Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 2.7.

savonlinna

II Saimaa Jazz Festival - Mathias Sandberg Trio,Kulttuurikellari, savonlinna2.7. Klo 19:00

keikka

II Saimaa Jazz Festivaalin avaa maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg oman trio-kokoonpanonsa kanssa. Pitkään odotetulla The Doctor -levyllä kuullaan hänen omalaatuista ”hard swingin', groovy & soulful jazz” -sekoitusta, vahvoja melodioita, rytmisesti leikkisää improvisaatiota sekä lähes telepaattista yhteissoittoa. Levy on saanut ylistäviä arvosteluja molemmilla puolilla Atlanttia ja sitä on soitettu ahkerasti jazzradiokanavilla ympäri maailman.

Mathias Sandberg – kitara
Zacharias Holmkvist – basso
Stefan Brokvist – rummut

sandbergmusic.com


Konsertti sisältyy festivaalipassin hintaan!

Sunnuntai 3.7.

helsinki

SunJazz: Maja Mannila trio,Tenho Restobar, helsinki3.7. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Laulaja, pianisti ja säveltäjä Maja Mannila julkaisee debyyttialbuminsa Up and Down perjantaina 24. kesäkuuta. Albumilla matkustetaan elämän vuoristoradassa ja kasvetaan ihmisenä. Lyriikoista huokuu niin voimaannuttavat sanomat kuin rakkaus musiikkiin.

Levynjulkaisua juhlistetaan Tenho SunJazzeilla 3.7. Maja Mannilan musiikissa keskeisiä teemoja ovat musikaalinen, henkinen ja fyysinen vapaus. Trionsa kanssa hän esittää omia englanninkielisiä kappaleitaan, joissa sekoittuu r'n'b, soul, jazz ja pop. Yhtyeessä Mannilan kanssa musisoivat Severi Sorjonen (rummut) ja Johannes Granroth (basso). Albumin rummut on äänitetty Sonic Pump Studiolla ja loput raidat Mannilan ja Granrothin kotistudiolla. Granroth on vastannut pääosin äänityksistä ja toimii myös albumin miksaajana. Tulevalta albumilta on lohkaistu ennakkosinglet Through it all sekä viimeisimpänä julkaistu With You.

savonlinna

II Saimaa Jazz Festival - Rauno Tikkanen Quartet feat. Sanna Rosberg,Kulttuurikellari, savonlinna3.7. Klo 15:00

keikka

30-vuotisjuhlavuottaan viettävä Rauno Tikkanen Quartet on Kuopiossa kotipaikkaansa pitävä ammattimuusikoiden muodostama kokoonpano. Yhtye soittaa iloisia ja svengaavia evergreenejä, joten tämä konsertti sopii erityisesti perinteisen jazzin ystäville!

Sanna Rosberg – laulu
Rauno Tikkanen – klarinetti, saksofoni
Jori Vuorinen – piano
Jarmo Hiekkala – kontrabasso
Mika Hietala – rummut


Konsertti sisältyy festivaalipassin hintaan!

Maanantai 4.7.

savonlinna

II Saimaa Jazz Festival - UXILA EXILE,Kulttuurikellari, savonlinna4.7. Klo 19:00

keikka

UXILA EXILE sytyttää leiritulensa eurooppalaisen nykyjazzin, kokeellisen rytmimusiikin ja jazzin perinteiden rajapyykille. Luvassa on konsertillinen yhtyeen keulahahmon, vibrafonisti Ilkka Uksilan säveltämiä kappaleita, jotka on julkaistu UXILA EXILEn debyyttialbumilla Songs for Harry S. Truman. Sävellyksiä ovat innoittaneet mm. elokuvista ja kirjallisuudesta lainatut kertomukset sekä Uksilan omat havainnot. Vahvoihin mielikuviin nojaavat sävellykset ovat utuisia mutta samalla eheitä, useimmiten lempeitä tulkintoja siitä, miltä tarinoiden vangitut hetket todella kuulostavat.

Ilkka Uksila – vibrafoni
Tomi Nikku – trumpetti 
Joonas Tuuri – basso
Ville Luukkonen – rummut

Konsertti sisältyy festivaalipassin hintaan!

Tiistai 5.7.

oulu

Jumpru x OMJ Jazzpatio: LITTLE POEMS FROM THE HEART,Jumpru Pub, oulu5.7. Klo 21:00

Little Poems From The Heart

keikka

Jumpru x OMJ Jazzpatio:
Little Poems From The Heart
Featuring Special Guest Sami Juntunen
Ti 5.7. klo 21
Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu)
Vapaa pääsy

Uusi kansainvälinen Pop/Jazz yhtye esittää omia alkuperäisiä ja mukaansa tempaavia kappaleita suoraan sydämestä. Luvassa on herkkiä Pop melodioita ja vivahteikkaita Jazz tunnelmointeja.

Jouni on sähköbasson kanssa kiertänyt 20 vuotta maailmaa, joista viimeisimmät 10 vuotta Pariisissa, ja nyt hän vihdoin pääsee esittämään omaa tuotantoa syntymäkaupungissa. Hänellä on ilo esiintyä Beatricen kanssa, joka tuo italialaista väriä iltaan mm. pianon säestyksellä, myös omilla, kauniisti maalailevilla teoksillaan. Sami Juntunen täydentää kappaleita upeilla harmonioilla ja sooloilla.

Beatrice Milanese | laulu, piano, kitara
Jouni Isoherranen | laulu, sähköbasso, kitara
Sami Juntunen | piano, laulu, melodica

savonlinna

II Saimaa Jazz Festival - Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri,Kulttuurikellari, savonlinna5.7. Klo 19:00

keikka

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri on vahvasti improvisoiva akustinen kvartetti, jonka maanläheisen lämmin soundi on kerännyt runsaasti kiitosta. Konsertissa kuullaan kappaleita yhtyeen uusimmalta Hypnosis-albumilta. Lyytisen sävellykset sekä tarjoavat otolliset puitteet jokaisen soittajan vahvuuksille, että haastavat yhtyettä tutkimaan myös entuudestaan tuntemattomia alueita. Saimaa Jazz Festivaalin konsertti on osa uuden albumin kymmenen konsertin levynjulkaisukiertuetta.

Pauli Lyytinen – saksofonit, sävellykset
Verneri Pohjola – trumpetti
Eero Tikkanen – kontrabasso
Mika Kallio – rummut

paulilyytinen.com


Konsertti sisältyy festivaalipassin hintaan!

Keskiviikko 6.7.

nurmijärvi

Harri Myllyoja band,Sääksin uimaranta, nurmijärvi6.7. Klo 18:00

Harri Myllyoja band

keikka

Vapaa pääsy

Sääksissä tapahtuu tapahtumasarjan avaa 6.7. Harri Myllyoja yhtyeineen. Klaukkalalainen Myllyoja on monipuolinen muusikko ja "Monikko goes Jazz" -tapahtuman luoja, joka keikkailee paljon sekä soolona että trionsa kanssa. Lempeässä kesäillassa kuullaan mukaansatempaavan jazzin ohella pop ja rock -kappaleista tehtyjä versioita sovitettuina pianoduolle. Konsertti siirtyi viikolla eteenpäin alkuperäisestä aikataulusta.

savonlinna

II Saimaa Jazz Festival - Kerkkä Trio feat. Jari Perkiömäki,Kulttuurikellari, savonlinna6.7. Klo 18:00

keikka

Kerkkä Trio on kuopiolainen yhtye, jonka jäsenet ovat pitkän linjan jazzareita. Kulttuurikellarin konsertissa yhtye esittää yhtyeen jäsenten sävellyksiä sekä jazzklassikoita. Saimaa Jazz Festivaaleilla Kerkkä Trio saa vieraakseen Suomen tunnetuimpiin saksofonisteihin lukeutuvan Jari Perkiömäen. Vuonna 2005 Yrjö-palkinnolla palkittu saksofonisti on vaikuttanut mm. Espoo Big Bandin sekä UMO Helsinki Jazz Orchestran riveissä.

Jari Perkiömäki – saksofoni
Hannu Hiltula – piano 
Jarmo Hiekkala – kontrabasso 
Tomi Kämäräinen – rummut

tomikamarainen.com

Konsertti sisältyy festivaalipassin hintaan!

Konsertin jälkeen yleisölle avoimet jamit.

turku

Flame Jazz Summer Live - Joonas Tuuri Quartet – Dimensions,Kirkkopuiston terassi, turku6.7. Klo 18:00

keikka

Joonas Tuuri Quartet on pääkaupunkiseudulla vaikuttavan jazzbasistin oma yhtye, joka on perustettu vuonna 2017. Yhtye soittaa menevää ja hyväntuulista instrumentaalia modernia jazzia ja sävellykset ovat Joonas Tuurin käsialaa.

Musiikin keskiössä ovat kauniit ja tarttuvat melodiat, vahvat erilaiset tunnelmat, mukaansatempaava groove sekä pitkälle hioutunut yhteissoitto ja improvisointi. Herkkä kommunikointi muusikoiden välillä saa aina musiikin polveilemaan ainutkertaisella ja arvaamattomalla tavalla. Yhtye äänitti esikoislevynsä keväällä 2021 ja se julkaistaan Eclipse Musicin kautta maaliskuussa 2022 nimellä Dimensions.

Joonas Tuuri: kontra- ja sähköbasso
Ilmari Rönkä: alttosaksofoni
Toomas Keski-Säntti: piano
Anssi Tirkkonen: rummut

Kuva: Suvi Sistonen

vesilahti

Timo Lassy Trio,Laukon kartano, vesilahti6.7. Klo 18:00

Timo Lassy Trio

keikka

Liput 29,90 €

Timo Lassy soittaa saksofonia tunteella ja tyylillä. Kotimaiselle yleisölle tutuksi mm. Five Corners Quintetin riveistä tullut ilmaisuvoimainen artisti on jo aikaa sitten puhkaissut "jazzpiirien" näkymättömät seinät ja astellut yhtyeineen lukuisille maamme halutuimmista esiintymislavoista. Juhlaviikkojen Huvila-teltan, Flow Festivalin ja Pori Jazzin kaltaiset lavat ovat tulleet tutuksi, kun Lassy on hurmannut yleisöjään Timo Lassy Bandin liiderinä ja yhdessä rumpali Teppo Mäkysen kanssa muodostamassa duokokoonpanossa.

Laukon kartanon lavalle astuu uusin kokoonpanoista: Lassyn, basisti Ville Herralan ja rumpali Jaska Lukkarisen muodostama Trio, joka julkaisi jo ylistetystä keränneen debyyttilevynsä elokuussa 2021. Helsingin sanomat kehui We Jazz Recordsin julkaiseman Trio-albumin viiden tähden arvoiseksi ja myös kansainvälinen media on ollut hereillä.

Torstai 7.7.

kasnäs, kemiönsaari

Baltic Jazz - Varaslähtö,Kasnäs Paviljong, kasnäs, kemiönsaari7.7. Klo 20:00

Archipelago Sea Jazz All Stars

keikka

Liput 25 €

Baltic Jazz käynnistää Archipelago Sea Jazz-festivaalisarjan ja ottaa perinteisen varaslähdön jo torstaina 7. heinäkuuta Kasnäsissa. Luvassa on svengaavaa saaristolaisjazzia Archipelago Sea Jazz All Starsin seurassa.

Archipelago Sea Jazz on uusi neljän festivaalin sarja, joka kutsuu sinut Saaristomeremme intiimiin tunnelmaan ja huippumusiikin pariin. Kaikki neljä festivaalia ovat edustettuina Archipelago Sea Jazz All Starsissa: Antti Sarpila/Baltic Jazz (cl/sax), Bosse Mellberg/Korpo Sea Jazz 20.-24.7. (perc), Jussi Fredriksson/Turku Sea Jazz 27.-30.7. (p) ja Andreas Nyberg/Åland Sea Jazz 5.-6.8. (vn). Baltic Jazzeilla kokoonpanoon liittyy basisti Vesa Saloranta.

Lauantai 9.7.

savonlinna

II Saimaa Jazz Festival - Filemon von Numers Quartet,Kulttuurikellari, savonlinna9.7. Klo 16:00

Filemon von Numers

keikka

Basisti-säveltäjä Filemon von Numers tuo uunituoreen kvartettinsa Saimaa Jazz Festivaaleille. Yhtyeen instrumentaatio mahdollistaa sävellysten vapaamuotoisen tulkinnan, jossa kaikki soittajat tuovat oman näkemyksensä sävellyksiin. Omien sävellysten lisäksi konsertissa kuullaan sävellyksiä mm. Thelonious Monkin ja Ornette Colemanin tuotannosta, josta von Numers on vahvasti ominut vaikutteita.

Filemon von Numers – kontrabasso
Tomi Nikku – trumpetti
Jarno Tikka – tenorisaksofoni
Teemu Mustonen – rummut


Konsertti sisältyy festivaalipassin hintaan!

II Saimaa Jazz Festival - Sointi Jazz Orchestra feat. Aili Järvelä,Kulttuurikellari, savonlinna9.7. Klo 19:00

keikka

Vuonna 2013 perustettu 18-henkinen Sointi Jazz Orchestra tunnetaan persoonallisesta big band -perinnettä uudistavasta soundista ja ainutlaatuisista konserttikokonaisuuksista. Saimaa Jazz Festivaalilla yhtye esiintyy yhdessä sielukkaana tulkitsijana tunnetun laulaja Aili Järvelän kanssa. Konsertissa kuullaan SJO:n ja Järvelän syksyllä 2021 julkaistun Unituulia-albumin ohjelmistoa sekä orkesterin oman tuotannon parhaita paloja.

sointijazzorchestra.com
ailijarvela.com

Konsertti sisältyy festivaalipassin hintaan!

Konsertin jälkeen järjestetään yleisölle avoimet jamit.

taalintehdas, kemiönsaari

Let´s Misbehave - A Dazzling Jazz Age Soirée,Le Cabaret Baltic, taalintehdas, kemiönsaari9.7. Klo 20:00

Shirley Sparks

Antti Sarpila

Marian Petrescu

Olli Soikkeli

Duo DizzyQueens

Mildreds kompani

Lady Laverna

keikka

Varaukset sähköpostitse: baltic.jazz@kimitoon.fi. Lipun hintaan sisältyy alkumalja.
Huom! Rajoitettu määrä paikkoja, ainoastaan ennakkomyynnissä.
Ikäraja: 18 vuotta

Luvassa on elämyksellinen teemailta, jota on inspiroinut salakuljetus saaristossa, kieltolaki sekä loistelias jazz-aika. Tunnelmallisessa salakapakkamiljöössä voi koko lauantai-illan aikana nauttia elävästä musiikista, esityksistä ja elämyksistä.

Marian Petrescu & Olli Soikkeli Duon seurassa on luvassa Django Reinhardtin säveliä, Dizzy Queens viihdyttää näyttävällä jazz show'llaan ja Shirley Sparks & Antti Sarpila tarjoaa parhaita jazzklassikoita laulu-pianokombollaan. Ahvenanmaalainen Mildreds kompani pistää korot kattoon eri 1920-luvun tanssityylein ja Lady Laverna viettelee burleskesityksellään.

Osallistujia kehotetaan varustautumaan Charleston-ystävällisillä kengillä. Aikakauteen sopivat vaatteet ja asusteet ovat tervetulleita ja paras asu tullaan palkitsemaan!

Sunnuntai 10.7.

helsinki

SunJazz: SOMA,Tenho Restobar, helsinki10.7. Klo 19:00

SOMA

Vapaa pääsy

SOMA on nuorten muusikoiden dynaaminen jazzkvartetti. Se soittaa jäsentensä omia sävellyksiä mielenkiintoisella ja raikkaalla otteella!

Aliisa Pihlanne - laulu
Sonja Kaipainen - piano
Jussi Hovilainen - basso
Johan Dahlbo - rummut

jyväskylä

Jukka Gustavson & STREET LEVEL,Jyväskylän Kesä, jyväskylä10.7. Klo 18:00

keikka

Liput 32/28/23 €

Vuonna 2017 perustettu Street Level on Jukka Gustavsonin uusi yhtye. Yhtyeen musiikissa yhdistyvät progressiivinen rock, fuusiojazz ja funk. Kokoonpanon muodostavat laulaja-kosketinsoittaja Jukka Gustavson, basisti Jan-Olof Strandberg sekä rumpali Thomas Törnroos. Yhtyeen ensimmäinen levy Natural High julkaistiin vuonna 2021. Enimmäkseen instrumentaalisella levyllä kosketinsoittajalegenda Gustavsonin rikkaat harmoniat pääsevät upeasti oikeuksiinsa.

Dynaamisen trion soinnissa kuuluu kaikuja Wigwamista sekä elämän ja kadun äänistä. Jukka Gustavson tunnetaan erityisesti suomiprogen pioneeriyhtye Wigwamista. Gustavson on sittemmin tehnyt myös monipuolisen soolotuotannon.

savonlinna

II Saimaa Jazz Festival - Kalevi Hämäläinen Group,Kulttuurikellari, savonlinna10.7. Klo 19:00

keikka

Saimaa Jazz Festivaalin päätöspäivänä Kulttuurikellarin lavalle nousee savonlinnalaislähtöinen Kalevi Hämäläinen Group!

Vuonna 2015 perustettu Kalevi Hämäläinen Group nousi toden teolla osaksi suomalaista fuusiojazzin kenttää keväällä 2020 julkaistuaan First Days of Summer -debyyttialbuminsa. Modernin jazzkvartetin persoonallinen soundi on noteerattu niin jazz- kuin progeväen keskuudessa, ja yhtyeen kappaleet ovat löytäneet tiensä sekä Yleisradion että kaupallisen radion soittolistoille. Jazzin ohella progressiivisesta rockista ja pop-musiikista ammentaville kappaleille tunnusomaisia ovat etenkin ilmavat melodiat sekä duurivoittoiset harmoniat, joiden oheen mahtuu myös yllätyksiä.

Kalevi Hämäläinen – Piano, koskettimet, sävellykset
Juho Koskivirta – Kitara 
Valtteri Rouhiainen – Basso
Ilmari Hämäläinen – Rummut


Konsertti sisältyy festivaalipassin hintaan!

taalintehdas

Chaplin in the park - Entr'acte: "Eternally", a taste of songs composed by Charlie Chaplin,Baltic Jazz, taalintehdas10.7. Klo 13:00

Liput 25 €

Charlie Chaplin valloittaa valkokankaan Antti Sarpilan esittäessä Tin Pan Alley-aikakauden musiikkia pianolla. Elokuvien välissä Classic Jazziin erikoistunut laulajatar Shirley Sparks esittää Chaplinin upeaa säveltuotantoa Sarpilan säestämänä.

Tiistai 12.7.

oulu

Jumpru x OMJ Jazzpatio: MATHIAS SANDBERG TRIO,Jumpru Pub, oulu12.7. Klo 21:00

Mathias Sandberg Trio

keikka

Jumpru x OMJ Jazzpatio:
Mathias Sandberg Trio
Ti 12.7. klo 21
Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu)
Vapaa pääsy

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, jota amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazine on kutsuttu "yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista", kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin. Hän on opiskellut New Yorkin Manhattan School of Musicissa ja Bostonin Berklee College of Musicissa, ja työskennellyt mm. Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa. Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Sandbergin triossa soittavat jazzmusiikin maisteri Zacharias Holmkvist (kontrabasso) ja pitkän uran tehnyt Stefan Brokvist (rummut). Konserteissa kuullaan trion omalaatuista ”hard swingin', groovy & soulful jazz”-sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa. Ohjelmisto koostuu Sandbergin sävellyksistä, joista osa löytyy dokumentoituna levyllä The Doctor, joka julkaistiin syksyllä 2020.

Mathias Sandberg | kitara
Zacharias Holmkvist | kontrabasso
Stefan Brokvist | rummut

Keskiviikko 13.7.

kokkola

Kruununvoudin Puutarhajazz: Jonas Rintala & Söderbacka-Matikainen Duo,Kruununvoudintalo, kokkola13.7. Klo 18:00

Jonas Rintala

Martin Söderbacka

Eevalotta Matikainen

keikka

Konsertti on maksuton Kruununvoudintalon pop-up Kestikievarin asiakkaille.

Kokkolalainen saksofonisti Jonas Rintala on monille paikallisille tuttu muusikko. Rintala esittää Söderbacka-Matikainen Duon kanssa svengaavaa jazzia jossa tulkitaan muun muassa jazzstandardeja ja suomalaisia melodioita. Trio kokoonpanon sointi on pehmeä ja dynaaminen jossa saksofonille, jazzkitaralle ja kontrabassolle on tilaa soida.

