Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 26.1.

helsinki

Marc Ribot solo (US),G Livelab Helsinki, helsinki26.1. Klo 20:00

Marc Ribot

keikka

Yhdysvaltalainen kitarajazzin veteraani Marc Ribot on yli 40-vuotisen uransa aikana tullut tunnetuksi lukuisista yhtyeistään (The Young Philadelphians, Marc Ribot Trio), yhteistyöstään mm. Tom Waitsin ja John Zornin kanssa sekä ennen kaikkea laajasta ja monipuolisesta tuotannostaan, jossa yhdistyvät eri musiikkityylit free jazzista souliin ja noise rockiin. Kansainvälisesti arvostettu kitaristi palaa tammikuussa 2022 G Livelab Helsinkiin ja tulevalla keikalla Ribot esittää mutkikkaan vapautunutta improvisointia ja hienovaraista, tarkkaa ilmaisua yhdistelevää soolotuotantoaan. Luvassa on ennalta-arvaamaton ilta rockin ja jazzin välimaastossa.

Keskiviikko 2.2.

espoo

Trygve Seim

keikka

Liput 30/25 € + toimitusmaksu (alk. 1 €)

Kesto 1 h 10 min

Taidokkaan norjalaisen saksofonistin Trygve Seimin Helsinki Songs esitteli vuonna 2018 levyllisen tulevaisuuden klassikoita. Pitkälti Helsingissä sävellettyjä kappaleita saksofonistin kanssa esittää hänen norjalais-virolais-suomalainen huippukvartettinsa. Sellosalin konsertissa kuullaan myös taiturin uutta tuotantoa. 

Trygve Seim (tenori- ja sopraanosaksofoni)
Kristjan Randalu (piano)
Mats Eilertsen (kontrabasso)
Markku Ounaskari (rummut)

helsinki

Sointi Jazz Orchestra feat. Mathias Eick (FI/NO),G Livelab Helsinki, helsinki2.2. Klo 19:00

keikka

Palkittu norjalainen trumpetisti ja säveltäjä Mathias Eick saapuu Helsinkiin sukupolvensa kiinnostavimman big bandin Sointi Jazz Orchestran solistivieraaksi. Arvostetun ECM-levy-yhtiön talliin kuuluva Eick on julkaissut neljä albumia omalla nimellään sekä tehnyt yhteistyötä lukuisten huippuartistien ja -yhtyeiden kanssa aina Trondheim Jazz Orchestrasta Chick Coreaan. Ennakkoluulottomista musiikillisista avauksista tunnettu Sointi Jazz Orchestra ja kansainvälistä suurmenestystä nauttiva Eick yhdistävät voimansa G Livelab Helsingissä järjestettävässä ainutlaatuisessa konsertissa. Ohjelmisto koostuu pääosin Eickin sävellysten uusista sovituksista, jotka hyödyntävät SJO:n erityistä instrumentaatiota nostaen yhteistyön parhaat puolet esiin.

Torstai 3.2.

helsinki

Timo Lassy feat. Joyce Elaine Yuille (FI/US),G Livelab Helsinki, helsinki3.2. Klo 20:00

keikka
Suomen kirkkaimpiin jazztähtiin kuuluva saksofonisti Timo Lassy yhtyeineen on kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa eräs timanttisimmista kotimaisista jazz-akteista. Jylhällä Moves-albumilla Emma-palkinnonkin pokannut kokoonpano palaa G Livelab Helsinkiin ja valloittaa klubin lavan seuranaan amerikkalainen jazz-laulaja Joyce Elaine Yuille. Yleisölle tarjoillaan kahtena peräkkäisenä iltana rautaisannos svengaavaa jazzia ja sielukkaita laulumelodioita.
 
Joyce Elaine Yuille, laulu / Timo Lassy, tenorisaksofoni / Henri Mäntylä, piano / Antti Lötjönen, basso / Teppo Mäkynen, rummut / Abdissa Assefa, perkussiot

Perjantai 4.2.

espoo

April Jazz Club + WeeGee: PLOP & JUNNU,EMMA – Espoon modernin taiteen museo, espoo4.2. Klo 18:00

keikka

15-vuotistaiteilijajuhliaan viettävä PLOP ja suomalaisen jazzin elävä legenda Juhani ”JUNNU” Aaltonen esiintyivät yhdessä ensi kerran kesällä 2018. Ensimmäisenä koronasyksynä 2020 nelikko äänitti YLE:lle radionauhan Junnulle jo 60-luvulta tutussa Finnvoxissa. Mutta se vanhojen muistelusta. PLOP & Junnu elävät tässä ja nyt. Kaikki äänitetyt ja myös EMMAssa esitettävät sävellykset ovat uusia ensimmäisen koronavuoden aikana syntyneitä teoksia, mukaan lukien Innasen hollantilaisrumpali Han Benninkille omistama ”A Letter to Han”, eduskunta-aiheinen ”Täysistunto” sekä Herralan ”Tot Noy” ja Riipan ”Yeah Gary!”. Luvassa on svengiä ja synergiaa taatulla PLOP-laadulla.

