Klubit

ÄLÄ POISTA

Helsinki

Ekman Jazz Club

Sturenkadulla sijaitseva Sture Jazz Bar on jo vuodesta 1997 asti tarjoillut yleisölle laadukasta live-jazzia yhdestä kolmeen kertaan viikossa. Sturen stage on toiminut sekä nuorten että vanhempien muusikoiden esiintymisareenana, yhdistäen heitä jazzmusiikin ja hauskanpidon merkeissä yli viidentoista vuoden ajan.

Sture Jazz Barissa järjestetään joka lauantai Ekman Jazz Club -nimeä kantava live jazz-klubi, johon kutsutaan jazzalan muusikoita ja solisteja jammailemaan. Tervetuloa mukaan!


 

Happy Jazz Club Storyville

Eduskuntatalon takana sijaitseva Happy Jazz Club Storyville on rankattu yhdeksi Euroopan parhaimmista jazzklubeista. Storyville viihdyttää asiakkaitaan kotimaisilla ja ulkomaisilla jazz-yhtyeillä neljänä iltana viikossa. Storyvillessä voit myös herkutella cajuncreole keittiön antimilla iltaisin aina yökolmeen asti.

 


 

HERD-klubi

HERD-yhtyeen isännöimä uusi klubi-ilta aloitti Kansallisteatterin tunnelmallisella Lavaklubilla perjantaina 7. syyskuuta, avajaisillan vieraana Verneri Pohjola. Klubilla kansainvälisesti noteerattu helsinkiläinen jazztrio HERD esiintyy kullakin kerralla vaihtuvan vierailijansa kera. Luvassa on HERDin ilmavasta triosvengistä yllättäviin suuntiin kasvavia musiikillisia seikkailuja, joista jokainen on taatusti omanlaisensa kokonaisuus.

Vibrafonisti Panu Savolaisen, basisti Mikko Pellisen ja rumpali Tuomas Timosen muodostama HERD on julkaissut tähän mennessä yhden albumin, HERD Live!!, esiintynyt mm. Pori Jazzin "talon bändinä" 2010, Suomen Jazzliiton kiertueella 2011 ja voittanut arvostetun pääpalkinnon European Jazz Competition -yhtyekilpailussa North Sea Jazz -festivaaleilla Hollannissa 2011.


 

JaZZanti

Helsinki Jazz ry jatkaa tänä keväänä vuonna 2012 menestyksekkäästi alkanutta, mielenkiintoista nykyjazzia ja improvisaatiomusiikkia tarjoavaa JaZZanti-konserttisarjaansa Ravintola Laulumiehissä. Konserttikonseptissa pyritään luomaan välitön vuorovaikutus muusikoiden ja kuuntelijoiden välillä. Musiikki soi tilan hyvän akustiikan ansiosta mahdollisimman luonnollisena ja vahvistamattomana, ainoastaan tarvittaessa käytetään instrumenttikohtaisia vahvistimia. Kevään ohjelma on mielenkiintoinen ja monipuolinen, se tarjoaa kiinnostavia, myös uusia, suomalaisia jazzyhtyeitä ja vapaan improvisaation pyörteisiin lähteviä huippumuusikoita sekä ulkomaisia muusikkovieraita Italiasta ja Saksasta.


 

Jälkilöylyjazz

Teatteriravintolatoiminnastaan tunnettu Ravintola Nyyrikki aloitti korkeatasoisen jazzklubitoiminnan syksyllä 2012. Sen tarkoituksena oli tarjota rytmimusiikin ystävien iloksi huippujazzia kulttuuria vaalivassa Puu-Käpylässä. Jazzin sävyjä kuultiin koko syksyn ajan Nyyrikin Iltatähdessä joka lauantai teemalla JälkilöylyJazz. Jazzkauden avasi perjantaina 31.8.2012 järjestetty KuutamoJazz-minifestari. Minifestarilla jazz valtasi koko Nyyrikin tilat terassilta ravintolasaliin ja alakerran Iltatähteen asti. 

Keväällä 2018 JälkilöylyJazz teki paluun lauteille yhteistyössä Suomen PerinneJazz Ry. kanssa. 


