Alder Ego

Yhtye
Alder Ego

(c) Klaus Elfving

Profiili

Perustettu2015
Jäsenet
GenreJazz
Linkit

Alder ego on peloton jazzyhtye. Berliinissä ja Göteborgissa vietettyjen vuosien jälkeen Helsinkiin palannut rumpali ja säveltäjä luotsaa yhtyettään, joka koostuu nuorista improvisaatiolahjakkuuksista. Musiikki on isojen kokonaisuuksien kamarimusiikkia jazzyhtyeelle, keskinäistä yhtyesoittoa ja vuoropuhelua. Alder Ego polveilee vapaan ilmaisun ja Joonas Leppäsen säveltämän viitekehyksen välissä.

Alder ego perustettiin keväällä 2015. Yhtyeen ohjelmisto on alusta asti tullut rumpali Joonas Leppäsen kynästä, siinä yhdistyvät monisäikeiset vaikutteet, mutta tyylilaji on kuitenkin leimallisesti modernia jazzmusiikkia. Yhtye ei pelkää ottaa musiikillisia riskejä ja omaa hyvin laajan dynaamisen ja soinnillisen väripaletin, kevyistä kamarimusiikillisista sävyistä aina intensiiviseen vapaaseen ilmaisuun asti. Yhtye julkaisi toisen levynsä lokakuussa 2018 ja vuoden 2019 aikana yhtye hakeutuu keikoille jossa se vie ilmaisuaan vielä syvemmälle.  

Alder Egon uutuuslevy II esittelee Leppäsen pohdiskelevan, mutta intensiivisesti ryöpsähtelevän sävellystyylin. Bändin musiikki on linjakasta ja nykyaikaista jazzia: melodista, soljuvaa ja yllätyksellistä. Alder Egon musiikin kerroksellisuus kutsuu pitkäkestoiselle löytöretkelle, joka tarjoaa alati uusia yllätyksiä kuulijalle.