Maanantai 1.5.

helsinki

Savoyn vappu: Club For Five,Savoy-teatteri, helsinki1.5. Klo 14:00

Club for Five (www)

keikka

Savoyn vapussa nautitaan a cappella -lauluyhtye Club For Fiven parhaimmista. Lauluyhtye on tunnettu upeista tulkinnoistaan ja intensiivisestä esiintymisestään.

‘Clubin’ musiikilliset juuret ovat skandinaavisessa musiikkitraditiossa, mutta yhtyeen viiden laulajan – Maija Sariola, Susanna Lukkarinen, Jouni Kannisto, Juha Viitala ja Tuukka Haapaniemi – esittämä värikäs ja energinen musiikki sisältää vahvoja vaikutteita mm. jazzista ja pop-musiikista.

Ulkomailla esiintyessään yhtyeen ohjelmisto on useimmiten pääosin englanninkielistä, mutta konserteissa kuullaan aina myös suomalaisia sävyjä ja suomenkielistä musiikkia – laulaapa yhtye toisinaan jopa kiinaksi, venäjäksi ja saamen kielelläkin.

Club For Five on ryhmä, joka rakastaa laulaa niin klassista kuin heviäkin saaden jokaisen esittämänsä laulun kuulostamaan luontevalta ja omaleimaiselta. Yhtye on mestari yhdistelemään eri musiikin tyylilajeja. Esimerkiksi tyylikäs jazz-harmonia muuntuu silmänräpäyksessä luontevasti nykypäivän pop-musiikiksi.

Kesto noin 1 h 40 min, sisältää väliajan.

Liput: 47 / 37 / 10 €, Show&Dinner 94 / 84 / 57 €

Tiistai 2.5.

helsinki

G Livelabin Jamit,G Livelab, helsinki2.5. Klo 20:00

keikka

Freelancemuusikot ry kutsuu muusikot ja musiikin ystävät G Livelabiin nauttimaan spontaanista musisoinnista kuun ensimmäinenä tiistaina. Ovet aukeavat klo 20 ja soitto soi iltamyöhään. Tervetuloa mukaan!

Vapaa pääsy!

Keskiviikko 3.5.

helsinki

Jonne Taavitsainen Threedom Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki3.5. Klo 21:00

Jonne Taavitsainen – rummut

Joel Parvamo – kitara

Joonas Tuuri – basso

Pop & Jazz Konservatorio: 5th Dimension,Malmitalo, helsinki3.5. Klo 19:00

Konservatorion big band ja laulajat sekä Soul Strings esittävät legendaarisen amerikkalaisen 60- ja 70-luvuilla vaikuttaneen lauluyhtyeen The 5th Dimensionin pop-, R&B-, soul- ja jazzmusiikkia.

Kesto noin 75 min, ei väliaikaa

Liput 10,50 € sis.palv.

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste

Perjantai 5.5.

espoo

April Jazz Club X Espoo Ciné: Virta,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo5.5. Klo 20:15

keikka

ESPOO CINÈ -ELOKUVAFESTIVAALIN AVAJAISKLUBI!

20:15 | Ebeli Show
21:15 | Virta

Virta on helsinkiläinen trio, joka yhdistelee musiikissaan pohjoismaista jazzperinnettä, post-rockia sekä elektronisen nykymusiikin elementtejä. Tuloksena syntyy eteerinen ja voimakas ääniaaltojen virtaus, johon voi upota kuin suurkaupungin sykkeeseen. Vuodesta 2011 toiminut trio on herättänyt kiinnostusta laajalti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin: esikoisalbumi ”Tales from the Deep Waters” (Tourist Information, 2012) myi itsensä loppuun ja yhtye on hiljattain kutsuttu esiintymään arvostetuille Jazzahead! -festivaaleille Saksan Bremeniin huhtikuussa 2017. Nyt Virta keikkailee ahkerasti uuden ”Hurmos” -albuminsa (Svart Records 2016) julkaisun myötä ja on huippuvalmiudessa esiintymään Espoo Cinén avajaisklubilla!

