Yhdistykset

ÄLÄ POISTA 

 

* = Suomen Jazzliiton jäsenyhteisöjä

Alandia Jazz ry

Alandia Jazz ry on Maarianhaminassa, Ahvenanmaalla toimiva jazzyhdistys. Alandia Jazzin tärkeimpiä toimintatapoja on Alandia Jazz Festivalin järjestäminen vuosittain heinäkuussa. 

 

 

 

   

Espoo Big Band ry *

Espoo Big Band ry on espoolainen vuonna 1980 Espoo Big Bandin perustamisen yhteydessä perustettu yhdistys. Sen tärkeimpiä toimintamuotoja ovat Espoo Big Bandin esiintymisten ja levytysten järjestely sekä vuotuisan April Jazz -festivaalin järjestäminen Espoon Tapiolassa huhtikuisin. Espoo Big Band ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.

 

 

  

Gramex ry

Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusyhdistys.

Tekijänoikeuskorvaukset ovat elintärkeitä kotimaiselle musiikkikulttuurille. Muusikoille, kapellimestareille, laulajille ja äänitteiden tuottajille ne kerää Gramex. 

Gramex palvelee sekä korvauksen maksajia että korvauksensaajia. Kun laki edellyttää käyttölupia tai korvauksia äänitemusiikista, Gramex auttaa niiden hoitamisessa. Gramexin palvelut ovat tärkeitä myös musiikin käyttäjille, koska heidän olisi vaikeaa hoitaa asiat yksittäin monien tuhansien muusikoiden kanssa.

Gramexin korvaushallinnointi on kustannustehokasta. Liki yhdeksän kymmenesosaa kerätyistä korvauksista menee musiikille, lopuilla katetaan korvaushallinnoinnin kulut.

Tekijänoikeusjärjestö ei itse päätä, millainen musiikin käyttö oikeuttaa korvaukseen. Se säädetään laissa.  Gramex-korvauksia kerätään, kun cd-levyä tai muuta äänitemusiikkia esitetään julkisesti tai tallennetaan muuhun kuin yksityiskäyttöön tai kun musiikkivideoita esitetään julkisesti.

Korvauksia maksavat muunmuassa radioasemat, taustamusiikkia käyttävät kaupat ja laitokset, taustamusiikkikoosteiden tallentajat sekä av-tuottajat. Äänitemusiikin esitystekniikka ei vaikuta siihen, meneekö korvaus. Musiikki on musiikkia, soi se sitten radiosta, tietokoneelta, cd-levyltä tai vaikka kännykästä.

Gramex tukee Esittävän Säveltaiteen Edistämiskeskuksen (ESEK), Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen sekä Finnish Music Quarterlyn toimintaa. Gramexin yhteydessä toimiva Esittävän säveltaiteen edistämiskeskus tukee vuosittain erilaisia esittävän säveltaiteen hankkeita, vientiä ja taiteilijoiden työskentelyä noin  2 miljoonalla eurolla.


 

Flame Jazz ry *

Flame Jazz ry on Turun alueella toimiva yhdistys, joka järjestää ammattimaisesti huippulaatuisia jazzkonsertteja. Lisäksi yhdistys työskentelee monin tavoin jazzmusiikin positiivisen näkyvyyden hyväksi. Flame Jazz toimii myös inspiraation lähteenä ja ponnahduslautana nuorille ammattimuusikoiksi tähtääville lahjakkuuksille.

Flame Jazz toimii yhteistyössä useiden paikallistoimijoiden kanssa kuten Turun Musiikkijuhlat, Jazzklubi Monk, Turku Jazz Orchestra, Turun Seudun Musiikkiopisto sekä Turun Konservatorio. Paikallissynergia on luonut uusia hedelmällisiä yhteistyökuvioita, ja jazz soi Turussa nyt aktiivisemmin kuin koskaan. Flame Jazz on myös kansainvälisesti hyvin verkottunut yhteisö, ja ohjelmassa kuullaan kotimaisten huippujen lisäksi artisteja maailman terävimmältä huipulta. Flame Jazz on luonut Turkuun korkeatasoisen ja maineikkaan jazzkulttuurin. Yleisömäärät ovat nousseet tasaisesti, ja musiikkityyli on saanut paljon uusia ystäviä. Tällä hetkellä Flame Jazz on yksi Suomen aktiivisimmista säännöllisesti jazzkonsertteja järjestävistä tahoista. Flame Jazz ry. on Suomen Jazzliiton jäsen.

 

Freelancemuusikot ry

Freelancemuusikot ry on Suomen Muusikkojen Liitto ry:n suurin paikallisosasto, jonka jäsenmäärä on tällä hetkellä n. 950 henkilöä. Yhdistys toimii koko maassa, ja sen fyysinen toimipiste on Helsingissä Muusikkojen liiton toimiston yhteydessä.

Freelancemuusikot ry syntyi 1990-luvun alussa, kun Viihdemuusikot ry ja Rockmuusikot ry yhdistettiin edistämään yhteisiä asioita. Nimi viittaa jäsenistön työnkuvaan, joka pääasiallisesti muodostuu tilapäisistä ja keikkaluonteisista ns. freelance-työsuhteista.

Freelancemuusikot ry pitää aktiivisesti yhteyttä muihin alan järjestöihin ja tarjoaa palveluja jäsenilleen. Edunvalvonnan lisäksi Freelancemuusikot ry järjestää mm. kokouksia ja seminaareja sekä jakaa vuosittain stipendejä yhdelle tai useammalle ansioituneelle osaston jäsenelle.