Tervetuloa nauttimaan hyvästä ruoasta ja svengaavasta musiikista! Puutarhajazzit tuovat kesän ajan Kruununvoudin historiallisen miljöön suureen puutarhaan, isojen puiden katveeseen, jazzkonsertteja joka toinen keskiviikko iltakuudelta. Konserttien housebändinä toimii Söderbacka-Matikainen Duo. 

Järjestäjä: Gastro Kettu Oy & Söderbacka-Matikainen Duo yhteistyössä ELive Jazz ryn kanssa.
Konserttisarjaa tukevat Svenska Kulturfonden, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden rs ja Kokkolan kaupunki. 

turku

Flame Jazz Summer Live – Sounds from Ukraine: Mari Zhiginas & Oleksandr Charkin,Kirkkopuiston Terassi, turku13.7. Klo 18:00

Mari Zhiginas & Oleksandr Charkin

(+ Jussi Fredriksson, Vesa Saloranta)
keikka

Mari Zhiginas - laulu
Oleksandr Charkin - pasuuna
Vesku Saloranta - basso
Jussi Fredriksson - piano
Tuomas Timonen - rummut

Mari Zhiginas on ukrainalainen jazzlaulaja, jonka tumma, pehmeä ja persoonallinen ääni jää soimaan jokaisen kuulijan mieleen ja sydämeen. Turkulaisten muusikoiden säestämänä Zhiginas laulaa klassisten jazzhelmien lisäksi myös ukrainalaisia kappaleita. Zhiginas ja konsertissa soittava pasunisti Oleksandr Charkin ovat mukana Koneen Säätiön Ukraine Solidarity Residencies -ohjelmassa, jossa Ukrainasta sotaa paenneille taiteilijoille pyritään antamaan mahdollisuudet harjoittaa taiteenalaansa Suomessa. Konsertin yhteydessä järjestetään hyväntekeväisyyskeräys sodan uhreille.

Flame Jazz Summer Live -konserttisarja koostuu kotimaisen jazzkentän ajankohtaisista nimistä ja taidokkaista kokoonpanoista. Maksuttomista keikoista nautitaan kesäkauden ajan aina keskiviikkoisin viihtyisässä puistotunnelmassa Turun Tuomiokirkonpuistossa.

Huom. tapahtumalla on säävaraus. Koska konserttimme järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä voimme joutua siirtämään illan keikan. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa.

vesilahti

Jukka Perko Swingtet,Laukon kartano, vesilahti13.7. Klo 18:00

Jukka Perko Swingtet

keikka

Liput 29,90 €

Jukka Perko tuo Laukon kesäiseen puistoon uuden mainion yhtyeensä, jossa ovat mukana Django Reinhardtin henkeen taituroivat kitaristit Tomi Kettunen sekä Yhdysvalloissa menestyksekästä uraa tekevä Olli Soikkeli. Säkenöivän svengin aateloivat mestarirumpali Teppo Mäkynen ja basso-welho Eero Seppä. Iloluontoisten soittoniekkojen loihtimat versiot ikivihreistä sävelmistä tempaavat kuulijansa mukaan musiikilliselle aikamatkalle 1930-luvun Amerikkaan.

Torstai 14.7.

helsinki

Jazz Jam & Brew: Music of Horace Silver,Konepaja Biergarten, helsinki14.7. Klo 19:00

keikka

Tervetuloa nauttimaan jazzjameista Konepaja Biergartenin kesäiselle terassille – vapaa pääsy!

Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!

Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran, muiden jazzmusiikin ammattilaisten sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmänMetropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä; luvassa on siis ainutlaatuisia kokoonpanoja ja tuoreita tulkintoja. Musiikillisen nautinnon ohella jameilla edistetään jazzmusiikin kehittymistä, lisätään muusikko-sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tuodaan esille uusia kykyjä.

Jazz Jam & Brew järjestetään Konepaja Biergartenin ulkoterassilla (Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki), josta löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville. Biergartenista löytyy satunnaisesti myös erilaisia ruokakojuja.

Jamit toteuttaa UMO Helsinki Jazz Orchestra, Konepaja Biergarten, Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, Metropolian musiikki ja Pop & Jazz Konservatorio. Toimintaa tukee Musiikin edistämissäätiö MES.

14.7. // Teemana Horace Silver
Tero Saarti (trumpetti & jami-isäntä)
Sonja Kaipainen (piano)
Antti Ahoniemi (basso)
Tommi Rautiainen (rummut)

Kokoonpanotiedot ja jami-iltojen teemat päivittyvät osoitteeseen https://umohelsinki.fi/fi/konsertti/jazz-jam-brew/

Tiistai 19.7.

oulu

Jumpru x OMJ Jazzpatio: BEYOND QUARTET,Jumpru Pub, oulu19.7. Klo 21:00

Beyond Quartet

keikka

Jumpru x OMJ Jazzpatio:
Beyond Quartet
Ti 19.7. klo 21
Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu)
Vapaa pääsy

Beyond Quartet on oululainen tuore jazz-yhtye, joka sai alkunsa neljän muusikon yhteisestä rakkaudesta jazz-musiikin perinnettä kohtaan. Yhtye soittaa 1960-luvun Post-Bop -tyylistä jazzmusiikkia nojaten vahvasti Pohjois-Amerikkalaiseen jazzin perinteeseen, ja soitettava ohjelmisto koostuukin tähän tyyliin sovitetuista jazz-standardeista sekä muista 1960-luvun jazz-kappaleista. Kvartetin jäsenet ovat kukin tahollaan toimineet monipuolisesti jazz-musiikin kentällä eri kokoonpanoissa, ja nyt yhdistävät voimansa, tietonsa ja taitonsa luodakseen tyylikkään, ilmaisuvoimaisen musiikillisen elämyksen!

Tuomas J. Turunen | piano
Roni Helminen | basso
Janne Mikkonen | kitara
Ilari Kinnunen | rummut

Keskiviikko 20.7.

turku

Flame Jazz Summer Live – Signe,Kirkkopuiston Terassi, turku20.7. Klo 18:00

Signe

(+ Riikka Keränen, Selma Savolainen, Josefiina Vannesluoma, Kaisa Mäensivu)
keikka

Riikka Keränen – laulu
Selma Savolainen – laulu
Josefiina Vannesluoma – laulu
Kaisa Mäensivu – kontrabasso, laulu

Emma- ja Teosto-palkintoehdokkuuksilla tunnustettu Signe tarjoaa Kirkkopuiston Terassin yleisölle esteettisen kuuntelukokemuksen Flame Jazz Summer Livessä. Neljästä taitavasta naisäänestä ja lämpimästä kontrabasson värinästä omintakeisen yhteissoundinsa saava Signe vie kuulijansa pohjoismaisen jazzin, nykymusiikin ja kansanmusiikin äärelle. Kauniit ja omaperäiset harmoniat saavat kuulijansa pysähtymään hetkeen ja nauttimaan lämpimästä kesäillasta.

Flame Jazz Summer Live -konserttisarja koostuu kotimaisen jazzkentän ajankohtaisista nimistä ja taidokkaista kokoonpanoista. Maksuttomista keikoista nautitaan kesäkauden ajan aina keskiviikkoisin viihtyisässä puistotunnelmassa Turun Tuomiokirkonpuistossa.

Huom. tapahtumalla on säävaraus. Koska konserttimme järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä voimme joutua siirtämään illan keikan. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa.

Torstai 21.7.

helsinki

UMO Helsinki: Jazz Jam & Brew,Konepaja Biergarten, helsinki21.7. Klo 19:00

keikka

Tervetuloa nauttimaan jazzjameista Konepaja Biergartenin kesäiselle terassille – vapaa pääsy!

Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!

Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran, muiden jazzmusiikin ammattilaisten sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmänMetropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä; luvassa on siis ainutlaatuisia kokoonpanoja ja tuoreita tulkintoja. Musiikillisen nautinnon ohella jameilla edistetään jazzmusiikin kehittymistä, lisätään muusikko-sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tuodaan esille uusia kykyjä.

Jazz Jam & Brew järjestetään Konepaja Biergartenin ulkoterassilla (Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki), josta löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville. Biergartenista löytyy satunnaisesti myös erilaisia ruokakojuja.

Jamit toteuttaa UMO Helsinki Jazz Orchestra, Konepaja Biergarten, Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, Metropolian musiikki ja Pop & Jazz Konservatorio. Toimintaa tukee Musiikin edistämissäätiö MES.

(Kokoonpanotiedot ja jami-iltojen teemat päivittyvät)

2.6. // Jami-isäntänä pasunisti Kasperi Sarikoski
9.6. // Jami-isäntänä saksofonisti Manuel Dunkel
16.6. // Jami-isäntänä saksofonisti Jouni Järvelä
30.6. // Jami-isäntänä saksofonisti Manuel Dunkel
14.7. // Jami-isäntänä trumpetisti Tero Saarti
21.7. // Jami-isäntänä saksofonisti Olli Ojajärvi
4.8. // Jami-isäntänä saksofonisti Jouni Järvelä

Perjantai 22.7.

helsinki

We Jazz järjestää suursuosion saavuttaneen Odysseus-festivaalin toista kertaa 22.–24.7.2022 Lonnan saarella Helsingissä. Viime kesänä ennakkoon loppuunmyynyt festivaali laajenee nyt kolmen päivän mittaiseksi. Odysseus tarjoilee heinäkuussa yleisölle musiikillisesti monipuolisen keikkakattauksen saaren tarjoamissa ainutlaatuisissa puitteissa. Musiikkiesitysten lisäksi paikan päälle rakentuu myös We Jazz Record Shopin pop-up-kauppa, josta voi tehdä levylöytöjä koko viikonlopun ajan. Tapahtuman kaikki lipputyypit ovat saatavilla Tiketistä. 

Odysseus-festivaalilla esiintyvät mm. chicagolainen jazz-supertähti Makaya McCraven, brittitrio Ill Considered, etiopialaisen musiikin elävä legenda Hailu Mergia, ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva nigeriläinen aavikkoblues-yhtye Etran de L'Aïr, Pitchforkin himoitulla Best New Music -arvonimellä aateloitu brittiartisti Alabaster DePlume, Djiboutista Helsinkiin ensi kertaa saapuva Groupe RTDTimo Lassy & Teppo MäkynenOlli Ahvenlahti New Quartet ja Jukka Eskola Soul Trio vieraanaan Timo Lassy. Levyvalinnoista vastaavat We Jazz -deejiit ystävineen. Lisää esiintyjäjulkistuksia on luvassa vielä ennen tapahtumaa.

“Odysseus nousee tänä vuonna uudelle tasolle”, kertoo We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives. "Festari oli viime vuonna eräs kesän kohokohdista ja tällä kertaa tapahtuma laajenee, monipuolistuu, syvenee ja mehevöityy yhä merkittävillä tavoin. Ennustan, että tulemme kaikki yllättymään iloisesti."

Odysseus 2022
Pe–Su 22.–24.7.2022
Lonnan saari, Helsinki
#odysseus2022

Perjantai 22.7.2022
AINON
Bobby Oroza
Groupe RTD (DJI)
Joose Keskitalo
Kadonnut Manner
Uusi Aika
+ more tbc

Lauantai 23.7.2022
Etran De L'Aïr (NE)
Hailu Mergia (ET)
Ill Considered (UK)
Ilpo Numminen & Sami Pekkola
Islaja
Jukka Eskola Soul Trio w/ Timo Lassy
Olli Ahvenlahti New Quartet
Teddy Rok: Atonal Drums
+ more tbc

Sunnuntai 24.7.2022
Alabaster DePlume (UK)
Makaya McCraven (US)
Marja Ahti
Timo Lassy & Teppo Mäkynen
+ more tbc

 

Sunnuntai 24.7.

helsinki

Ville Lähteenmäki Trio,Hard Rock House, helsinki24.7. Klo 19:00

keikka

Liput 10 €

Ville Lähteenmäki Trio on vuonna 2022 perustettu yhtye, joka pitää päämajaansa Trondheimissa Norjassa. Yhtye koostuu Suomen ja Norjan eturivin nuorista jazzmuusikoista: Ville Lähteenmäki (bassoklarinetti), Nicolas Leirtrø (kontrabasso) ja Trym Karlsen (rummut). Trion musiikki on saanut vaikutteita sellaisilta 1960- ja 1970-luvun freejazz/spiritual jazz-legendoilta kuten Pharoah Sanders, Albert Ayler ja Alice Coltrane, joiden energistä ja voimakasta ilmaisua yhtye lupaa myös kuulijoilleen. 

Ville Lähteenmäki Trion debyyttialbumi Introducing: Ville Lähteenmäki Trio ilmestyy kesällä 2022 Ultraääni Recordsilla. Yhtyeen tuoreudesta huolimatta se on ehtinyt jo ennättämään myös kansainvälistä huomiota, josta kertovat kesän esiintymiset Italiassa, Norjassa, Virossa sekä Suomessa.

Maanantai 25.7.

helsinki

Jazz-Espa: Joonas Haavisto Trio,Espan lava, helsinki25.7. Klo 13:00

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 13.00 JOONAS HAAVISTO TRIO

Joonas Haavisto – piano, Antti Lötjönen – kontrabasso, Joonas Riippa – rummut

Pianisti ja säveltäjä Joonas Haavisto on yksi mielenkiintoisimmista pohjoismaisista jazzpianisteista. Luotsaamansa Joonas Haavisto Trion vuonna 2004 perustanut Steinway-artisti Haavisto tuo Jazz-Espan keikalle uudet sävellyksensä, joissa kauniit melodiat, pitkät kaaret sekä vapaammat jaksot tasapainottavat toisiaan ja vaikutteita on kuultavissa jazzperinteen lisäksi niin klassisesta musiikista kuin hip hopistakin.  Trio on julkaissut viisi albumia ja saavuttanut suosiota erityisesti Japanissa, missä he ovat tehneet konserttisalikiertueita sekä esiintyneet legendaarisella Tokyo Jazz Festivaalilla. Trion viimeisin levy Offshore julkaistiin saksalaisen Membran levy-yhtiön toimesta 2019.

Jazz-Espa: Anna Inginmaa,Espan lava, helsinki25.7. Klo 15:00

Anna Inginmaa

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 15.00 ANNA INGINMAA

Anna Inginmaa – laulu, Mikko Karjalainen – trumpetti, Casimir Ekman – baritonisaksofoni,  poikkihuilu, Arto Ikävalko – piano, Ville Luukkonen – rummut, Joonas Tuuri – kontrabasso

Omintakeinen jazzartisti Anna Inginmaa tekee sielukasta vokaalijazzia. Inginmaa nousi yleisön tietoisuuteen julkaistuaan kriitikoiden ylistämän Huominen on uni -albumin viisi vuotta sitten Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen-kokoonpanolla. Vuonna 2020 hän julkaisi loistavan vastaanoton saaneen sooloalbuminsa upean jazzyhtyeensä kanssa. Anna Inginmaan intensiivinen tulkinta ja yhtyeen vahva synergia luovat vastustamattoman yhdistelmän.

Keväällä 2022 Inginmaa julkaisee kohtalokkaan ja elokuvallisen Film Noir -EP:n yhtyeensä kanssa. Inginmaa on säveltänyt kappaleet yhdessä Arto Ikävalkon sekä Veikki Virkajärven kanssa. Näitä uusia sävellyksiä tullaan kuulemaan myös Jazz-Espan konsertissa.

Jazz-Espa: OH YEAH: Music of Charles Mingus!,Espan lava, helsinki25.7. Klo 17:30

OH YEAH

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 17.30 OH YEAH: MUSIC OF CHARLES MINGUS!

Mikael Saastamoinen – kontrabasso, Kalevi Louhivuori – trumpetti, Johannes Sarjasto – alttosaksofoni, Ukko Heinonen – tenorisaksofoni, Juha Kortehisto – pasuuna, Arto Ikävalko – piano, Ville Luukkonen – rummut

Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 100-vuotta basisti-säveltäjä Charles Mingusin syntymästä. OH YEAH -yhtye juhlistaa tätä esittämällä Mingusin musiikkia ympäri Suomea.

Yhtye haluaa tukea Mingusin musiikillista perintöä hallitsevaa perikuntaa ja jokaisesta esiintymispalkkiosta annetaan osuus Let My Children Hear Music -järjestölle.

jaZZanti-konsertti: Karja – Renard – Wandinger trio,Hakasalmen huvila, helsinki25.7. Klo 19:00

keikka

Saamme 25.7 jaZZanti-konserttiimme vieraaksemme Kirke Karjan kehutun trion ranskalaisbasisti Etienne Renardin ja saksalaisrumpali Ludwig Wandingerin kanssa.

Pianisti Kirke Karja on yksi niistä uuden sukupolven virolaismuusikoista, jotka ovat tekemässä kansainvälistä läpimurtoa. Hänen luotsaamansa trio ranskalaisbasisti Etienne Renardin ja saksalaisrumpali Ludwig Wandingerin kanssa on herättänyt positiivista huomiota eurooppalaisella jazzkentällä. Trion musiikin aineksia ovat Karjan sävellykset, vapaa improvisaatio ja laajennetut soittotekniikat. Yhtye soitti vaikuttavan konsertin Tallinnassa syyskuussa 2021 osana European Jazz Conference -tapahtumaa. Sen jälkeen trioa kuultiin Pariisissa huhtikuussa 2022 Punkt @ Banlieues Bleues -festivaali-illassa, jossa norjalaiset Jan Bang ja Erik Honoré toteuttivat reaaliaikaisen uudelleenmiksauksen konsertista. He julkaisevat helmikuussa 2020 Tallinnassa äänitetyn Karja Renard Wandinger -trion levy heinäkuussa.

Kirke Karja (s. 1989) on intensiivinen esiintyjä ja säveltäjä, jonka rohkea harmoninen sävelkieli ammentaa nykymusiikin vankasta osaamisesta. Häntä kiehtovat improvisaatio ja yhteistyöprojektit muiden taiteenalojen kanssa. Pitkän klassisen musiikin koulutuksen lisäksi hän on ehtinyt sukeltaa jazzmusiikin opiskeluun 10 vuoden ajan ja valmistui 2021 jazzsävellyksen tohtoriksi Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta. Hän on julkaissut kuusi levyä omalla nimellään. Trionsa lisäksi hän johtaa Kirke Karja Quartetia sekä Captain Kirke and the Klingons -kvintettiä, jossa mm. soittavat mm. saksofonistit Mikko Innanen ja liettualainen Liudas Mockunas. Karja voitti Giorgio Gaslini Future Talent Award -tunnustuksen 2021 ja hänet valittiin Viron vuoden jazzmuusikoksi 2022.

Ranskalaisen jazzpiirien aktiivinen toimija Etienne Renard (s. 1991) on muusikko ja säveltäjä, joka palvelee trion kollektiivista luovuutta omalla monipuolisella osaamisellaan. Tämä maanläheinen kontrabasisti saa virikkeitä yhteistyökuvioista niin Ranskassa kun ulkomaillakin. Hänen muusikkouttaan ruokkivat myös opiskeluvuodet Pariisin musiikin ja tanssin konservatoriossa. Hänen soittokumppaneitaan ovat muun muassa Benoît Delbecq, Paul Jarret ja Pierrick Pedron.

Ludwig Wandinger (s. 1995) on Berliinissä asuva kokeellisen musiikin tuottaja, rumpali ja monipuolinen visuaalinen taiteilija. Hänen musiikillinen kerrontansa vaihtelee kokeellisesta IDM:sta (Intelligent Dance Music) akustiseen improvisaatioon ja ambientista monivivahteiseen äänisuunnitteluun, samalla kun hänen visuaalinen ilmaisunsa risteyttää surrealismia ja hämmästyttävää graafista ”chrometype” designia. Hän on työskennellyt ja esiintynyt monien arvostettujen muusikkojen kanssa, joista mainittakoon Jim Black, Wanja Slavin, Lucia Cadotsch, Dan Nicholls, Philipp Gropper, Elias Stemeseder, Petter Eldh, Andrea Parkins ja Oli Steidle.

Kuva: Kaupo Kikkas

Yhteistyössä Vapaat Äänet -tuotannon kanssa.