Antti Hevosmaa: trumpetti, vokaalit, elektroniikka
Heikki Selamo: kitara, vokaalit, elektroniikka
Erik Fräki: rummut, perkussiot, elektroniikka

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Ennakkoliput Lippupisteestä 12,50 € (sis. palvelumaksut)
Tapahtuma on ikärajaton.

turku

Flame Jazz: Sibis Jazz - Thelonius Monk 100 Years (FI/US),Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku5.5. Klo 22:00

keikka

Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä juhlii 100-vuotiasta Thelonious Monkia, jonka musiikki elää ajattoman tuoreena ja inspiroivana. Monkin sävellyksissä tuttu ja tuntematon yhdistyvät tavalla, joka kiehtoo yhä uusia muusikkosukupolvia ja kuulijoita ympäri maailman. Konsertin tähtivieras on amerikkalainen basisti Darryl Hall, joka voitti arvostetun Thelonious Monk -kilpailun vuonna 1996. Perjantai-ilta tunnelmallisessa Café Tiljanissa tarjoaa Monk-tribuutin Sibelius-Akatemian jazztaitureiden tyyliin.

Jussi Kannaste – saksofoni
Giorgios Kontrafouris – piano
Sami Linna – kitara
Darryl Hall (US) – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Liput: 15 € / opiskelijat ja eläkeläiset 12 € / S-Etu 13,50 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta) ÅST:n lippukassa, Hansakortteli
Ticketmaster (+palvelumaksu 2,50 €)

Lauantai 6.5.

helsinki

Sibis Jazz Faculty: Monk 100 years!,Musiikkitalo, Black Box, helsinki6.5. Klo 19:00

keikka
Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä juhlii 100-vuotiasta Thelonious Monkia.

Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä juhlii 100-vuotiasta Thelonious Monkia (1917–1982), jonka musiikki elää yhä ajattoman tuoreena ja inspiroivana. Monkin sävellyksissä tuttu ja tuntematon yhdistyvät tavalla, joka kiehtoo yhä uusia muusikkosukupolvia ja kuulijoita ympäri maailman. Konsertin tähtivieras on amerikkalainen basisti Darryl Hall, joka voitti arvostetun Thelonious Monk -kilpailun vuonna 1996.

Darryl Hall, kontrabasso
Jussi Kannaste, saksofoni
Sami Linna, kitara
Jorgos Kontrafouris, piano
Jussi Lehtonen, rummut

Sunnuntai 7.5.

helsinki

Hietsu is Happening: Koko perheen Megasunnuntai,Hietsun paviljonki, helsinki7.5. Klo 15:00

keikka

Hietsu is Happening! palaa tauolta sunnuntaina 7.5. komealla kattauksella. Kitaristi Petri Kumelan, basisti Antti Lötjösen ja saksofonisti Mikko Innasen kuratoima tapahtumasarja tuo Hietsun Paviljongin vanhaan puurakennukseen neljä kovaa kokoonpanoa musiikin eri alueilta. 

Klo 15:00 Ousseynou Mbaye Duo
Senegalilaislähtöinen rumpu- ja lyömäsoitintaituri Ousseynou Mbaye duoineen avaa Hietsu is Happening!in koko perheen konsertilla. Mbaye on vaikuttanut jo pitkään Suomen musiikkikentällä mm. Galaxy- Krakatau & Senegalese Drums -yhtyeissä. Kaikenikäisille suunnattu konsertti tuo kesän Hietarantaan etuajassa.

Klo 16:30 Free Okapi
1990 perustetun Free Okapin juuret ovat syvällä modernissa konserttimusiikissa, mutta sointia rikastuttavat esimerkiksi free jazzista ja etnomusiikista saadut vaikutteet. Okapissa soittavat Jorma Valjakka (oboe), Sampo Lassila (basso), Markus Fagerudd (piano), Juhani Liimatainen (periodisoittimet) ja Heikki Nikula (bassoklarinetti). Polttopisteessä on kiinnostus ääneen tilassa - oli se sitten elektronisesti tuotettua tai akustisesta soittimesta lähtöisin olevaa. Musiikki vie Okapia, arkaa eläintä, joka poimii valtavalla kielellään puista vihreitä maistiaisia; se vaeltelee vapaasti, yli rajojen.

