Aapo Heinonen Quintet

Yhtye
Aapo Heinonen Quintet

Profiili

Perustettu2009
Jäsenet
Linkit

Aapo Heinonen Quintet on melodisen svengaava ja elämänmyönteinen jazzyhtye, joka yhdistää sekä pienyhtyeen että ison orkesterin parhaat ominaisuudet ainutlaatuisella tavalla. Rakenteellisesti sävellykset ovat ennemminkin big band-muotoisia teoksia kuin perinteisiä jazz ensemble-kappaleita. Silti myös improvisoinnille ja kommunikoinnille on jätetty runsaasti tilaa. Sävellyksistä löytyy vaikutteita modaalisen jazzin, lattarin ja fuusion kautta aina maailmannmusiikkiin ja elokuvamusiikkiin asti. Aapo Heinonen vastaa yhtyeen sävellyksistä, sovitukset tehdään yleensä yhteistyönä.

Kappaleiden tarttuvat melodiat eivät iloisuudestaan huolimatta pökerrytä kuulijaansa vaaleanpunaisella kermavaahdolla, vaan antavat sopivasti tarttumapintaa jo ensi kuulemalla. Kaiken ei jazzissakaan tarvitse mennä joka kerta eri tavalla. Musiikin ja live-vetojen yllätyksellisyys syntyy hyvin opetellun ohjelmiston sopivalla venyttämisellä. AHQ:ssa sovitaan asioista etukäteen (koska biisien rakenteiden kannalta näin on pakko tehdä) ja sitten livenä pidetään sopimuksesta kiinni venyttäen sitä kuitenkin äärimmilleen. Yleisö saa tuttuuden ja turvallisuutensa lisäksi sopivassa määrin vauhtia ja vaarallisia tilanteita!

Yhtye on ollut kasassa nykyisessä kokoonpanossaan kesästä 2009 alkaen. Esikoisalbumi ”A Daydream Between Nightmares” julkaistiin 2010 Presence Recordsin kautta. Levy on saanut hyvän vastaanoton niin alan asiantuntijoilta kuin suureltakin yleisöltä. Albumia on soitettu laajalti niin kotimaan radioissa kuin ulkomaillakin. Yhtyeen toinen albumi "Healing Flows" julkaistiin tammi/helmikuun taitteessa 2013 Prophonen (Suomen Naxos Music) kautta.