Freelancemuusikot ry:tä hallinnoi johtokunta, joka valitaan vuosittain pidettävässä syyskokouksessa.


 

Harlem Jazz Club

Harlem Jazz Club on vuonna 1961 perustettu turkulainen jazzkerho. Kerhon tarkoituksena on jazzmusiikin harrastuksen edistäminen jamisessioiden järjestämisen ja stipendien jakamisen myötä.

 

Heinola-Jazz ry *

Heinolassa toimiva jazzyhdistys.  

 

Helsinki Jazz ry *

Helsinki Jazz ry on perustettu virallisesti 1972, sitä ennen yhdistys aloitti akateemisena jazzkerhona Helsingin Ylioppilaskunnan piirissä 60-luvun alussa.

Helsinki Jazz ry järjestää konsertteja yhteistyössä eri toimijoiden kuten Helsingin kulttuurikeskuksen kanssa. Helsinki Jazz on järjestänyt Espan lavalle jazzkonsertteja jo 70-luvun lopulta lähtien vuoteen 2009 asti. Nykyisin yhdistys järjestää jaZZanti-konsertteja ravintola Laulumiehissä sekä muita konsertteja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Helsinki Jazz ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys. 

 

Hämeenlinnan soitannollinen kerho *

Hämeenlinnan Soitannollinen Kerho eli HSK on Suomen vanhin rytmimusiikin yhdistys, joka on perustettu vuonna 1945, kun Hämeenlinnan tanssiorkesterien keskuudessa heräsi tuolloin ajatus omasta kerhosta. Ideaa toteuttamaan Hämeenlinnan työväentalolle kokoontui elokuussa 1945 Rich Pöderin kokoon kutsumana parinkymmenen hengen innostunut joukko. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin kelloseppä Erkki Laine, jonka mielestä kerhon tärkeänä tehtävänä oli toimia yhdyssiteenä musiikin harrastajien välillä. Toiminnassa painotettiin myös koulutusta. 1950-luvulla kerho toimi kevyen musiikin yhtyeiden katto-organisaationa. Tuohon aikaan uusia yhtyeitä syntyi taajaan tahtiin. Erilaisia kokoonpanoja toimi kaupungissa toistakymmentä. Kerhon ammattiyhdistyksellinen ote oli alkuaikoina vankka. Soitannollisen kerhon pitkäaikaisena puuhamiehenä tunnetaan Jarmo Sermilä.

Vuonna 1995 Hämeenlinnan soitannollinen kerho juhli 50-vuotista taivaltaan. Linnajazzia kuultiin yhteensä 12 tuntia ja mukana oli mm. kerhon perustajajäseniin kuuluva Kalevi Viitamäki. Tuolloin kerhoon kuului noin 100 jäsentä. Soitannollinen kerho vietti 60-vuotisjuhlia vuonna 2005, jolloin modernin bepop-jazzin uranuurtajana Suomessa tunnettu Tauno Suojärvi esiintyi Linnajazzin nostalgiakonsertissa. Yhdistys on Suomen Jazzliiton jäsen.


 

IF för jazzmusik i Dalsbruk *

Intresseföreningen för Jazzmusik i Dalsbruk rf perustettiin vuonna 1999 jatkamaan Baltic Jazz -järjestön toimintaa. Kannatusyhdistyksen hallitus työskentelee ympärivuotisesti festivaalin hyväksi. IF för jazzmusik i Dalsbruk on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.


 

Jazz 20 ry *

Jazz 20 ry sai alkunsa Rauhalan legendaarisista jameista, joita Oulun yliopiston ylioppilaskunnan jazzklubi järjesti Rauhalassa 1960- ja 1970-lukujen taitteessa. Julkisen tuen täydellinen puuttuminen ja vapaaehtoisen työvoiman väsyminen aiheuttivat Ylioppilaskunnan Jazzklubin toiminnan laantumisen. Se ei kuitenkaan merkinnyt oululaisen jazzelämän kuolemaa. Tarve jami- ja konserttitilaisuuksien järjestämiseen sai aikaan Jazz-20:n perustamisen. Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin 23.1.1973 Rattori Lupilla. Läsnä oli tällöin 20 jazzin harrastajaa, ja siitä johtuu yhdistyksen nimi, Jazz-20. Toimintavuoden loppuun mennessä jäseniä oli 61.

Yhdistyksen näkyvimpänä toimintamuotona oli jamitilaisuuksien järjestäminen. Yhdistys päätti jo toiminnan alkuvaiheessa avustaa myös taloudellisesti oululaisia jazzmuusikoita mahdollisuuksien mukaan. Nykyisin yksi tärkeimmistä Jazz 20 -yhdistyksen toimintamuotoja on Elojazz-festivaalin järjestäminen Oulussa elokuussa. Jazz 20 on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.  


 

Jazzaimaa ry *

Jazzaimaa ry on jazz-, blues- ja rytmimusiikin harrastusta ylläpitävä ja kehittävä yhdistys. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys harjoittaa mm. jazzin ja rytmimusiikin kansainvälistä yhteistyötä, valistusta, tiedotusta, koulutusta ja julkaisutoimintaa, järjestää konsertteja, festivaaleja, kilpailuja ja juhlia sekä valistus- ja huvitilaisuuksia. Yhdistyksen ulospäin näkyvimmät toiminnat ovat: Jazzrytmit -lehti, Lady Summertime Jazz Singer Contest ja Jazzrytmit Agency. Jazzaimaa ry on Suomen Jazzliiton jäsen.  