Klo 17:30 Petrin Perämakari
Megasunnuntaina pääsemme ensimmäistä kertaa kurkistamaan Petrin Peräkamariin. Se on intensiivisen musisoinnin tyyssija, oli sitten kyse peräkamari- tai vaikkapa sänkykamarimusiikista. Tällä kertaa kitaristi Petri Kumelan vieraana on viulisti Eriikka Maalismaa ja soittolistalla Niccolo Paganini.

Klo 18:30 Harmolodisesti Sinun - Ornette Colemanin sävellyksiä
Ornette Coleman (1930-2015) kuuluu jazz-musiikin klassikoihin. Miten taittuvat suomijazzareilta Texasin taikurin kimurantit sävellykset? Hietsussa harmolodisen haasteen edessä ovat saksofonisti Mikko Innanen, trumpetisti Jukka Eskola, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Reiska Laine.

Hietsu is Happening! nro 8
Su 7.5. klo 15 alkaen
Hietsun Paviljonki (Hiekkarannantie 9)

Liput:
Koko päivän lippu: 15/10 (eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat)
Lippu vain klo 15 konserttiin: 5 € (0-10-vuotiaat ilmaiseksi)

Tiistai 9.5.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Pauli Lyytinen M A G N E T I A O R K E S T E R I,ravintola Laulumiehet, helsinki9.5. Klo 19:00

keikka

Pauli Lyytinen – saksofonit, sävellykset / Verneri Pohjola – trumpetti / Eero Tikkanen – kontrabasso / Mika Kallio – rummut

“Huima bändi tämä Magnetia, ja vielä sen verran tuore, että se on helppo nostaa ykkössuositukseksi: jos joku sattuisi minulta tiedustamaan uutta ja tuoretta ja mielenkiintoista ja suositeltavaa kotimaista jazzia, Magnetia olisi juuri nyt ensimmäinen ehdotus.” – Pentti Ronkanen, suomijazz.com 09/2016

“Pikkuhilljaa ja hieman takavasemmalta kotimaisen jazzmusiikin parhaisiin tekijöihin ujuttautunut Lyytinen kiilaa Magnetiallaan jopa ihan sinne kärkipaikalle. Siltä se ainakin lauantaina Joensuun Pakkahuoneella kuulosti: kuunneltiin tämän hetken kuuminta suomalaista jazzyhtyettä.” – Jyri Ojala, Karjalainen 09/2016

“Olen näiden taitavien soittajien tekemisiä kuullut lukuisia kertoja eri kokoonpanoissa. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun kuulin tätä vähän toista vuotta nyt kasassa ollutta Magnetia Orkesteria. Tuntien ja tietäen soittajien taidot, odotukset olivat varsin korkealla etukäteen. Konsertti täyttikin täysin ennakko-odotukset.” – Jouko Kirstilä, Jazzrytmit 09/2016

Promo video

http://www.paulilyytinen.com/

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Kuva: Cansu A-R

Liput: (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.

Keskiviikko 10.5.

helsinki

Trio Toffa Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki10.5. Klo 21:00

Noël Saizonou – laulu, lyömäsoittimet

Kari Ikonen – kosketinsoittimet, laulu

Petri Kautto – kitara, laulu

Lauantai 13.5.

helsinki

Sami Saari & Jazzpojat,G Livelab, helsinki13.5. Klo 20:00

Pitkän linjan artisti Sami Saari Jazzpoikineen tanssittaa yleisöään vauhdikkaasti svengaavilla rytmeillä. Kokoonpanon ohjelmisto koostuu enimmäkseen Sami Saaren suomentamista jazzin ikivihreistä, Saaren uusista sävellyksistä sekä konkarin klassikoista. 

