Music Finland


Music Finland on organisaatio, jonka tarkoituksena on edistää suomalaisen musiikin ja musiikkialan elinvoimaisuutta ja kansainvälistymistä.

Music Finlandin päätavoitteena on kuunnella ja palvella musiikkialaa. Pidämme ääntä suomalaisesta musiikista tiedotuksen ja promootion keinoin, johon kuuluvat internet-sivujen, uutiskirjeiden ja sosiaalisen median lisäksi erilaiset promootioäänitteet ja muut julkaisut, sekä aktiivinen yhteydenpito kansainvälisiin avaintoimijoihin ja mediaan. Nuotisto- ja säveltäjäpalvelumme välittävät kustantamatonta suomalaista partituurimusiikkia ja internetsivujemme Composers & Repertoire -sivut pitävät sisällään perustietoa ja artikkeleita suomalaisista klassisen musiikin ja nykymusiikin säveltäjistä. 

Music Finland auttaa suomalaista musiikkia ja musiikkiyrityksiä kansainvälistymään ja vauhdittaa musiikkiviennin kasvua. Teemme yhteisvienti- ja kansainvälistymishankkeita ja kanavoimme valtionavustuksia ja muita tukia suomalaisille toimijoille, minkä lisäksi annamme asiakas- ja yrityskohtaista neuvontaa, ja kattava kansainvälinen verkostomme ja asiantuntemuksemme on koko musiikkialan käytössä. 

Vahvistamme Suomen musiikkialaa ja sen toimintaedellytyksiä välittämällä ja tuottamalla tutkimustietoa sekä järjestämällä erilaisia koulutuksia ja työpajoja. Lisäksi olemme mukana luomassa alalle uusia mahdollisuuksia varainhankinnan, kehittämishankkeiden sekä yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinoin.

Music Finland ry:n perustivat vuonna 2012 Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusjärjestö Gramex ry, Musiikkituottajat - IFPI Finland ry, Suomen Musiikkikustantajat ry, Suomen Muusikkojen Liitto ry, Suomen riippumattomien levy- ja tuotantoyhtiöiden Indieco ry, Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry, Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry sekä Suomen Säveltäjät ry.