Mikko Innanen ja Juhani Aaltonen, puhaltimet
Ville Herrala, basso
Joonas Riippa, rummut

Espoon modernin taiteen museo EMMAn Aitio, 2. krs.
Vapaa pääsy konserttiin ja WeeGeen museoihin klo 17–21

April Jazzin, Näyttelykeskus WeeGeen ja Espoon modernin taiteen museo EMMAn yhteistuotanto

helsinki

Timo Lassy feat. Joyce Elaine Yuille (FI/US),G Livelab Helsinki, helsinki4.2. Klo 20:00

keikka

Suomen kirkkaimpiin jazztähtiin kuuluva saksofonisti Timo Lassy yhtyeineen on kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa eräs timanttisimmista kotimaisista jazz-akteista. Jylhällä Moves-albumilla Emma-palkinnonkin pokannut kokoonpano palaa G Livelab Helsinkiin ja valloittaa klubin lavan seuranaan amerikkalainen jazz-laulaja Joyce Elaine Yuille. Yleisölle tarjoillaan kahtena peräkkäisenä iltana rautaisannos svengaavaa jazzia ja sielukkaita laulumelodioita.

TIMO LASSY FEAT. JOYCE ELAINE YUILLE
Joyce Elaine Yuille, laulu / Timo Lassy, tenorisaksofoni / Henri Mäntylä, piano / Antti Lötjönen, basso / Teppo Mäkynen, rummut / Abdissa Assefa, perkussiot

tampere

Varre Vartiainen Trio feat. Severi Pyysalo,TTT-Klubi, tampere4.2. Klo 22:00

Varre Vartiainen Trio

Liput 22 €

Tuikkaa jazzkitara tuleen ja lisää rockin potkua, niin saat vihiä siitä mitä tuleman pitää. Varre Vartiainen osaa ns. jazzjazzin käänteet ja kuviot, mutta ei jää hiplaamaan nuotteja vaan antaa palaa.

TTT-Klubilla Vartiainen juhlii yleisön kanssa uutta soololevyään Almost Standards, jonka Blue Note -henkinen kansi kertoo kunnioituksesta jazzin parhaita perinteitä kohtaan. Levynjulkaisukeikalla Vartiaisen voimatrion rinnalle nousee albumillakin säkenöinyt vibrafonisti Severi Pyysalo. Luvassa on maailmanluokan groovea, svengaavaa jazzia, tarttuvia melodioita – ja takuulla vauhtia ja vaarallisia tilanteita!

Tamperelaiselle yleisölle Varre Vartiainen on tullut tutuksi TTT:n menestyksekkäästä rockmusikaalista Hamlet, jonka säveltäjätiimiin hän kuului yhdessä Jarmo Saaren ja Eeva Konnun kanssa. Hän myös esiintyi musikaalissa kitaristina ja miekkailevan sotilaan roolissa.

Esiintyjät:
Varre Vartiainen, kitara
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut
Severi Pyysalo, vibrafoni

Lauantai 12.2.

hämeenlinna

Linnajazz: Jukka Gustavson & Street Level,Suisto Klubi, hämeenlinna12.2. Klo 20:00

keikka

Liput 22 €

Street Level on Jukka Gustavsonin yhtye, joka perustettiin aikanaan muutamaa yhteistä esiintymistä varten. Yhteinen sävel löytyi kumminkin heti, joten pitkäaikaisempi yhteistyö oli luonnollinen jatke. Nimeksi tuli rumpali Thomas Törnroosin ehdottama "Street Level" koska ensimmäinen konsertti soitettiin Porvoon Kahvila Rongossa katutasossa. Street Levelin ensimmäinen levy Natural High julkaistiin vuonna 2021 ja musiikki on taattua Jukka Gustavsonia missä koko trio on vahvasti edustettuna! Yhtyeellä on takana toistakymmentä esiintymistä ja yhtyeen kemia toimii erinomaisesti. Jukka on ehkä parhaimmillaan trio kokoonpanossa missä Jukan rikkaat harmoniat pääsevät eniten oikeuksiin.

Jukka Gustavson, laulu & kosketinsoittimet
Jan-Olof Strandberg, basso
Thomas Törnroos, rummut

Lauantai 19.2.

tampere

Johanna Iivanainen,TTT-Klubi, tampere19.2. Klo 22:00

Liput 25 €

Jazzin puolella Suomen johtavaksi laulajaksi noussut Johanna Iivanainen tekee nykyisin laulaja-lauluntekijämusiikkia. Luonnonmukaisissa kappaleissa rakastettu ääni säteilee lämpimästi ja soljuu raikkaasti. Amerikkalaisen juurimusiikin perinteestä ammentava Broken River -albumi muodostaa Iivanaisen keikkaohjelmiston kivijalan.

Shawn Colvin, Jackson Browne ja Joni Mitchell ovat viitoittaneet tietä. "Levy syntyi kuin itselleen tien murtava joki, ensin vähitellen ja yhtäkkiä lähes tulvien. Olen viettänyt suuren osan elämästäni mökillämme joen varrella äitini synnyinseudulla, ja useat albumin lauluista ovatkin syntyneet juuri tuon joen äärellä. Siellä luonnon rauhassa mieli käsittelee kaikkea mitä on tapahtunut tai on tapahtumassa", Iivanainen kertoo. "Konserteissa kuullaan myös hienoja lainasävelmiä sekä omaa varhaisempaa tuotantoani", jatkaa Iivanainen, joka laulun lisäksi hoitaa piano-osuudet.

