Media

ÄLÄ POISTA

Blogit & sivustot

Jazzpossu

Jazzpossu on suomalainen jazzblogi Tumblrissa. Uusia levyjä ja miksei vanhempiakin, pääkaupunkiseudun jazztapahtumia ja muuta. Jazz!

 

 

 

 

 

 

Live at We Jazz

Live at We Jazz on We Jazz -jazzviestintä- ja tuotantotoimiston sekä UniFilmin yhteinen videoblogi. We Jazzin toimistolla kuvatut suomalaisten jazzmuusikoiden live-esiintymiset yhdistyvät blogin videoissa artistien omaan pohdintaan musiikista, itsestään muusikkoina sekä alaan yleensä. Uusi video julkaistaan kerran kuussa.

  

Popot pogoillen

Popot pogoillen on jazzmatkablogi, joka kuljeksii, kuuntelee, syö. Tunnelmia keikoilta, nautintoja, nuuskimista ja retkiä, joiden teemoina musiikin lisäksi ruoka, päiväretket kotimaassa, hostellit, hotellit, kengät kirjat ja kissatkin. Jazzjutut aihetunnisteella #PopotPogoillenKuuntelee2017. 

 

Suomijazz.com

Jazzitus ry on vuonna 2004 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää suomalaisen jazzin tunnettuutta. Yhdistyksen tärkein toimintamuoto on Suomijazz-verkkojulkaisun toimittaminen.

 

 

 

 

 

 

Valon kuvia

Torniolainen jazzaktiivi Jukka Piiroinen julkaisi pitkään nettisivuillaan sivuston nimen (Valon kuvia – valokuvia) mukaisesti vain valokuvia, mutta koska mies kirjoittaa myös jazzaiheisia juttuja Pohjolan Sanomat -lehteen, on valokuvien oheen tullut myös kirjoituksia jazzmusiikista.

Valon kuvia –blogissa on esillä vuoden 2008 jälkeen Pohjolan Sanomissa ilmestyneitä kirjoituksia levyistä ja jazztapahtumista. Sivulle Jazzkirjoituksia Piiroinen on myös koonnut talteen jazzaiheisia kolumnejaan, jotka ovat alunperin ilmestyneet Pohjolan Sanomissa vuosina 2001 – 2008.

Piirosen kirjoittamat kolumnit, kuten myös aikoinaan Suomijazz-verkkolehdessä ja Jazzrytmit-lehdessä julkaistut levyarviot, olivat aikaisemmmin osa Riverside Jazz-yhdistyksen sivuja. Riverside Jazzin sivu-uudistuksen yhteydessä jutuille piti löytää uusi paikka, mikä oli yksi syy täydentää Piiroisen valokuvasivuja jazzkirjoituksilla.


Lehdet

Jazzrytmit

Jazzrytmit on suurin suomalainen jazzmusiikkilehti, joka ilmestyi vuosina 1994-2008 paperiversiona ja sen jälkeen nykyisessa sähköisessä verkkomuodossa.

Jazzrytmit on Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n jäsen.

Jazzrytmit-lehden toimitus- ja yhteistyökaartiin kuuluu lukuisia ammattitoimittajia, freelancereita, muusikoita, musiikkioppilaitoksia, festivaalijärjestäjiä, jazzyhdistyksiä, klubeja, tyylisuunnan ravintoloita, ulkomaan kirjeenvaihtajia yms.

Jazzrytmit-lehden tavoitteena on edistää suomalaisen jazz- ja rytmimusiikin yleistä tuntemusta ja toimia samalla alan kaikkien sidosryhmien ja tyylisuuntien äänitorvena.

 

 

Rytmi

Rytmi-lehti on korkealaatuinen musiikkilehti, joka ottaa kantaa musiikkikulttuurin ilmiöihin rennosti – usein yllättävistäkin näkökulmista. Tuhti lukupaketti tarjoaa viihdyttävän kokemuksen ennakkoluulottomille musiikin ystäville, jotka haluavat tietää asioista pintaa syvemmältä. 

Rytmi käsittelee musiikkia menneiltä vuosikymmeniltä tähän päivään saakka. 

Rytmin Pori Jazz -erikoisnumero ilmestyy joka vuosi kesäkuun lopussa.


 

Radio

Bassoradion lauantaijatsit

Lauantaijatsit on Matti Niveksen, Timo Lassyn ja Risto Nevanlinnan juontama jazzin erikoisohjelma Bassoradion taajuudella. Ohjelmassa kuullaan alan klassikoita ja tuoreimpia uutuuksia, useimmiten ajankohtaisten studiovieraiden haastatteluilla maustettuna. 

Lauantaijatsit joka lauantai klo 14–16. 

 

 

 

Groove FM:n Jazzaamiainen

Groove FM-radiokanava tarjoaa jazzin ikivihreitä klassikoita sunnuntaisin klo 8-11.

 

 

 

 

 

YLE Jatzofrenia

 Jatzofrenia on jazzia ja laajemminkin rytmimusiikkia tyylilajeja turhaan kumartelematta tarkasteleva ohjelma, jota esitetään YLERadiossa sunnuntaisin klo 21-22. Toimittajana jazztoimittaja Markus "DJ Markka" Partanen ja DJ Bunuel.

Jatzofrenia aloitti muinaisessa Radiomafiassa 1995 ja vuosina 2003-2006 ohjelma soi YleQ-kanavalla. Jatzofreniassa on aina seurattu jazzin tai laajemminkin rytmimusiikin kenttää tyylirajoja turhaan kumartelematta - tärkeintä on hyvä ja kohottava meininki.

 

 

 

YLE JazzRadio

YLE JazzRadio esittää maanantaisin klo 20-21.15 jazzin ajankohtaisia asioita sekä levyuutuuksia.

 

 

 

 

 

 

YLE Svengaava iltapäivä

Yle Svengaava iltapäivä tarjoaa klassista jazzia perjantaisin klo 16.15-17.00.