 

Jazz Jkl ry *

 Vuonna 2017 perustettu Jazz Jkl ry järjestää Jyväskylässä korkeatasoista ja monimuotoista Jazz Jkl Live -konserttisarjaa.


 

Jazzkerho-76 *

Jazzkerho -76, Joensuu ry. perustettiin nimensä mukaisesti vuonna 1976. Yhdistys on siis jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan toiminut jazzmusiikin puolesta Joensuussa ja Pohjois-Karjalassa. Ensimmäisten toimintavuosien suuren innostuksen jälkeen toiminta välillä hiipui, mutta herätettiin uudelleen eloon vuonna 1987 Suomen Jazzliiton yhteistyössä Joensuun konservatorion kanssa junaileman musiikillisen ”Pohjois-Karjala –projektin” vanavedessä.

Yhdistyksen tarkoituksena on sääntöjen mukaan juhlallisesti ”jazzmusiikin edistäminen sekä toimiminen jazzinharrastajien ja jazzmuusikkojen yhteyselimenä Pohjois-Karjalassa”. Käytännössä ylivoimaisesti tärkein toimintamuoto on jazzkonserttien järjestäminen eli säännöllisestä, korkeatasoisesta jazzmusiikin tarjonnasta huolehtiminen alueellamme. Tästä onkin huolehdittu varsin kunnianhimoisesti. Konsertteja on viime vuosien aikana ollut 10-15 vuodessa. Valtaosa Suomen ajankohtaisesti kiinnostavimmista yhtyeistä on käynyt konsertoimassa Joensuussa. Alusta saakka myös kansainvälisyys on kuulunut ”ohjelmanjulistukseen”, ensimmäisten vieraitten joukossa olivat mm. Tomasz Stanko kvartetteineen sekä englantilainen saksofonisti Elton Dean yhtyeineen. Sittemmin vieraita on ollut Anthony Braxtonista Kenny Wheeleriin, Yves Robertista Anders Jorminiin, Kvitrettenistä Kartetiin. Erityisen vahvasti ovat olleet edustettuna Norja ja Ranska. Joensuun maine hyvänä konserttipaikkana on levinnyt laajalle.

Tiiviissä yhteydessä konserttien järjestämisen kanssa on ollut tiedottaminen toisena tärkeänä toimintamuotona. Lehdistöön ja radiokanaviin on pidetty kiinteästi yhteyttä toimittaen näille tiedotusaineistoa tapahtumista. Jäsenkirjeet ovat muodostaneet sisäisen tiedottamisen perustan, niitä on postitettu 6-8 vuodessa. Jäsenkirjeet tavoittavat noin sadan jäsenen asianharrastajajoukon kautta suuren määrän musiikin ystäviä. Kevätkauden ja syyskauden konserttiohjelmistoesitteet leviävät tuhannen kappaleen painoksina laajalle.

Toiminnan tärkeimpinä tukijoina ovat olleet lähes koko ajan Joensuun kaupungin kulttuuritoimi sekä Pohjois-Karjalan taidetoimikunta. Viime aikoina Joensuun Popmuusikot ry. on myös tärkeällä tavalla ojentanut auttavaa kättään Jazzkerhon toiminnalle. Myös yritysmaailman taholta he ovat eri vaiheissa löytäneet tukijoita. Yhteistyökumppaneista keskeiseen asemaan nousevat Suomen Jazzliitto, joka organisoi jatkuvasti merkittävän osan yhdistyksen kiertueista, sekä Joensuun konservatorio ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun musiikin opetus, joiden pop/jazz-osastojen kanssa yhdistys on mitä moninaisimmin tavoin yhdessä järjestänyt tapahtumia vuosien varrella. Jazzkerho -76 on Suomen Jazzliiton jäsen.  

 


 

Jazzmuusikot ry *

Jazzmuusikot ry on vuonna 1997 perustettu yhdistys, joka yhteisönä keskittyy erityisesti jazzammattimuusikoiden toiminnan ja vaikuttamisen edistämiseen. Yhdistyksellä on tällä hetkellä noin 100 muusikkojäsentä, ja sen toiminta palkittiin vuonna 2008 Yleisradion Jazzradion Varjo-Yrjö -palkinnolla. Yhdistys on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys, jossa se toimii nimenomaan muusikoiden äänenä. Yhdistykseen ovat tervetulleet Suomessa toimivat jazzmuusikot.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää jazzmusiikin tuntemusta ja arvostusta, parantaa jazzmuusikoiden työllistymisen yleisiä edellytyksiä, edistää jazzmuusikoiden yhteistoimintaa kotimaassa ja ulkomailla, kohottaa jäsentensä ammattitaitoa, edustaa jäseniään ammatillisissa kysymyksissä kotimaassa ja ulkomailla sekä muutoinkin toimia jazzmuusikoiden yhteisten ja yleisten ammatillisten etujen hyväksi.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää konsertteja ja kiertueita, tekee esityksiä ja ehdotuksia viranomaisille, harjoittaa tiedotustoimintaa sekä järjestää kokouksia, esitelmätilaisuuksia ja opintomatkoja jäsenilleen. Lisäksi se harjoittaa koulutustoimintaa sekä alaansa liittyvää kustannus- ja julkaisutoimintaa.