Huippumuusikoista koostuvassa bändissä soittavat myös Mikko Iivanainen, kitarat ja pedal steel, Juho Kivivuori, kontrabasso ja Mikko Hassinen, rummut.

turku

Flame Jazz: Cornelia Nilsson Trio (SE/DK),Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku19.2. Klo 22:00

Cornelia Nilsson Trio

keikka

Kööpenhaminan jazzkentällä vaikuttava trio saapuu ihastuttamaan turkulaista jazzyleisöä helmikuussa ruotsalaisrumpali Cornelia Nilssonin johdolla. Nilsson on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi pohjoismaisista nuoren polven jazznimistä, jonka uraa todella kannattaa seurata. Vaikka trion musiikilliset juuret ovat syvällä jazzin perinteissä, kuuluu saumattomassa yhteissoitossa rakkaus avantgardeen. Luvassa on yllätyksellinen ilta täynnä räjähtävää jazzenergiaa!

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.

 

 

 

LIPUT Lippu.fi ja Åbo Svenska Teaterin lippukassa Hansakorttelissa
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.

Konsertissa noudatetaan viranomaisten ohjeita terveysturvallisuudesta. Ajankohtaisista ohjeista tiedotetaan lähempänä konserttipäivää. 

Torstai 3.3.

turku

15-vuotisjuhliaan viettävä PLOP on kollektiivi, jolle vapaus ei ole vain retoriikkaa vaan toteutunut tahtotila. Turku Jazz Festivalin avauskonsertissa trio saa vieraakseen suomijazzin elävän legendan, Juhani “Junnu” Aaltosen. Konsertin yhteydessä julkaistaan vuoden 2020 lopussa äänitetty levy PLOP & JUNNU. Ohjelmiston kaikki sävellykset ovat uusia, ensimmäisen koronavuoden aikana syntyneitä teoksia, ja illan aikan kuullaan mm. Turku Jazzin vuoden artistin, Ville Herralan, sävellys Totnoy ja Mikko Innasen eduskunta-aiheinen Täysistunto. Luvassa on svengiä ja synergiaa taatulla PLOP-laadulla!

Juhani “Junnu” Aaltonen – saksofonit ja muut puhaltimet
Mikko Innanen – saksofonit ja muut puhaltimet
Ville Herrala – basso
Joonas Riippa – rummut

LIPUT: Tiketti https://bit.ly/30EBA8L
Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat 12 €
 
K-18
 
Turku Jazz Festivalia vietetään Turun keskustan klubeilla ja konserttipaikoilla 3.-6.3.2022.
Katso koko ohjelma: www.turkujazz.fi.

 

Perjantai 4.3.

espoo

April Jazz Club + WeeGee: Josu Mämmi Trio,EMMA – Espoon modernin taiteen museo, espoo4.3. Klo 18:00

Josu Mämmi Trio

keikka

Josu Mämmi Trio soi jazzin, elektronisen ja neoklassisen musiikin rajapinnoilla modaalisten harmonioiden, aleatoriikan ja improvisaation sekä generatiivisen elektronisen musiikin kohdatessa. Säveltäjä-perkussionisti Josu Mämmin lisäksi yhtyeen omaleimaisen soundin muodostavat sellisti Aino Juutilainen ja trumpetisti Martti Vesala.

Aino Juutilainen, sello
Martti Vesala, trumpetti
Josu Mämmi, perkussiot, elektroniikka

Espoon modernin taiteen museo EMMAn Aitio, 2. krs.
Vapaa pääsy konserttiin ja WeeGeen museoihin klo 17–21

April Jazzin, Näyttelykeskus WeeGeen ja Espoon modernin taiteen museo EMMAn yhteistuotanto

turku

Turku Jazz Festival 2022,Logomo, Teatro, turku4.3. Klo 18:00

Elektro GT

(+ Karri "Paleface" Miettinen)

Turku Jazz Orchestra

Riikka Keränen

Nicholas Payton Trio (US) (www)

keikka

KESKIVIIKKO 2.3.

Jazz Office Turku, Forum Kortteli, Linnankatu 11
17.00 Varaslähtö: Ville Herralan levynkuuntelusessio (vapaa pääsy)

TORSTAI 3.3.

Bar Ö, Linnankatu 7  K-18
19.00 Turku Jazz in Flames: PLOP & JUNNU

Rica Bar, Kristiinankatu 5b  K-18
22.00 Turun konservatorion workshop & Kaisa Mäensivu + Jam Session (vapaa pääsy)

PERJANTAI 4.3.

Logomo, Junakatu 9
18.00 Teatro-baari: Riikka Keränen
19.30 Teatro-sali: Turku Jazz Orchestra & Ville Herrala: Konsertto kontrabassolle
20.30 Teatro-galleria: Jazz dinner + DJ Felix Manell
21.30 Teatro-baari: Elektro GT featuring Paleface
23.00 Teatro-sali: Nicholas Payton Trio (US)
24.00 Teatro-baari: Jam Session (vapaa pääsy)

LAUANTAI 5.3.

Pääkirjaston lasten alue Saaga, Linnankatu 2
13.00 Koko perheen konsertti: Megasakki (vapaa pääsy)

Logomo, Junakatu 9
18.00 Teatro-baari: Y-Otis (SE/DE)
19.30 Teatro-sali: Kenny Barron Solo (US)
20.30 Teatro-galleria: Jazz dinner + DJ Felix Manell
21.30 Teatro-baari: Susanna Aleksandra Quartet (EE/FI)
23.00 Teatro-sali: Linda Fredriksson Juniper
24.00 Teatro-baari: Jam Session (vapaa pääsy)

SUNNUNTAI 6.3.

