Keikat kaupungista kerava

Perjantai 25.5.

kerava

Kerava Jazz Festivaali: Olli Ahvenlahti New Quartet & Tribute To Special Edition,Kerava-sali, kerava25.5. Klo 19:00

Olli Ahvenlahti Quartet

Tribute To Special Edition

keikka

Olli Ahvenlahti on tehnyt paluun suomalaisten jazzpianistien ykkösnimiin. Hänen harmonista, vaivattomasti soljuvaa soittoaan kuuntelee mielellään. New Quartetin toisena solistina toimii saksofonisti Jussi Kannaste. Hänen lyyrinen soittonsa sopii Ahvenlahden jazzballadeihin täydellisesti. Kontrabasistina soittaa Ville Herrala ja rumpalina urakoi Ville Pynssi. Molemmat ovat soittajina useissa suomijazzin parhaimmistoon kuuluvissa yhtyeissä. Niissä hankitulla ammattitaidolla he huolehtivat rytmeistä myös tässä kokoonpanossa.

Maailman kuuluisimpiin rumpaleihin lukeutuva Jack DeJohnetten Special Edition -yhtyeen musiikkia varioi Keravalla tribuuttiyhtye, jonka muusikoiden taidot ovat huippuluokkaa. Rumpali Mika Kallio on ideointimoottori ja kokoonpanon johtaja. Kaikki sen muusikot kuuluvat suomijazzin luovimpaan kaartiin. Special Edition -tribuutissa rummuilla on perinteisempi rooli, tosin kimuranttejakin rytmejä musiikista löytyy. Niiden käsittely luontuu vaivattomasti niin Mika Kalliolta kuin basisti Ville Herralaltakin. Yhtyeen saksofonistien Pauli Lyytisen ja Mikko Innasen "irti, poikki ja pinoon" -tyylinen soitanta sekä Alexi Tuomarilan tarkat pianokommentit sopivat hyvin alkuperäisen Special Editionin henkeen. On huomattava, että soitossa ei ole kyse kopioinnista vaan luovat soittoniekat muodostavat musiikista oman näkemyksensä. Näkemyksen, joka heittää haasteen alkuperäiselle!

Liput ovelta käteisellä/kulttuuriseteleillä 20/25 €
Lippuja myös Lippu.fi:stä

Olli Ahvenlahti New Quartet:
Olli Ahvenlahti, piano
Jussi Kannaste, tenorisaksofoni
Ville Pynssi, rummut
Ville Herrala, basso

Tribute To Special Edition:
Mika Kallio, rummut
Mikko Innanen, altto- ja baritonisaksofoni
Pauli Lyytinen, sopraano- ja tenorisaksofoni
Ville Herrala, basso
Alexi Tuomarila, piano

Lauantai 26.5.

kerava

Kerava Jazz Festivaali: Berghäll Kujanpää Duo & Svenska Kaputt,Kerava-sali, kerava26.5. Klo 16:00

Berghäll Kujanpää Duo

Svenska Kaputt

keikka

Joakim Berghäll on multi-istrumentalisti, joka toteuttaa omaa musiikkinäkemystään tekemättä itsestään suurempaa numeroa. Teot puhuvat puolestaan. Eri pianistien ja kitaristien kanssa tehdyt duolevyt Dialogues I ja II paljastavat erinomaisesti saksofoneja soittavan Berghällin taidot myös säveltäjänä. Antti Kujanpää tunnetaan parhaiten Kvalda-yhtyeen lyyrisenä pianistina. Viime kesän festivaalilla Kujanpää teki uuden aluevaltauksen soittamalla urkuja mainiossa GI/AN/T -yhtyeessä. Berghällin tavoin Kujanpää ei aseta rajoituksia musiikilleen vaan on yhtä lailla kotonaan jazzkuvioissa sekä kansan- ja maailmanmusiikin puitteissa.

Ruotsalainen saksofonisti Jonas Kullhammar kuuluu suomijazzin ystäviin. Varsinkin 60-luvulla musiikillaan raja-aitoja murtaneiden Edward Vesalan ja Juhani Aaltosen jazzkäsityksellä oli aikoinaan suuri vaikutus nuoreen muusikkoon. Paroni Paakkunaisen vaikutusta lienee Kullhammarin mieltymys saksofoniperheen matalan pään baritonisaksofoniin. Sitä kuullaan Keravalle saapuvan Svenska Kaputt -yhtyeen soitannossa. Yhtyeen käsitys suomijazzista levytettiin jo vuonna 2015, mutta esitetään ensimmäistä kertaa livenä Kerava Jazz -festivaalilla.