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö), Goethe-Institut Finnland, Viro-Instituutti ja AJC-Association Jazzé Croisé.

savonlinna

Vapaat äänet: Innanen - Pasborg - Piromalli,Kulttuurikellari, savonlinna25.7. Klo 19:00

Innanen Pasborg Piromalli (www)

keikka

Saksofonisti Mikko Innasen, ranskalaisurkuri Cédric Piromallin ja tanskalaisrumpali Stefan Pasborgin vuonna 2019 perustamaa trioa kuullaan Suomessa ensimmäisen kerran tänä kesänä. Kolmikon viiden konsertin kiertue käynnistyy 25.7. Savonlinnasta ja päättyy 30.7. Raahen Rantajatseilla. Yhtye esiintyy Mäntässä 27.7., Fiskarsissa 28.7. ja Helsingissä 29.7.

“This is it!” julistaa Innanen Pasborg Piromalli -trio päättäväisesti tuoreella levyllään, jonka julkaisi portugalilainen Clean Feed -levymerkki viime vuoden huhtikuussa. Kolmikon yhteiset juuret juontuvat kauas 90-luvulle ja se kuuluu heidän omissa sävellyksissään ja tiukassa yhteissoitossa. Hammond-urkujen soundi on avainasemassa yhtyeen ilmaisussa. Trion jäsenien vankka jazzperinnetietoisuus elää rinnakkain seikkailuhenkisyyden kanssa. Innanen kommentoi: ”Kaikki keinot ovat sallittuja, kunhan tuntuu siltä, että siinä on se jokin, se salaperäinen, selittämätön “se”.

Kaikki kolme soittajaa kuuluvat omien kotimaidensa jazzskenen eturivin muusikoihin ja ovat vuosien mittaan kehittäneet kansainvälistä uraa.

”Toivottavasti tätä trioa olisi mahdollisuus kuulla myös livenä. Luvassa olisi varmasti huima kokemus.”
Matti Laipio, Jazzrytmit

Mikko Innanen sopranino-, alto- ja baritonisaksofonit
Cédric Piromalli Hammond-urut
Stefan Pasborg rummut

Liput: 20/18 € ovelta puoli tuntia ennen konsertin alkua ja ennakkoon
Järjestää: Olavin Jazz ry. yhteistyössä: Nova Records Oy & Savonlinnan kulttuurikellari ry

Savonlinnan Kulttuurikellari
Olavinkatu 34, 57130  Savonlinna

Tiistai 26.7.

helsinki

Jazz-Espa: Odd Brew,Espan lava, helsinki26.7. Klo 13:00

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 13.00 ODD BREW

Santeri Kaipiainen – kosketinsoittimet, Vili Kallonen – rummut, Aapo Nieminen – kitara, Aki Saira – altto- ja sopraanosaksofoni, Hanna Turunen – kontra- ja sähköbasso

Odd Brew on Jyväskylässä vuonna 2015 perustettu fuusioyhtye, joka keräilee raaka-aineita musiikkiinsa mm. progressiivisesta rockista, listahittipopista, klassisesta musiikista, kansanmusiikista sekä länsiafrikkalaisista perinteistä, ja lätkii ne kaikki jazz-entsyymien marinoitavaksi, lopputuloksena yllätyksellinen ja riehakas ilmapiiri. Omat sävellykset sekä lainakappaleiden uudelleensovitukset ovat kosketinsoittaja Santeri Kaipiaisen käsialaa. Kvintetin voimin tarjoiltavat käymistuotteet on tarkoitettu nautittavaksi raikkain korvin.

Esikois-EP:tä Koemaisto (2017) seurannut Odd Brew'n pitkäsoitto Kummapaahtoa julkaistiin toukokuussa 2021 Eclipse Musicin kautta ja on herättänyt kriitikoiden ja radioiden kiinnostusta niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.

Jazz-Espa: Varre Vartiainen Trio,Espan lava, helsinki26.7. Klo 15:00

Varre Vartiainen Trio

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 15.00 VARRE VARTIAINEN TRIO

Varre Vartiainen – kitara, Timo Hirvonen – basso, Jussi Lehtonen – rummut

”Jazz Guitar - Rock Attitude!” Slogan kuvaa Varre Vartiaisen räiskyvää persoonaa ja kitarismia. Monipuolisuus soittajana ja rokkaava asenne ovat luoneet pohjan uralle, jossa yhdistyvät harvinaisella tavalla työskentely rock- ja jazzmusiikin kentillä. Vartiaisen keväällä julkaistu albumi Almost Standards painottuu tyyliltään perinteisenpään jazzilmaisuun.

Varre on urallaan esiintynyt kansainvälisien tähtien kanssa, kuten Angelique Kidjo, Thomas Ledin, Ed Motta ja Jim Beard, sekä muun muassa orkestereissa Espoo Big Band, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Dallape, Nylon Beat ja Leningrad Cowboys. Vartiainen on lisäksi tehnyt yhteistyötä lukuisien tunnetuiden jazzmuusikoiden kanssa kuten Iiro Rantala, Lenni-Kalle Taipale, Arttu Takalo ja Mikko Hassinen.

Jazz-Espa: RAOUL BJÖRKENHEIM TRIAD,Espan lava, helsinki26.7. Klo 17:30

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 17.30 RAOUL BJÖRKENHEIM TRIAD

Raoul Björkenheim – kitara, Jori Huhtala – kontrabasso, Ilmari Heikinheimo – rummut

Raoul BjörkenheiminTriad astui näyttämölle ensimmäistä kertaa vuonna 2013. Yhtye alkoi heti viedä musiikkiaan ekspressionistiseen suuntaan, jossa  free-jazzin raaka energia ja rock yhdistyvät brutaalin kauniiseen pohjoismaiseen lyriikkaan.

Sävellykset tarjoavat vain kehyksen musiikille, jossa improvisointi on keskiössä, ja spontaanius on liikkeelle paneva voima. Tarkka kuulija voi tunnistaa musiikissa kaikuja Coltranelta, Aylerilsta ja Hendrixilta. Triadin osuvasti otsikoitu levy Beyond ilmestyi vuonna 2017 uuden suomalaisen levymerkin Eclipse Musicin julkaisemana.

jyväskylä

Ville Lähteenmäki Trio,Poppari, jyväskylä26.7. Klo 19:00

keikka

Liput 10/8 €

Ville Lähteenmäki Trio on vuonna 2022 perustettu yhtye, joka pitää päämajaansa Trondheimissa Norjassa. Yhtye koostuu Suomen ja Norjan eturivin nuorista jazzmuusikoista: Ville Lähteenmäki (bassoklarinetti), Nicolas Leirtrø (kontrabasso) ja Trym Karlsen (rummut). Trion musiikki on saanut vaikutteita sellaisilta 1960- ja 1970-luvun freejazz/spiritual jazz-legendoilta kuten Pharoah Sanders, Albert Ayler ja Alice Coltrane, joiden energistä ja voimakasta ilmaisua yhtye lupaa myös kuulijoilleen. 

Ville Lähteenmäki Trion debyyttialbumi Introducing: Ville Lähteenmäki Trio ilmestyy kesällä 2022 Ultraääni Recordsilla. Yhtyeen tuoreudesta huolimatta se on ehtinyt jo ennättämään myös kansainvälistä huomiota, josta kertovat kesän esiintymiset Italiassa, Norjassa, Virossa sekä Suomessa.

oulu

Jumpru x OMJ Jazzpatio: SALSA CORUNO DEL NORTE,Jumpru Pub, oulu26.7. Klo 21:00

Salsa Coruno Del Norte

keikka

Jumpru x OMJ Jazzpatio:
Salsa Coruno Del Norte
Ti 26.7. klo 21
Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu)
Vapaa pääsy

Salsa Coruno Del Norte on oululainen 10-henkinen salsaorkesteri. Orkesterin ohjelmisto koostuu omista sovituksista, joita on tehty suomalaisista tangoista ja Suomi-soulin klassikoista. Ohjelmistosta löytyy mm perinteinen tangoja (Satumaa, Lapin Tango, Rakovalkealla yms) sekä mm. Sami Saaren Ainutkertainen ja Onnen kyyneleet. Kaikki kappaleet on sovitettu perinteiseen kuubalaiseen tyyliin salsamusiikiksi.

Orkesterin solistina toimii tangoprinssi Jari Marjala, jolla on kokemusta niin tanssilavoista kuin salsabändeistä jo usean vuosikymmenen ajan.

Jari Marjala | laulu
Mikko Silander | timbalero
Ilari Kinnunen | bongot
Joonas Alaräihä | congat
Roni Helminen | basso
Tuomas J. Turunen | piano
Tapio Maunuvaara | trumpetti
Pilvi Kokkonen | trumpetti
Sebastian Jeker | pasuuna
Sven Seebeck | saksofoni

Keskiviikko 27.7.

helsinki

Jazz-Espa: Maan Tila,Espan lava, helsinki27.7. Klo 13:00

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 13.00 MAAN TILA

Tomi Nikku – trumpetti, Adele Sauros – saksofoni, Mikko Antila – vibrafoni,
Antti Ahoniemi – kontrabasso, Mooses Kuloniemi – rummut

Maan Tila on kvintetti Helsingistä. Vibrafonisti/säveltäjä Mikko Antilan johtama yhtye koostuu trumpetin ja tenorisaksofonin lämpimästä yhteissoinnista yhdistettynä kevyeen, pianottomaan rytmisektioon. Kvintetin sointiväri on täyteläinen, kirkas ja eloisa. 

"Yritän säveltää joka päivä", Antila sanoo. "Tai yleensä sävellän joka tapauksessa, halusin tai en. Puran joka päivä kokemiani tunteita musiikkiin. Koen, että saan näin varsinkin negatiiviset tunteet käännettyä positiiviseksi vuodattamalla ne ensin säveliksi ja sävelet taas muusikoiden tulkittavaksi ja kuuntelijoille kuultavaksi. Jokaisella sävellyksellä on oma kaunis hetkensä, missä se on muodostunut. Pyrin kertomaan sen aina yhtyeen jäsenille, ja kvintetin tulkinta rakentuu sen varaan." 

Jazz-Espa: Mathias Sandberg Trio,Espan lava, helsinki27.7. Klo 15:00

Mathias Sandberg Trio

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 15.00 MATHIAS SANDBERG TRIO

Mathias Sandberg – kitara, Zacharias Holmkvist – basso, Stefan Brokvist – rummut

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, jota amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazine on kutsuttu "yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista", kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin. Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Sandbergin triossa soittavat jazzmusiikin maisteri Zacharias Holmkvist (kontrabasso) ja pitkän uran tehnyt Stefan Brokvist (rummut). Konsertissa kuullaan trion omalaatuista ”hard swingin', groovy & soulful jazz”-sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa. Ohjelmisto koostuu Sandbergin sävellyksistä, joista osa löytyy dokumentoituna levyllä The Doctor (2020). Mathias Sandberg Trio teki heinä-lokakuussa 30-konsertin kiertueen ympäri Suomen. Kiertue jatkuu keväällä/kesällä 2022 Kolarista Helsinkiin.

Jazz-Espa: Nathan Francis,Espan lava, helsinki27.7. Klo 17:30

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 17.30 NATHAN FRANCIS QUARTET

Eero Koivistoinen – saksofoni, Markus Niittynen – piano, Nathan Francis – kontrabasso, Aleksi Heinola – rummut

Nathan Francis Quartet on Nathan Francisin debyyttiprojekti bändinjohtajana. Francis saapui Suomeen 2018 ja on siitä lähtien ollut aktiivinen monissa kokoonpanoissa. Uusi kvartetti ylittää sukupolvirajoja, ja sen nuorimman ja vanhimman jäsenen välillä on ikäeroa yli 50 vuotta. Kvartetin musiikki on suoraviivaista ja svengaavaa, ja sen arvo on tunteellisessa sisällössä ja jäseniensä yhteisessä tuotannossa.

kokkola

Kruununvoudin Puutarhajazz: Olli Soikkeli & Söderbacka-Matikainen Duo,Kruununvoudintalo, kokkola27.7. Klo 18:00

Olli Soikkeli

Martin Söderbacka

Eevalotta Matikainen

keikka

Konsertti on maksuton Kruununvoudintalon pop-up Kestikievarin asiakkaille, muissa tapauksissa liput 10€.

Nurmeksessa syntynyt ja New York Cityssä nykyään asuva kitaristi Olli Soikkeli kuuluu Gypsy Jazzin huippunimiin. Nuorena Soikkeli tutustui suuren Django Reinhardtin musiikkiin ja siitä lähtien Gypsy Jazz on ollut hänelle lähellä sydäntä. Olli on soittanut legendaarisilla jazzklubeilla ja festivaaleilla eri puolilla maailmaa ja on kiertänyt Eurooppaa mm. Paulus Schäferin kanssa. Hän on soittanut lukuisten maailman huippu artistien kanssa, kuten Bucky Pizzarelli, Stochelo Rosenberg, Tommy Emmanuel, Andreas Öberg, Cyrille Aimee, Frank Vignola, Jimmy Bruno ja Marian Petrescu.

Kokkolassa kuultavassa konsertissa Soikkeli esittää mm. jazzstandardeja yhdessä kitaristi Martin Söderbackan ja basisti Eevalotta Matikaisen kanssa.

Tervetuloa nauttimaan hyvästä ruoasta ja svengaavasta musiikista! Puutarhajazzit tuovat kesän ajan Kruununvoudin historiallisen miljöön suureen puutarhaan, isojen puiden katveeseen, jazzkonsertteja joka toinen keskiviikko iltakuudelta. Konserttien housebändinä toimii Söderbacka-Matikainen Duo.

Järjestäjä: Gastro Kettu Oy & Söderbacka-Matikainen Duo yhteistyössä ELive Jazz ryn kanssa.
Konserttisarjaa tukevat Svenska Kulturfonden, MES, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden rs ja Kokkolan kaupunki.

nurmijärvi

Sääksissä tapahtuu: Mathias Sandberg trio,Sääksin uimaranta, nurmijärvi27.7. Klo 19:00

Mathias Sandberg Trio

keikka

Heinäkuun lopulla rantamaisemissa tunnelmoi jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandbergin johtama trio, joka esiintyy Sääksissä.

Mathias Sandberg – kitara, Zacharias Holmkvist – basso, Stefan Brokvist – rummut

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, jota amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazine on kutsuttu "yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista", kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin. Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Sandbergin triossa soittavat jazzmusiikin maisteri Zacharias Holmkvist (kontrabasso) ja pitkän uran tehnyt Stefan Brokvist (rummut). Konsertissa kuullaan trion omalaatuista ”hard swingin', groovy & soulful jazz”-sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa. Ohjelmisto koostuu Sandbergin sävellyksistä, joista osa löytyy dokumentoituna levyllä The Doctor (2020). Mathias Sandberg Trio teki heinä-lokakuussa 30-konsertin kiertueen ympäri Suomen. Kiertue jatkuu keväällä/kesällä 2022 Kolarista Helsinkiin.

seinäjoki

Jazzoikoon! Ville Lähteenmäki Trio,Culture Club Still Standing, seinäjoki27.7. Klo 18:00

Liput 20 €

Jyväskyläläinen saksofonisti-bassoklarinetisti Ville Lähteenmäki on suomalaisen nykyjazzin lahjakas tulokas, jolle voi povata valoisaa tulevaisuutta jazzmuusikoittemme eturivissä. Lähteenmäki muutti Trondheimiin 2020 ja opiskelee siellä maineikkaassa NTNU:ssa (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) jazzlinjalla.

Trondheimissa perustettu Ville Lähteenmäki Trio koostuu etevistä nuorista jazzmuusikoista. Lähteenmäki soittaa pääinstrumenttiaan bassoklarinettia, Nicolas Leirtrø bassoa ja Trym Saugstad Karlsen rumpuja. Yhtyeen musiikki on saanut vaikutteita mm. afroamerikkalaisen jazzin pioneereilta, kuten Pharoah Sandersilta, Albert Aylerilta, Archie Sheppiltä ja Alice Coltranelta. Triossa yhdistyvät energinen yhteissoitto, seikkailulliset melodiat sekä tuliset improvisaatiot. Yhtyeen ensimmäinen albumi julkaistaan kesällä 2022. Albumi on kunnianosoitus yhtyeen suurimmille musiikillisille esikuville, mutta tarjoaa myös pilkahduksen pohjoismaisen jazzmusiikin tulevaisuuteen.

turku

Turku Sea Jazz Warm Up: The Father, The Sons & The Junnu + Kalat keskiössä – John Nurmisen Säätiön itämerellinen keskustelu,Kirkkopuiston Terassi, turku27.7. Klo 18:00

The Father, The Sons & The Junnu

Juhani Aaltonen – huilut
Jonas Kullhammar – tenori- ja baritonisaksofonit
Christian Meaas Svendsen – kontrabasso
Ilmari Heikinheimo – rummut ja lyömäsoittimet

Toista kertaa järjestettävä Turku Sea Jazz -festivaali ottaa varaslähdön Kirkkopuiston Terassilla yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa. Lavalle nousee jazzlegenda Junnu Aaltosen tähdittämä pohjoismainen kvartetti The Father, The Sons & The Junnu. Konsertin tauolla klo 19 järjestetään itämerellinen keskustelutilaisuus, jossa ajankohtaiset ympäristötutkimuksen, kalastuksen ja ympäristöpolitiikan asiantuntijavieraat keskustelevat kaloista, kalastamisesta ja Itämeri-ystävällisestä ruuasta John Nurmisen Säätiön johdolla.

The Father, The Sons & The Junnu on poikkeuksellinen kokoonpano, jonka jokaisella soittajalla on takanaan pitkä taival jazzin tiellä. Kvartetissa esiintyvät huippumuusikot edustavat kolmea sukupolvea ja kolmea Pohjoismaata. The Father, The Sons & The Junnun pyhä kolminaisuus huipentuu konkarihuilisti Junnu Aaltoseen, jota pidetään yhtenä Pohjois-Euroopan legendaarisimmista jazzmuusikoista. Kvartetin vuonna 2020 julkaistua esikoislevyä on kehuttu alan mediassa The New York City Jazz Recordista japanilaiseen Jazz Critique Magazineen asti. Nelihenkisen kokoonpanon musiikissa kuuluvat jazzin vuosikymmenet sekä villi ja vapaa ilmaisu.

Tapahtumalla on säävaraus! Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Flame Jazz ja Kirkkopuiston Terassin sosiaalisen median kanavissa ja verkkosivuilla.

Torstai 28.7.

helsinki

Jazz-Espa: HÉCTOR LEPE QUARTET,Espan lava, helsinki28.7. Klo 13:00

Héctor Lepe Quartet

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 13.00 HÉCTOR LEPE QUARTET

Max Zenger – alttosaksofoni, Héctor Lepe – kitara, Juuso Rinta – basso, Teemu Mustonen – rummut

Héctor Lepe Quartet on kitaristin luotsaama tuore bändi Helsingistä. Yhtye luo tunnelmallista äänikirjoa originaalisävellyksistä, jossa sekoittuu Latinalaisen Amerikan kansanmusiikin elementtejä jazz-yhtyeen sointiin. Tuloksena on raikas yhdistelmä tuoretta musiikkia, johon on kuitenkin jätetty tilaa myös jokaisen jäsenen omalle musiikilliselle persoonalle.

Jazz-Espa: Ostrobothnia Jazz Sextet,Espan lava, helsinki28.7. Klo 15:00

Ostrobothnia Jazz Sextet

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 15.00 OSTROBOTHNIA JAZZ SEXTET

Peter Nordwall – saksofonit, huilut, Rickard Slotte – trumpetti, Mikael Långbacka – pasuuna, Ralf Nyqvist – piano, Marcus Söderström – kontrabasso, Stefan Brokvist – rummut

Ostrobothnia Jazz Sextetin perustivat vuonna 2013 ammattimuusikot, jotka olivat aiemmin työskennelleet pääasiassa jazzmusiikin parissa. Sekstetin jäsenet ovat kotoisin tai asuvat ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Yhtye on perinteinen jazz-sekstetti, jonka juuret ovat klassisessa 1960-luvun tyylissä. Sekstetti on aiemmin julkaissut albumin Hotel Astor (2017), joka sisältää argentiinalaisen säveltäjän ja muusikon Astor Piazzollan musiikkia. Ostrobothnia Jazz Sextetin jäsenet ovat kaikki kotoisin tai asuvat ruotsinkielisen Pohjanmaan rannikkoalueella. Yhtyeen uudelle De bergtagna -albumille inspiraatiota ja materiaalia on otettu kansanperinteestä, erityisesti saaristoon ja mereen liittyvästä musiikista.