Sami Saari, laulu & kitara / Mikael Myrskog, piano / Eero Seppä, basso / Ville Pynssi, rummut

Doors: 19:00  
Showtime: 20:00 

 
 

turku

Flame Jazz: Turku Jazz Orchestra & Viktoria Tolstoy (SE),Åbo Svenska Teater, turku13.5. Klo 19:00

Turku Jazz Orchestra

(+ Viktoria Tolstoy)
keikka

Turku Jazz Orchestra
Viktoria Tolstoy (SE) – laulu

Euroopan arvostetuimpiin jazzlaulajiin kuuluva Viktoria Tolstoy saapuu vihdoin Turku Jazz Orchestran solistiksi. Ruotsalaisartistilla on häikäisevä kyky tarttua eri musiikinlajeihin tulkiten niitä välittömästi vastaansanomattomalla tyylitajulla ja karismalla.

Tolstoyn muuntautumiskyvystä kertoo, että hän on versioinut yli 20-vuotisen soolouransa aikana sävellyksiä musiikin suurnimiltä Herbie Hancockista Princeen ja Pat Methenysta Pjotr Tšaikovskiin.

Viktoria Tolstoy ja Turun maineikas big band tarjoavat huikean elämyksen – luvassa on tunnelmallista jazzia, bluesia ja balladeja. Lahjakkaan laulajan suvussa on ollut ennenkin kansainvälisesti arvostettuja taiteilijoita – hänen isoisoisänsä on maineikas venäläiskirjailija Leo Tolstoy!

 

Liput: 17-34,50€ Åbo Svenska Teater ja Ticketmaster
OP Turun Seudun omistaja-asiakasetu -10 % kaikista normaalihintaisista lipuista (max 2 etua/asiakas) ÅST:n lippukassasta OP-kortilla tai Pivolla.

Tiistai 16.5.

helsinki

Lounaskonsertti: UMO & Jarmo Julkunen,Savoy-teatteri, helsinki16.5. Klo 12:00

UMO Jazz Orchestra

Jarmo Julkunen

Säveltäjä Sami Klemolan tilausteos big bandille ja banjolle saa kantaesityksensä toukokuussa, kun UMO ja banjosolisti Jarmo Julkunen vierailevat Savoy-teatterissa kevään viimeisessä maksuttomassa lounaskonsertissa.

Banjolla on jazzmusiikissa pitkä historia; se oli suosittu erityisesti 1910- ja 20-luvun sävellyksissä. Tässä konsertissa banjo nostetaan statistin roolista konsertin keskipisteeksi ja kuullaan mitä tapahtuu, kun nykysäveltäjä tarttuu toimeen ja ryydittää banjorytmejä elektronisilla efekteillä. Upouudessa teoksessa absurdi rytmiikka kohtaa täysin omassa maailmassaan elelevän äänimaailman. Luvassa on kuitenkin energistä ja helppoa kuunneltavaa keskipäivään.

Banjoa konsertissa soittaa monipuolisena muusikkona ja säveltäjänä tunnettu Jarmo Julkunen (s. 1973). Klassisen ja kamarimusiikin ohella hän on tehnyt paljon yhteistyötä niin jazzmuusikkojen kuin runoilijoidenkin kanssa sekä työskennellyt teatterimuusikkona. Julkinen kertookin poikkitaiteellisten projektien olevan lähellä sydäntään.

Musiikin monitoimimies Sami Klemola (s. 1973) on kitaristi ja säveltäjä, joka on säveltänyt mm. kamarimusiikkia, orkesterimusiikkia, oopperaa sekä ääni-installaatioita. Sävellystyön lisäksi Klemola opettaa Sibelius-Akatemiassa ja toimii Tampere Biennalen taiteellisena johtajana.

Konsertin kapellimestarina toimii Kirmo Lintinen.

Konsertti pidetään Savoy-teatterin salissa klo 12-13 ja siihen on vapaa pääsy. Voit halutessasi nauttia lounaan Ravintola Prestossa joko ennen tai jälkeen konsertin, hinta alk. 10,20 €. Lounasta ei ole pakko syödä vaan voit osallistua pelkästään konserttiin.

Tuotanto: UMO Jazz Orchestra, Savoy-teatteri ja Ravintola Presto.