Jazzmuusikot ry jakaa vuosittain ”Vuoden Jazzdiggari” -palkinnon. Palkinto myönnetään aktiiviselle livejazzkeikoilla käyvälle kuulijalle, joka osoittaa toiminnassaan aitoa ja jatkuvaa kiinnostusta jazzmusiikkiin sekä edustaa reilua ja avointa yhteisöllistä asennetta. Ensimmäisen, vuonna 2008 jaetun ”Vuoden Jazzdiggari” -palkinnon sai Seppo Hanste, vuonna 2009 Eila Kaarresalo-Kasari, vuonna 2010 Tasavallan Presidentti Tarja Halonen, 2011 Emu Lehtinen, 2012 Sakari Puhakka, 2013 Veli-Pekka Heinonen ja 2014 Koko Jazz Club.

Vuonna 2009 yhdistys järjesti ensimmäisen Hela-Jazz tapahtuman (Helatorstaina 21.5.). Tapahtumassa soittivat rinta rinnan suomalaisen jazzhistorian elävät legendat (esim. Erik Lindström, Juhani Aaltonen, Pentti Lasanen ja Olli Ahvenlahti) sekä nuoret tulokkaat (esim. Panu Savolainen ja Ville Pynssi). Tapahtuma oli taiteellisesti ja yleisömäärällisesti suuri menestys: konsertti oli loppuunmyyty ja kymmeniä ihmisiä jouduttiin käännyttämään ovelta. Yhdistyksen innovatiivista, jazzsukupolvia yhdistävää konserttikonseptia kiiteltiin myös mediassa. 

 


 

Jazzoo ry *

 Jazzoo ry perustettiin vuonna 2001 vastaamaan jazzin kasvaan kysyntään Pietarsaaren alueella. Vuosien varrella Jazzoo onkin kasvanut tärkeäksi osaksi alueen musiikkikulttuuria.

Jazzoon tavoitteena on tarjota kaikenikäisille ihmisille kaikenlaisista taustaa katsomatta mahdollisuuden nauttia live-musiikista. Nykyisin Jazzoolla on yli 200 aktiivista jäsentä ja yhdessä he levittävät jazzin ilosanomaa!  Jazzoo ry on Suomen Jazzliiton jäsen. 


 

Järvenpään Blues- ja Jazzdiggarit ry *

 Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry järjestää Puistoblues-festivaalia. Suomen merkittävimmän blues-tapahtuman ympärille perustettu yhdistys järjestää tänä päivänä festivaalin lisäksi pienempiä musiikkitapahtumia Keski-Uudenmaan alueella. JBJD tuo suomeen esiintymään bluesmuusikoita ja tukee näin genren elinvoimaisuutta Suomessa. 

Yhdistyksen päätuote, Puistoblues-festivaali, syntyy yhdistyksen jäsenten sekä laajan talkooverkoston yhteistyön tuloksena. Talkoolaiset tekevät Puistobluesin ainutlaatuisen tunnelman ja takaavat yhdistyksen elinvoimaisuuden. Nyt jo 35-vuotias festivaali on aina ollut järkähtämättömän talkoohengen yhteistyön tulos. Järvenpään Blues- ja Jazzdiggarit ry on Suomen Jazzliiton jäsen. 


 

Kaamosjazz ry

Tankavaarassa ja Saariselällä vuosittain järjestettävän Kaamosjazz-festivaalin järjestelyistä on vastannut 30 vuoden ajan sama tapahtuman synnyttänyt organisaatio, Kaamosjazz ry. Aluksi taustalla toimi Saariselän yhteistyöryhmä, mutta sen hajottua perustettiin Kaamosjazz ry, jonka sääntöjen mukaisena tavoitteena on kehittää ja edistää jazzmusiikkia Lapissa. Yhdistys onkin jakanut stipendejä, järjestänyt kursseja ja avustanut lappilaisia nuoria muusikoita vuosien mittaan. Huomattavin saavutus on ollut ranskalaisen Hirsonin kaupungin nuorten muusikoitten Lapin kiertue ja kymmenen lappilaisen esiintymis- ja opintomatka Ranskaan, missä opettajana toimi mm. huippuviulisti Didier Xavier  


 

Kerava Jazz ry *

Kerava Jazz ry on aktiivinen keravalainen jazzyhdistys, jonka ulospäin näkyvin toiminta on Keravajazz-festivaalin järjestäminen vuosittain toukokuussa. Kerava Jazz ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.

 

 

 


 

Kinokulma Oy *

Kinokulma Oy järjestää jazzkonsertteja Oulaisissa ja Haapavedellä Kulmajazz-klubillaan. 


 

Koko Jazzin Kannatusyhdistys ry

Koko Jazz Club on helsinkiläinen, Koko Teatterin tiloissa Hämeentiellä toimiva aktiivinen jazzklubi. Koko Jazzin kannatusyhdistys perustettiin vuonna 2016, mutta klubi otti ensiaskeneensa jo vuonna 2010.