Jazz-Espa: Future Food Factory,Espan lava, helsinki28.7. Klo 17:30

Future Food Factory

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 17.30 FUTURE FOOD FACTORY

Mikko Hassinen – rummut,  elektroniikka, Max Zenger – puhaltimet, Mikko Antila – vibrafoni, Antti Ahoniemi – basso

Future Food Factory on Mikko Hassisen uusi yhtye, jonka soinnin myötä Hassinen siirtyy akustisempaan ja pienimuotoisempaan jazz-ilmaisuun vastapainoksi rumpalin toisen, Elektro GT -yhtyeen sähköisyydelle. Äänen sähköistyneisyys on toki tässäkin yhtyeessä kuuluvilla, mutta enemmän akustisuuteen sekoittuneena. Hassisen kanssa yhtyeessä kuullaan nuoria ja soittajina rohkeita jazztaiteilijoita, jotka Hassisen mukaan uskaltavat rikkoa musiikillisia ohjeita ja jopa kyseenalaistaa kirjoitettua notaatiota. Future Food Factoryn debyyttikonsertti nähtiin viime syksynä Tampere Jazz Happening –festivaalin yhteydessä.

Perjantai 29.7.

helsinki

Jazz-Espa: Matti Salo Quartet,Espan lava, helsinki29.7. Klo 12:00

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 13.00 MATTI SALO QUARTET

Matti Salo – kitara, Sami Sippola – saksofoni, sähköpiano, Ville Rauhala – kontra- ja sähköbasso, Janne Tuomi – rummut ja perkussiot

Kitaristi-säveltäjä Matti Salon johtaman kvartetin debyyttialbumi Tetraktys (LUOVA 2019) yhdisteli klezmermusiikkia, progressiivista rockia sekä jazzia omaääniseksi kokonaisuudeksi. 14.10.2022 julkaistavan Nepal-levyn kappaleet ovat saaneet alkunsa Salon Aasian matkoilla ja vievät kvartetin soittoa meditatiivisempaan suuntaan. Näytteitä levystä on päästy kuulemaan mm. Tampere Jazz Happeningissä 2020 sekä Kalottjazz & blues -festivaaleilla 2021. Salon monipuolinen musiikillinen historia mm. death metallin, psykedeelisen rockin ja progen parissa paistaa läpi hänen livesoitossaan sekä sävellyksissään - ja kun yhtyeessä vaikuttaa Suomen merkittävimpiin improvisoijiin kuuluva trio, Hot Heros, on seikkailullinen ja yllätyksellinen keikkakokemus taattu.

Jazz-Espa: Riikka Keränen,Espan lava, helsinki29.7. Klo 15:00

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 15.00 RIIKKA KERÄNEN

Riikka Keränen – laulu Juho Valjakka – piano Jori Huhtala – kontrabasso Anssi Tirkkonen – rummut

Laulaja-säveltäjä Riikka Keräsen vuonna 2019 perustama kvartetti esittää tunnelmallista, modernia jazzia Keräsen debyyttialbumilta A Vision of a Garden, joka julkaistiin helmikuussa 2022 Flame Jazz Recordsin toimesta. Keräsen tumma ja lämmin ääni sekä improvisoinnin pyörteistä vauhtia saavat maisemat vievät kuulijan matkalle vaikuttavan laulujazzin maailmaan. Englanninkielisissä sanoituksissa liikutaan sisäisestä maailmasta Kamerunin sademetsiin ja ajassa taaksepäin faaraoiden ja kuningatar Nefertitin aikaankin.

Jazz-Espa: Josu Mämmi Trio,Espan lava, helsinki29.7. Klo 17:30

Josu Mämmi Trio

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 17.30 JOSU MÄMMI TRIO

Aino Juutilainen – sello, Martti Vesala – trumpetti, Josu Mämmi – elektroniikka, rummut

Josu Mämmi Trio soi jazzin, elektroakustisen ja neoklassisen musiikin rajapinnoilla modaalisten harmonioiden, aleatoriikan ja improvisaation sekä generatiivisen elektronisen musiikin kohdatessa. Bändin hypnoottiset kappaleet pitävät otteessaan runsailla äänenväreillä ja herkillä melodioilla. Säveltäjä-perkussionisti Josu Mämmin lisäksi yhtyeen omaleimaisen soundin muodostavat sellisti Aino Juutilainen ja trumpetisti Martti Vesala.

tampere

Cyrille Aimée (FR/US),G Livelab Tampere, tampere29.7. Klo 21:00

Cyrille Aimée

Liput 35€

Grammy-ehdokas, palkittu jazz-laulaja ja Broadway-näyttelijä Cyrille Aimée hurmaa kuulijat G Livelab Tampereen konsertissaan heinäkuussa!

Ranskalaissyntyinen Cyrille Aimée on asettunut New Yorkiin ja kohonnut yhdeksi sukupolvensa hehkutetuimmista jazzlaulajista. Hän on improvisaation mestari, jolle ranskalais-dominikaaniset juuret sekä kiinnostus gypsy jazziin toimivat loppumattomina inspiraation lähteinä. The New York Times on kuvannut Aiméeta yhdistelmäksi Michael Jacksonia ja Sarah Vaughnia, nousevaksi tähdeksi jazzlaulajien galaksissa. Grammy-ehdokkuutensa lisäksi hän on voittanut Montreux Jazz Festivalin laulukilpailun ja Sarah Vaughnin kansainvälisen jazzlaulukilpailun. G Livelab Tampereella laulajatähti esiintyy Dave Tokanowskyn (piano) ja Matteo Bortonen (basso) kanssa.

turku

Saaristomerellisen Archipelago Sea Jazz -konseptin myötä Turku on saanut uuden tulokkaan kesän festivaalikalenteriin. Toista kertaa järjestettävä Turku Sea Jazz -tapahtuma tarjoilee herkkuja kaikille aisteille Forum Marinumilla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Huippujazzin lisäksi Aurajokirannan maisemissa keskiöön nousee laadukas ruoka ja juoma, kun yhteistyö käynnistyy Turku Food & Wine Festivalin kanssa.

Ensimmäiset artistikiinnitykset ovat Jukka Perko Preboppers sekä Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement. Lisää esiintyjiä julkistetaan kevään mittaan.

Early Bird -liput 69 €, myynnissä maaliskuun ajan.

Lauantai 30.7.

helsinki

Jazz-Espa: KAMA Kollektiv,Espan lava, helsinki30.7. Klo 12:00

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 12.00 KAMA KOLLEKTIV

Kirsi-Marja Harju – trumpetti, laulu, Teemu Kekkonen – piano, Jonathan Nagel (GER) – kontrabasso, Roope Kantonen – rummut

KAMA Kollektiv on Amsterdamilainen yhtye, jonka bändinjohtajana toimii suomalainen laulaja/trumpetisti Kirsi-Marja “Kiki” Harju. Bändinjohtaja Kiki kertoo tarinoita rakkaudesta, muodonmuutoksesta, arjen pienistä asioista ja nautinnoista sekä mystisestä luontokuvasta yhdistelemällä musiikissaan jazzia, pohjoismaista folkia ja indiepoppia. Groovyt sävellykset yhdessä basisti Jonathan Nagelin runollisten sanoitusten kanssa heijastelevat maailmamme iloja, hämmennystä ja haasteita. KAMA Kollektiven toinen albumi TOIVO julkaistiin 25.6.2021 saksalaisen BERTHOLD Recordsin kautta. Vuoden 2019 KOTI-debyyttialbumin julkaisun jälkeen yhtye on kiertänyt kansainvälisesti Hollannissa, Saksassa ja Suomessa hyvien arvostelujen kera.

Jazz-Espa: Kokko Quartet,Espan lava, helsinki30.7. Klo 14:00

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 14.00 KOKKO QUARTET

Kaisa Siirala – saksofonit, huilut, Johanna Pitkänen – piano, Timo Tuppurainen – basso, Risto Takala – rummut

Kokko Quartet on Helsingissä vuonna 2010 perustettu jazzyhtye. Jo alusta asti oli selvää, ettei yhtyeen musiikkia voi lokeroida, se soljuu kevyesti yli musiikillisten genrerajojen. Yhtyeen nimessä on viittaus kalevalaiseen runouteen, jossa Kokko tarkoittaa jättiläismäistä kotkaa. Myös yhtyeen musiikissa on monia viitteitä pohjoismaiseen lyyrisyyteen, melodioissa on sekä ilmavuutta että syvyyttä. Inspiraatiota ja vaikutteita on kuitenkin saatu niin intialaisesta ja arabimusiikista kuin kuubalaisista rytmeistäkin.

Jazz-Espalla kuullaan musiikkia Kokko Quartetin kolmannelta albumilta Broken Dream. Siinä nousevat esille saksofonisti-säveltäjä Kaisa Siiralaa inspiroineet musiikkiperinteet, Intian pohjoinen hindustaniperinne ja eteläinen karnaattinen perinne sekä arabialainen musiikki. Intialaisen musiikin konseptit, ragat, talat ja lehrat kietoutuvat säveltäjän omaan mielikuvitukseen.

 

turku

Saaristomerellisen Archipelago Sea Jazz -konseptin myötä Turku on saanut uuden tulokkaan kesän festivaalikalenteriin. Toista kertaa järjestettävä Turku Sea Jazz -tapahtuma tarjoilee herkkuja kaikille aisteille Forum Marinumilla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Huippujazzin lisäksi Aurajokirannan maisemissa keskiöön nousee laadukas ruoka ja juoma, kun yhteistyö käynnistyy Turku Food & Wine Festivalin kanssa.

Ensimmäiset artistikiinnitykset ovat Jukka Perko Preboppers sekä Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement. Lisää esiintyjiä julkistetaan kevään mittaan.

Early Bird -liput 69 €, myynnissä maaliskuun ajan.

Tiistai 2.8.

oulu

Jumpru x OMJ Jazzpatio: INGA SÖDER & TAPIO MAUNUVAARA QUINTET,Jumpru Pub, oulu2.8. Klo 21:00

Tapio Maunuvaara Quintet

keikka

Jumpru x OMJ Jazzpatio:
Inga Söder & Tapio Maunuvaara Quintet play Viktoria Tolstoy
Ti 2.8. klo 21
Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu)
Vapaa pääsy

Oululaisille tuttu Inga Söder jatkaa yhteistyötään Tapio Maunuvaara Quintetin kanssa rakastetun ruotsalaisartisti Viktoria Tolstoyn tribuutin muodossa. Viktorian tuotanto saa uutta muotoa puhaltimilla höystetyssä kvintetissä. Ingalle Tolstoyn esikuva artistina on ollut erityisen tärkeä. "Hänen tuotantonsa on kulkenut mukanani koko aikuisiän ja on vaikuttanut suuresti oman musiikkini saundi- ja harmoniamaailmaan”, Inga kertoo. Tolstoyn popahtavan letkeä jazz sopii täydellisesti oululaiseen kesäiltaan.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Elojazzin kanssa

Inga Söder | laulu
Tapio Maunuvaara | trumpetti
Sami Juntunen | piano
Sven Seebeck | saksofoni
Harri Sarkkinen | basso
Ilkka Oksanen | rummut

Keskiviikko 3.8.

turku

Flame Jazz Summer Live – Perillä,Kirkkopuiston Terassi, turku3.8. Klo 18:00

keikka

Max Zenger – saksofoni
Joonatan Rautio – saksofoni
Kaisa Mäensivu – basso
Joe Peri – rummut

Rummuista, kontrabassosta ja kahdesta saksofonista muodostuva Perillä on Lady Gagan Grammy-palkitusta jazzyhtyeestäkin tunnetun newyorkilaisrumpali Joe Perin johtama uusi kokoonpano. Maailmanluokan jazzmuusikoista koostuva Perillä soittaa kiinnostavaa rytmikästä ja soinnutonta modernia jazzia, joka pitää jännityksen yllä välillä monimutkaisempienkin draamankaarien myötä. Yhtyeen huipputaitavat muusikot takaavat hauskan löytöretken uusiin äänimaisemiin. Tule siis Perille Kirkkopuiston Terassille klo 18!

Flame Jazz Summer Live -konserttisarja koostuu kotimaisen jazzkentän ajankohtaisista nimistä ja taidokkaista kokoonpanoista. Maksuttomista keikoista nautitaan kesäkauden ajan aina keskiviikkoisin viihtyisässä puistotunnelmassa Turun Tuomiokirkonpuistossa.

Huom. tapahtumalla on säävaraus. Koska konserttimme järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä voimme joutua siirtämään illan keikan. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa.

Torstai 4.8.

helsinki

Jazz Jam & Brew: Music of Cole Porter feat. John Hollenbeck,Konepaja Biergarten, helsinki4.8. Klo 19:00

keikka

Tervetuloa nauttimaan jazzjameista Konepaja Biergartenin kesäiselle terassille – vapaa pääsy!

Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!

Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran, muiden jazzmusiikin ammattilaisten sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmänMetropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä; luvassa on siis ainutlaatuisia kokoonpanoja ja tuoreita tulkintoja. Musiikillisen nautinnon ohella jameilla edistetään jazzmusiikin kehittymistä, lisätään muusikko-sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tuodaan esille uusia kykyjä.

Jazz Jam & Brew järjestetään Konepaja Biergartenin ulkoterassilla (Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki), josta löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville. Biergartenista löytyy satunnaisesti myös erilaisia ruokakojuja.

Jamit toteuttaa UMO Helsinki Jazz Orchestra, Konepaja Biergarten, Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, Metropolian musiikki ja Pop & Jazz Konservatorio. Toimintaa tukee Musiikin edistämissäätiö MES.

4.8. // Teemana Cole Porter
Jouni Järvelä (saksofoni & jami-isäntä)
Max Zenger (saksofoni)
Juho Valjakka (piano)
Juuso Rinta (basso)
John Hollenbeck (rummut)

Kokoonpanotiedot ja jami-iltojen teemat päivittyvät osoitteeseen: https://umohelsinki.fi/fi/konsertti/jazz-jam-brew/

Perjantai 5.8.

maarianhamina

Åland Sea Jazz,Bio Savoy, maarianhamina5.8. Klo 19:00

keikka

Toista kertaa järjestettävä, skandinaavisen laadukas Åland Sea Jazz tuo musiikin ystävät Maarianhaminaan jälleen elokuussa. Tapahtuma huipentaa kesäisen Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan. 

Perjantain konsertit järjestetään Maarianhaminan upeassa Bio Savoyssa. Esiintyjät julkaistaan myöhemmin keväällä. Tapahtumaviikonlopun aikana järjestetään myös pääsymaksuttomia jameja, joissa paikalliset soittajat pääsevät kohtaamaan festivaaliartisteja improvisaation pyörteissä.

Archipelago Sea Jazz -festivaalisarja edistää kulttuuripalvelujen tuottamista kestävästi ja ympäristöarvoja kunnioittaen. Yhteistyökumppanimme John Nurmisen Säätiön tavoitteena on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Voit tukea säätiön meriympäristötyötä lahjoituksella lipunmyynnin yhteydessä Tiketissä

Lauantai 6.8.

maarianhamina

Åland Sea Jazz,Alandica Kultur och Kongress, maarianhamina6.8. Klo 19:00

keikka

Toista kertaa järjestettävä, skandinaavisen laadukas Åland Sea Jazz tuo musiikin ystävät Maarianhaminaan jälleen elokuussa. Tapahtuma huipentaa kesäisen Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan. 

Lauantaina 6.8. vietetään iltaa tyylikkäästi kulttuurikeskus Alandicassa. Kahden konsertin svengaavan illan avaa ahvenanmaalaistunut mestaripianisti Vladimir ”Vova” Shafranov, joka tuo vieraakseen jazzprofessori Jukkis Uotilansekä ruotsalaisbasisti Hans Backenrothin. Toisena esiintyjänä lavalle nousee Suomen ykköslaulajiin kuuluva scat-taituri Aili Ikonen, jonka kuusihenkinen huippuyhtye tekee kunniaa jazzhistorian suurimmalle laulajatähdelle, Ella Fitzgeraldille

Archipelago Sea Jazz -festivaalisarja edistää kulttuuripalvelujen tuottamista kestävästi ja ympäristöarvoja kunnioittaen. Yhteistyökumppanimme John Nurmisen Säätiön tavoitteena on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Voit tukea säätiön meriympäristötyötä lahjoituksella lipunmyynnin yhteydessä Tiketissä

Sunnuntai 7.8.

helsinki

SunJazz: Johan Dahlbo Quartet,Tenho Restobar, helsinki7.8. Klo 19:00

Johan Dahlbo Quartet

Vapaa pääsy

Nuori helsinkiläisrumpali Johan Dahlbo tuo kvartettinsa Tenhon lauteille. Dahlbo on vaikuttanut kotikunnallaan jo hyvän tovin (mm. yhtyeissä SOMA, Kaima, Peela, Think Twice Quintet) ja tutustunut tätä kautta suomijazzin lupaavimpiin muusikkoihin. Tenhossa kuullaan pääosin Dahlbon omia sävellyksiä, mutta myös muiden yhtyeen jäsenien tuotantoa.

Mikko Antila - vibrafoni
Samuli Rautiainen - piano
Filemon von Numers - basso
Johan Dahlbo - rummut

Tiistai 9.8.

oulu

Jumpru x OMJ Jazzpatio: ADVANCED SETTINGS,Jumpru Pub, oulu9.8. Klo 21:00

Advanced Settings

keikka

Jumpru x OMJ Jazzpatio:
Advanced Settings
Ti 9.8. klo 21
Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu)
Vapaa pääsy

Advanced Settings on vuonna 2019 perustettu oululaislähtöinen trio, joka soittaa sähköistävää jazzmusiikkia. Yhtyeen ohjelmistoon kuuluu haastavia fuusiojazz-kappaleita sekä uudelleen sovitettuja bebop- ja hard-bop-klassikoita.

Tämän bändin yhteissoitossa painottuu vahvasti jäsenten välinen kommunikointi, improvisointi, ja ennen kaikkea voimakas ja monipuolinen ilmaisu. Luvassa on menevää meininkiä etenkin sähkökitaran sulosävelistä nautiskeleville! Keikalla voi kuulla vaikutteita mm. John Scofieldin, Mike Sternin sekä Jaco Pastoriuksen musiikista.
Yhtyeen jäsenet ovat kokeneita ammattimuusikoita ja ystäviä, joita yhdistää suuri rakkaus jazzin laajaa kirjoa kohtaan.

Juho Lapinlampi | kitara
Riku Kovalainen | basso
Ilari Kinnunen | rummut

Keskiviikko 10.8.

turku

Flame Jazz Summer Live – Varre Vartiainen Almost Standards,Kirkkopuiston Terassi, turku10.8. Klo 18:00

Varre Vartiainen Almost Standards

keikka

Varre Vartiainen – kitara
Severi Pyysalo – vibrafoni
Antti Ahoniemi – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Jazzia Rock ‘n’ Roll -asenteella! Kitaristi Varre Vartiaisen kokoamaan Varre Vartiainen Almost Standards -kokoonpanoon kuuluu Suomi-jazzin kovimpia nimiä. Nämä konkarimuusikot soittavat meille Vartiaisen säveltämää musiikkia. Vartiainen on kuvaillut instumenttiaan kitaraa monipuoliseksi soittimeksi ilmaisumahdollisuuksiensa vuoksi. Tämä monipuolinen soitto kuuluu myös yhtyeen svengaavassa ja menevässä musiikissa.

Flame Jazz Summer Live -konserttisarja koostuu kotimaisen jazzkentän ajankohtaisista nimistä ja taidokkaista kokoonpanoista. Maksuttomista keikoista nautitaan kesäkauden ajan aina keskiviikkoisin viihtyisässä puistotunnelmassa Turun Tuomiokirkonpuistossa.

Huom. tapahtumalla on säävaraus. Koska konserttimme järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä voimme joutua siirtämään illan keikan. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa.

Torstai 11.8.

lahti

UMO Helsinki Jazz Orchestra & Susanne Kujala,Ristinkirkko, lahti11.8. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestran sointi saa vierelleen harvinaisen vivahteen hieman suuremman luokan puhallinsoittimesta, kun big band ja urkuri Susanne Kujala lyöttäytyvät yhteen. Erilaisia musiikillisia maailmoja klassisen ja jazzin puolelta tyylikkäästi yhdistelevässä konsertissa kuullaan kantaesitys Markus Fageruddilta, sinfonista Ellingtonia sekä urkukonsertto ruotsalaiselta Örjan Fahlströmiltä. Kapellimestarina toimii Jukka Linkola.

Lippu.fi 35 €

Jos ostit liput jo kesän 2021 konserttiin (12.8.2021 Sibelius-taloon), liput käyvät sellaisenaan. 