Keskiviikko 17.5.

helsinki

Elifantree Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki17.5. Klo 21:00

Anni Elif Egecioglu – laulu, kosketinsoittimet

Pauli Lyytinen – saksofoni, EWI, kosketinsoittimet

Olavi Louhivuori – rummut

Joonas Saikkonen – äänisuunnittelu

Perjantai 19.5.

espoo

April Jazz Club: Johanna Iivanainen Trio,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo19.5. Klo 19:00

Johanna Iivanainen Trio

keikka

19:00 | Ebeli Show
20:00 | Johanna Iivanainen Trio

Lempeä, luonnollinen ja soljuvan lyyrinen äänimaisema odottaa kuulijaa, kun kolmen huippumuusikon trio loihtii ilmoille herkkävireisen ja tunnelmallisen illan. Johanna & Mikko Iivanaisen pitkään yhdessä soittanut duo saa lisäväriä vibrafonista, kun kaksikon seuraan liittyy Panu Savolainen. Trion ohjelmisto koostuu Johanna Iivanaisen levyiltä löytyvistä kappaleista sekä laajalla skaalalla valituista lainakappaleista.

Johanna Iivanainen: laulu
Mikko Iivanainen: kitara
Panu Savolainen: vibrafoni

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Ennakkoliput Lippupisteestä 12,50 € (sis. palvelumaksut)
Tapahtuma on ikärajaton.

Lauantai 20.5.

helsinki

 

Pianisti Joonas Haaviston luotsaama Joonas Haavisto Trio on löytänyt dynaamisen ja itsevarman oman äänensä, jossa kuuluu yhtyeen muusoiden laaja kokemus tyylillisesti erilaisissa kokoonpanoissa Suomen jazzkentällä. Haaviston, basisti Antti Lötjösen ja rumpali Joonas Riipan soitossa on ilmavaa raikkautta, jota voisi kutsua "skandinaaviseksi".

Joonas Haavisto, piano / Antti Lötjönen, basso / Joonas Riippa, rummut

Ovet: 19:00  
Showtime: 20:00 

Saturday Jazz: Antila / Remmel / Taavitsainen,Pub Adjutantti, helsinki20.5. Klo 21:00

Antila / Remmel / Taavitsainen

keikka

Saturday Jazz -klubi Pub Adjutantissa!

Kari Antila, kitara
Heikko Remmel, basso
Jonne Taavitsainen, rummut

Vapaa pääsy!

 

turku

Flame Jazz: Jukka Eskola Soul Trio +,Jazzklubi Monk, turku20.5. Klo 21:00

keikka

Kevätkauden viimeinen klubikeikka kutsuu yleisön maukkaan soul-jazzin pariin. Jukka Eskola Soul Trio julkaisee huhtikuussa debyyttialbuminsa, ja yhtyeen levynjulkaisukiertue ulottuu luonnollisesti myös Turkuun. Kokoonpanon musiikilliset esikuvat ovat peräisin 50- ja 60-luvuilta, ja juurevat gospel- ja soul-vaikutteet kuuluvat vahvasti trion musiikissa. Trumpetisti Jukka Eskolan nimekkään trion vahvistukseksi saapuu turkulaislähtöinen kontrabasisti Ville Herrala.

Jukka Eskola – trumpetti
Mikko Helevä – Hammond-urut
Ville Herrala – kontrabasso
Teppo Mäkynen – rummut

Liput: ovelta 15 € / opiskelijat ja eläkeläiset 12 €
Ennakkoliput: Tiketti, Ticted (+palvelumaksu 1,50 €)

Sunnuntai 21.5.

helsinki

Sointi Jazz Orchestra & Aili Ikonen: Jörö-Jukka,G Livelab, helsinki21.5. Klo 15:00

keikka

 

Nuoren suomijazzin huippukokoonpano Sointi Jazz Orchestra ja rakastettu laulaja Aili Ikonen tarjoilevat G Livelabissa koko perheen sunnuntaikonsertin. Jörö-Jukka-teoksessa upeat orkestroidut jaksot, svengaavat jazztunnelmat ja taidokkaat improvisaatiot vuorottelevat kuljettaen tarinaa yllättävien käänteiden yli. Kokonaisuus herättää yli 150 vuotta ihastuttaneen ja vihastuttaneen kuvakirjan tarinat uuteen eloon uusina suomenkielisinä lauluina.

