Beat, Bass & Bone

Yhtye
Beat, Bass & Bone

Profiili

Perustettu2015
Jäsenet
  • Jukka Haavisto
  • Markku Heikkilä
  • Markus Larjomaa
Genrefusion

Kolmen rautaisen muusikon yhteinen lapsi on rasavilli, joka sotkee tyylit ja rikkoo rajoja. Beat, Bass & Bone koostuu nimensä mukaisesti rumpalista (Markku Heikkilä), basistista (Jukka Haavisto) ja pasunistista (Markus Larjomaa). Yhtye sai alkunsa vuonna 2012, kun ystävykset Markus ja Jukka alkoivat puhua yhteisestä bändistä. Markus oli jo tehnyt mukavasti pasunistin uraa big bandeissa pitkin Eurooppaa, ja proge-mies Jukallakin oli keikkakalenteri täynnä. Ajatus projektista, jossa voisi tuoda esiin omaa virtuositeettia ja koetella instrumenttien rajoja, toteutui miesten aloittaessa opinnot Norjassa syksyllä 2014.

“Alussa soundimme perustui pasuunan multiphonics-tekniikkaan ja armottomaan bassogroovailuun huiluäänineen Mangelsdorff-Pastorius-Mouzon-trion hengessä. Siitä on jamittelun, säveltämisen ja sovittamisen kautta päädytty sähköisempään soundiin”, kuvailee Jukka. Kaksikon palattua Suomeen kesällä 2015 Markku liittyi mukaan ja kaatoi soppaan makuja hiphopista, soulista ja gospelista. Kolmikko koettelee soitintensa rajoja esimerkiksi vuorottelemalla bassokitaran ja pasuunan rooleja komppi- ja sooloinstrumenttina.

“Pasuuna vääntyy levyllä moneen muotoon melodisesta perkussiiviseen ja edelleen abstraktiin maalailuun”, kertoo Markus, jonka musiikillisena intohimona ovat vapaa improvisaatio ja uusien soundimaailmojen luominen. Levyllä kolisevat Norjan öljypääkaupungin metalliset tynnyrit ja humisevat seesteiset maisemat valtameren pinnan alla. “Vahvuutemme ja koukkumme on se, että olemme tuoneet yhteen vaikutteita niin erilaisista tyyleistä. Kokonaissoundissa kuuluvat myös erilaiset musiikkikulttuurit Suomesta, Norjasta, Hollannista, Kaliforniasta ja Lontoosta”, tuumaa Markku, jonka mukaantulon jälkeen bändin soundi on
hioutunut nykymuotoonsa.