Ohjelma:

Markus Fagerudd: Konsertto uruille ja big bandille ’Gandai’ (kantaesitys, 24’)
Susanne Kujala, urut
UMO Helsinki Jazz Orchestra

Duke Ellington: A Tone Parallel to Harlem (14’)
UMO Helsinki Jazz Orchestra

Örjan Fahlström: Konsertto uruille ja big bandille ’Animations’ (32’)
1. Prolog / Moderato
2. Elegi
3. Scherzo
4. Chorale
5. Fugue

Susanne Kujala, urut
UMO Helsinki Jazz Orchestra

//

Gandai on liettuaa ja tarkoittaa huhua, kuulopuhetta. Se on myös Markus Fageruddin uusi, tässä konsertissa kantaesitettävä sävellys uruille ja big bandille. Gandai sai väkevän kimmokkeensa Fageruddin vierailtua Vilnan Juutalaisen historian museossa ja hänen tutustuttuaan holokaustista selvinneen Samuel Bakin (s. 1933) töihin ja erityisesti samannimiseen tussipiirrokseen (https://www.lithuania.travel/en/place/samuel-bak-museum). Esityksessä orkesteri jakautuu viiteen ryhmään ympäri konserttisalia. Musiikki soi, kulkee ja leviää huhun lailla ryhmältä seuraavalle, kineettisesti vaeltaen, ollen instrumentti jo itsessään. Sävellystä on tuettu Suomen Säveltäjien Sibelius-rahastosta.

A Tone Parallel to Harlem, joka tunnetaan myös nimellä Harlem Suite, on Duke Ellingtonin ikoninen naapurustokuvaus ja sinfonisen jazzin kulmakiviin kuuluva teos 1950-luvun alusta. Läpisävelletty, moniosainen sävelrunoelma on klassisen ja jazzin ilmava synteesi.

Animations on Örjan Fahlströmin säveltämä viisiosainen konsertto uruille ja big bandille. Urkuri Hans-Ola Ericssonille ja Norrbotten Big Bandille vuonna 1992 kirjoitetun teoksen energia ja eloisuus alleviivaavat hienosti näiden erilaisten musiikillisten maailmojen ja visioiden kohtaamista.

//

Susanne Kujala (s. 1976) on saksalaissyntyinen harmonikkataiteilija ja urkuri, joka on vaikuttanut Suomessa yli 20 vuotta. Hän on kantaesittänyt yli 50 teosta harmonikalle tai uruille ja levyttänyt viisi omaa albumia mm. J. S. Bachin, Juhani Nuorvalan ja Max Regerin sävellyksistä. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta tohtoriksi valmistunut Kujala opettaa urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. www.susannekujala.com

Markus Fagerudd (s. 1961) on monipuolinen ja tuottelias säveltäjä, jonka tuotantoon kuuluu teoksia sekä sooloinstrumenteille että kamari- ja sinfoniaorkestereille ja kuoroille, lapsia unohtamatta: hänen tunnetuimpiin töihinsä kuuluvat lastenoopperat Seitsemän koiraveljestä sekä Heinähattu, Vilttitossu ja suuri pamaus. Fagerudd on toiminut Vaasan ja Lappeenrannan kaupunginorkesterien nimikkosäveltäjänä.

Duke Ellingtonin (1899–1974) nimi herättää poikkeuksetta voimakkaita säväyksiä jazzin ystävissä. Syy on yksinkertainen: Ellington oli loistelias säveltäjä, joka ylitti häneen ladatut kovat odotukset jatkuvasti. Hän lukeutuu musiikin historian suurimpiin säveltäjiin, jonka laaja tuotanto sisältää niin jazz-standardeja, konserttoja, tanssimusiikkia, sävelrunoja kuin elokuvamusiikkiakin.

Örjan Fahlström (s. 1953) on ruotsalainen säveltäjä, sovittaja, orkesterinjohtaja ja multi-instrumentalisti, monessa mukana oleva musiikin monitoimimies. Hän on toiminut mm. ruotsalaisen Norrbotten Big Bandin taiteellisena johtajana ja Tukholman kuninkaallisen musiikkiakatemian jazzsävellyksen professorina. www.orjanfahlstrom.se

Säveltäjä-taiteilijaprofessori Jukka Linkola (s. 1955) on yksi Suomen ansioituneimpia musiikintekijöitä. Jazzliitto myönsi Linkolalle Yrjö-palkinnon jo vuonna 1979, ja vuonna 1997 hänen EQ-yhtyeensä voitti vuoden Jazz-Emman. Linkola on voittanut monia kansainvälisiä sävellyskilpailuja, mm. Paris Opera Screen sekä Cannes Midem Awards. Elokuvamusiikeistaan hän on saanut kaksi Jussi-palkintoa.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja uuden rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki Jazz Orchestra on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. www.umohelsinki.fi

tampere

Liput 28€

Suomalaisen saksofonismin kovimpaan ytimeen kuuluva Manuel Dunkel esittää tuoreimmalla kokoonpanollaan musiikkia, jossa yhdistyvät melodisuus, jazzin perinne ja modernit sävyt.

UMO:sta ja lukuisista huippuorkestereista tutun suomijazzin kestomenestyjän yhtyeessä soittavat pianisti Alexi Tuomarila, basisti Eero Seppä ja rumpali Jaska Lukkarinen. Kvartetin kokeneet muusikot ovat saaneet kiitosta erityisesti svengistä, erottuvasta soundista, virtuositeetista ja melodisesta ilmaisustaan.

Yhtye julkaisi vuonna 2019 levyn Discoveries ja teki sen ilmestymisen yhteydessä julkaisukiertueen sekä esiintyi Pori Jazz festivaalilla ja Tampere Jazz Happeningissa. Katri Kallionpää (HS) kirjoitti tuolloin Koko Jazz Clubin konsertista: "Albumillaan Dunkel kumartaa vanhalle idolilleen Coltranelle ja koko modernin jazzin kaanonille. Mutta Kokolla tuli selväksi, että kvartetteineen Dunkel myös haastoi perinnettä. Hän otti tyylilajin haltuun ja pani vielä vähän paremmaksi ikään kuin olisi tahtonut sanoa: Täältä pesee, kaverit!"

Lauantai 13.8.

helsinki

Jimi Tenor & UMO Helsinki Jazz Orchestra,Flow Festival, helsinki13.8. Klo 19:00

Jimi Tenor ja UMO Helsinki Jazz Orchestra kohtaavat Flow Festivalin ikonisella Balloon 360° -lavalla!

Jimi Tenorin UMOlle säveltämä Terra Exotica on energinen, pirskahteleva ja eksoottinen kokonaisuus. Se ammentaa inspiraationsa Itä-Helsingin metsistä ja merellisyydestä, japanilaisesta elokuvamusiikista sekä Sun Ran ja Salah Ragabin kaltaisilta omaleimaisilta jazz-visionääreiltä.

Ticketmaster ja Tiketti, alk. 115 €

K-18. Showtime ilmoitetaan myöhemmin.

Konsertin kapellimestarina toimii Ed Partyka.

Jimi Tenor on suomalainen säveltäjä ja multi-instrumentalisti – ja tae omaperäisestä taiteesta, oli kyseessä sitten sooloprojektina syntynyt elektroninen musiikki tai bändin kanssa tehty jazzfunk. Hän laulaa, soittaa saksofoneja, huiluja, koskettimia ja itse rakentamiaan soittimia. Kansainvälisestikin menestynyt monitoimimies on musiikkiuransa lisäksi mm. valokuvannut, ohjannut lyhytelokuvia ja suunnitellut vaatteita. www.jimitenor.com

Flow Festival 12.–14.8.2022, katso koko ohjelma tästä

Torstai 18.8.

helsinki

UMO Helsinki Jazz Orchestra goes blues with Erja Lyytinen,Allas Sea Pool, helsinki18.8. Klo 19:00

Blueskuningatar, kitaristi ja laulaja Erja Lyytinen ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät voimansa Allas Sea Poolilla elokuussa! Konsertissa kuullaan Lyytisen musiikkia big band -versioina. Kapellimestarina Antti Rissanen.

Erja Lyytisen musiikillinen paletti on laaja, ja se ulottuu aina modernista blues-rockista legendaaristen blues-legendojen vaikutteisiin. Konsertissa kuullaan materiaalia Lyytisen koko uralta, mukana on myös hänen uusimpia kappaleitaan tuorein big band -sovituksin. Sovitukset ovat mm. Antti Rissasen ja Erno Tiittasen kynästä.

Nyt ollaan bluesin ytimessä!

Lippu.fi: ennakko 27,50 € / ovelta 30 €

K-18. Ovet klo 19, showtime TBA. 

ALLAS LIVE on yli viidenkymmenen kesäkeikan sarja Katajanokan merimaisemissa Allas Sea Poolin sisäpihalla. www.allasseapool.fi

Erja Lyytinen (s. 1976) on blueskuningattareksi tituleerattu blueskitaristi, laulaja ja lauluntekijä, joka on saavuttanut Suomi-bluesin historiassa lähes kaiken mahdollisen. Hän on löytänyt vankan kuulijakunnan myös ulkomailta, mistä kertovat European Blues Awardsin Paras Kitaristi 2017 -tunnustus ja sijoittuminen Guitar World  -lehdessä maailman kovimpien blueskitaristien listalla sijalle 14. Toistakymmentä albumia julkaissut Lyytinen on esiintynyt maailman kärkikaartiin kuuluvien kollegoiden, kuten Sonny Landrethin, Jennifer Battenin ja Joe Bonamassan rinnalla sekä lämmitellyt Tom Jonesia, Robert Plantia ja Santanaa. www.erjalyytinen.com

Antti Rissanen (s. 1975) on Suomen big band -musiikin voimahahmo; säveltäjä-sovittaja, kapellimestari, pasunisti ja pedagogi. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta maisteriksi ja tohtoriksi. Rissanen on johtanut UMOn lisäksi useita nimekkäitä sinfoniaorkestereita. Hän opettaa Sibelius-Akatemiassa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja on toiminut Suomen Big Band -yhdistyksen puheenjohtajana jo 10 vuotta. www.anttirissanen.com 

oulu

Jumpru x OMJ Taiteiden Yö: MANUEL DUNKEL QUARTET,Jumpru Pub, oulu18.8. Klo 21:00

keikka

Jumpru x OMJ Taiteiden Yö:
Manuel Dunkel Quartet
To 18.8.2022 klo 21
Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu)
Vapaa pääsy

Palkittu saksofonisti ja säveltäjä Manuel Dunkel kvartetteineen esiintyy Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertueella loppuvuodesta 2022. Suomijazzin kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Dunkelin viimeisin levy, marraskuussa 2021 julkaistu Northern Journey, jatkaa tutulla intensiivisellä ja ilmaisuvoimaisella tyylillä, josta saksofonitaituri hyvin tunnetaan niin meillä kuin maailmallakin.

Manuel Dunkel Quartetin riveissä soittavat pianisti Alexi Tuomarila, basisti Antti Lötjönen sekä rumpali Jaska Lukkarinen, jota Oulussa sijaistaa Joonas Riippa. Virtuoosimainen kokoonpano tunnetaan erityisesti melodisesta ilmaisustaan ja omaleimaisesta soundistaan. Yhtyeen keskiössä on Dunkelin voimakas ja vivahteikas saksofonisoundi, joka taipuu luontevasti intensiivisestä postbop-tyylistä aina herkimpiin balladitunnelmiin asti.

Dunkel on johtanut kvartettiaan sen eri kokoonpanoissa 90-luvun puolivälistä lähtien ja kerännyt mainetta yhtenä Suomen vahvimmista. Northern Journeyn myötä hänen oma tuotantonsa käsittää jo seitsemän albumia, minkä lisäksi Dunkel on ollut mukana lukuisissa muissakin projekteissa kuten UMO Helsinki Jazz Orchestrassa, Jukka Perko & Hurmio-orkesterissa ja Platypus Ensemblessä. Vierailevana solistina Dunkelia on kuultu sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on soittanut yhdessä muun muassa Paul Jacksonin, Rick Margitzan, Eric Truffaz’n ja Kenny Wheelerin kanssa.

Manuel Dunkel | saksofoni
Alexi Tuomarila | piano
Antti Lötjönen | basso
Joonas Riippa | rummut

Perjantai 19.8.

salo

Mimie Moore Jazz Edition @SaloJazz,Rikalanmäen Vintti, salo19.8. Klo 19:00

Mimie Moore Jazz Edition

keikka

Liput (alennettu hinta opisk, työtön, varushlö)
Show & dinner 48/44€
Keikkalippu 22/18€

Mimie Moore (Elina Brooks, Maija Kurki & Saana Trygg-Nevanlinna) on keväällä 2013 perustettu yllätyksellinen naistrio. Yhtyeen tavoitteena on luoda konstailematonta musiikkia, joka tuntuu hyvältä niin itsestä kuin yleisöstäkin. Trio säveltää ja esittää musiikkia leikitellen villisti ja häpeilemättömästi tunnelmilla, kornejakaan sävyjä kaihtamatta. Runsaan mehevät stemmalaulut jylisevät huumorin ja vakavuuden kaikilla asteilla.

Mimie Moore Jazz Edition on näyttävä seitsenhenkinen yhtye, johon trio on kutsunut joukon ihania jazzmuusikoita seurakseen. Mimie Moore Jazz Edition on sekoitus Mimielle tyypillistä hersyvää stemmalaulua ja upeiden muusikoiden taidonnäytteittä.

Ruoka klo 17 alkaen Rikalan Krouvissa.

Esiintyjät:
Elina Brooks, laulu
Maija Kurki, laulu
Saana Trygg-Nevanlinna, laulu
Mikko Iivanainen, kitara
Sampo Tiittanen, basso
Kalevi Louhivuori, piano ja trumpetti
Thomas Törnroos, rummut

Sunnuntai 21.8.

loviisa

Gustavson/Strandberg/Törnroos STREET LEVEL,Cafe Saltbodan, loviisa21.8. Klo 14:00

Ilmainen sisäänpääsy

Street Level on Jukka Gustavsonin yhtye, joka perustettiin aikanaan muutamaa yhteistä esiintymistä varten. Yhteinen sävel löytyi kumminkin heti, joten pitkäaikaisempi yhteistyö oli luonnollinen jatke. Nimeksi tuli rumpali Thomas Törnroosin ehdottama Street Level koska ensimmäinen konsertti soitettiin Porvoon Kahvila Rongossa katutasossa. Street Levelin ensimmäinen levy Natural High julkaistiin vuonna 2021 ja musiikki on taattua Jukka Gustavsonia missä koko trio on vahvasti edustettuna! Yhtyeellä on takana toistakymmentä esiintymistä ja yhtyeen kemia toimii erinomaisesti. Jukka on ehkä parhaimmillaan triokokoonpanossa, missä Jukan rikkaat harmoniat pääsevät eniten oikeuksiin.

Jukka Gustavson, vocals & keyboard
Jan-Olof Strandberg, bass
Thomas Törnroos, drums

Keskiviikko 24.8.

espoo

Trygve Seim

keikka

Liput 30/25 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)
Kesto 1 h 10 min

Norjalainen saksofonistisuuruus Trygve Seim palaa Suomeen! Taidokkaan norjalaisen saksofonistin Trygve Seimin ECM-levy-yhtiön kautta julkaisema kahdeksas albumi, Helsinki Songs, esitteli vuonna 2018 levyllisen tulevaisuuden klassikoita. Pitkälti Helsingissä sävellettyjä kappaleita saksofonistin kanssa esittää hänen norjalais-virolais-suomalainen huippukvartettinsa. Sellosalin konsertissa kuullaan myös taiturin uutta tuotantoa.

Torstai 25.8.

tampere

Liput 24 €

Pohjoismaisen ja amerikkalaisen jazzin tyylejä yhdistelevä Adele Sauros Quartet on perustettu vuonna 2012 ja se on julkaissut levyt Adele Sauros: I Paint You (Fresh Sound Records 2021), Adele Sauros: My Spontaneous Mind (2016) ja Adele Sauros Quartet: It's Who I Am (2014). Esiintymisiä on ollut Suomen merkittävimmissä jazz-festivaaleilla. Adele Sauroksen persoonalliselle tyylille on ominaista vahvat tunnelmat ja monivivahteinen ilmaisu.

Tiistai 30.8.

helsinki

Ringa Manner & UMO Helsinki Jazz Orchestra, kpm. Valtteri Laurell Pöyhönen,Huvila-teltta, helsinki30.8. Klo 19:00

Mitä saadaan, kun yhdistetään ainutlaatuisella lauluäänellä siunattu indieartisti, Suomen Duke Ellingtoniksi kutsuttu orkesterinjohtaja sekä valtakunnan ainoa kokopäiväinen big band? Kyseessä ei ole yksinkertainen laskutoimitus, sillä Ringa Mannerin, Valtteri Laurell Pöyhösen ja UMO Helsinki Jazz Orchestran kohtaaminen on enemmän kuin osiensa summa.

Ringa Manner tuo yhtälöön niin kuulasta poppia kuin klubitunnelmaa. Hän tuo lisäksi omat kappaleensa, sillä konsertissa kuullaan Mannerin kokoonpanojen Ruusujen ja The Hearingin biisejä. Ricky-Tick Big Bandinnokkamiehenäkin tiedetty Valtteri Laurell Pöyhönen taas lisää kokonaisuuteen mittavat sovittajan lahjansa sekä häikäilemätöntä svengiä. UMO Helsinki Jazz Orchestra puolestaan vastaa pitkästä perinteestä ja pettämättömästä tyylitajusta. Kuka tietää, mistä Huvila-keikan improvisoidut nuotit, elektroniset elementit ja efektit ovat lähtöisin. Tai ketä osallisista voi kiittää, kun kroppa nykii musiikin mukana. Showtime klo 20:30.

Illan avaa toinen lumoava indieääni, kun Suad tuo haikean ja tummasävyisen kitarapoppinsa Huvilan lavalle (klo 19).

Lippu.fi 37 € / 32 €

K-18. Ovet klo 17:30. Suad klo 19, Ringa Manner & UMO klo 20:30.

Ringa Manner on yksi tämän hetken hehkutetuimmista ja kiinnostavimmista suomalaista indie- ja pop-muusikoista. Hänet tunnetaan Ruusut- ja Pintandwefall-yhtyeistä ja sooloprojektistaan The Hearingista – sekä ainutlaatuisesta lauluäänestään.

Valtteri Laurell Pöyhönen tunnetaan menestyneiden Dalindèo- ja Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -projektien johtajana ja säveltäjänä. Emma-palkitun monipuolisen muusikon ja tuottajan musiikissa on vahva visuaalisuuden elokuvallisuuden tuntu.

Keskiviikko 7.9.

espoo

Aili Ikonen Ensemble,Sellosali, espoo7.9. Klo 19:00

Aili Ikonen Ensemble

keikka

27,50 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)
Kesto 2 h, sis. väliajan

Suomen ykkösjazzlaulajaksi tituleeratun Aili Ikosen konsertissa kuullaan monipuolinen kattaus Ikosen omia sävelmiä sekä muutama tarkoin valikoitu lainasävelmä.

Aili Ikosen poikkeuksellisen laaja ura on tähän asti sisältänyt kolme sooloalbumia, upeita big band -produktioita, Ella Fitzgerald -tulkintoja ja televisioesiintymisiä. Herkkänä, mutta samalla vahvana tulkitsijana tunnettua Ikosta on kuultu laaja-alaisesti niin aikamme huippuartistien kanssa kuin solistina eri kokoonpanoissa kuten Radion sinfoniaorkesteri, Tampere Filharmonia ja Umo Helsinki Jazz Orchestra. Ikonen tunnetaan nykyisin myös a cappella -yhtye Rajattoman jäsenenä. Ikonen tuo Sellosaliin mukanaan luottokvintettinsä, jonka kanssa hän on tehnyt yhteistyötä jo 10 vuoden ja neljän albumin verran.

tampere

Nuijamiehet 25 vuotta -juhlakonsertti,G Livelab Tampere, tampere7.9. Klo 19:00

Liput 27 €

Nuijamiehet tekevät (odottamattoman) paluun 25-vuotisjuhlan kunniaksi!