Ovet: 14:00
Showtime: 15:00

Jazz’n Jam: Romus–Koskinen–Innanen feat. Teppo Hauta-aho,Malmitalo, helsinki21.5. Klo 17:00

keikka

Puhallintrio ammentaa inspiraationsa vapaasta improvisoinnista, jossa on erityisen tärkeää keskittynyt kyky kuunnella toistensa soittoa.

Konsertin kokoonpanon musiikin ytimestä löytyy kollektiivinen improvisaatio, joka perustuu muusikoiden intensiiviseen toistensa kuunteluun ja jonka lomaan voidaan lisätä sävellettyjä teemoja. Soittimina kuullaan monenlaisia puhaltimia elektronisista akustisiin, myös yllätyksellisiä ”sovellettuja” instrumentteja. Lisäksi valikoimaan kuuluvat kantele, piano ja Hauta-ahon kontrabasso.

 

Rent Romus (USA) – saksofonit, huilut ja muut puhaltimet, perkussiot
Heikki “Mike” Koskinen – e-trumpetti, huilut, perkussiot
Mikko Innanen – saksofonit, huilut ja muut puhaltimet, perkussiot
Teppo Hauta-aho – kontrabasso

Liput 6,50 € (sis.palv)

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste

Tiistai 23.5.

helsinki

Jesse Ojajärvi on puu
,Musiikkitalo, Black Box, helsinki23.5. Klo 19:00

Uusia kulmia rumpujen soittoon metamorfoosin kautta.

Kuinka puu ja jazzmuusikko kommunikoivat keskenään? Voiko puu olla jazzmuusikko? Miten ja miksi puu musisoisi?

Puu:

Jesse Ojajärvi, rummut


Puuta huojuttamassa:

Mikko Puhakka, sähkökitara

Eero Tikkanen, kontrabasso

Jarno Tikka, tenorisaksofoni


Keskiviikko 24.5.

helsinki

Kalle Ylitalo & The Mystics Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki24.5. Klo 21:00

Kalle Ylitalo – basso

Otto Eskelinen – saksofoni, kosketinsoittimet

Jukka Kääriäinen – kitara

Janne Mathlin – rummut

Keskiviikko 31.5.

helsinki

Esko Linnavalli -sävellyskilpailun finaali,Savoy-teatteri, helsinki31.5. Klo 12:00

Suomen Big Band -yhdistys ja UMO järjestävät Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailun nyt seitsemättä kertaa. Kilpailun finaali pidetään Savoy-teatterissa 31. toukokuuta.

Sävellyskilpailun tavoitteena on edistää suomalaisen big band -musiikin kehitystä ja nostaa esille uusia tekijöitä. Esiraati valitsee kilpailuun lähetetyistä teoksista kymmenen, jotka UMO soittaa tässä Ylen radioimassa finaalikonsertissa. Konsertissa tuomaristo valitsee kolme palkittavaa teosta. Myös yleisö pääsee äänestämään oman suosikkinsa.

Kilpailu tekee kunniaa UMOn edesmenneelle perustajajäsenelle ja kapellimestarille Esko Linnavallille (1941-1991), joka toimi orkesterin taiteellisena johtajana 1975-1991. Linnavallin ansiosta UMOsta kehittyi kansainvälisesti tunnustettu jazzorkesteri sekä pysyvä instituutio Suomen musiikkikentälle.
Suomen Big Band -yhdistys ja UMO ovat järjestäneet Esko Linnavalli -sävellyskilpailua big band -musiikille vuodesta 2005 lähtien. Kilpailun suosio on kasvanut huimasti kerta kerralta ja uudet suomalaiset säveltäjäkyvyt ovat nousseet suuren yleisön ja big bandien tietoisuuteen kilpailun avulla.

Konsertin kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Vapaa pääsy. 

Joel Remmel Trio (EST) Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki31.5. Klo 21:00

Joel Remmel – piano

Heikko Remmel – basso

Aleksandra Kremenetski – rummut

(Suomen ja Viron jazzliittojen Heimojazz-yhteistyötä)

Samuli Kivelä Band
,Musiikkitalo, Black Box, helsinki31.5. Klo 19:00

keikka
Konsertti on Samuli Kivelän A-tutkintokonsertti.