Tiirikkala, Linnankatu 3
12.00 Jazzbrunssi: MÖLy Trio feat. Gunu & Josu

 
Logomon liput perjantaille ja lauantaille:
www.lippu.fi/turkujazzfestival
 
YHDEN PÄIVÄN LIPUT
Normaali 49 €
Eläkeläislippu 45 €
Opiskelijalippu (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 35 €
S-etulippu 46,5 €
 
2 PÄIVÄN LIPUT
Normaali 80 €
Eläkeläislippu 73,5 €
Opiskelijalippu (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 57 €
S-etulippu 76 €
 
Turku Jazz Festivalilla otetaan tarvittaessa käyttöön koronapassi.
 
Lisätietoja:
www.turkujazz.fi
info@jazzcityturku.fi 

Lauantai 5.3.

turku

Turku Jazz Festival 2022,Logomo, Teatro, turku5.3. Klo 18:00

keikka
 

Turku Jazz Festival 2022 – OHJELMA

KESKIVIIKKO 2.3.

Jazz Office Turku, Forum Kortteli, Linnankatu 11
17.00 Varaslähtö: Ville Herralan levynkuuntelusessio (vapaa pääsy)

TORSTAI 3.3.

Bar Ö, Linnankatu 7  K-18
19.00 Turku Jazz in Flames: PLOP & JUNNU

Rica Bar, Kristiinankatu 5b  K-18
22.00 Turun konservatorion workshop & Kaisa Mäensivu + Jam Session (vapaa pääsy)

PERJANTAI 4.3.

Logomo, Junakatu 9
18.00 Teatro-baari: Riikka Keränen
19.30 Teatro-sali: Turku Jazz Orchestra & Ville Herrala: Konsertto kontrabassolle
20.30 Teatro-galleria: Jazz dinner + DJ Felix Manell
21.30 Teatro-baari: Elektro GT featuring Paleface
23.00 Teatro-sali: Nicholas Payton Trio (US)
24.00 Teatro-baari: Jam Session (vapaa pääsy)

LAUANTAI 5.3.

Pääkirjaston lasten alue Saaga, Linnankatu 2
13.00 Koko perheen konsertti: Megasakki (vapaa pääsy)

Logomo, Junakatu 9
18.00 Teatro-baari: Y-Otis (SE/DE)
19.30 Teatro-sali: Kenny Barron Solo (US)
20.30 Teatro-galleria: Jazz dinner + DJ Felix Manell
21.30 Teatro-baari: Susanna Aleksandra Quartet (EE/FI)
23.00 Teatro-sali: Linda Fredriksson Juniper
24.00 Teatro-baari: Jam Session (vapaa pääsy)

SUNNUNTAI 6.3.

Tiirikkala, Linnankatu 3
12.00 Jazzbrunssi: MÖLy Trio feat. Gunu & Josu

 
Logomon liput perjantaille ja lauantaille:
www.lippu.fi/turkujazzfestival
 
YHDEN PÄIVÄN LIPUT
Normaali 49 €
Eläkeläislippu 45 €
Opiskelijalippu (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 35 €
S-etulippu 46,5 €
 
2 PÄIVÄN LIPUT
Normaali 80 €
Eläkeläislippu 73,5 €
Opiskelijalippu (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 57 €
S-etulippu 76 €
 
Turku Jazz Festivalilla otetaan tarvittaessa käyttöön koronapassi.
 
Lisätietoja:
www.turkujazz.fi
info@jazzcityturku.fi 

Sunnuntai 6.3.

turku

Jazzbrunssi: MÖLy Trio feat. Gunu & Josu,Tiirikkala, turku6.3. Klo 12:00

keikka
Turku Jazz Festival päättyy sunnuntaina tuttuun tapaaan herkutellen Tiirikkalan jazzbrunssilla!
 
Turkulaisista pitkän linjan muusikoista koostuva MÖLy Trio saa brunssikonsertin huippuvieraiksi trumpetisti Mikko “Gunu” Karjalaisen sekä elektroniikka- ja perkussiotaiteilija Josu Mämmin. Luvassa on vapaata tunnelmointia ja iskevää sähköistä energiaa myös uusien, ennen julkaisemattomien teosten muodossa.
 
Vuonna 2015 perustetun trion muusikot ovat tuttuja monista alueen kokoonpanoista, ja yhtye on julkaissut kaksi albumia "Floating in Nauvo and Other Stories" (2017) ja "Trails, Trials & Trolls" (2019). MÖLy esittää omaa musiikkiaan tavalla, jota saaristojazziksikin on tituleerattu. Yhtyeen ilmaisu vaihtelee seesteisestä maalailusta tiukempaan paahtoon, ja brunssilla tarjoillaan yleisölle sopivasti svengaavaa sunnuntaifiilistä!
 
Keikka alkaa klo 13.
 
JAZZBRUNSSI: liha- tai kasvismenu
Katkarapuskagenia (M, G) TAI munakoisotartaria (Veg, G)
Kirjolohiceviche ja mangoa (M, G) TAI talon masepallero ja sienimajoneesia (Veg, G)
Kirkasta perunasalaattia ja dijon-kreemiä (L, G)
BBQ-possunkylkeä (M) TAI muu-kasvismakkaraa (Veg, G)
Marinoitua fenkolia ja porkkanaa (Veg, G)
Pinaatti-fetajuustopiirakkaa (VL, G)
Manchegoa ja kirsikkahilloketta (L, G)
 
Tuoreita oman leipomon leipiä ja croissantteja sekä raikkaita levitteitä,
salaattia, tomaattia ja mummonkurkkua.
 