Opiskelijanuorukaisten syksyllä 1996 perustama Nuijamiehet-yhtye toimi ehkä vuoteen 2001 asti, toisaalta muistikuvat ovat vuosituhannen alusta aika sekavia. Varmaa on kuitenkin se, että saksofonisti Mikko Innasen, kitaristi Kalle Kaliman, basisti Lasse Lindgrenin ja rumpali Mika Kallion kvartetti harjoitteli kerran viikossa Sibelius-Akatemian jazzosastolla Helsingin Pitäjänmäessä, äänitti Yleisradiolle kaksi radionauhaa, soitti jonkin verran keikkoja pääasiassa pääkaupungiseudulla, osallistui keskinkertaisella menestyksellä eurooppalaisiin jazzyhtyekilpailuihin Espanjan Getxossa ja Belgian Hoeilaartissa, soitti Vapaat äänet - Suomen kiertueen Marc Ducretin trion kanssa sekä julkaisi yhden CD-levyn, Nuijamiehet (2000) vasta perustetulla muusikkokollektiivilevymerkki Fiasko Recordsilla.

Torstai 8.9.

helsinki

UMO Helsinki Jazz Orchestra with Nikki Iles & Mike Walker (UK),G Livelab, helsinki8.9. Klo 19:00

Palkittu brittiläinen pianisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja Nikki Iles ja hänen aisaparinsa, niin ikään brittiläinen jazzkitaristi Mike Walker saapuvat UMO Helsinki Jazz Orchestran vieraiksi G Livelabin konserttiin 8. syyskuuta. Konsertti kokoaa yhteen Ilesin tuotantoa hänen pitkältä ja ansioituneelta uraltaan, ja luvassa on myös täysin uusi tilaussävellys UMO Helsinki Jazz Orchestralle ja kitaralle.

Erityisesti isoille jazzkokoonpanoille säveltävä Nikki Iles tunnetaan arvostettuna säveltäjänä, sovittajana ja orkestroijana. Hänen ainutlaatuinen kirjoitustyylinsä on saanut vaikutteita Geri Allenin ja Kenny Wheelerin kaltaisilta säveltäjiltä. Inspiraarion lähteenä on ollut myös brittiläinen feministipoliitikko Red Ellen (1891–1947) sekä Ilesin kotimaisemat Itä-Englannissa.

Tiketti, Lippu.fi, glivelab.fi ja G Livelab -app
Normaalihinta 33 €
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt 25 €

Konsertin kesto n. 2 h, sis. väliajan. Ovet auki klo 18.

“A formidable UK jazz presence” ….“Iles is one of the most refreshing figures to have emerged in the UK scene in recent times, with a liquid sound and supple, obliquely resolved phrasing as animproviser.” The Guardian, John Fordham

”Nikki Iles is a pianist of extraordinary imagination who thrives on fugitive melodies.” The Observer, Dave Gelly

“Mike Walker is one of the most powerful jazz guitarists in Europe, with a surreal intelligence… it’s soaringly confident, idiosyncratic contemporary music and in Walker there is absolutely no doubt that we are in the presence of a musician of the highest international level.” The Guardian, John Fordham

Nikki Iles (s. 1963) on palkittu pianisti, säveltäjä, yhtyeenjohtaja ja pedagogi, ja brittiläisen jazzin keskeinen tekijä. Hän johtaa omaa Nikki Iles Jazz Orchestraansa, oli The Creative Jazz Orchestran perustajajäsen ja on työskennellyt pitkän uransa aikana mm. Mike Gibbsin, Vince Mendozan ja Kenny Wheelerin kanssa. Iles on keskittynyt viime vuosina erityisesti säveltämiseen ja johtamiseen, ja hänen tilaussävellyksiään ovat soittaneet mm. The London Sinfonietta, The London Philharmonicin Renga ja The National Youth Jazz Orchestra. Hän toimii jazzpianon professorina Royal Academy of Musicissa ja Middlesexin yliopistossa. Kuningatar Elisabet II myönsi Nikki Ilesille ritarin arvonimen (B.E.M.) tammikuussa 2022 hänen työstään musiikin hyväksi. nikkiiles.co.uk

Mike Walker (s. 1962) on brittiläinen jazzkitaristi, säveltäjä ja kouluttaja, joka on soittanut Kenny Wheelerin, Mike Gibbsin, Pat Methenyn, George Russellin, Dave Hollandin ja Anthony Braxtonin sekä monien muiden yhtyeissä ja levyillä, genrejä kaihtamatta. Hän on julkaissut useita albumeja myös omalla nimellään ja The Impossible Gentlemen -yhtyeellään. Walkerin yhteistyö Nikki Ilesin kanssa on jatkunut jo vuosikymmenien ajan. www.mikejswalker.com 

 

Tiistai 20.9.

helsinki

AUF: Avanti! & UMO Helsinki & FiBO & Rajaton: Rajatonta musiikkia,Musiikkitalo, helsinki20.9. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Avanti! Chamber Orchestra

Rajaton

Sävelmiä uudesta ja vanhasta maailmasta!

AUF eli Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja FiBO eli Suomalainen barokkiorkesteri saavat vieraakseen jokasyksyiseen yhteiskonserttiinsa 25-vuotisjuhlavuottaan viettävän Rajattoman. Olkoon siis AUF tällä kertaa ainutkertaisena kokemuksena RAUF! Konsertissa uusi ja vanha kohtaavat Lontoon, New Yorkin ja kotimaan maisemissa. Maailman parantaminenkaan ei jää kokonaisuudessa unholaan. Konsertin tunnelmat liikkuvat intiimeistä ja mitä herkimmistä hetkistä räväkkään yhteismusisointiin ja äänimaisemat gambamusiikista veisten kalinan, kävelykepin kopseen, puheen ja laulun kautta erilaisiin orkesterisaundeihin.

Avantin esittämien teosten punaisena lankana kulkevat muistot: Anna Clynen teoksessa ne liittyvät kävelykepin kanssa kulkeneeseen hyräilevään vanhukseen, David Langin teoksessa veisten kalinaan. Suomalainen barokkiorkesteri tuo lavalle koskettavia, herkistäviä, tanssillisia ja meneviä barokin helmiä 1500- ja 1600-luvuilta. Dowlandin teokset kokoelmasta Lachrimae, or Seven Tears ja Holbornen musiikki voivat tarjota kosketuspintaa ajankohtaisille tummemmille tunteille tai intiimille kauneudelle. Purcellin sarjan tanssiosat puolestaan tempaavat mukaan barokkimusiikin elävään maailmaan. UMO Helsinki Jazz Orchestran big band -meno vie New Yorkiin. Oksat pois!

Rajaton huipentaa konsertin esiintymällä AUF-yhtyeiden kanssa erilaisina yhdistelminä. Ainutlaatuiset sovitukset vaihteleville kokoonpanoille kutkuttavat uteliaan mieltä. Säveltäjänimiä ovat Anna-Mari Kähärä, Aili Ikonen, Jussi Chydenius, Jaakko Kuusisto, Erik Bosio ja Soila Sariola. Kappaleiden teemat vaihtelevat maailmantilanteeseen kantaa ottavista maailmaa syleileviin teksteihin. Juha Itkosen kirjoittama teksti Jaakko Kuusistonkappaleeseen Me kiellämme sen on energiakriisin keskellä viesti Amerikan suuntaan. Tuore kappale Running Out of Time puolestaan muistuttaa Ukrainan humanitäärisestä hätätilasta. Ääni on Rajaton!

Ticketmaster ja Musiikkitalon lipunmyynti:
Peruslippu 26–45 €
Alennusryhmät 21–37 €

 

Kesto 1 h 30 min, sis. väliajan

//

Lang–Clyne–Holborne–Dowland–Purcell–Kähärä–Ikonen–Chydenius–Kuusisto–Bosio–Vinther–Sariola

Rajaton

Avanti!

UMO Helsinki Jazz Orchestra kapellimestarinaan Ed Partyka

Suomalainen barokkiorkesteri

 

Torstai 22.9.

tampere

Olli Ahvenlahti: The Poet + Mirja Mäkelä Trio,G Livelab Tampere, tampere22.9. Klo 19:00

Liput 29€

Vuoden 1976 keväällä Olli Ahvenlahti, Eero Koivistoinen, Pekka Pöyry, Pekka Pohjola, Bertil Strandberg, Markku Johansson, Esko Rosnell sekä Tommy Körberg viettivät viikon legendaarisessa Marcus Music - studiossa Tukholmassa ja äänittivät The Poet -vinyylin. Made In Sweden -yhtyeestä tutun George "Jojje" Wadeniuksen tuottamasta levystä muodostui merkittävä tekijä fuusiojazzin eurooppalaisessa historiassa. Englannissa ja Japanissa The Poet saavutti jonkinlaisen kulttimaineenkin.

Nyt lähes viidenkymmenen vuoden jälkeen The Poet kokee jälleen hienosti uuden tulemisensa sekä Tampereen että Helsingin G Livelabeissa. Vuonna 1975 Olli Ahvenlahti äänitti debyyttialbuminsa Bandstand tuossa samaisessa Marcus Music -studiossa ja nämä molemmat, Love Recordsin julkaisemat The Poet (1976) ja Bandstand (1975) edustavat tyylisuunnaltaan pohjoismaista funk/fuusiojazzia, joka oli 70-luvun nouseva trendi jazzin sähköistymisen myötä.

Perjantai 23.9.

turku

Flame Jazz: Jonathan Bäckström Quartet,Café Tiljan, turku23.9. Klo 22:00

Jonathan Bäckström Quartet

keikka

Jarno Tikka – tenorisaksofoni
Marcus Wärnheim – alttosaksofoni
Jonathan Bäckström – basso
Benjamin Nylund – rummut

Jonathan Bäckström Quartet on nuorista, nousevista jazzlahjakkuuksista koostuva suomalais-ruotsalainen yhtye, jota johtaa Kruunupyystä lähtöisin oleva basisti-säveltäjä Jonathan Bäckström. Kvartetin ilmaisu kulkee minimalistisista äänimaisemista aina räjähtävään ja monikerroksiseen vapaaseen improvisaatioon. Jokainen muusikko tuo keitokseen oman ainutlaatuisen äänensä, ja kollektiivisena lopputuloksena syntyy voimakas musiikillinen kannanotto.

Yhtyeessä alttosaksofonia soittaa Marcus Wärnheim ja rummuissa taituroi Benjamin Nylund. Turun konsertissa tenorisaksofonisti Jarno Tikka tuuraa yhtyeessä vakituisesti soittavaa Adele Saurosta. Helsinkiläistynyt basisti Bäckström vaikuttaa aktiivisesti myös monissa muissa kansainvälisissä yhtyeissä.

Konsertti on osa Suomen Jazzliiton hiilineutraali kiertue -hanketta.

LIPUT Lippu.fi ja Åbo Svenska Teaterin lippukassa Hansakorttelissa
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
S-etulippu 20 € (max 2 lippua / etukortti, ei bonusta)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.

 

***

 

Jarno Tikka – tenorsaxofon
Marcus Wärnheim – altsaxofon
Jonathan Bäckström – bas
Benjamin Nylund – trummor

Jonathan Bäckström Quartet är en finländsk-svensk ensemble bestående av unga stigande jazzbegåvningar med Kronobybördiga basisten och tonsättaren Jonathan Bäckström i spetsen. Kvartettens musik går från minimalistiska ljudlandskap till explosiv och flerdimensionerad fri improvisation. Varje musiker bidrar med sin egen unika röst till mixen, vars kollektiva slutresultat blir ett starkt musikaliskt ställningstagande.

Marcus Wärnheim spelar altsaxofon och Benjamin Nylund trummor. På konserten i Åbo hoppar tenorsaxofonisten Jarno Tikka in för gruppens fasta medlem Adele Sauros. Basisten Bäckström, numera bosatt i Helsingfors, är aktiv också i flera andra internationella ensembler.

Konserten ingår i Finlands Jazzförbunds projekt för en klimatneutral turné.

Maanantai 26.9.

helsinki

Heikki S. von Hertzenin muistokonsertti,Savoy-teatteri, helsinki26.9. Klo 19:00

On paljon helpompi keksiä sata selitystä sille, miksi jokin asia ei voi onnistua kuin yksi hyvä tapa saada se toimimaan” – Heikki S. von Hertzen, poliitikko, vaikuttaja, muusikko ja isä.

Heikki S. von Hertzen olisi täyttänyt kuluvan vuoden syyskuussa 80 vuotta. Pitkää ja värikästä uraa kunnioittava muistokonsertti järjestetään Helsingin legendaarisessa Savoy-teatterissa maanantaina 26.9. klo 19.00 alkaen.

Illan pääesiintyjänä nähdään karismaattinen solisti ja multi-instrumentalisti Osmo Ikonen. Hän esittää yhtyeensä kanssa juuri tätä iltaa varten räätälöidyn ohjelmiston, joka kunnioittaa edesmennyttä kulttuurin ja ihmisten rakastajaa. Luvassa on valovoimaista tulkintaa, energistä groovea ja seesteistä jazztunnelmaa; Ikosen omaa tuotantoa, SuomiLOVEA ja Heikin suosikkikappaleita. Illan ainutlaatuisuutta korostaa UMO Helsinki Jazz Orchestran lisäpuhaltajilla laajennettu yhtye ja sille kirjoitetut moniulotteiset sovitukset, joista vastaa itseoikeutetusti Osmo Ikonen.

Konserttiin myydään viiden eri hintaluokan lippuja, ja kaikki kulujen jälkeen ylijäävä tuotto ohjataan kahteen työhön, joka oli Heikki S. von Hertzenille tärkeää: mielenterveys ja kulttuuri. Kohteena ovat SOS-lapsikylän Unelmista totta -harrastustuki, joka mahdollistaa vähävaraisten perheiden nuorille esimerkiksi soittotunnit, sekä Kasvava ry:n toteuttama mielenterveystyö ja -toiminta masentuneille ja uupuneille.

Lippu.fi, sis. palvelupalkkion:
Peruslippu 21,50 €
Opiskelija 17,50 €
Pääsylippu + tuki uupuneelle 55 €
Pääsylippu + soittotunnit (1kk) 90 €
Pääsylippu + lepopaketti uupuneelle 145 €
Pääsylippu + soittotunnit (3kk) 175 €

Ryhmälippumyynti ja lisätiedot: Johanna von Hertzen (jojo@deepheartbeats.fi)

Tilaisuuden kokonaiskesto n. 2,5 h
Permanto K-18, parveke S.

Tiistai 27.9.

tampere

Sointi Jazz Orchestra feat. Mathias Eick (NOR),G Livelab Tampere, tampere27.9. Klo 19:00

Liput 27 €

Palkittu norjalainen trumpetisti ja säveltäjä Mathias Eick saapuu keväällä sukupolvensa kiinnostavimman big bandin Sointi Jazz Orchestran solistivieraaksi.

Arvostetun ECM levy-yhtiön talliin kuuluva Mathias Eick on julkaissut neljä albumia omalla nimellään sekä tehnyt yhteistyötä lukuisten huippuartistien ja -yhtyeiden kanssa aina Trondheim Jazz Orchestrasta Chick Coreaan. Ennakkoluulottomista musiikillisista avauksista tunnettu SJO ja kansainvälistä suurmenestystä nauttiva Eick yhdistävät voimansa kahdessa ainutlaatuisessa konsertissa. Ohjelmisto koostuu pääosin Eickin sävellysten uusista sovituksista, jotka hyödyntävät SJO:n erityistä instrumentaatiota nostaen yhteistyön parhaat puolet esiin.

Keskiviikko 28.9.

helsinki

Linda Fredriksson & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Agatha 2 by Kerkko Koskinen,Savoy-teatteri, helsinki28.9. Klo 19:00

Kerkko Koskisen säveltämä legendaarinen Agatha saa jatko-osan syksyllä 2022!

Vuonna 2007 ilmestynyt Kerkko Koskisen ensimmäinen instrumentaalilevytys Agatha saa jatkoa 15 vuotta myöhemmin. UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa levytettävän Agatha 2 -albumin solistina loistaa ylistetty jazzmuusikko, saksofonisti Linda Fredriksson. Levyn julkaisee Ricky-Tick Records. Levynjulkaisukonsertti pidetään Helsingin Savoy-teatterissa ke 28.9.2022 klo 19 ja lipunmyynti on nyt käynnissä Lippupisteessä. UMO Helsinki Jazz Orchestraa johtaa Mikko Hassinen.

Agatha oli ilmestyessään vuoden tapaus, ”Kerkko Koskisen elämää suurempi soundtrack”, kuten Helsingin Sanomat kuvasi levyä. Albumi ponnahti julkaisuviikollaan Suomen virallisen listan kärkikymmenikköön ja myi julkaisukonserttinsa Helsingin Juhlaviikkojen Huvila-teltassa hetkessä loppuun.

Siinä missä ensimmäinen Agatha oli massiivinen ja jopa raskas, on Agatha 2 sävyltään kuulaan melodinen, nostalginen ja haikea.
– Tiedätkö sen tunnelman, joka on rantakohteessa lomakauden jälkeen? Mennyttä kesää muisteleva, surumielinen olematta ahdistunut, säveltäjä Kerkko Koskinen kuvailee tulevaa albumia.

Agatha 2 on räätälöity sävellys saksofonisti Linda Fredrikssonille ja UMO Helsinki Jazz Orchestralle.
– Olen tehnyt tiivistä yhteistyötä Linda Fredrikssonin kanssa vuosien varrella, ja siksi halusin juuri hänet solistiksi tälle levylle. Lindan soundi on ainutlaatuisen intensiivinen. Lisäksi ajattelemme samalla tavalla siitä, mistä musiikissa ja elämässä ylipäätään on kysymys, kertoo Koskinen.

– Olen kuunnellut Kerkon musiikkia nuoresta asti ja on ollut tosi inspiroivaa tehdä nyt tätä teosta yhdessä. Keskustella jo sävellysvaiheessa tekeillä olevasta musiikista ja tietenkin soittaa suuresti arvostamani tekijän sävellyksiin, Linda Fredriksson jatkaa.

Koska tunnen molemmat osapuolet hyvin, on säveltäjänä käsissäni todella monipuoliset ilmaisumahdollisuudet, summaa Koskinen.

Lippu.fi, sis. palvelupalkkion:
Peruslippu 39,50 €
Eläkeläinen, työtön, varushenkilö 33,50 €
Opiskelija, lapsi 15 €
Hintaan lisätään mahdolliset tilausmaksut (alk. 1 €)

Konsertin kesto n. 1,5 h, ei väliaikaa

Kerkko Koskinen on säveltäjä ja muusikko, joka tunnetaan parhaiten Ultra Bra -yhtyeen perustajajäsenenä, johtohahmona ja pianistina. Ultra Bran jälkeen hän sävelsi ja julkaisi parin vuoden välein soololevyjä, kunnes vuonna 2012 perusti Kerkko Koskinen Kollektiivin yhdessä Mannan, Vuokko Hovatan ja Paula Vesalan kanssa. Hänen ensimmäinen konserttonsa sinfoniaorkesterille kantaesitettiin vuonna 2017.

Linda Fredriksson on yksi Suomen valovoimaisimmista saksofonisteista ja jazzmuusikoista. Hänen rikas, omalaatuinen ja genrerajoja kaihtamaton lähestymisensä musiikkiin on tehnyt Fredrikssonista myös kansainvälisesti tunnustetun suomalaisen jazzin kärkinimen. Fredrikssonin ensimmäistä soololevyä, syksyllä 2021 julkaistua Juniperia, on ylistetty yhdeksi parhaista suomalaisista jazz-levyistä vuosiin ja se on ehdolla sekä Teosto-palkinnon saajaksi että kahdessa eri kategoriassa Emma-ehdokkaana. Fredriksson on soolouransa lisäksi vaikuttanut mainetta niittäneissä kokoonpanoissa, kuten MopoSuperposition ja Ricky-Tick Big Bandwww.lindafredrikssonmusic.com

Keskiviikko 5.10.

kangasala

Aili Ikonen feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra: Valoista, varjoista,Kangasala-talo, kangasala5.10. Klo 18:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomen valovoimaisin jazzlaulaja Aili Ikonen tekevät yhteisen konserttisalikiertueen lokakuussa. Kiertue ulottuu Kangasalle, Kuopioon, Kotkaan, Loviisaan ja Helsinkiin. Konsertit ovat osa UMOn Great Voices -sarjaa, jossa orkesterin solisteina nähdään upeaäänisiä laulajia niin Suomesta kuin maailmalta.

Aili Ikosen omat sävellykset, kuten Läpi harmaan sumun ja Valo kuullaan upouusina ison orkesterin sovituksina. Myös Ikosen suosikit mm. Björkiltä, Stingiltä ja Joni Mitchelliltä saavat uuden hahmon 16-henkisen UMO Helsinki Jazz Orchestran käsittelyssä. Kapellimestarina toimii UMOn taiteellinen johtaja Ed Partyka.

