Keikat kaupungista turku

Perjantai 5.5.

turku

Flame Jazz: Sibis Jazz - Thelonius Monk 100 Years (FI/US),Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku5.5. Klo 22:00

keikka

Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä juhlii 100-vuotiasta Thelonious Monkia, jonka musiikki elää ajattoman tuoreena ja inspiroivana. Monkin sävellyksissä tuttu ja tuntematon yhdistyvät tavalla, joka kiehtoo yhä uusia muusikkosukupolvia ja kuulijoita ympäri maailman. Konsertin tähtivieras on amerikkalainen basisti Darryl Hall, joka voitti arvostetun Thelonious Monk -kilpailun vuonna 1996. Perjantai-ilta tunnelmallisessa Café Tiljanissa tarjoaa Monk-tribuutin Sibelius-Akatemian jazztaitureiden tyyliin.

Jussi Kannaste – saksofoni
Giorgios Kontrafouris – piano
Sami Linna – kitara
Darryl Hall (US) – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Liput: 15 € / opiskelijat ja eläkeläiset 12 € / S-Etu 13,50 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta) ÅST:n lippukassa, Hansakortteli
Ticketmaster (+palvelumaksu 2,50 €)

Lauantai 13.5.

turku

Flame Jazz: Turku Jazz Orchestra & Viktoria Tolstoy (SE),Åbo Svenska Teater, turku13.5. Klo 19:00

Turku Jazz Orchestra

(+ Viktoria Tolstoy)
keikka

Turku Jazz Orchestra
Viktoria Tolstoy (SE) – laulu

Euroopan arvostetuimpiin jazzlaulajiin kuuluva Viktoria Tolstoy saapuu vihdoin Turku Jazz Orchestran solistiksi. Ruotsalaisartistilla on häikäisevä kyky tarttua eri musiikinlajeihin tulkiten niitä välittömästi vastaansanomattomalla tyylitajulla ja karismalla.

Tolstoyn muuntautumiskyvystä kertoo, että hän on versioinut yli 20-vuotisen soolouransa aikana sävellyksiä musiikin suurnimiltä Herbie Hancockista Princeen ja Pat Methenysta Pjotr Tšaikovskiin.

Viktoria Tolstoy ja Turun maineikas big band tarjoavat huikean elämyksen – luvassa on tunnelmallista jazzia, bluesia ja balladeja. Lahjakkaan laulajan suvussa on ollut ennenkin kansainvälisesti arvostettuja taiteilijoita – hänen isoisoisänsä on maineikas venäläiskirjailija Leo Tolstoy!

 

Liput: 17-34,50€ Åbo Svenska Teater ja Ticketmaster
OP Turun Seudun omistaja-asiakasetu -10 % kaikista normaalihintaisista lipuista (max 2 etua/asiakas) ÅST:n lippukassasta OP-kortilla tai Pivolla.

Lauantai 20.5.

turku

Flame Jazz: Jukka Eskola Soul Trio +,Jazzklubi Monk, turku20.5. Klo 21:00

keikka

Kevätkauden viimeinen klubikeikka kutsuu yleisön maukkaan soul-jazzin pariin. Jukka Eskola Soul Trio julkaisee huhtikuussa debyyttialbuminsa, ja yhtyeen levynjulkaisukiertue ulottuu luonnollisesti myös Turkuun. Kokoonpanon musiikilliset esikuvat ovat peräisin 50- ja 60-luvuilta, ja juurevat gospel- ja soul-vaikutteet kuuluvat vahvasti trion musiikissa. Trumpetisti Jukka Eskolan nimekkään trion vahvistukseksi saapuu turkulaislähtöinen kontrabasisti Ville Herrala.

Jukka Eskola – trumpetti
Mikko Helevä – Hammond-urut
Ville Herrala – kontrabasso
Teppo Mäkynen – rummut

Liput: ovelta 15 € / opiskelijat ja eläkeläiset 12 €
Ennakkoliput: Tiketti, Ticted (+palvelumaksu 1,50 €)

Torstai 17.8.

turku

Turku Jazz Festival,Panimoravintola Koulun piha, turku17.8.

keikka

Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali täyttää Turun keskustan rytmillä 17.-20. elokuuta.

Turku Jazz Festival kerää kotimaisen jazzin ajankohtaiset huippuartistit viettämään pitkää viikonloppua kesäisessä Turussa. Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali järjestetään osana Jazz City Turku -kokonaisuuden yhteistyötä, ja kolmikannan kaikki osapuolet, Turku Jazz Festival, Flame Jazz ja Turku Jazz Orchestra, tuovat festivaalin ohjelmaan oman panoksensa.

Festivalin perjantai-illan huipentaa arvostetun trumpetisti Verneri Pohjolan kunnianosoitus omalle isälleen, legendaariselle proge- ja jazzmuusikolle, Pekka Pohjolalle. Lauantai-iltana juhlitaan juurevien afrorytmien tahtiin maineikkaan Helsinki-Cotonou Ensemblen kanssa. Turku Jazz Festivalin ohjelmisto täydentyy kevään mittaan.