 

 

 

 


 

Kopiosto ry

Kopiosto on tekijöiden, kustantajien ja esittävien taiteilijoiden yhteinen tekijänoikeusjärjestö. Voittoa tavoittelemattomana järjestönä Kopiosto myöntää teosten käyttölupia ja tilittää perityt korvaukset teosten tekijöille tai heidän edustajilleen. Kopiosto myös tiedottaa tekijänoikeudesta ja opastaa teosten käyttäjiä. Vuonna 1978 perustetulla Kopiostolla on 44 jäsenjärjestöä, jotka toimivat laajasti kulttuurin ja viestinnän eri alueilla. Kopioston yhteydessä toimii Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK, jonka kautta osa varoista jaetaan tekijöiden yhteisiin tarkoituksiin.

Kopioston ydinarvo on olla Luovan työn asialla. Kopioston muut arvot – Avoin, Aktiivinen, Luotettava – ryhmittyvät ydinarvon ympärille. Kopioston ydinarvo ilmenee muun muassa siten, että suurin osa (n. 85 %) Kopiostolle maksetuista teosten korvauksista tilitetään oikeudenomistajille. Avoimuuden arvoa taas heijastaa teosten käyttäjien maksamien lupahintojen julkisuus. Luotettavuutta henkii osaltaan se, että Kopiosto on alallaan yksi maailman vanhimmista tekijänoikeusjärjestöistä, ja sen sopimuspolitiikka perustuu pitkäaikaiseen yhteistyöhön teosten käyttäjien ja heidän edustajiensa kanssa. Kopiostolla on myös valmiudet puolustaa tekijänoikeuden periaatteita kovankin yhteiskunnallisen paineen alla. Kopiosto pyrkii myös aktiivisesti luomaan tekijänoikeutta kunnioittavia ratkaisuja digitaaliseenkin maailmaan.  


 

Korpo Jazz - Korppoon Jazz ry *

Korppoon Jazz ry on organisaatio Korppoon saaristossa järjestettävän Korppoo Sea Jazz -festivaalin takana. Koska kiinnostus jazziin Korppoossa oli 1990-luvun alussa kasvanut, niin päätettiin kesällä 1994 perustaa rekisteröity yhdistys, joka toisi enemmän vapaaehtoistyöntekijöitä ja antaisi vakaamman pohjan taloudelle. Perustavassa kokouksessa 30. heinäkuuta v. 1994 oli läsnä kuusi henkilöä: kaksi Korppoossa pysyvästi asuvaa, kaksi helsinkiläistä kesäasukasta sekä kaksi mustasaarelaista. Kokouksen jälkeen pidetyn jazzillan aikana Forellenissa jäsenhakemuksen allekirjoitti 23 henkilöä, jotka olivat halukkaita maksamaan 50,00 markan jäsenmaksun. Rekisteröintihakemus jätettiin Patentti- ja rekisterihallitukseen 14. heinäkuuta v. 1995. Nyt Korppoo Sea Jazz on eräs tunnetuimpia jazzfestivaalejamme. Korppoon Jazz ry on Suomen Jazzliiton jäsen.


 

Kotka Jazz ry *

Yhdistyksen sääntöjen mukaan Kotka Jazz ry. tarkoituksena on herättää ja ylläpitää jazzin ja sitä lähellä olevien musiikinmuotojen harrastusta järjestämällä tiedotus- ja koulutustoimintaa, konsertteja ja jamisessiontilaisuuksia. Yhdistys järjestää vuosittain 8-12 erilaista jazzmusiikkitilaisuutta. Viime vuosina Kotka Jazz on ollut tiiviissä yhteistyössä Suomen Jazzliiton kanssa mm. kiertuebändiprojekteissa. Kotka Jazz ry. on Suomen Jazzliiton jäsen.


 

Kuopio Jazz & Blues ry *

Kirjailija Pekka Kejonen on nimittänyt Kuopiota ”Suomen New Orleansiksi”, ja jazz ja blues ovat selvästikin olleet tärkeä osa kaupungin musiikkielämää 1930-luvulta lähtien. Kuopio Jazz & Blues ry perustettiin 1997 tämän musiikkiperinnön säilyttämiseksi 21:lle vuosisadalle. Kuopiossa vierailevat muun muassa Jazzliiton kiertueyhtyeet säännöllisesti. KJB on Suomen Jazzliiton jäsen.


 

Kuopio Music Gear ry *

Kuopio Music Gear ry on Kuopiossa tapahtumia järjestävä yhdistys, jonka tavoitteena on täydentää Kuopion alueen musiikillista antia. Kuopio Music Gear ry toimii pääasiassa jazzmusiikin saralla, unohtamatta muitakaan musiikkityylejä. Tavoitteena on tuottaa laadukkaita musiikkitapahtumia uusissa paikoissa ja samalla työllistää sekä paikallisia että muita kotimaisia muusikoita ja harrastajia. Yhdistys toimii yhteistyössä myös muiden kulttuurialojen toimijoiden ja koulujen kanssa. Kuopio Music Gear on Suomen Jazzliiton jäsen.


 

Lappenranta Jazz Club ry *

Lappeenranta Jazz-Club ry on Lappeenrannan ja sen ympäryskuntien alueella Etelä-Karjalassa toimiva rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää jazzmusiikkia ja siihen liittyvää kulttuuria etenkin Lappeenrannan seudulla. Yhdistys pyrkii myös mahdollistamaan muusikoille esiintymistilaisuuksia ja vaalimaan jammailuperinnettä. Lappeenranta Jazz-Club ry on Suomen Jazzliitto ry:n jäsenyhdistys.