– Olemme valinneet ohjelmistoon kappaleita, jotka käsittelevät pohjoista luontoamme ja käyttävät luontoa heijasteena erilaisten tunteiden kuvaamiselle; neljää vuodenaikaa, veden eri olomuotoja, valon väreilyä. On kiehtovaa miten moninaisia metaforia nämä voivat edustaa musiikissa ja lyriikoissa. Luvassa on suuria tunteita, Aili Ikonen kuvailee.

Kesto n. 2 h, sis. väliajan. 

Lippu.fi (sis. palvelupalkkion):
Peruslippu 35,50 €
Eläkeläinen, opiskelija, työtön, varushenkilö 30,50 €
Alle 16-v. 17,50 €
+ tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus)
Kangasala-talolta liput ilman palvelupalkkiota 

Kiertueen kaikki konsertit: 

KE 5.10.2022 KLO 18 // KANGASALA-TALO 

TO 6.10.2022 KLO 19 // VUOTALO, HELSINKI 

PE 7.10.2022 KLO 19 // SEURAHUONE, LOVIISA 

MA 10.10.2022 KLO 19 // KUOPION MUSIIKKIKESKUS 

TO 13.10.2022 KLO 19 // KOTKAN KONSERTTITALO 

 

Aili Ikonen (s. 1982) on yksi Suomen parhaista jazzlaulajista, joka vaikuttaa oman soolouransa lisäksi myös lauluyhtye Rajattomassa. Hän on kysytty solisti, jonka kuulasta ääntä on verrattu niin Laila Kinnuseen kuin Ella Fitzgeraldiin. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia sekä useita eri yhtyeiden kanssa tehtyjä levyjä. Laulamisen lisäksi Ikonen säveltää ja sanoittaa omaa materiaaliaan. www.ailiikonen.fi

 

Torstai 6.10.

helsinki

Aili Ikonen feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra: Valoista, varjoista,Vuotalo, helsinki6.10. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomen valovoimaisin jazzlaulaja Aili Ikonen tekevät yhteisen konserttisalikiertueen lokakuussa. Kiertue ulottuu Kangasalle, Kuopioon, Kotkaan, Loviisaan ja Helsinkiin. Konsertit ovat osa UMOn Great Voices -sarjaa, jossa orkesterin solisteina nähdään upeaäänisiä laulajia niin Suomesta kuin maailmalta.

Aili Ikosen omat sävellykset, kuten Läpi harmaan sumun ja Valo kuullaan upouusina ison orkesterin sovituksina. Myös Ikosen suosikit mm. Björkiltä, Stingiltä ja Joni Mitchelliltä saavat uuden hahmon 16-henkisen UMO Helsinki Jazz Orchestran käsittelyssä. Kapellimestarina toimii UMOn taiteellinen johtaja Ed Partyka.

– Olemme valinneet ohjelmistoon kappaleita, jotka käsittelevät pohjoista luontoamme ja käyttävät luontoa heijasteena erilaisten tunteiden kuvaamiselle; neljää vuodenaikaa, veden eri olomuotoja, valon väreilyä. On kiehtovaa miten moninaisia metaforia nämä voivat edustaa musiikissa ja lyriikoissa. Luvassa on suuria tunteita, Aili Ikonen kuvailee.

Lippu.fi (sis. palvelupalkkion):
Hiilineutraali lippu 41 €*
Peruslippu 39 €
Eläkeläinen 25 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 10 €
+ tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus)
 
*Vihreä vaihtoehto! Hiilineutraalilla lipulla (41 €) kompensoit konserttiin osallistumisen aiheuttaman hiilijalanjälkesi. Hiilineutraali lippu sisältää 2 € kompensaatiomaksun, jonka UMO Helsinki Jazz Orchestra tilittää lyhentämättömänä vanhojen metsien suojeluun ja metsityshankkeisiin. 

Kesto n. 2 h, sis. väliajan. Ovet klo 18:30.

Kiertueen kaikki konsertit: 

KE 5.10.2022 KLO 18 // KANGASALA-TALO 

TO 6.10.2022 KLO 19 // VUOTALO, HELSINKI 

PE 7.10.2022 KLO 19 // SEURAHUONE, LOVIISA 

MA 10.10.2022 KLO 19 // KUOPION MUSIIKKIKESKUS 

TO 13.10.2022 KLO 19 // KOTKAN KONSERTTITALO 

 

Aili Ikonen (s. 1982) on yksi Suomen parhaista jazzlaulajista, joka vaikuttaa oman soolouransa lisäksi myös lauluyhtye Rajattomassa. Hän on kysytty solisti, jonka kuulasta ääntä on verrattu niin Laila Kinnuseen kuin Ella Fitzgeraldiin. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia sekä useita eri yhtyeiden kanssa tehtyjä levyjä. Laulamisen lisäksi Ikonen säveltää ja sanoittaa omaa materiaaliaan. www.ailiikonen.fi

 

tampere

Linda Fredriksson Juniper,G Livelab Tampere, tampere6.10. Klo 19:00

Liput 29€

Saksofonisti Linda Fredriksson on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen valovoimaisimmista saksofonisteista ja jazzmuusikoista. Hän on tullut tunnetuksi useiden eturivin yhtyeiden kuten Mopo, Ricky-Tick Big Band ja Superposition rämäpäisenä improvisoijana ja muuntautumiskykyisenä muusikkona. Viime vuonna hän astui esiin säveltäjänä ja yhtyejohtajana sooloprojektissaan Juniperissa, jossa hän tuo kuultavaksemme hänen "hiljaisen ja ujon puolensa" säveltämää musiikkia: rehellistä, yksityistä ja sielultaan singer-songwriter-musiikkia jazzyhtyeen soittamana.

Yhtyeessä mukana vaikuttavat Tuomo Prättälä (koskettimet), Mikael Saastamoinen (basso) ja Olavi Louhivuori (rummut).

Perjantai 7.10.

loviisa

Aili Ikonen feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra: Valoista, varjoista,Seurahuone, loviisa7.10. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomen valovoimaisin jazzlaulaja Aili Ikonen tekevät yhteisen konserttisalikiertueen lokakuussa. Kiertue ulottuu Kangasalle, Kuopioon, Kotkaan, Loviisaan ja Helsinkiin. Konsertit ovat osa UMOn Great Voices -sarjaa, jossa orkesterin solisteina nähdään upeaäänisiä laulajia niin Suomesta kuin maailmalta.

Aili Ikosen omat sävellykset, kuten Läpi harmaan sumun ja Valo kuullaan upouusina ison orkesterin sovituksina. Myös Ikosen suosikit mm. Björkiltä, Stingiltä ja Joni Mitchelliltä saavat uuden hahmon 16-henkisen UMO Helsinki Jazz Orchestran käsittelyssä. Kapellimestarina toimii UMOn taiteellinen johtaja Ed Partyka.

– Olemme valinneet ohjelmistoon kappaleita, jotka käsittelevät pohjoista luontoamme ja käyttävät luontoa heijasteena erilaisten tunteiden kuvaamiselle; neljää vuodenaikaa, veden eri olomuotoja, valon väreilyä. On kiehtovaa miten moninaisia metaforia nämä voivat edustaa musiikissa ja lyriikoissa. Luvassa on suuria tunteita, Aili Ikonen kuvailee.

Kesto n. 2 h, sis. väliajan. 

Liveto.io ja Lovinfo:
Peruslippu 15 €
Eläkeläinen 10 €

Kesto n. 2 h, sis. väliajan. Ovet klo 18:30.

Kiertueen kaikki konsertit: 

KE 5.10.2022 KLO 18 // KANGASALA-TALO 

TO 6.10.2022 KLO 19 // VUOTALO, HELSINKI 

PE 7.10.2022 KLO 19 // SEURAHUONE, LOVIISA 

MA 10.10.2022 KLO 19 // KUOPION MUSIIKKIKESKUS 

TO 13.10.2022 KLO 19 // KOTKAN KONSERTTITALO 

 

Aili Ikonen (s. 1982) on yksi Suomen parhaista jazzlaulajista, joka vaikuttaa oman soolouransa lisäksi myös lauluyhtye Rajattomassa. Hän on kysytty solisti, jonka kuulasta ääntä on verrattu niin Laila Kinnuseen kuin Ella Fitzgeraldiin. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia sekä useita eri yhtyeiden kanssa tehtyjä levyjä. Laulamisen lisäksi Ikonen säveltää ja sanoittaa omaa materiaaliaan. www.ailiikonen.fi

 

Maanantai 10.10.

kuopio

Aili Ikonen feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra: Valoista, varjoista,Kuopion Musiikkikeskus, kuopio10.10. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomen valovoimaisin jazzlaulaja Aili Ikonen tekevät yhteisen konserttisalikiertueen lokakuussa. Kiertue ulottuu Kangasalle, Kuopioon, Kotkaan, Loviisaan ja Helsinkiin. Konsertit ovat osa UMOn Great Voices -sarjaa, jossa orkesterin solisteina nähdään upeaäänisiä laulajia niin Suomesta kuin maailmalta.

Aili Ikosen omat sävellykset, kuten Läpi harmaan sumun ja Valo kuullaan upouusina ison orkesterin sovituksina. Myös Ikosen suosikit mm. Björkiltä, Stingiltä ja Joni Mitchelliltä saavat uuden hahmon 16-henkisen UMO Helsinki Jazz Orchestran käsittelyssä. Kapellimestarina toimii UMOn taiteellinen johtaja Ed Partyka.

– Olemme valinneet ohjelmistoon kappaleita, jotka käsittelevät pohjoista luontoamme ja käyttävät luontoa heijasteena erilaisten tunteiden kuvaamiselle; neljää vuodenaikaa, veden eri olomuotoja, valon väreilyä. On kiehtovaa miten moninaisia metaforia nämä voivat edustaa musiikissa ja lyriikoissa. Luvassa on suuria tunteita, Aili Ikonen kuvailee.

Lippu.fi (sis. palvelupalkkion):
Hiilineutraali lippu 41 €*
Peruslippu 39 €
Eläkeläinen 25 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 10 €
+ tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus)
 
*Vihreä vaihtoehto! Hiilineutraalilla lipulla (41 €) kompensoit konserttiin osallistumisen aiheuttaman hiilijalanjälkesi. Hiilineutraali lippu sisältää 2 € kompensaatiomaksun, jonka UMO Helsinki Jazz Orchestra tilittää lyhentämättömänä vanhojen metsien suojeluun ja metsityshankkeisiin. 

Kesto n. 2 h, sis. väliajan. Ovet klo 18:30.

Kiertueen kaikki konsertit: 

KE 5.10.2022 KLO 18 // KANGASALA-TALO 

TO 6.10.2022 KLO 19 // VUOTALO, HELSINKI 

PE 7.10.2022 KLO 19 // SEURAHUONE, LOVIISA 

MA 10.10.2022 KLO 19 // KUOPION MUSIIKKIKESKUS 

TO 13.10.2022 KLO 19 // KOTKAN KONSERTTITALO 

 

Aili Ikonen (s. 1982) on yksi Suomen parhaista jazzlaulajista, joka vaikuttaa oman soolouransa lisäksi myös lauluyhtye Rajattomassa. Hän on kysytty solisti, jonka kuulasta ääntä on verrattu niin Laila Kinnuseen kuin Ella Fitzgeraldiin. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia sekä useita eri yhtyeiden kanssa tehtyjä levyjä. Laulamisen lisäksi Ikonen säveltää ja sanoittaa omaa materiaaliaan. www.ailiikonen.fi

 

Keskiviikko 12.10.

espoo

22 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)
Kesto 1 h 40 min, sis. väliajan

Saksofonisti Linda Fredriksson on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen valovoimaisimmista jazzmuusikoista. Hän on tullut tunnetuksi useiden eturivin yhtyeiden (mm. Mopo, Ricky-Tick Big Band ja Superposition) rämäpäisenä improvisoijana ja muuntautumiskykyisenä muusikkona, ja hänen rikas ja omalaatuinen lähestymisensä musiikkiin on tehnyt hänestä myös kansainvälisesti tunnustetun suomalaisen jazzin kärkinimen. Nyt hän astuu esiin säveltäjänä ja yhtyejohtajana sooloprojektissaan Juniperissa, jossa hän tuo kuultavaksemme "hiljaisen ja ujon puolensa" säveltämää musiikkia: rehellistä, yksityistä ja sielultaan singer-songwriter-musiikkia jazz-yhtyeen soittamana.

Torstai 13.10.

kotka

Aili Ikonen feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra: Valoista, varjoista,Kotkan konserttitalo, kotka13.10. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomen valovoimaisin jazzlaulaja Aili Ikonen tekevät yhteisen konserttisalikiertueen lokakuussa. Kiertue ulottuu Kangasalle, Kuopioon, Kotkaan, Loviisaan ja Helsinkiin. Konsertit ovat osa UMOn Great Voices -sarjaa, jossa orkesterin solisteina nähdään upeaäänisiä laulajia niin Suomesta kuin maailmalta.

Aili Ikosen omat sävellykset, kuten Läpi harmaan sumun ja Valo kuullaan upouusina ison orkesterin sovituksina. Myös Ikosen suosikit mm. Björkiltä, Stingiltä ja Joni Mitchelliltä saavat uuden hahmon 16-henkisen UMO Helsinki Jazz Orchestran käsittelyssä. Kapellimestarina toimii UMOn taiteellinen johtaja Ed Partyka.

– Olemme valinneet ohjelmistoon kappaleita, jotka käsittelevät pohjoista luontoamme ja käyttävät luontoa heijasteena erilaisten tunteiden kuvaamiselle; neljää vuodenaikaa, veden eri olomuotoja, valon väreilyä. On kiehtovaa miten moninaisia metaforia nämä voivat edustaa musiikissa ja lyriikoissa. Luvassa on suuria tunteita, Aili Ikonen kuvailee.

Lippu.fi (sis. palvelupalkkion):
Hiilineutraali lippu 41 €*
Peruslippu 39 €
Eläkeläinen 25 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 10 €
+ tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus)
 
*Vihreä vaihtoehto! Hiilineutraalilla lipulla (41 €) kompensoit konserttiin osallistumisen aiheuttaman hiilijalanjälkesi. Hiilineutraali lippu sisältää 2 € kompensaatiomaksun, jonka UMO Helsinki Jazz Orchestra tilittää lyhentämättömänä vanhojen metsien suojeluun ja metsityshankkeisiin. 

Kesto n. 2 h, sis. väliajan. Ovet klo 18:30.

Kiertueen kaikki konsertit: 

KE 5.10.2022 KLO 18 // KANGASALA-TALO 

TO 6.10.2022 KLO 19 // VUOTALO, HELSINKI 

PE 7.10.2022 KLO 19 // SEURAHUONE, LOVIISA 

MA 10.10.2022 KLO 19 // KUOPION MUSIIKKIKESKUS 

TO 13.10.2022 KLO 19 // KOTKAN KONSERTTITALO 

 

Aili Ikonen (s. 1982) on yksi Suomen parhaista jazzlaulajista, joka vaikuttaa oman soolouransa lisäksi myös lauluyhtye Rajattomassa. Hän on kysytty solisti, jonka kuulasta ääntä on verrattu niin Laila Kinnuseen kuin Ella Fitzgeraldiin. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia sekä useita eri yhtyeiden kanssa tehtyjä levyjä. Laulamisen lisäksi Ikonen säveltää ja sanoittaa omaa materiaaliaan. www.ailiikonen.fi

 

Perjantai 21.10.

espoo

Maria Faust (EE) & Sointi Jazz Orchestra,Sellosali, espoo21.10. Klo 19:00

keikka

28 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)
Kesto n. 2 h, sis. väliajan

Lukuisin palkinnoin huomioitu omaääninen saksofonisti-säveltäjä Maria Faust ja taipuisa 18-henkinen Sointi Jazz Orchestra yhdistävät voimansa ainutlaatuisessa yhteiskonsertissa. Illassa kuullaan Maria Faustin sävellyksistä kirjoitettujen uunituoreiden sovitusten lisäksi myös hänen Sointi Jazz Orchestralle kirjoittamaansa täysin uutta musiikkia.

Maria Faust (s. 1979, Kuressaare) on virolainen alttosaksofonisti ja säveltäjä, joka vaikuttaa nykyisin Kööpenhaminassa, Tanskassa. Faustin omaääninen musiikki rikkoo perinteisiä tyylilajeja ja yhdistää piirteitä klassisesta, jazzista ja nykymusiikista. Faust konsertoi aktiivisesti eri yhtyeidensä kanssa konserttisaleissa ja musiikkifestivaaleilla ympäri maailman.

Big band -perinnettä uudistava Sointi Jazz Orchestra on noussut nopeasti yhdeksi maamme mielenkiintoisimmista jazzorkestereista. Sen taiteellisena johtajana ja kapellimestarina on toiminut yhtyeen perustamisesta lähtien Rasmus Soini. SJO:n persoonallinen soundi syntyy epätavallisesta instrumentaatiosta ja vaihtosoittimia hyödyntävistä, tuoreista sovituksista.

Torstai 27.10.

helsinki

UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Guillermo Klein: Tango ARG-FIN,Vuotalo, helsinki27.10. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra heittäytyy argentiinalaisen ja suomalaisen tangon pyörteisiin taiteellisen partnerinsa, argentiinalaislähtöisen Guillermo Kleinin johdolla. Illan aikana kuullaan uusi ohjelmistokokonaisuus ja uudet sovitukset rakastetuista tangoklassikoista kuten Tulisuudelma (El Choclo), Tango Desirée, Silencio ja Mustasukkaisuutta (Jalousie).

Perinteisten argentiinalaisten ja suomalaisten tangojen big band -sovituksista vastaavat Kleinin itsensä lisäksi Diego Schissi, Juan Pablo Navarro ja Richard Nant, jotka tuovat ohjelmaan latinalaisamerikkalaisia sävyjä. Tangot ovat taipuneet myös suomalaisten sovittajien Kari Ikosen ja Frank Carlbergin käsittelyssä. Orkesteria johtaa Guillermo Klein.

Säveltäjä, pianisti, orkesterinjohtaja Guillermo Klein (s. 1969) toimii UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellisena partnerina. Argentiinan Buenos Airesissa syntynyt, Yhdysvalloissa opiskellut ja nykyään New Yorkissa asuva Klein on globaali jazzpersoona, jolla on monipuolinen musiikillinen tausta: klassisesta kasvatuksesta rockin kautta jazztutkintoon, latinovaikutteita unohtamatta. Klein on tehnyt yhteistyötä useiden isojen orkesterien, kuten hr-Bigbandin ja Metropole Orchestran kanssa. Hän johtaa myös omaa isoa Los Guachos -orkesteriaan.

Lippu.fi (sis. palvelupalkkion)
Peruslippu 28 €
Eläkeläinen 20 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 10 €
+ tilausmaksut alk. 1,50 €
Lipunmyynti alkaa touko-kesäkuun vaihteessa

Konsertin kesto n. 75 min, ei väliaikaa

Guillermo Kleinin vierailu on osa Suomen Jazzliiton, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Muusikkojen liiton käynnistämää kansainvälisen jazzalan residenssitoimintaa Helsingissä. Jazzliiton koordinoima ja hallinnoima residenssi kutsuu vuosittain Suomeen kaksi kansainvälistä artistivierasta 1–2 kuukauden mittaiselle jaksolle. Residenssiohjelmaan kuuluu mestarikurssien pitäminen Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä sekä esiintyminen yhdessä UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Residenssin yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Music Finland, Jazzmuusikot ry ja HIAP Helsinki International Artist Programme. www.jazzfinlandresidency.fi

Konsertin kesto n. 75 min, ei väliaikaa.

Tiesitko, että sana ”tango” on latinaa ja tarkoittaa ”kosketan”? Tangon juuret ovat Latinalaisessa Amerikassa, jossa tango musiikkina kehittyi käsi kädessä tanssin kanssa. Suomeen tango rantautui rytinällä vuonna 1913, jolloin suomalaiset kehittivät musiikista ja tanssista oman versionsa. Toisen tulemisen tango koki 1960-luvulla, jolloin tangokuumeen kerrotaan olleen miltei hysteeristä. Yhä edelleen me suomalaiset rakastamme tangoa, ja se on vahva osa kulttuuriamme ja identiteettiämme.

”Pianist-composer Guillemo Klein merges clockwork intricacy with guileless emotion in Los Guachos… On Cristal, they embrace Klein’s kaleidoscopic take on the tangos he grew up with in Argentina – music charged with deep feeling and deceptive formality.” Nate Chinen, WBGO

”Mr. Klein’s home country courses through everything he writes, but he resists letting his music be pinned to a single influence or nationality.” Giovanni Russonello, The New York Times

Perjantai 28.10.

espoo

Bill Frisell Harmony (US),Sellosali, espoo28.10. Klo 19:00

Bill Frisell Harmony (US)

keikka

39,50 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)

Modernin jazzkitaran suuri nimi, yhdysvaltalainen Bill Frisell saapuu viimein konsertoimaan Sellosaliin.

