Keikat kaupungista lahti

Perjantai 25.9.

lahti

A Tribute to Louis Armstrong. Lahti Big Band feat. Kalevi Louhivuori,Lahden konserttitalo, Felix Krohn -sali, lahti25.9. Klo 19:00

Erno Tiittanen

Jorma Kalevi Louhivuori

Lahti Big Band

Liput 20 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset 15 euroa

Kalevi Louhivuori (s. 1984) on kansainvälisesti arvostetumpia, palkituimpia ja tunnetuimpia suomalaistrumpetisteja. Kypsästä ja erottuvasta soundistaan tunnettu muusikko on vuosien varrella vaikuttanut monipuolisesti eri genreissä yhtyeenjohtajana, säveltäjänä ja soittajana. A Tribute to Louis Armstrong -konsertti on kunnianosoitus juurimusiikin uudistajalle, joka trumpetillaan ja scat-laulullaan viitoitti jazzille tietä uuteen aikaan. Louis Armstrong oli myös yksi aikakautensa rakastetuimmista viihdyttäjistä ja suurenkin yleisön suosikki. Ohjelmisto pohjautuu LBB:N kapellimestarin ja taiteellisen johtajan Erno Tiittasen uusiin sovituksiin, jotka Louhivuoren mukaan tuovat tuttuihin kappaleisiin "uutta twistiä".

Lahti Big Band kapellimestarinaan Erno Tiittanen
Kalevi Louhivuori, trumpetti ja laulu

Perjantai 2.10.

lahti

Masa Orpana Honk & Special Guests,Vaahterasali, lahti2.10. Klo 19:00

keikka

15 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset 10 euroa

Masa Orpana Honk tuo juurimusiikin riemun ja monipuoliset rytmit nykyaikaiseen jazz-ympäristöön. Yhtyeen valtti on kolmen saksofonin sektio, jota komppaa New Orleansin hengessä sykkivä rytmiryhmä. Bändin musiikissa yhdistyvät afroamerikkalainen juurimusiikki sekä jazzin kieli pitkälle vietyjen improvisaatioiden, omien sävellysten ja hiottujen sovitusten muodossa. Alunperin Honk on perustettu vuonna 2012 ja se on toiminut keikoilla enimmäkseen kvartettina Masa Orpanan ollessa ainoa puhaltaja. Laajennettu yhtye soitti ensimmäisen keikkansa täpötäydelle klubille talvella 2020. Uusi kokoonpano äänittää Orpanan uutta musiikkia kesällä 2020. Äänitteet on tarkoitus julkaista keväällä 2021.

Masa Orpana - saksofoni
Aino Heikkonen - saksofoni
Tuomas Heinonen - saksofoni
Jonni Seppälä - kitara, laulu
Ville Vallila - basso
Juppo Paavola - rummut

Lauantai 3.10.

lahti

Joakim Berghäll Dark Roast 006,Vaahterasali, lahti3.10. Klo 15:00

Joakim Berghäll Dark Roast 006

keikka

20 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset 15 euroa

Joakim Berghäll on säveltänyt uutta musiikkia kokoonpanoltaan harvinaislaatuiselle sekstetille, jonka etulinjassa on kolme baritonisaksofonia/bassoklarinettia (ajoittain kuullaan myös bassosaksofonia ja kontrabassoklarinettia). Yhteispeli on hioutunut studiossa, mutta ensimmäinen keikka osuu vasta Jazztorille. Berghällin lisäksi puhaltajina kuullaan useista yhteyksistä tuttuja Max Zengeriä ja Linda Fredrikssonia. "Intensiivinen sekoitus maanläheistä rouheutta ja kaukomaiden mausteita. Potkua ja syvyyttä, makeutta ja täyteläisyyttä samassa paketissa", kuuluu Berghällin oma luonnehdinta yhtyeen musiikista.

Joakim Berghäll - baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sävellykset
Linda Fredriksson - baritonisaksofoni, bassoklarinetti
Max Zenger - baritonisaksofoni, bassoklarinetti (sekä ajoittain myös bassosaksofoni ja kontrabassoklarinetti)
Jere Haakana - sähkökitara
Jori Huhtala - basso
Tuomas Timonen - rummut