 

Koko Jazz Club

Koko Jazz Club on kodikas jazzklubi KokoTeatterissa, jota luotsaavat muusikot Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen. Lavalla on käynyt Suomen merkittävimpiä jazzkokoonpanoja ja -artisteja, ja ajoittain esiintymässä nähdään suuria jazzin nimiä muualtakin maailmasta.

 

 

 

 


 

Rytmihäiriöklubi

Vuodesta 1997 asti rytmiä Pitkänsillan paremmalle puolelle tuonut Rytmihäiriöklubi tarjoaa Stadin parasta livejazzia kaiken maailman tyyliin keskiviikkoiltaisin syyskuun alusta aina toukokuun loppuun asti. Kesä-elokuussa Rytmihäiriöklubin täyttää letkeänkevyt KesäJazz. Kotimaiset huippujazzmuusikot ja tuoreet lupaukset tarjoilevat kukin vuorollaan taidolla katettua, musiikillisella intohimolla ja improvisaatiolla maustettua jazzia koko kansan iloksi. Tunnelmallisissa illoissa on satunnaisesti myös ulkomaisia vierailijoita.


 

We Jazz -klubi

Helsingin Kuudennella Linjalla joulukuusta 2009 alkaen vuorokuukausin toiminut We Jazz -klubi tuo jazzin Kallion sydämeen sekä live-esiintymisten että DJ-toiminnan merkeissä. Klubi-illat avaa usein "loft jazz" -henkisesti klubin lattiatasossa esiintyvä jazz-yhtye noin klo 23 tienoilla ja loppuiltaa rytmittää We Jazzin DJ-kollektiivi, jonka levyvalikoima painottuu tanssittavaan jazzmusiikkiin koko genren historiaa sivuten. DJ-settien rinnalla klubilla nähdään Emma-palkitun tamperelaisen National RGB -VJ-kollektiivin visuaaleja. We Jazz -klubilla ovat esiintyneet mm. Timo Lassy Band, Verneri Pohjola Quartet, Jaska Lukkarinen Trio, Black Motor, HERD, Jukka Perko Streamline Jazztet ja Tonight at Noon.

Lokakuussa 2012 We Jazz lanseerasi uuden yhtyekollektiivin We Jazz Loft Sessions, joka muuttuu kokoonpanonsa puolesta esiintymisestä toiseen. Yhtyeen pysyvänä jäsenenä ja musiikillisena johtajana on rumpali Teppo Mäkynen.

Kuudennen Linjan "kotikenttänsä" lisäksi We Jazz on vieraillut lukuisilla klubeilla ja festivaaleilla sekä Helsingissä että muissa kaupungeissa.

We Jazz järjestää myös lokakuussa 2012 debytoinutta We Jazz Talk Show'ta, joka avaa jazzkentän keskustelunaiheet viihdyttävällä tavalla. Mukana musiikkivieras.


 

Hämeenlinna

Suisto-klubi

Suisto-klubi on vuoden 2009 alussa perustettu, rento musiikkibaari. Suiston ohjelmistosta voi bongata Suomen kuumimmat UG-bändit kuin jazz- ja folk-klubitkin, rytmimusiikkia unohtamatta!Järvenpää

Diggariklubi

Diggariklubi - sinisiä säveliä ja ihanasti soljuvia rytmejä elävänä kerran kuussa!

Järvenpäässä vaikuttavan Diggariklubin on tarkoitus on tarjota lahjakkaille artisteille mahdollisuus esiintyä sekä musiikin harrastajille tilaisuus kokoontua yhteen. Klubin monimuotoiset tilaisuudet tarjoavat myös loistavan tilaisuuden tutustua elävään musiikkiin. Tilaisuuksia järjestetään kerran kuussa, ja niissä vierailee kotimaisia ja ulkomaisia huippuesiintyjiä.

Diggariklubin moottorina toimii Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry, lyhyemmin JBJD tai Diggarit. Yhdistys perustettiin kahdenkymmenen juurimusiikista innostuneen järvenpääläisen kerääntyessä yhteen 1977. Diggaritoiminnan keskeinen kulmakivi Puistoblues sai alkunsa jo seuraavana vuonna, kesällä 1978. Kuluneiden vuosien aikana Puistoblues on kasvanut Euroopan suurimmaksi bluesfestivaaliksi, ja satojen vapaaehtoisten ansiosta se on myös merkittävin täysin talkootyönä järjestettävä tapahtuma Suomessa.

Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry - täyttä talkootyötä jo vuodesta 1977!


 

Jyväskylä

Poppari

Poppari (alunperin Jazz Bar) on vuodesta 1992 Jyväskylässä toiminut ravintola ja merkittävä elävän musiikin foorumi. Se on alusta asti toiminut tärkeänä areenana niin rock- kuin jazzmuusikoille Jyväskylässä ja järjestänyt keikkojen lisäksi myös aktiivisesti jameja. Poppari on saanut Jazz Bar -historiansa aikana useita tunnustuksia, kuten muun muassa Yleisradion jakaman Varjo-Yrjö -tunnustuksen vuonna 2003 sekä Keski-Suomen läänin Vuoden kulttuuriteko-palkinnon vuonna 1999.


 

Kuopio

OP Jazzklubi

Kuopion Jazz&Blues ry on aktiivinen paikallisyhdistys, joka järjestää vuosittain n. 20 jazzkonserttia. Näistä konserteista suurin osa on osana Kuopion Musiikkikeskuksen alakerrassa järjestettävää OP Jazzklubia. OP Jazzklubilla nähdään laadukasta jazzia pääosin kotimaisten artistien esittämänä noin kerran kuussa.


 

Lappeenranta

Lappeenranta Jazz Club

Lappeenranta Jazz Club ry toimii järjestämällä säännöllisesti syys-, talvi- ja kevätaikoina jameja, joissa illan esiintyjän jälkeen saa kuka tahansa kivuta lavalle jammailemaan bändin muusikoiden kanssa. 

Jamien esiintyjinä on jazzmusiikkia soittavat yhtyeet sekä lähiseuduilta että kauempaa. Pyrkimyksemme on tuoda myös maan eturivin jazzia kaupunkiin. Tämä onnistuu erinomaisesti Suomen Jazzliitto ry:n syys- ja kevätkiertueiden avulla. Jo pitkään onkin Jazzliiton kiertuebändejä kuultu sekä syksyisin että keväisin.

Jamien lisäksi yhdistys on järjestäjänä tai mukana järjestämässä Lappeenrannan jazz-musiikkikonsertteja sekä muita jäsenten toivomia, jazzmusiikkiin liittyviä tapahtumia, kuten konserttimatkoja muille paikkakunnille.


 

Pietarsaari

Jazzoo Jazz Club

Jazzoo Jazz Club on pietarsaarelaisen Jazzoo-jazzyhdistyksen torstaisin pyörittämä jazzklubi O'Learys-baarissa Pietarsaaressa.

 


 

Tampere

Paapan kapakka

Tampereen keskustassa sijaitseva Paapan Kapakka (perustettu 1992) on paikka jossa kohtaavat jazzin, oluen ja välittömän tunnelman ystävät. Keskeisen sijainnin ja mukavan tunnelman johdosta asiakaskunta koostuu jazzdiggarien lisäksi satunnaisista ohikulkijoista, aikuisista illanviettäjistä tai illanviettoa aloittelevista.

Paappa tarjoaa ainoana ravintolana Tampereella elävää jazz-musiikkia seitsemänä päivänä viikossa. Tämä on harvinaisuus jopa kansainvälisellä mittakaavalla! Ravintolan house-bändin Paappas Groupin lisäksi yleisöä viihdyttävät perinteisillä jazz-standardeilla muutkin hyviksi todetut orkesterit kuten mm. Cool Quartet, Gilda&Jazztet ja Mambo taxi.


 

TTT-klubi

TTT-Klubi on Tampereen Työväen Teatterin tyylikäs 240-paikkainen ravintolanäyttämö, jonka ohjelmistoon kuuluvat mm. ravintolateatteri, keikat akustisella painotuksella, stand up, jazz ja burleski.

Syksyllä 2013 TTT-Klubi esittelee Suomi-jazzin parhaimmistoa tapahtumilla Verneri Pohjola & Timo Lassy (27.9.), Teemu Viinikainen Trio (18.10.) ja HERD & Aili Ikonen (15.11.). Korkea laatu ulottuu myös esitystekniikkaan ja ravintolapalveluihin.