Oman leipomon jälkiruokia kahvin ja teen kera.
 
Etukäteen ilmoitetut ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot huomioidaan.
 
Brunssi ja konsertti 35 €.
Pöytävaraukset Tiirikkalasta: info@tiirikkala.fi / puh. 020 7417 337
 
Turku Jazz Festivalia vietetään Turun keskustan klubeilla ja konserttipaikoilla 3.-6.3.2022.
Tutustu koko festariohjelmaan osoitteessa: www.turkujazz.fi.

Lauantai 12.3.

tampere

Johanna Försti: A Song To Sing,TTT-Klubi, tampere12.3. Klo 22:00

Liput 22 €

Nippu henkeviä, suurta yleisöä koskettavia popkappaleita – esimerkiksi U2:n, Lenny Kravitzin ja Abban laulukirjasta. Valitsijana ja solistina maamme kenties sielukkain laulajatar Johanna Försti. Hänen taustallaan supermusikaalinen bändi loihtimassa rytmin riemua ja Hammondin hyrinää. Kaikilla vapaus tulkita niin vangitsevasti kuin sielu sietää. Kutakuinkin näin syntyi Förstin albumi A Song to Sing, jonka sävykkäät laulut heräävät eloon TTT-Klubin hämyisessä lauantai-illassa.

"Soul- ja gospel-musiikki on kiinnostanut minua aina. Halusin tehdä levyn, jossa voin käsitellä pophittejä, sekoittaa joukkoon old school gospelia, ja esittää ne upean trion ja Hammond-urkujen kanssa", Johanna Försti sanoo.

Johanna Försti, laulu
Mikko Helevä, Hammond-urut
Ville Herrala, basso
Mamba Assefa, rummut ja lyömäsoittimet

Perjantai 18.3.

turku

Flame Jazz: Maxxxtet,Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku18.3. Klo 22:00

keikka

Maxxxtet on samanaikaisesti sekä arvaamaton ja leikkisä että vakava ja haikeamielinen. Yhtyeen kolmannen, Chapter 3 -nimisen levyn julkaisua juhlitaan maaliskuussa Café Tiljanissa. Kvartetin soundille ominaista on räväkästi ryöpsähtelevä improvisaatio, jota ruokkii mielikuvituksellisesti kahden puhallinsoittajan eturivi yhdistettynä hypnoottiseen rytmisektioon. Yhtyettä johtaa turkulaislähtöinen Max Zenger, joka on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä kotimaisen jazzin nuoren polven ykkösnimistä.

LIPUT Lippu.fi ja Åbo Svenska Teaterin lippukassa Hansakorttelissa
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.

Konsertissa noudatetaan viranomaisten ohjeita terveysturvallisuudesta. Ajankohtaisista ohjeista tiedotetaan lähempänä konserttipäivää. 

Torstai 24.3.

espoo

Raoul Björkenheim – 40-vuotistaiteilijajuhlakonsertti,Sellosali, espoo24.3. Klo 19:00

Raoul Björkenheim Ecstasy

Juhani Aaltonen & Raoul Björkenheim

Liput 25 € + toimitusmaksu (alk. 1 €)
Kesto 2 h, sis. väliajan

Raoul Björkenheim juhlii 40-vuotista taiteilijauraansa keväällä 2022. Sellosali nostaa hattua kitaristivelhon tasavuosille ja tarjoaa ainutlaatuisen kahden kokoonpanon konsertin, jota ei nähdä muualla! 

Raoul Björkenheimin vaiherikas musiikillinen taival alkoi Suomessa 1980-luvun alussa ja kulki pitkään New Yorkin kautta. Björkenheimin uralle mahtuu vaikuttava kavalkadi kansainvälisiä ja kotimaisia soittokumppaneita, kuten Bill Laswell, Toshinori Kondo, William Parker, Mats Gustafsson, Edward Vesala ja Juhani Aaltonen. 

Vuonna 2011 suomalaismuusikoiden kanssa perustettu eCsTaSy on yksi Björkenheimin kiehtovimmista kokoonpanoista. eCsTaSyn kolmannella levyllä Doors of Perception soittaa kokenut yhtye, joka luottaa kykyynsä ottaa riskejä ja viedä musiikkinsa yllättävillekin alueille. Björkenheimin sävellykset toimivat ponnistuslautana improvisaatioille, joissa sekä kuuntelijat että soittajat pysyvät varpaillaan. Bändin kaksi ensimmäistä levyä olivat ilmestyttyään Emma-ehdokkaina vuoden parhaan jazz-levyn kategoriassa. 

Illan avaa kahden jazzlegendan duo, Juhani Aaltonen & Raoul Björkenheim, jotka löivät hynttyynsä yhteen duolevyllä Awakening (Eclipse Music 2018). Juhani "Junnu" Aaltosta (s. 1935) pidetään yhtenä suomalaisen jazzmusiikin merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. Aaltonen on ollut mukana perustamassa UMO Helsinki Jazz Orchestraa, soittanut Tasavallan Presidentti -kulttikokoonpanon riveissä ja saanut useita huomionosoituksia ja palkintoja, muun muassa säveltaiteen valtionpalkinnon 2009. 