Samuli Kivelä soittaa A-tutkintokonsertissaan omia sävellyksiään sekä itselleen tärkeimpiä jazzstandardeja.


Samuli Kivelä, kitara
Max Zenger, saksofoni

Eero Seppä, basso

Anssi Tirkkonen, rummut


Torstai 1.6.

helsinki

Jukka Perko Tritone on mestarillisen saksofonistin uusi yhtye, jossa mukana on suomijazzin ykköskomppiryhmä Antti Lötjönen ja Teppo Mäkynen. Tällä keikalla ja uudella levyllään kolmikko ottaa käsittelyynsä jazzlegenda Dizzy Gillespien tunnetuksi tekemää musiikkia, johon löytyy uusia kulmia vaikka muille jakaa. Perko sai lentävän lähdön uralleen 80-luvun lopulla soittaessaan itse Dizzyn big bandissa ja juhlistaa nyt uudella projektillaan samalla myös suurtrumpetistin syntymän 100-vuotisjuhlaa.

JUKKA PERKO TRITONE
Jukka Perko, alttosaksofoni / Antti Lötjönen, basso / Teppo Mäkynen, rummut

Ovet: 18:00
Showtime: 19:00

 

Perjantai 2.6.

helsinki

VIRTA ja Redder tarjoavat oivan esimerkin siitä, miltä moderni musiikki tässä ajassa parhaimmillaan kuulostaa. Joulukuussa 2016 uuden Hurmos albuminsa julkaissut VIRTA on kasvanut suorastaan eeppiseksi liveyhtyeeksi. Yhtye rakentelee komeita kuulokuvia, joita voisi kenties kutsua "post jazziksi". Redder puolestaan tekee musiikkia, jota bändi itse kuvailee folkin ja trip hopin yhdistelmäksi. Redderin debyyttialbumi Walk Long Play päätyi syystäkin tastemakereiden tehosoittoon mm. BBC:lle.

VIRTA
Antti Hevosmaa, trumpetti, laulu & elektroniikka / Heikki Selamo, kitara, laulu & elektroniikka / Erik Fräki, rummut, perkussiot & elektroniikka

Redder
Vesa Hoikka / Juho Pääkkönen / Frans Saraste / Kristian Äijö

Ovet: 19:00
Showtime: 20:00

 

Torstai 8.6.

helsinki

Verneri Pohjola: Pekka -levyjulkistuskonsertti,Tavastia-klubi, helsinki8.6. Klo 20:00

keikka

Verneri Pohjolan on jo kauan odotettu tarttuvan isänsä musiikkiin. Aika on vihdoin kypsä - Edition Recordsilta maailmanlaajuisesti 2.6. ilmestyvä Pekka-levy edustaa merkkipaalua kotimaisessa musiikkihistoriassa.

Mm. progeyhtye Wigwamista maineeseen nousseen sähköbasisti ja säveltäjä Pekka Pohjolan musiikkia kuultiin Tavastialla ensimmäisen kerran jo 70-luvulla. Nyt maailmanlaajuisesti kulttiarvostusta nauttivat sävellykset pääsevät Pekan pojan, trumpetisti Verneri Pohjolan, käsittelyyn. Maamme menestyneimpiin ja omaleimaisimpiin jazzartisteihin kuuluva Verneri yhtyeineen tulkitsee rakastettuja kappaleita tuoreella, vahvasti improvisointiin nojaavalla otteella. Yhtye nähdään vain muutamilla valikoiduilla festivaalilavoilla kesän 2016 aikana.

40-vuotissyntymäpäiväänsä lähestyvä Verneri Pohjola on kiistatta taiteellisen luomisvoimansa huipulla. Pohjolan ainutlaatuinen trumpetti-soundi, pistämätön melodiantaju sekä kyky yhdistää taituruus ja tunne ovat vakiinnuttaneet hänen asemansa yhtenä Euroopan nykyjazzskenen valovoimaisimmista muusikoista, säveltäjistä ja yhtyeenjohtajista. Viimeistään 2015 julkaistu, ylistäviä arvioita maailmanlaajuisesti kerännyt Bullhorn-albumi (Edition Records) lunasti Verneriin pitkään kohdistuneet kansainväliset odotukset.