TTT-Klubilla on A-oikeudet sekä suurikokoinen lämmitetty terassi. Ryhmille järjestämme tilausruokailuja, ja pikkusuolaista on aina saatavilla. Testaa klubi, jossa kaikki tuolit on suunnattu esteettä stagelle!


 

Turku

Flame Jazz

Flame Jazz ry on Turun alueella toimiva yhdistys, joka järjestää ammattimaisesti huippulaatuisia jazzkonsertteja. Lisäksi yhdistys työskentelee monin tavoin jazzmusiikin positiivisen näkyvyyden hyväksi. Flame Jazz toimii myös inspiraation lähteenä ja ponnahduslautana nuorille ammattimuusikoiksi tähtääville lahjakkuuksille.

Flame Jazz kehitettiin alunperin Turku 2011 Euroopan Kulttuuripääkaupunki -vuoden jazzhankkeeksi. Suunnitelmana oli alusta lähtien rakentaa Turkuun ympäri vuoden säännöllisesti toimiva ammattimainen jazztapahtuma. Turku 2011 Flame Jazz –hanke osoitti turkulaisten kiinnostuksen sekä tarpeen korkeatasoiselle ja säännölliselle jazztarjonnalle. Yli 5000 kuulijaa, 35 kokoonpanoa sekä 250 ammattimuusikkoa kokoontuivat vuoden aikana korkeatasoisen jazzmusiikin pariin, ja Turkuun syntyi aivan uusi kulttuuriyhteisö. Tämä toiminta synnytti laajalti uutta yhteistyötä alan toimijoiden kesken, ja vuoden 2012 ilmiöt turkulaisella jazzkentällä osoittavat tämän kehityksen jatkuvan.

Flame Jazz toimii yhteistyössä useiden paikallistoimijoiden kanssa kuten Turun Musiikkijuhlat, Jazzklubi Monk, Turku Jazz Orchestra, Turun Seudun Musiikkiopisto sekä Turun Konservatorio. Paikallissynergia on luonut uusia hedelmällisiä yhteistyökuvioita, ja jazz soi Turussa nyt aktiivisemmin kuin koskaan. Flame Jazz on myös kansainvälisesti hyvin verkottunut yhteisö, ja ohjelmassa kuullaan kotimaisten huippujen lisäksi artisteja maailman terävimmältä huipulta.

Flame Jazz on onnistunut luomaan lyhyessä ajassa Turkuun korkeatasoisen ja maineikkaan jazzkulttuurin. Yleisömäärät ovat nousseet tasaisesti, ja musiikkityyli on saanut paljon uusia ystäviä. Tällä hetkellä Flame Jazz on yksi Suomen aktiivisimmista säännöllisesti jazzkonsertteja järjestävistä tahoista.

Flame Jazz -klubien toiminnasta vastaa loppuvuodesta 2011 perustettu Flame Jazz ry. Yhdistyksen puheenjohtajana sekä konserttisarjan taiteellisena johtajana toimii jazzmuusikko Jussi Fredriksson.


 

Vaakahuoneen Paviljonki

Vaakahuoneen Paviljonki on Turun suurin suviravintola Aurajoen rannassa, joka on avoinna vapusta elokuun loppuun. Ravintola tarjoaa saaristolais-ranskalaisen keittiön lisäksi jazz- ja swing-ilmaiskonsertteja joka ilta. Tervetuloa!

 

 


  

Vaasa

Doo-Bop Club

Doo-bop Club on aivan Vaasan sydämessä sijaitseva jazzklubi. Lavalla nähdään paikallisia, suomalaisia ja ulkomaisia esiintyjiä musiikillisesti erilaisista tyyleistä jazzista funkiin ja rockiin. Me haluamme tarjota sinulle parasta live-musiikkia miellyttävässä ja rauhallisessa ympäristössä. Tervetuloa!

 


 

Vaasa Jazz Club

Vaasa Jazz Club ry levittää jazzin sanomaa Vaasan seudulla järjestäen erilaisia jazzmusiikkia edistäviä tapahtumia ja toimintoja. Pääasiassa toiminta on konserttien järjestämistä paikkakunnan eri paikoissa sekä sisällä että ulkona. Vaasa Jazz Club järjestää vuosittain noin 50 tapahtumaa, joten joka viikko tapahtuu jotain.