 

Lapua Jazz ry

Lapua Jazz on yhdistys, jonka järjestää jazz-konsertteja ja pyrkii edistämään jazzin kehittämistä Lapualla ja sen lähiympäristössä. 


 

Mikkeli Jazz ry

Mikkeli Jazz ry on Mikkelin alueella toimiva aktiivinen jazzyhdistys, jonka näkyvimmät toimintamuodot ovat jo 28 vuotta yhteistyössä LC Otavan kanssa järjestetty Otava Happy Jazz Mikkelissä ja Otavassa sekä Puolustusvoimien jazzkiertue MILJazz, jota yhdistys järjestää yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa. .


 

Mänttä-Vilppula Jazz & Blues ry

Mänttä-Vilppula Jazz & Blues ry järjestää Vilppulankoski Jazz -pienfestivaalia. 


 

Nu Music Kuopio ry

Nu Music Kuopio on vuonna 2009 toimintansa aloittanut yhdistys, jonka tarkoituksena on virkistää pohjoissavolaista musiikkielämää tuomalla laadukkaita esiintyjiä lähelle kuulijoita. Yhdistys pyrkii vahvaan yhteistyöhön muiden paikallisten toimijoiden (mm. tapahtumatuottajien, ravintoloiden ja tilanhaltijoiden) kanssa. 


 

Olavin Jazz ry*

Olavin Jazz on Savonlinnassa toimiva jazzyhdistys, joka tilaa ja järjestää konsertteja Ravintola Wanhalla Kasinolla. Olavin Jazz ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.


Oulu All-Star Big Band*

Oulun alueella toimiva big band. OASBB on Suomen Jazzliiton jäsen.

Oulun Musiikkijuhlasäätiö rs.*

Oulun Musiikkijuhlat on vuosittainen klassisen musiikin ja jazzin festivaali. Oulun musiikkijuhlasäätiö on järjestänyt yhdessä Jazz 20 ry:n kanssa Suomen Jazzliiton kiertuekonsertteja Ouluun vuodesta 2012 alkaen. Oulun Musiikkijuhlasäätiö on Suomen Jazzliiton jäsen.


Pori Jazz 66 ry.*

Pori Jazz on suurin jazzin ja rytmimusiikin festivaalimme Suomessa. Festivaalin takana on Pori Jazz 66 ry -yhdistys, joka on nimetty ensimmäisen festarivuoden, 1966 mukaan. Yhdistys on Suomen Jazzliiton jäsen.


Raisio Jazz ry*

RaisioJazz on Raisiossa 80-luvun lopulla perustettu, valtakunnalliseen jazzliittoon kuuluva yhdistys. Yhdistys pyrkii edistämään musiikkiharrastusta järjestämällä konsertteja, tapahtumia ja retkiä. Raisio Jazz on Suomen Jazzliiton jäsen.

 


 

Rajatsi ry*

Rajatsi ry on raahelainen jazzyhdistys, joka perustettiin 1984. Yhdistyksen tarkoitus on jazzmusiikin harrastuksen vaaliminen ja kehittäminen Raahen seudulla. Rajatsi ry on Suomen Jazzliiton ja Europe Jazz Networkin jäsen.

Vuodesta 1989 alkaen yhdistys on järjestänyt Raahen Rantajatsit-festivaaleja, aluksi yhdessä Raahen kaupungin kulttuuritoimen kanssa, ja vuodesta 1996 itsenäisesti.

Rajatsi järjestää myös ympärivuotista konserttitarjontaa. Viime aikoina puitteina ovat olleet Rytmikellari, Bio Huvimylly ja Hovinarri. Merkittävä osa esiintyjistä on Suomen Jazzliiton kiertuebändejä. 


 

Rauman Jazzyhdistys JazzR ry

Rauman jazzyhdistys JazzR ry on perustettu vuonna 2004 tuottamaan Raumalle marginaalimusiikin tapahtumia ja konsertteja. Toiminnan pääpaino on Café Salin JazzJamit-illoissa sekä jokavuotisen Rauma Summer Jazz -tapahtuman järjestelyissä. Yhdistyksellä on jäseniä n. 80 ja mukaan toivotaankin kaikkia asiasta kiinnostuneita.


 

Riverside Jazz*

Riverside Jazz on torniolainen kulttuuriyhdistys, joka järjestää jazzkonsertteja ja tarjoaa kaupunkilaisille elävän musiikin elämyksiä. Yhdistys on mukana myös Kalottjazz & Blues-festivaalin järjestelyissä.

Yhdistys perustettiin syksyllä 1989 ja ensimmäiset konsertit järjestettiin vuoden 1990 puolella, joten vuonna 2010 tuli täyteen jo 20 vuotta torniolaista jazztoimintaa Riverside Jazz-yhdistyksen vetämänä. Riverside Jazz on Suomen Jazzliiton jäsen.

 


  

Ruskaswing ry*

Vuonna 1989 ensimmäisen kerran järjestetty Ruska Swing järjestetään vuonna 2013 jo 25. kerran. Ruskaswing ry:n järjestämiin Ruska Swingeihin on tapahtuman alusta saakka kuulunut vahvasti halu olla joustava ja ennakkoluuloton kulttuuritapahtuma. Ruska Swing -festivaali on Suomen vahvimpia tapahtumia mitä tulee perinteisen swing-jazzin tarjontaan. Ruskaswing ry on Suomen Jazzliiton jäsen.

