämäräinen on aina ihaillut. Kämäräisen visiona kannelle toimivat New Yorkin MoMA:ssa nähdyt abstraktit kubistiset taidemaalaukset ja värit, joiden inspiroimana Casme loi kannen kuvituksen improvisaation ja hetken tuotteena.

Tomi Kämäräinen (s. 1984 Leppävirta) on suomalainen jazzrumpali ja säveltäjä. Hän on toiminut freelancemuusikkona vuodesta 2004 soittaen eri produktioissa sekä yhtyeissä ympäri Suomea esiintyen mm. Esa Pietilän, Kari Antilan sekä Kaisa Mäensivun kanssa. Kämäräinen on aiemmin julkaissut omaa musiikkiaan marraskuussa 2018, jolloin hän julkaisi esikoisalbuminsa Waiting (Eclipse Music). Kämäräinen valmistui musiikinmaisteriksi kesällä 2019 Rhythmic Music Conservatorylta, Tanskan Kööpenhaminasta. Hänen opettajinaan ovat toimineet useat nimekkäät jazzrumpalit. Kämäräinen on työskennellyt erilaisissa opetustehtävissä yli 10 vuotta.

Marek Konarski (1992) on puolalainen saksofonisti. Hän on opiskellut Syddansk Musikkonservatoriumissa Tanskan Odensessa ja Helsingin Sibelius Akatemialla. Hän sai vuonna 2015 Jazz Musician of the Year -palkinnon Fynissa Tanskassa. Ensimmäisen jazzalbuminsa hän julkaisi 2012 Tone Raw quartetin kanssa. Konarski on voittanut useita jazzkilpailuja, kuten Blue Note Jazz Competition 2016 (Poznań, Puola) ja Tarnów Jazz Contestin 2016. Parhaillaan hän soittaa monessa kansainvälisessä projektissa modernin jazzin tunnetuimpien nimien kanssa.

Grzegorz Tarwid (1994) on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista nuorista pianisteista. Hän on keikkaillut monien tunnettujen puolalaisten ja tanskalaisten artistien kanssa. Tarwidin soitossa on eniten vaikutteita 2000-luvun klassisesta musiikista ja modernista jazzista ja hänen soittoaan voi kuulla mm. albumilla Sundial Trio, Shelton/Tarwid/Jacobson/Berre.

Petter Asbjørnsen (1990) on norjalainen basisti ja hän on valmistunut Bergenin Grieg Academylta 2015. Hän vaikuttaa monissa eri yhtyeissä tanskassa sekä norjassa. Asbjørnsen asuu Kööpenhaminassa ja opiskeli Rhythmic Music Conservatorylla yhdessä Tarwidin ja Kämäräisen kanssa 2017-2019.

”Tyylisuuntanimikkeeksi sopinee monipuolinen moderni jazz, joka tarjoilee nautinnollisen kattauksen erilaisia tuokiokuvia. Pääosin seesteisen kauniina, jopa herkkinä kosketuspintoina. Miellyttävänä akustisena soundina.” -Osku Rajala/Jazzrytmit, levy-arvio

”Juju onkin siinä, että soittotyylit voivat olla erilaisia, ja silti kokonaisuus toimii ja erilaisuuksista tulee yhdessä jotakin ainutlaatuista. Kvartetin erityisyys ja uutuudenviehätys suli hyväksymisen hyrinäksi” -Pentti Ronkanen / Suomijazz.com, keikka-arvio Poppari, Jyväskylä