Siirry pääsisältöön

Aki Rissanen Trio

Yhtye
Aki Rissanen Trio

Aki Rissanen Trio on eräs tämän hetken mielenkiintoisimpia kotimaisia jazzyhtyeitä.

Brittiläisen Edition Recordsin vuonna 2016 julkaisema debyyttilevy Amorandom oli huima voimannäyttö yhtyeen kyvyistä ja sitä kuvailtiinkin pianisti Aki Rissasen kansainväliseksi läpimurroksi. Levy esitteli pianistin johtaman yhtenäisen trion, jossa mukana ovat maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen. Se voitti Emma-palkinnon Vuoden Jazzalbumi -kategoriassa vuonna 2016.

Yhtye julkaisi toisen levynsä Another North marraskuussa 2017 niinikään Edition Recordsin kautta. Se on kunnianhimoinen ja rytmisesti intensiivinen jatke Amorandom-debyytille, ja trio keskittyy entistä enemmän vahvaan yhteissoittoon; pitkiin rytmisten aihioden kaariin sekä staattisen elektronisen musiikin vaikuttamiin tekstuureihin. Julkaisun yhteydessä yhtye esiintyi muun muassa Lontoon legendaarisella PizzaExpress-klubilla sekä teki laajan kiertueen Japanissa.

Another North on väkevä albumi, joka nostaa Aki Rissanen Trion koko eurooppalaisen jazzkentän eturiviin. Yhtye on uudella albumillaan halunnut välttää pohjoismaisen pianotrion kliseistä määritelmää, ja tilan luomisen ja riisutun minimalistisen otteen sijaan se tutkiskelee uusia musiikillisia maisemia kokonaan omalla kartallaan. Kolmikon pitkä yhteinen soittohistoria kuuluu levyllä komeasti ja trion musiikillinen ajatus kulkee läpi levyn kirkkaana. Juuri luonteva musiikillinen kommunikaatio on se punainen lanka, jonka ympärille Another Northin kaltainen omaääninen ja voimakas albumi voi rakentua.

Aki Rissanen Trio julkaisee kolmannen levynsä syyskuussa 2019 brittiläisen Edition Recordsin kautta.