 


 

Saijazz ry*

Saijazz ry järjestää yhden päivän kestävää, "maailman pienintä jazzfestivaalia" Saijassa, Pohjois-Suomessa. Saijazz ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.

 


 

Salo Jazz ry.*

 

Salo Jazz järjestää Salossa samannimistä vuosittaista festivaalia sekä ympäri vuoden myös konsertteja. Salo Jazz ry on Suomen Jazzliiton jäsen. 

Savitaipale Soi ry. 

Savitaipale Soi on heinäkuinen jazzin ja rytmimusiikin festivaali pienessä Savitaipaleen kylässä. Savitaipale Soi ry on Suomen Jazzliiton jäsen.

Sointi Jazz Orchestra ry*

Sointi Jazz Orchestra ry on 26.5.2014 rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on ylläpitää Sointi Jazz Orchestra -nimistä orkesterikokoonpanoa ja sen myötä edistää uuden big band -musiikin tunnettavuutta Suomessa. Voit tukea yhdistystä mm. liittymällä kannatusjäseneksi. Sointi Jazz Orchestra on Suomen Jazzliiton jäsen.

Suomen Perinnejazz ry*

Suomen Perinnejazz -yhdistyksen tarkoituksena on perinteisen jazzmusiikin - erityisesti swingin - vaaliminen, sekä siihen liittyvän toimintakulttuurin säilyttäminen ja edistäminen. Yhdistys tuottaa ja järjestää konsertteja ja muita musiikkitapahtumia. Yhdistys järjestää musiikkihenkisiä matkoja, leirejä ja tapahtumia. 

 

 


 

TAKU ry

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry:n toiminnan avainsanoja ovat jäsenkunnan oikeudellisten, sosiaalisten, palkkauksellisten sekä ammatillisten etujen valvominen ja edistäminen.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi järjestö vaikuttaa alan palkkauksen, työmarkkinoiden ja lainsäädännön kehittymiseen. Järjestö seuraa myös alan koulutusta ja sen kehittymistä sekä muutoksia työoloissa.

Merkittävä osa edunvalvonnasta hoidetaan AKAVAn ja Akavan Erityisalat ry:n kautta. Koulutukseen ja kansainväliseen toimintaan panostetaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tärkeä tehtävä on tiedottaminen sekä jäsenille että sidosryhmille ja tarpeellisten yhteyksien luominen.


 

Tamjazz ry

Tamjazzin toiminnan periaate on pyrkiä edistämään jazzin kuuntelua ja harrastusta Tampereella. TamJazz ry järjestää jamitilaisuuksia kuukausittain, yleensä Kahvila Valossa. TamJazz on myös mukana yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuritoimen kanssa järjestämässä konsertteja mm. Hällänäyttämöllä ja kesäisin Viikinsaaressa.


 

Tampereen kaupunki/ Tampere Jazz Happening*

Tampereen musiikkijuhlien festivaaliperheen muodostavat Tampere Biennale, Tampereen Sävel ja Tampere Jazz Happening. Osana Tampereen kaupungin kulttuuritoimen organisaatiota Musiikkijuhlat on vastannut näiden kolmen festivaalin järjestelyistä vuodesta 1990 alkaen.

Tampere Jazz Happeningin kansainvälinen ohjelmisto kokoaa vuosittain yhteen modernin jazzin kärkinimet ja tulevaisuuden suunnannäyttäjät. Yli 35-vuotinen, nelipäiväinen tapahtuma tunnetaan lämpimästä tunnelmastaan ja ennakkoluulottomasta otteestaan nykyjazziin. Tarjolla on korkean profiilin kotimaisia sekä maailmanluokan esiintyjiä sekä intiimejä klubikeikkoja pikkutunneille asti. Tampere Jazz Happening on Suomen Jazzliiton jäsenyhteisö.


 

Tatsi ry

Tatsi - Seinäjoen rytmimusiikin yhdistys ry - on seinäjokelainen jazzmusiikkiin ja sen elävöittämiseen keskittynyt voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen musiikkiyhdistys, joka on perustettu paikallisten jazzaktiivien toimesta vuonna 2004. Yhdistys on tuottanut jo kuuden vuoden ajan alueelle erilaista jazziin liittyvää toimintaa, mm. jazzjameja, jazztyöpajoja, koululaiskonsertteja, Suomen Jazzliiton valtakunnallisia kiertuekonsertteja ja paikallisten soittajien voimin toteutettuja jazzkonsertteja. Lisäksi on toteutettu yhteiskuljetuksia muiden kaupunkien jazzkonsertteihin.

Toiminta on ollut taloudellisten resurssien puutteessa pienimuotoista, mutta erittäin aktiivista ja toimintaa onkin saatu aktivoitua ja vakiinnutettua seudulle kiitettävästi. Tatsi ry on ollut Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys vuodesta 2007.

Tatsilla on erilaisia jazzkokoonpanoja, jotka ovat vierailleet ja tulevat vierailemaan maakuntamme eri paikkakunnilla konsertoimassa. Keikkoja on tehty Vaasassa, Tampereella ja Kannonkosken Jukkosuojazzeilla. Lisäksi Tatsin yhtyeitä on käynyt esiintymässä aina Viron Rakveressa ja Ruotsin Åselessa saakka.


 

Teosto ry

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry. on säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja musiikin kustantajien tekijänoikeusjärjestö. Teosto edustaa noin 26 000:ta kotimaista ja noin kolmea miljoonaa ulkomaista musiikin tekijää ja kustantajaa.