Liput ovelta käteisellä/kulttuuriseteleillä 25€
Pääkonserttipassi 40€
Lippuja myös Lippu.fi:stä

Berghäll Kujanpää Duo:
Joakim Berghäll, baritonisaksofoni, bassoklarinetti
Antti Kujanpää, piano, koskettimet

Svenska Kaputt:
Jonas Kullhammar, saksofonit, huilut
Reine Fiske, kitara
Johan Holmegard, rummut
Torbjörn Zetterberg, basso

Kerava Jazz Festivaali: Rob Mazurek Chicago/London Underground & Régis Huby "Equal Crossing",Kerava-sali, kerava26.5. Klo 20:00

Rob Mazurek Chicago/London Underground

Régis Huby "Equal Crossing"

keikka

Kornetisti Rob Mazurek ja rumpali Chad Taylor juhlistavat tänä vuonna 2018 Chicago Underground -duon kaksikymmentävuotista olemassaoloa. Duo on toiminut joustavana perustuksena muillekin Mazurekin projekteille, kuten huippumuusikoista koostuvalle Exploding Star Orchestralle. Parina viime vuonna Pharoah & The Underground kokoonpanossa duo teki yhteistyötä mestarisaksofonisti Pharoah Sandersin kanssa. Keravalle saapuva Chicago/London Underground syntyi vuonna 2016. Silloin duo kutsui Lontoon-konserttiinsa vieraileviksi tähdiksi brittiläisen vapaan improvisoinnin voimahahmot pianisti Alexander Hawkinsin ja kontrabasisti John Edwardsin.

Keravalle saapuva viulisti Régis Huby kuuluu muusikoihin,joita on mahdoton luokitella. Käsite "jazz" on riittämätön kuvailemaan hänen Equal Crossing -sävelteostaan. Innoituksen sävellykseensä Huby sai antropologisti Claude Lévi-Straussin tutkielmasta Race and History. Siinä tutkija painottaa erilaisten kulttuurien koalitiota kaiken kulttuurikehityksen alkuunpanijana. Régis Huby on tehnyt yhteistyötä useiden eurooppalaisten muusikoiden kanssa (mm. Keravalla esiintyneiden Louis Sclaviksen ja Joachim Kühnin kanssa). Kvartetin tunnetuin jäsen on kitaristi Marc Ducret, joka on tuttu monilta Suomen-kiertueiltaan. Tunnistettavan soittotyylinsä kehittänyt Ducret on esiintynyt aiemmin Keravalla sekä soolona että trionsa kanssa.

Liput ovelta käteisellä/kulttuuriseteleillä 30€, pääkonserttipassi 40€
Lippuja myös Lippu.fi:stä

Rob Mazurek Chicago/London Underground:
Rob Mazurek, pikkolotrumpetti, sampleri, synth, ääni
Alexander Hawkins, piano
Chad Taylor, rummut, mbira, elektroniikka
John Edwards, basso

Régis Huby "Equal Crossing":
Régis Huby, tenoriviulu, sähköviulu,
Marc Ducret, kitara
Bruno Angelini, piano, Fender Rhodes, Moog
Michele Rabbia, lyömäsoittimet, elektroniikka

Sunnuntai 27.5.

kerava

Kerava Jazz Festivaali: Milo & Moses ja Njet Njet 9,Kerava-sali, kerava27.5. Klo 15:00

keikka

Kaksi vuotta toiminut ja säännöllisesti keikkaileva Milo & Moses on kahden yläastelaisen (nykyisin lukion ekaluokkalaisen) perustama kokoonpano, jonka ytimen muodostavat tällä hetkellä 16-vuotiaat Milo Mäkelä ja Mooses Kuloniemi. Kontrabassoa soittaa 19-vuotias Jon Pettersson. Kaikkien aikojen nuorin levyttänyt Suomijazz-yhtye edustaa tyylillisesti groove jazzia.

Keravan musiikkiopistossa musiikin alkuopinnot suorittanut Ville Kyttälä jatkoi opintojaan sekä Metropolia AMK:n popjazz -osastolla että Sibelius-Akatemiassa hyvällä menestyksellä. Opinnäytetyöt ovat johtaneet kahteen merkittävään asiaan: säveltämisen lisääntymiseen ja Njet Njet 9 -yhtyeen syntyyn. Kyttälän johtama yhdeksän nuoren muusikon Njet Njet 9 on energisistä live-esiintymisistään tunnettu yhtye, jonka soundissa kuuluu jäsentensä laaja ja iloluontoinen suhde musiikkiin. Nonetin musisointi maalaa toisaalta nostalgisia, toisaalta utopistisia mielikuvia ja Kyttälän mukaan Njet Njet 9:n musiikki kuulostaakin siltä, kuin Frank Zappa ja Joe Zawinul pelaisivat nelinpelitennistä Massive Attackin kanssa kanssa ruotsalaisella kesämökillä!

Vapaa pääsy!

Milo & Moses:
Milo Mäkelä, kitara
Mooses Kuloniemi, rummut
Jon Pettersson, basso

Njet Njet 9:
Ville Kyttälä, kosketinsoittimet
Martti Vesala, trumpetti
Mikko Haanpää, pasuuna
Max Zenger, alttosaksofoni
Pekka Seppänen, tenorisaksofoni
Sampo Kasurinen, baritonisaksofoni
Veikki Virkajärvi, kitara
Heikki Laine, basso
Eeti Nieminen, rummut
Stina Koistinen, laulu