Useasti palkittu Frisell on Pat Methenyn ja John Scofieldin ohella yksi soittimensa suurista visionääreistä. Bill Frisellin uusimman projektin, neljän huippumuusikon HARMONY:n americanan ja jazzin yhdistelmästä uutta upeaa sävelkieltä luovat kappaleet julkaistiin Blue Note -levymerkillä vuonna 2019. Levyllä Frisellin pitkäaikainen yhteistyökumppani, vokalisti Petra Haden on keskeisessä roolissa. Muut levyn muusikot ovat sellisti-vokalisti Hank Roberts, joka on niin ikään tehnyt Frisellin kanssa pitkään yhteistyötä, sekä uudempana kasvona baritonikitaristi Luke Bergman.

Frisellin pitkä ura kattaa kymmeniä soololevyjä ja satoja levytyksiä muiden muassa John Zornin, Marianne Faithfullin ja Norah Jonesin kanssa. Frisellin musiikissa on kuultu sävyjä folkin, americanan ja countryn, usein myös elokuvamusiikin maailmoista. Grammy-palkitun kitaralegendan oli määrä soittaa Espoossa jo syksyllä 2020, mutta tuolloin koronapandemia muutti suunnitelmat.

Lauantai 29.10.

turku

Suosittu Flame Jazz Cruise vie musiikinystävät Itämeren aalloille jo 20. kerran! Lokakuun jazzristeilyllä kuullaan niin tämän päivän jazzia kuin vintage-soundeja, maailmanmusiikin mausteita unohtamatta.

Risteily huipentuu superbändi Quintessencen odotettuun comeback-keikkaan! Konserttien lisäksi matkan aikana järjestetään jameja ja kuullaan jazzmuusikoiden tuoreimpia kuulumisia talk show -keskusteluissa.

Ohjelma – kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 29.10.

klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
klo 22.00 Tomi Nikku 5tet (Retro)
klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
klo 23.00 Ossi Maristo (Vogue)
klo 00.15 Punomo (Vogue)

Sunnuntai 30.10.

klo 13.00 F# feat. Herbert Könighofer (Retro)
klo 14.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
klo 14.30 Flame Jazz Talk Show (Vogue)
klo 15.30 Ilkka Arola Sound Tagine (Vogue)
klo 17.00 Quintessence (Vogue)

Lähtö Turun satamasta lauantaina 29.10.2022 klo 20.55.
Paluu sunnuntaina 30.10. klo 19.50.

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.

Lauantai 5.11.

tampere

Timo Lassy feat. Joyce Elaine Yuille,G Livelab Tampere, tampere5.11. Klo 21:00

Timo Lassy

(+ Joyce Elaine Yuille)

Liput 30€

Timo Lassyn yhtye saapuu yleisön toiveesta toistamiseen G Livelabiin jazz-laulaja Joyle Elaine Yuillen kanssa. Kokoonpanon edelliset konsertit G Livelabissa myytiin loppuun ennätysajassa.

Suomen kirkkaimpiin jazztähtiin kuuluva saksofonisti Timo Lassy yhtyeineen on kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa eräs timanttisimmista kotimaisista jazz-akteista. Vuoden 2018 parhaasta jazzalbumista Emmalla palkittu Lassy julkaisi uusimman hehkutetun Big Brass -albuminsa keväällä 2020. Yhdessä amerikkalaisen jazz-laulaja Joyce Elaine Yuillen kanssa Lassyn bändi tarjoaa G Livelabissa rautaisannoksen svengaavaa jazzia ja siulukkaita laulumelodioita.

Keskiviikko 9.11.

espoo

Etnosoi!: Juha Kujanpää Ensemble (levynjulkaisukonsertti) + DJ Palmu,Sellosali, espoo9.11. Klo 19:00

Juha Kujanpää Ensemble

keikka

18/15 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)

Klo 18 DJ Palmu (lämpiössä)
Klo 19 Juha Kujanpää Ensemble
Kesto 2 h

Juha Kujanpää Ensemble on säveltäjä ja pianisti Juha Kujanpään luotsaama kokoonpano, joka esittää instrumentaalimusiikkia kansanmusiikin, rockin ja jazzin väliseltä nimeämättömältä vyöhykkeeltä.

Kujanpää on julkaissut yhtyeensä kanssa kolme kiittäviä arvioita saanutta albumia vuosien 2013–2017 aikana ja julkaisee nyt neljännen pitkäsoittonsa. Tuoreen levyn myötä kokoonpano on myös uudistunut, viulut ovat muuttuneet puhallinsoittimiksi. Mutta onko musiikki muuttunut? Melodiat ovat Kujanpään sävellyksissä edelleen kaikki kaikessa. Musiikki on asioiden tarkkailua, muistiinmerkittyjä unia ja ajatuksia, matkustamisen synnyttämää liikettä, välietappeja ja pysähdyksiä havainnoida ympärillä olevaa kauneutta.

Perjantai 11.11.

tampere

Nina Mya – My Gospel Heart,TTT-Klubi, tampere11.11. Klo 22:00

Liput 22 €
Show klo 22, ovet klo 21:30

Taidokas ja vivahteikas, vahvasti tulkitseva ääni. Nina Mya on palkittu suomalainen jazzlaulaja ja säveltäjä, joka on julkaissut neljä sooloalbumia. Hän on esittänyt myös soul- ja gospelmusiikkia laajasti eri yhteyksissä.

Myan uusi upea ohjelmisto My Gospel Heart koskettaa kuulijoita sielukkuudellaan. Kokoonpanoon kuuluvat Myan yhtyeen pitkäaikaiset jäsenet, pianisti Henri Mäntylä ja saksofonisti Pope Puolitaival. Illan kattaus sisältää negrospirituaalien ja omien kappaleiden ohella lainakappaleita muun muassa Ray Charlesilta, Bill Withersiltä ja Etta Jamesilta – jazzkulmaa ja improvisaatiota unohtamatta.

Mya on äänittänyt ja esiintynyt vierailevana solistina niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, muun muassa Jukka Eskolan, Iiro Rantalan, Frank McCombin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Mya palkittiin Pori Jazzin Vuoden Taiteilija -tunnustuksella 2012.

Torstai 17.11.

espoo

Ina Forsman,Sellosali, espoo17.11. Klo 19:00

Ina Forsman

25/22 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)
Kesto 1 h 10 min
Lipunmyynti aukeaa 1.8.2022 lippu.fi

Vuodesta 2013 lähtien musiikkia julkaissut ja maailmaa kiertänyt, Helsingistä Berliiniin muuttanut soul-artisti Ina Forsman tunnetaan etenkin hänen ilmaisuvoimaisesta ja sielukkaasta äänestään, sekä energisistä ja dynaamisista live-esiintymisistään. Forsmanin kolmas sooloalbumi julkaistaan kesällä 2022.

Ina Forsman vastaa itse kappaleidensa sanoituksesta ja sävellyksestä. Tulevalla levyllä hänen kädenjälkensä ulottuu kuitenkin aikaisempaa enemmän myös tuotantoon aina torvien sovituksesta stemmojen suunnitteluun. Forsmanin lisäksi levyä on ollut tuottamassa mm. Michael Bleu. Eri aikakausien soulista, R&B:stä ja jazzista ammentavaan orgaaniseen musiikkiin liittyvät englanninkieliset lyriikat, jotka kumpuavat suoraan artistin puhtaista emootioista. Ennen kaikkea live-esiintyjäksi itseään kuvaileva artisti tarjoilee livekonserteissaan yllätyksiä ja sielukkaita hetkiä luvassa.

Forsmanin vuoden ensimmäinen sinkkujulkaisu oli cinematic soul -teemalla tuotettu Don't Lose Today. Elokuvallisen retrolla ja ajattomalla kappaleella Forsman pohtii nykyhetken merkitystä.

tampere

Samuel Blaser Trio w Marc Ducret and Peter Bruun (CH/DEN),G Livelab Tampere, tampere17.11. Klo 19:00

Samuel Blaser Trio

Liput 29€

Tampere Jazz Happeningissakin vieraillut tähtipasunisti Samuel Blaser tuo G Livelab Tampereelle jazztrionsa, jossa hänen kanssaan musisoivat tanskalaismuusikot Marc Ducret (kitara) ja Peter Bruun (rummut). Samuel Blaser Trio on soittanut viime vuosina runsaasti yhdessä ja kehittänyt oman kineettisen kielensä, jossa jokainen jäsen osaa tarttua toisen musiikilliseen ideaan ainutlaatuisella tavalla. Muotoaanmuuttava trio osaa marssia, groovata, hautua tai kiehahtaa aina tilanteen vaatimalla tavalla.

Tiistai 22.11.

tampere

Pohjola, Tikkanen, Darrifourcq + Darrifourcq, Hermia, Ceccaldi (BEL-FR-FIN),G Livelab Tampere, tampere22.11. Klo 19:00

Pohjola Tikkanen Darrifourcq (FIN-FR)

Darrifourcq Hermia Ceccaldi (BEL-FR)

Liput 27€

Vapaat äänet -kiertue tarjoilee marraskuun toisella puoliskolla ranskalais-belgialais-suomalaisen voimajazzin purkauksia. Tien päälle lähtee kaksi hurjaa trioa, jotka keikkojen lopussa sulautuvat ennen kuulemattomaksi kvintetiksi.

Rumpali Sylvain Darrifourcqin, saksofonisti Manuel Hermian ja sellisti Valentin Ceccaldin kolmikko on kasvattanut maineensa Euroopassa omaleimaiseksi yhtyeeksi, jonka mestarillinen dramaturgian hallinta on vailla vertaa. Kaksi kiitettyä levyä julkaisut trio pääsi näyttämään kyntensä Tampere Jazz Happeningissa 2019.

Juuri sitä ennen kuultiin Helsingissä lokakuussa 2019 trumpetisti Verneri Pohjolan, basisti Eero Tikkasen ja Darifourcquin keikka eurooppalaisessa Jazz Connective -tapahtumassa. Äärimmäisen latautuneen esiintymisen jälkeen oli kaikille selvää, että tarinalle piti tulla jatkoa. Suomen tasokkaan jazzskenen taitavat muusikot ovat nykyään luontevassa kanssakäymisessä Euroopan parhaiden jazzareiden kanssa, ja yhteistyökuvioita syntyy koko ajan.

Pohjola Tikkanen Darrifourcq (FIN-FR)
Verneri Pohjola, trumpet
Eero Tikkanen, double bass
Sylvain Darrifourcq, drums

Darrifourcq Hermia Ceccaldi (BEL-FR)
Sylvain Darrifourcq, drums
Manuel Hermia, saxophone
Valentin Ceccaldi, cello

Torstai 24.11.

espoo

UMO Helsinki Jazz Orchestra & Pink Twins feat. Kadi Vija play Twin Peaks – Music of Angelo Badalamenti & David Lynch,Sellosali, espoo24.11. Klo 19:00

Yleisön pyynnöstä lisäkonsertit marraskuussa! 

Pink Twins -taiteilijakaksikko eli Jusu ja Vesa Vehviläinen yhdistävät teoksissaan elektronista musiikkia, visuaalista kuva- ja videotaidetta ja digitekniikkaa. Suuret, psykedeeliset videoinstallaatiot ja näyttävät live-esiintymiset ovat valloittaneet sekä taidegalleriat että musiikkifestivaalit ympäri maailman. Kaksikon luoma elektroninen musiikki yhdistyy noiseen, dubiin ja psykedeliaan – ja nyt myös jazziin, kun duo saa rinnalleen 18-henkisen UMO Helsinki Jazz Orchestran muhkeat soundit.

Angelo Badalamentin ja David Lynchin legendaariset Twin Peaks -tunnarit, kuten Laura Palmer’s Theme ja Falling, heräävät eloon upouusissa sovituksissa big bandille ja elektroniikalle. Kontrastit kohtaavat ja elementit törmäävät, kun elektroninen duo laajenee akustisella big bandillä – tai päinvastoin! Sovitukset sorvaa Mikko Hassinen ja orkesteria johtava Ed Partyka. Laulusolistina vierailee Kadi Vija.

Tätä konserttia varten luodut, Twin Peaksin teemoista inspiroituneet videoanimaatiot ovat tietysti Pink Twinsin käsialaa.

Lippu.fi sis. toimituskulut:
Peruslippu 30 €
Eläkeläinen 25 €
Opiskelija, lapsi, työtön, varushenkilö 15 €

 

Kesto n. 1 h.

Huomioithan, että osassa videoanimaatioista on voimakkaita, välkkyviä valoja ja kuvioita, jotka voivat laukaista migreenin tai epileptisen kohtauksen.

”Moniulotteinen elämys.” Jazzrytmit

”Konsertti oli huikea ja solistinne mykistävät.” Asiakaspalaute

Pink Twins on helsinkiläinen taiteilijaduo, joka yhdistelee videoinstallaatioissaan kuvataidetta ja musiikkia. Pink Twinsin muodostavat veljekset Juha (s. 1978) ja Vesa (s. 1974) Vehviläinen. Duo oli ehdolla Ars Fennica -palkinnon saajaksi vuonna 2015 ja yhtyeen teos Infinity vuodelta 2017 on osa Kiasman pysyvää online-taiteen kokoelmaa. www.pinktwins.com

Kadi Vija on nuoren sukupolven lahjakas jazzin ja improvisoidun musiikin äänitaiteilija. Hänen ainutlaatuinen lähestymistapansa laulamiseen ja tulkitsemiseen on saanut vaikutteita instrumentaalisesta jazzmusiikista, virtaavista ajatuksista sekä abstraktiudesta. Vija kertoo tarinoita melodioiden, äänensävyjen sekä ideoiden kielellä. www.kadivija.com 

Perjantai 25.11.

vantaa

UMO Helsinki Jazz Orchestra & Pink Twins feat. Kadi Vija play Twin Peaks – Music of Angelo Badalamenti & David Lynch,Kulttuuritalo Martinus, vantaa25.11. Klo 19:00

Yleisön pyynnöstä lisäkonsertit marraskuussa! 

Pink Twins -taiteilijakaksikko eli Jusu ja Vesa Vehviläinen yhdistävät teoksissaan elektronista musiikkia, visuaalista kuva- ja videotaidetta ja digitekniikkaa. Suuret, psykedeeliset videoinstallaatiot ja näyttävät live-esiintymiset ovat valloittaneet sekä taidegalleriat että musiikkifestivaalit ympäri maailman. Kaksikon luoma elektroninen musiikki yhdistyy noiseen, dubiin ja psykedeliaan – ja nyt myös jazziin, kun duo saa rinnalleen 18-henkisen UMO Helsinki Jazz Orchestran muhkeat soundit.

Angelo Badalamentin ja David Lynchin legendaariset Twin Peaks -tunnarit, kuten Laura Palmer’s Theme ja Falling, heräävät eloon upouusissa sovituksissa big bandille ja elektroniikalle. Kontrastit kohtaavat ja elementit törmäävät, kun elektroninen duo laajenee akustisella big bandillä – tai päinvastoin! Sovitukset sorvaa Mikko Hassinen ja orkesteria johtava Ed Partyka. Laulusolistina vierailee Kadi Vija.

Tätä konserttia varten luodut, Twin Peaksin teemoista inspiroituneet videoanimaatiot ovat tietysti Pink Twinsin käsialaa.

Lippu.fi sis. toimituskulut:
Peruslippu 30 €
Eläkeläinen 25 €
Opiskelija, lapsi, työtön, varushenkilö 15 €

 

Kesto n. 1 h.

Huomioithan, että osassa videoanimaatioista on voimakkaita, välkkyviä valoja ja kuvioita, jotka voivat laukaista migreenin tai epileptisen kohtauksen.

”Moniulotteinen elämys.” Jazzrytmit

”Konsertti oli huikea ja solistinne mykistävät.” Asiakaspalaute

Pink Twins on helsinkiläinen taiteilijaduo, joka yhdistelee videoinstallaatioissaan kuvataidetta ja musiikkia. Pink Twinsin muodostavat veljekset Juha (s. 1978) ja Vesa (s. 1974) Vehviläinen. Duo oli ehdolla Ars Fennica -palkinnon saajaksi vuonna 2015 ja yhtyeen teos Infinity vuodelta 2017 on osa Kiasman pysyvää online-taiteen kokoelmaa. www.pinktwins.com

Kadi Vija on nuoren sukupolven lahjakas jazzin ja improvisoidun musiikin äänitaiteilija. Hänen ainutlaatuinen lähestymistapansa laulamiseen ja tulkitsemiseen on saanut vaikutteita instrumentaalisesta jazzmusiikista, virtaavista ajatuksista sekä abstraktiudesta. Vija kertoo tarinoita melodioiden, äänensävyjen sekä ideoiden kielellä. www.kadivija.com 

Maanantai 28.11.

tampere

Marc Ribot,G Livelab Tampere, tampere28.11. Klo 19:00

Marc Ribot

Liput 45€

Yhdysvaltalainen kitarajazzin veteraani Marc Ribot on yli 40-vuotisen uransa aikana tullut tunnetuksi lukuisista yhtyeistään (The Young Philadelphians, Marc Ribot Trio), yhteistyöstään mm. Tom Waitsin ja John Zornin kanssa sekä ennen kaikkea laajasta ja monipuolisesta tuotannostaan, jossa yhdistyvät eri musiikkityylit free jazzista souliin ja noise rockiin. Tulevalla keikalla Ribot esittää mutkikkaan vapautunutta improvisointia ja hienovaraista, tarkkaa ilmaisua yhdistelevää soolotuotantoaan. Luvassa on ennalta-arvaamaton ilta rockin ja jazzin välimaastossa.

Perjantai 2.12.

turku

Flame Jazz: Kadi Vija Key Project – Extended Powerspots,Café Tiljan, turku2.12. Klo 22:00

keikka

Kadi Vija – laulu
Max Zenger  bassoklarinetti
Tuomo Dahlblom – kitara
Tuomas Timonen – rummut

Kadi Vija Key Project on ilmiömäisen laulaja Kadi Vijan ympärille syntynyt innovatiivinen ja tunteita herättävä yhtye. Kotimaisen jazzin nuoren sukupolven huipuista koostuvan kvartetin poikkeuksellinen instrumentaatio luo pehmeän, mutta vangitsevan ja huomiota herättävän soundin, jota Vijan ainutlaatuinen äänitaide tukee saumattomasti.

Kamarimusiikinomaisessa ensemblessä bassoklarinettia soittaa turkulaislähtöinen Max Zenger, kitaraa Tuomo Dahlblom ja rumpuja Tuomas Timonen. Muusikot ovat niittäneet mainetta mm. Maxxxtetin, Herdin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran riveissä.

Kadi Vija Key Projectin toisen albumin julkaisukonsertissa kuullaan Vijan uusia sävellyksiä, jotka vievät kuulijan tunteiden vuoristoradalle. Yhtyeen musiikki on rehellisen kaunistelematonta ja muusikoiden vuoropuhelu entistäkin maagisempaa.

LIPUT: Lippu.fi ja Åbo Svenska Teaterin lippukassa Hansakorttelissa

Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
S-etulippu 20 € (max 2 lippua / etukortti, ei bonusta)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

 

 

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.

 

***

 

Kadi Vija – sång
Max Zenger – basklarinett
Tuomo Dahlblom – gitarr
Tuomas Timonen – trummor

Kadi Vija Key Project är en innovativ och känsloväckande ensemble som bildats kring den enastående sångaren Kadi Vija. Kvartetten består av den unga inhemska jazzgenerationens toppmusiker, vars exceptionella instrumentation skapar ett mjukt men fängslande och häpnadsväckanded sound, smidigt uppbackat av Vijas unika röstkonst.

I sammansättningen med kammarmusikkänsla spelar Åbobördiga Maz Zenger basklarinett, Tuomo Dahlblomgitarr och Tuomas Timonen trummor. Musikerna har vunnit beröm i bland annat Maxxxtets, Herds och UMO Helsinki Jazz Orchestras led.

Skivsläppskonserten för Kadi Vija Key Projects andra album består av Vijas nya kompositioner som tar lyssnaren på en känslornas bergochdalbana. Ensemblens musik är uppriktig och oförskönad med en ännu mer magisk dialog mellan musikerna än förut.