Juhani Aaltonen & Raoul Björkenheim
Juhani Aaltonen – huilu
Raoul Björkenheim – kitara 

Raoul Björkenheim eCsTaSy
Raoul Björkenheim – sähkökitara
Pauli Lyytinen – saksofoni
Jori Huhtala – kontrabasso
Markku Ounaskari – rummut 

Keskiviikko 30.3.

espoo

Frank Gambale – All Star Band (US),Sellosali, espoo30.3. Klo 19:00

Frank Gambale – All Star Band

Liput 30/25 € + toimitusmaksu (alk. 1 €)

Kesto 2 h 30 min, sis. väliajan

Kitaramaailman merkittävimpien innovaattoreiden joukkoon lukeutuva Frank Gambale saapuu oman soolobändinsä kanssa Suomeen. Jo 80-luvun puolivälistä lähtien jazzmaailman kirkkaimpiin tähtiin lukeutunut kitaravirtuoosi marssittaa huippumuusikoista koostuvan fuusiokvartettinsa Sellosalin lavalle. Gambalen lisäksi ryhmään kuuluvat kosketinvelho George Whitty, bassotaituri Hadrien Feraud sekä väkevää rumpalointia tarjoileva Damien Schmitt. 

Gambale on ehtinyt julkaisemaan 80-luvun puolivälissä käynnistyneen mittavan uransa aikana parisenkymmentä sooloalbumia. Oman soolouransa lisäksi hän on tullut tunnetuksi legendaarisen Chick Corea Elektric Bandin kitaristina, Steve Smithin Vital Information –yhtyeen kitaristina, sekä yhteistyöstään monien muiden huippumuusikoiden kanssa. Gambale tunnetaan erityisesti sweep picking ja economy picking –tekniikoiden mestarina, joista hän on kirjoittanut myös useamman kirjan sekä kaikki legendaariset opetusvideot. Kitaran lisäksi Gambale on soittanut myös pianoa ja hän onkin ammentanut vaikutteita soittoonsa paljon juuri pianon sekä saksofonistien puolelta. 

"Frank Gambale is one of the best guitar players on the planet."
Chick Corea – keyboard legend and 22-time Grammy Award Winner 

"I'd like to take a month off to study with Frank Gambale."
Pat Metheny – jazz guitarist 

"I'd like to cut his hands off."
John McLaughlin – The Mahavishnu Orchestra founder and guitar legend 

Torstai 31.3.

helsinki

UMO HELSINKI JAZZ ORCHESTRA FEAT. AILI IKONEN & KYÖSTI MÄKIMATTILA – YLE RADIO 1:N MUISTOJEN BULEVARDI – 10-VUOTISJUHLAKONSERTTI,Savoy-teatteri, helsinki31.3. Klo 19:00

keikka

Siirtyy 10.2. --> 31.3.

Supersuosittu ja kuuntelijoiden rakastama Yle Radio 1:n musiikkiohjelma Muistojen bulevardi täyttää kunnioitettavat kymmenen vuotta tammikuussa 2022. Tasavuosia juhlistetaan livekonsertilla Savoy-teatterissa Helsingissä torstaina 31. maaliskuuta. Konsertti lähetetään suorana Yle Radio 1:ssä ja konserttitallenne on kuunneltavissa Yle Areenassa.

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja laulusolistit Aili Ikonen ja Kyösti Mäkimattila esittävät yleisön edessä Muistojen bulevardista tuttua musiikkia. Rakastetut klassikot, ikivihreät iskelmät ja viihdemusiikin helmet Frank Sinatrasta Laila Kinnuseen ja Ella Fitzgeraldista Olavi Virtaan vievät nostalgiselle aikamatkalle vuosikymmenten taakse.

Konsertin juontaa Muistojen bulevardia toimittava Jake Nyman, UMO Helsinki Jazz Orchestraa johtaa kapellimestari Ed Partyka.

”Näin kuljen, bulevardilla muistojen – Hetket kauniit, elän taas uudelleen.”

Aili Ikonen (s. 1982) on yksi Suomen parhaista jazzlaulajista, joka vaikuttaa oman soolouransa lisäksi myös lauluyhtye Rajattomassa. Hän on kysytty solisti, jonka kuulasta ääntä on verrattu niin Laila Kinnuseen kuin Ella Fitzgeraldiin. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia sekä useita eri yhtyeiden kanssa tehtyjä levyjä. Laulamisen lisäksi Ikonen säveltää ja sanoittaa omaa materiaaliaan. www.ailiikonen.fi

Kyösti Mäkimattila (s. 1976) on laulaja-lauluntekijä ja runoilija, joka kruunattiin Tangokuninkaaksi vuonna 2013. Sittemmin tämä vahva tulkitsija on noussut yhdeksi tanssilavojen suosituimmista iskelmätähdistä sielukkaan tummalla äänellään ja valloittavalla karismallaan. Mäkimattila on julkaissut kymmenen albumia ja neljä runokokoelmaa. Hän on sanoittanut satoja laulutekstejä myös muille artisteille. www.kyostimakimattila.fi

Muistojen bulevardi on kiireetön keidas laadukkaan ja monipuolisen viihdemusiikin ystäville. Ohjelmassa soivat nostalgiaa kaihtamatta menneiden vuosikymmenten rakastetut iskelmät ja ikivihreät klassikot. Yle Radio 1 maanantaista lauantaihin klo 9:05 ja Yle Areena. areena.yle.fi

Perjantai 1.4.

espoo

April Jazz Club + WeeGee: Maxxxtet,EMMA – Espoon modernin taiteen museo, espoo1.4. Klo 18:00

keikka

Maxxxtet-jazzkvartetti on arvaamaton ja leikkisä sekä vakava ja haikeamielinen. Yhtyeen soundille ominaista on räväkästi ryöpsähtelevä improvisaatio, jota ruokkii mielikuvituksellisesti kahden puhallinsoittajan eturivi rytmisektioon yhdistettynä.