Verneri Pohjola, trumpetti
Tuomo Prättälä, Fender Rhodes
Teemu Viinikainen, kitara
Antti Lötjönen, basso
Mika Kallio, rummut

Liput 23 €

Lauantai 10.6.

tampere

Rajaton 20 vuotta feat. UMO, Tampereen Sävel,Pakkahuone, tampere10.6. Klo 22:00

Rajaton juhlistaa tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Ensemblen kansainvälinen ura sai todellisen lähtölaukauksensa yhtyeen voittaessa Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailun vuonna 1999 ja nyt yhtye palaa festivaalille yhdessä UMOn kanssa. Rajaton ja UMO avaavat Tullikamarin Pakkahuoneen lauantai-illan 10.6. Anna-Mari Kähärän musiikilla. Konsertin toisella puoliskolla kuullaan Rajattoman omaa ohjelmistoa koko 20-vuotisen uran varrelta. Kapellimestarina Kirmo LintinenLiput Lippupisteestä 35 € / 30 €. Hinnat sisältävät palvelumaksut.

Lauantai 12.8.

hanko

Hanko Soul Jazz Weekend,Hanko, hanko12.8. Klo 17:00

Jukka Perko

G Curtis

Anders von Hofsten

Sami Saari

keikka

HANKO SOUL JAZZ WEEKEND 2017 TARJOAA KANSAINVÄLISTÄ LAULUVOIMAA

Elokuun toisena viikonloppuna palaavat viime vuonna syntyneet vuosittaiset festarit Hankoon. Hanko Soul Jazz Weekend:in aikana näemme eri ravintoloiden sekä Hangon kaupungin kulttuuritoimiston järjestämiä keikkoja. Samalla osallistuvilla ravintoloilla on tarjolla tyylinmukaiset svengaavat ruuat ja juomat.


Esiintymässä tämän vuoden pääkonsertissa ovat mm. amerikkalainen laulaja G Curtis, ruotsalainen huippulaulaja Anders von Hofsten, Jukka Perko, Sami Saari sekä paljon muita.
Hanko Soul Jazzin taiteellisena johtajana toimii Los Angelesissa asuva säveltäjä ja musiikkituottaja Jan Simons.


Hanko svengaa 11. - 13.8.2017!

* G CURTIS menestyi upeasti Ruotsin Idols -kilpailussa viime vuonna Bruno Mars tyylisellä ilmeellään (nimellä Greg)
* ANDERS VON HOFSTEN on pitkän linjan laulutaiteilija ja artisti Tukholmasta. Hän on tehnyt yhteistyötä mm seuraavien artistien kanssa: Britney Spears, Westlife, Backstreet Boys
* JUKKA PERKO ja SAMI SAARI kuuluvat molemmat Suomen jazz- ja popmusiikin ykköskaartiin

 

Torstai 17.8.

turku

Turku Jazz Festival,Panimoravintola Koulun piha, turku17.8.

keikka

Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali täyttää Turun keskustan rytmillä 17.-20. elokuuta.

Turku Jazz Festival kerää kotimaisen jazzin ajankohtaiset huippuartistit viettämään pitkää viikonloppua kesäisessä Turussa. Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali järjestetään osana Jazz City Turku -kokonaisuuden yhteistyötä, ja kolmikannan kaikki osapuolet, Turku Jazz Festival, Flame Jazz ja Turku Jazz Orchestra, tuovat festivaalin ohjelmaan oman panoksensa.

Festivalin perjantai-illan huipentaa arvostetun trumpetisti Verneri Pohjolan kunnianosoitus omalle isälleen, legendaariselle proge- ja jazzmuusikolle, Pekka Pohjolalle. Lauantai-iltana juhlitaan juurevien afrorytmien tahtiin maineikkaan Helsinki-Cotonou Ensemblen kanssa. Turku Jazz Festivalin ohjelmisto täydentyy kevään mittaan.