Teosto myy ja kehittää palveluita asiakkaidensa musiikinkäytön tarpeisiin sekä kerää ja tilittää musiikin tekijöille ja kustantajille korvaukset heidän musiikkinsa julkisesta esittämisestä ja tallentamisesta. 

Teosto edistää suomalaisen musiikin monimuotoisuutta. Osana Teostoa toimii myös yksityisen kopioinnin hyvitysmaksuyksikkö.

 


 

The Jazz Society of Pori

Pori on Suomen jazz-kaupunki. The Jazz Society of Pori pitää siitä huolen järjestämällä ja ylläpitämällä talviaikaan aktiivista jazz-toimintaa.

The Jazz Society of Pori -yhdistys perustettiin vuonna 2002 olemassa olevien jami iltojen turvaamiseksi. Taiteelliset johtajat Ilpo Kallio ja Jouni Hokkanen pyörittivät jami-iltoja ravintola Selkämeressä ja toiminnan jatkuvuuden sekä selkeyden takia päätettiin perustaa jazzyhdistys.

Yhdistyksen ensisijainen ajatus on ollut alusta asti aktiivisen jazztoiminnan ylläpitäminen Porissa ympäri vuoden. Toinen tärkeä seikka yhdistyksen perustamiselle oli nuorten muusikonalkujen kouluttaminen sekä ennenkaikkea tarjota paikka, missä voi soittaa ja harjoitella ns. "live yleisön" edessä.

Torstaiset jazzillat pyörivät lähinnä paikallisten sekä opiskelijanuorten kesken, muutaman kerran vuodessa tuotamme joko kokonaisen vierailevan orkesterin tai sitten yksittäisiä muusikkoja, joiden ympärille kootaan säestävä orkesteri.

Tervetuloa kuuntelemaan elävää jazzia ravintola Rattaanpyörään Poriin!


 

Turku Jazz ry*

Turku Jazz ry on vuonna 1969 perustettu turkulainen jazzyhdistys, jonka tärkeimpiä toimintamuotoja on vuosittaisen Turku Jazz -festivaalin järjestäminen. Turku Jazz ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.

 

 

  


Turku Jazz Orchestra ry.*

Turku Jazz Orchestra on keväällä 17 soittajasta koostuva big band, jossa vaikuttaa lähes 30 Turun seudulla toimivaa ammattimuusikoa. Orkesterin taiteellisena johtajana ja kapellimestarina toimii säveltäjä-sovittaja Vellu Halkosalmi. Orkesteri on saavuttanut nopeasti ammattimaisen taiteellisen tason, ja sen monipuolinen ohjelmisto tarjoaa sekä klassikoita että tämän päivän jazzia. 


 

UMO Jazz Orchestra*

UMO (engl. UMO Jazz Orchestra) on jazzin ja uuden rytmimusiikin alalla ammattimaisesti toimiva orkesteri, jonka 16-henkinen kokoonpano tekee 80 konserttia vuodessa ympäri Suomen. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin – yhdistäen yllätyksellisesti vanhaa ja uutta ennen kokemattomalla tavalla. Ohjelmaa tuotetaan laajasti aina lapsista seniori-ikäisten makuun. Vuonna 2015 UMO vietti 40-vuotisjuhlavuottaan.


 

Vaasa Jazz Club*

Vaasa Jazz Club ry. on Vaasassa toimiva yhdistys, jonka tarkoituksena on jazzmusiikin kehittäminen Vaasan seudulla. Yhdistys toteuttaa tavoitettaan järjestämällä konsertteja asiasta kiinnostuneelle yleisölle ja tarjoamalla alueen jazzharrastajille soitto- ja koulutustilaisuuksia.  Vaasa Jazz Club ry. on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.


 

Vapaat Äänet*

Vapaat Äänet on agentuuri, joka on jo yli 20 vuoden ajan tuottanut suomalaisia ja ranskalaisia kiertueita ja konsertteja, lähinnä improvisoidun ja avantgarde-musiikin alalla. Vapaat Äänet on Suomen Jazzliiton jäsen.  

 


Viapori Jazz ry.*

Viapori Jazz ry järjestää Suomenlinnassa vuosittaista, samannimistä jazzfestivaalia. Festari on osa Helsingin Juhlaviikkojen tarjontaa. Festivaalin taiteellisena johtajana on viime vuodet toiminut Jukka Perko. Viapori Jazz ry. on Suomen Jazzliiton jäsen. 

 


Ylistaron Kaukolankylän Jazzkerho ry*

Ylistaron Kaukolankylä Jazzkerho ry järjestää vuotuista Kalliojärvi Jazz & Bluesia Ylistarossa. Ylistaron Kaukolankylän Jazzkerho ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.


 

Ylläs Soikoon ry*

Ylläs Soikoon ry on Äkäslompolon alueella toimiva jazzyhdistys. Yhdistyksen tärkeimpänä toimintamuotona on järjestää vuosittaista Ylläs Jazz Blues -tapahtumaa helmikuisin Ylläksellä. Ylläs Soikoon ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.


 

Äänekoski Jazz ry*

Äänekoski Jazz ry on Äänenkosken alueella toimiva aktiivinen jazzyhdistys. Yhdistyksen näkyvimpänä toimintamuotona on vuosittaisen Keitelejazz-tapahtuman organisointi. Äänekoski Jazz ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.