Maxxxtetin halu tehdä aivan omanlaistaan musiikkia ilman määreitä tai kategorisointeja on yhtyeen kolmannenkin levyn keskiössä. Maxxxtet kertoo musiikillaan tarinaa josta todisteena jo ilmestyneet levyt Chapter 1 (2016) ja Chapter 2 (2017). Yhtyeen tuore albumi Chapter 3 on juhlan aiheena April Jazz Clubilla!

Max Zenger, puupuhaltimet, sävellykset
Tomi Nikku, trumpetti
Jonatan Sarikoski, rummut
Eero Tikkanen, basso

Espoon modernin taiteen museo EMMAn Aitio, 2. krs.
Vapaa pääsy konserttiin ja WeeGeen museoihin klo 17–21

April Jazzin, Näyttelykeskus WeeGeen ja Espoon modernin taiteen museo EMMAn yhteistuotanto

Lauantai 9.4.

helsinki

Liput 27,50 €

Chaplin, Eternally -konsertti esittelee maailman kuuluisimman elokuvaohjaajan upeaa säveltuotantoa ja kertoo viulu- ja sellomusiikkia syvästi rakastaneesta miehestä sekä hänen maailmankuvastaan parrasvalojen takana. Konsertissa kuullaan kaikille tuttuja sävelmiä, kuten Smile ja Eternally, sekä muita harvoin kuultuja lauluja, kuten Falling Star, Weeping Willows ja This Is My Song - tuoreina Classic Jazz -henkisinä tulkintoina.

Shirley Sparks, laulu
Janne Hovi, piano
Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, viulu

tampere

Antti Lötjönen Quintet East,TTT-Klubi, tampere9.4. Klo 22:00

Liput 22 €

Tontillaan maamme kenties kysytyin jazzmuusikko Antti Lötjönen on vieraillut useasti TTT-Klubilla eri yhtyeiden luottobasistina. Nyt tapaus on erityinen, sillä tällä keikalla hän luotsaa omaa bändiään.

Yli sadalla jazzlevytyksellä vaikuttanut Lötjönen julkaisi viime vuonna odotetun ja kehutun soolodebyyttinsä, jonka miehistö nähdään kokonaisuudessaan TTT-Klubilla. Eturivi pursuaa solistista voimaa Mikko Innasen, Jussi Kannasteen ja Verneri Pohjolan puhaltimilla. Rummuissa aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Pääasiassa Lötjösen sävellyksiä soittava kvintetti seilaa vapailla mutta rytmikkäillä vesillä. Luvassa on silkkaa musiikillista nautintoa!

Antti Lötjösen työskentelyä on vuosien varrella kuultu Suomen huomattavimmissa jazzyhtyeissä, kuten Ilmiliekki Quartet, The Five Corners Quintet, Aki Rissanen Trio, 3TM, Jukka Perko Tritone, Ricky-Tick Big Band, Timo Lassy Band, Verneri Pohjola Quartet ja Mikko Innanen Autonomus. Kansainvälisesti merkittävää huomiota hän sai kiertäessään Eurooppaa viisinkertaisen Grammy-voittajan, rumpalilegenda Jeff "Tain" Wattsin trion riveissä.

Tiistai 19.4.

helsinki

Strandberg Project X featuring Juhani Aaltonen & Felix Zenger,G Livelab, helsinki19.4. Klo 19:00

keikka

Liput 27,-

Vuonna 1995 perustetun Strandberg Projectin musiikki liikkuu progressiivisen, jazzin sekä funkin välimaastossa, missä improvisaatiolla on runsaasti tilaa. Yhtyeeltä ilmestyi vuonna 2020 kymmenes levy nimeltään X.

Jan-Olof Strandberg, bass
Sami Virtanen, guitar
Jukka Gustavson, vocals & keyboards
Jartsa Karvonen, drums
Juhani Aaltonen, sax & flute
Felix Zenger, beatbox

Keskiviikko 20.4.

tampere

Strandberg Project featuring Juhani Aaltonen & Felix Zenger,G Livelab Tampere, tampere20.4. Klo 19:00

keikka

Liput 27,-

Vuonna 1995 perustetun Strandberg Projectin musiikki liikkuu progressiivisen, jazzin sekä funkin välimaastossa, missä improvisaatiolla on runsaasti tilaa. Yhtyeeltä ilmestyi vuonna 2020 kymmenes levy nimeltään X.

Jan-Olof Strandberg, bass
Sami Virtanen, guitar
Jukka Gustavson, vocals & keyboards
Jartsa Karvonen, drums
Juhani Aaltonen, sax & flute
Felix Zenger, beatbox

Perjantai 29.4.

turku

Flame Jazz: Elena Mîndru Finnection,Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku29.4. Klo 22:00

keikka

Elena Mîndru Finnection soittaa uutta eurooppalaista jazzia Mîndrun tuoreelta Hope-albumilta. Yhtyeen nimi Finnection symboloi erityistä yhteyttä kansainvälisesti konsertoivan yhtyeen instrumentalistien ja romanialaissyntyisen laulusolistin välillä.

