Keikat kaupungista turku

Perjantai 27.4.

turku

Teemu Viinikainen – kitara
Mikael Myrskog – Rhodes & Moog
Joonas Riippa – rummut

Nerokas jazzkitaristi Teemu Viinikainen esiintyy Turussa tuoreen kokoonpanon ja uusien biisien voimin. Kosketinsoittaja Mikael Myrskogin ja rumpali Joonas Riipan täydentämä trio julkaisi syyskuussa 2017 debyyttialbumin nimellä Return Of Robert Dickson. Vuoden parhaaksi jazzalbumiksi ehdolla olleelle levylle on onnistuttu vangitsemaan uuden trion raikas olemus. "Tämä yhtye yhdistää ainutlaatuiset sointivärit kiihkeään rytmiseen sykkeeseen", kuvailee Viinikainen trioaan. Levyn sävellylkset ovat hänen mukaansa kuin pieniä karttoja ja niiden sisältämät improvisaatiot suuria seikkailuja. Dave Liebmanin, Joe Lovanon ja Randy Breckerin rinnalla nähty Viinikainen on yksi suomijazzin kirkkaimmista kansainvälisistä tähdistä. Intiimissä Bar Ö:ssä mestarin inspiroivaa soittoa päästään seuraamaan lähietäisyydeltä!

Liput: 16,50 € / opiskelijat ja eläkeläiset 13,50 €. Tiketti. Lipunmyynti mös ovella klo 18 alkaen.

Perjantai 4.5.

turku

Flame Jazz: Iris Bergcrantz Quintet (SE),Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku4.5. Klo 22:00

Iris Bergcrantz Quintet

keikka

Iris Bergcrantz – laulu
Anders Bergcrantz – trumpetti
Anna-Lena Laurin – piano ja koskettimet
Anders Fjeldsted – basso
Johan Kolsut – rummut

Ruotsalaisen musiikkiperheen uusin tähti Iris Bergcranz julkaisi vuonna 2015 kiehtovan debyyttialbumin Different Universe. Kriitikoiden ylistämä lahjakkuus nousi nopeasti maansa jazzlaulajien kärkikastiin. Bergcranzin kyvyt huomattiin myös USA:ssa, kun Grammy-tuomaristossa vaikuttanut Arnaldo De Souterio nosti albumin blogissaan kuukauden levyksi.

”This girl is a force of nature.” – Arnaldo De Souterio, Jazz Station Los Angeles

Liput ovelta: 15 € / opiskelijat ja eläkeläiset 12 € / S-Etu 13,50 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)
Ennakkoliput: ÅST:n lippukassa, Hansakortteli
Ticketmaster (+palvelumaksu 2,50 €)

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, 2 krs.
Ovet klo 21, show klo 22.

Konsertti on osa Nordisk Kulturfondin tukemaa Puls-hanketta

Perjantai 18.5.

turku

Flame Jazz: Jussi Fredriksson Trio,Logomo, Move 1, turku18.5. Klo 19:00

keikka

Jussi Fredriksson – piano
Jori Huhtala – basso
Mika Kallio – rummut

Jussi Fredriksson Trion toinen albumi ! julkaistiin syksyllä 2017 Saksassa loistavien arvioiden siivittämänä. Uusi levy julkaistaan Suomen markkinoille keväisten konserttien myötä. Trion ensilevytystä ? seuraa energinen jatko-osa, jossa kysymyksen asettelun sijasta tarjotaan suoraviivaisia vastauksia.

Fredriksson sävelsi uutta materiaalia vaeltaessaan Pariisin kaduilla keväällä 2016, ja kaupungin salaperäiset kujat ja galleriat kuuluvatkin kappaleiden tunnelmissa. Musiikki kumartaa Thelonius Monkin ja Ahmad Jamalin minimalismille – toisaalta kirpeät ja runsaat harmoniat iskevät voimalla. Nimekäs trio vie musiikkia staattisista teemoista yllättäviin käänteisiin. Yhtyeen sointi on sulavan pehmeä, ja elastinen rytminkäsittely luo ilmaisuun syviä ulottuvuuksia.

Kevään viimeinen Flame Jazz -ilta tarjoaa inspiroivaa pianojazzia huippumuusikoiden esittämänä!

Liput: 17,5 € / opiskelijat ja eläkeläiset 13,5 € / OP Turun Seudun omistaja-asiakasetu 15 € (max 2 etua/asiakas).
Dinner & show: 82,5–92,5 €, kattaus klo 17. (Vain ennakkomyynnissä) Lippu.fi

Konsertti järjestetään Logomon Move 1 -salissa. Sisäänpääsy Logomo Kitchenin ovesta.

Lauantai 26.5.

turku

Big Band On Board: Turku Jazz Orchestra & Mikael Konttinen,Viking Grace, turku26.5. Klo 20:55

keikka

Turku Jazz Orchestra
Mikael Konttinen – laulu

Turku Jazz Orchestra suuntaa taas kesän kynnyksellä Itämeren laineille, ja mukana on tällä kertaa karismaattinen laulusolisti Mikael Konttinen. Luvassa on taatusti tanssilattian kuumentavaa tunnelmaa, kun orkesteri vie yleisön Las Vegas -tunnelmiin tarjoillen parhaita hittejä mm. Tom Jonesilta, Frank Sinatralta ja Elvikseltä.

Hurmaavana tulkitsijana tunnettu Mikael Konttinen on mitä parhain valinta svengaavan konsertin tähdeksi. Suuren yleisön tietoisuuteen Konttinen nousi esiintyessään Linnan Juhlissa vuonna 2008, ja sittemmin hän on esiintynyt useissa tv-ohjelmissa (mm. Mikaelin Naiset, Tartu Mikkiin, Obladii), musikaaleissa sekä lukuisten orkestereiden solistina.

Viking Gracen konsertti on Turku Jazz Orchestran ja Mikael Konttisen ensimmäinen yhteisesiintyminen ja luvassa on taattua revittelyä – tämä konsertti saa risteilykansan lahkeet vipattamaan!

LÄHTÖ: la 26.5. klo 20.55.
PALUU: su 27.5. klo 19.50.

LIPUT: Viking Line, www.vikingline.fi
LISÄTIEDOT: www.tjo.fi
Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyn konserttiin.