Hope on Montreux Jazz Voice -kilpailussa palkitun karismaattisen laulajan neljäs albumi. Levyllä käsitellään ajankohtaisia teemoja, kuten ihmiskunnan tulevaisuuden näkymiä muuttuvassa ekologisessa ympäristössä sekä globalisaation mukanaan tuomia haasteita. Sävellysten sanoma korostaa toivon merkitystä kriisien ja erilaisten uhkakuvien aikakautena ja valaa uskoa parempaan tulevaisuuteen.

LIPUT Lippu.fi ja Åbo Svenska Teaterin lippukassa Hansakorttelissa
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.

Konsertissa noudatetaan viranomaisten ohjeita terveysturvallisuudesta. Ajankohtaisista ohjeista tiedotetaan lähempänä konserttipäivää.

Perjantai 6.5.

espoo

April Jazz Club + WeeGee: F# feat. Pepa Päivinen,EMMA – Espoon modernin taiteen museo, espoo6.5. Klo 17:30

keikka

Pianisti Sid Hillen, basisti Jori Huhtalan ja rumpali Markus Ketolan trio F# on improvisaation ilottelua, jännittäviä äänimaisemia ja tekstuureja sekä tiukkaa groovea. Spontaanisti etenevät esitykset ovat aina tuoreita ja pitävät niin yleisön kuin itse muusikotkin varpaillaan. Keväällä 2022 yhtyeen toisella levyllä ja nyt myös lavalla mukana on saksofonistilegenda Pepa Päivinen.

Sid Hille, piano
Jori Huhtala, basso
Markus Ketola, rummut
Pepa Päivinen, saksofoni

Espoon modernin taiteen museo EMMAn Aitio, 2. krs.
Vapaa pääsy konserttiin ja WeeGeen museoihin klo 17–19

April Jazzin, Näyttelykeskus WeeGeen ja Espoon modernin taiteen museo EMMAn yhteistuotanto

Keskiviikko 25.5.

espoo

Tormis Quartet,Sellosali, espoo25.5. Klo 19:00

Tormis Quartet

keikka

 Liput 20/15 € + toimitusmaksu (alk. 1 €)
 Kesto 75 min, ei väliaikaa

Virolainen säveltäjä Veljo Tormis (1930-2017) oli yksi 1900-luvun merkittävimpiä eurooppalaisia kuoromusiikin säveltäjiä. Valtaosa hänen tuotannostaan perustuu vanhoille eestiläisille kansanlauluille.

Laulaja Kadri Voorand ja kitaristi Jaak Sooäär ovat laulaneet Tormisin sävellyksiä kuoroissa lapsuudesta asti ja olleet tämän musiikin suuria faneja. Tormisin 85-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Jazzkaar-festivaali tilasi konsertin, jossa Tormisin musiikkia esitettäisiin jazz-kontekstissa, ja tähän esitykseen Voorandin ja Sooäärin joukkoon liittyivät laulaja Liisi Koikson sekä kitaristi Paul Daniel. Menestyksekkään debyytin jälkeen neljä muusikkoa päättivät jatkaa ryhmänä ja he ovat tämän jälkeen esiintyneet suurimmilla folk- ja jazzfestivaaleilla Virossa ja maailmalla. Keväällä 2018 julkaistiin kvartetin debyyttialbumi Tormisele/Hommage To Veljo Tormis. Kvartetti palkittiin Viron Folk Grammyllä parhaana uutena ryhmänä vuonna 2016.

Tässä vahvasti visuaalisessa konsertissa yhtyeen viidenneksi jäseneksi nousee Alyona Movko, jonka upeat videot tuovat musiikkiin aivan oman ainutlaatuisen tasonsa.

Kadri Voorand, laulu
Liisi Koikson, laulu
Jaak Sooäär, kitara
Paul Daniel, kitara
Alyona Movko, video

Perjantai 27.5.

turku

Jazzristeily siirtyy pandemiatilanteen vuoksi tammikuulta toukokuulle. Ohjelmaan tulee joitakin muutoksia, joista tiedotetaan mahdollisimman pian. Katso ajankohtaiset tiedot verkkosivuilta: www.flamejazz.fi
 

TURKU JAZZ ORCHESTRA PRESENTING JAY KORTEHISTO
INA FORSMAN
MIKA MYLLÄRI QUINTET
JORMA TAPIO & KASKI
TBA
TBA
 
Flame Jazz Cruise tulee taas! Yhdeksännentoista kerran järjestettävä jazzristeily tuo Viking Gracelle poikkeuksellisesti toukokuun viimeisenä viikonloppuna suositun minifestivaalin kuudella liekehtivällä esityksellä. Matkan aikana kuullaan odotettuja comeback-keikkoja, uunituoretta jazzia, sielukasta bluesia, mehevää svengiä ja vapaata tulkintaa. Astu mukaan jazzin pyörteisiin!
 
Konserttien lisäksi risteilyllä järjestetään jameja ja talk show -keskusteluja.
 
Lähtö Turun satamasta perjantaina 27.5.2022 klo 20.55.
Paluu lauantaina 28.5. klo 19.50.
 
Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.
 
Turvallisuuteen liittyviin toimenpiteisiin on panostettu terminaaleissa ja laivoilla. Viking Line haluaa taata asiakkaille ja henkilökunnalle turvallisen matkustus- ja työympäristön.
Lue pandemian aikaisista matkustusohjeista lisää Viking Linen verkkosivuilta: https://www.vikingline.fi/…/aikataulut…/poikkeusaikataulut/
 
Lisätietoa ohjelmasta:
www.flamejazz.fi
info@jazzcityturku.fi