Keikat kaupungista joensuu

Tiistai 21.11.

joensuu

Manuel Dunkel Quartet,Pakkahuone, Matkustajasatama, joensuu21.11. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti Manuel Dunkel on oman instrumenttinsa keskeisimpiä taitureita Suomessa. Hänen omimpia ilmaisukeinojaan on aina ollut juuri kvartettimuoto, ja Dunkelin kvartetit ovat muutamia miehistönvaihdoksia läpikäyden ehtineet julkaista jo useita kiitettyjä levytyksiä. Nykyisellä kokoonpanolla yhtye on toiminut vuodesta 2011. Yhtye esittää Dunkelin uunituoreita sävellyksiä, joissa yhdistyvät melodisuus, jazzin perinne ja modernit sävyt. Kvartetin kokeneet muusikot ovat saaneet kiitosta erityisesti svengistä, erottuvasta soundista, virtuositeetista ja melodisesti rikkaasta ilmaisustaan. Pianisti Alexi Tuomarila, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen lukeutuvat kaikki suomalaisen jazzin nimekkäimpiin muusikoihin.

Tarjolla on nyt siis suomalaista kvartettijazzia parhaimmillaan! Manuel Dunkel Quartet on esiintynyt kotimaan (mm. April Jazz festival 2015 , Pori jazz Festival 2016) lisäksi Belgiassa ja Ruotsissa. Kvartetti on konsertoinut myös erikoisvierainaan ruotsalaistrumpetisti Anders Bergcrantz sekä amerikkalainen saksofonisti Rick Margitza. Manuel Dunkel edustaa suomalaisen jazzin monipuolisesti kokenutta, arvostettua ja asemansa vakiinnuttanutta keskipolvea. 90-luvun alkuvuosista lähtien Dunkelin ilmaisuvoimaista ja melodista soittoa on kuultu monenlaisissa yhteyksissä Suomessa ja ulkomailla. Dunkel on soittanut vakituisesti UMO:ssa ja Espoo Big Bandissa vuodesta 1993 lähtien. Vuosien varrella Dunkelia on kuultu omien kvartettiensa ohella lukuisissa merkittävissä yhtyeissä kuten Jukka Perko & Hurmio Orkesteri, Groove Convention, Platypus Ensemble ja Jenny Robson Acoustic Band.

Manuel Dunkel - tenorisaksofoni
Alexi Tuomarila - piano
Antti Lötjönen - basso
Teppo Mäkynen - rummut

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €, ellei toisin mainita. Ennakkomyynti Levy-Eskot. 

Perjantai 24.11.

joensuu

Laura Annika Quartet,Konservatorion konserttisali, joensuu24.11. Klo 19:00

keikka

Räiskyviä sävellyksiä ja kuulaita tuokiokuvia yhteen kietova Laura Annika Quartet julkaisee debyyttialbuminsa syksyllä 2017. Yhtyettä luotsaa valloittava laulaja Annika Mustonen, joka säveltää yhtyeen musiikkia pianisti Aleksis Liukon kanssa. Joensuun keikalla on tervetulleena bonuksena vierailemassa vahvaa nousu-uraa tekevä saksofonisti Adele Sauros.

Annika Mustonen – laulu
Aleksis Liukko – piano
Joonas Tuuri – kontrabasso
Jesse Ojajärvi – rummut
feat. Adele Sauros – saksofoni

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €. Ennakkomyynti Levy-Eskot. 

Keskiviikko 29.11.

joensuu

Jazzliiton kiertueella Raoul Björkenheim Triad,Kerubi, joensuu29.11. Klo 19:00

keikka

Huippukitaristi Raoul Björkenheimin kesytöntä alkuvoimaa

Ennakkoluulottomaan nykymusiikkiin erikoistunut tamperelaislevymerkki Eclipse Music julkaisi Triad-trion esikoislevyn Beyond kesällä 2017. Albumilla räyhäkitaristi Björkenheimin johtama kolmikko tutkii maailmanjärjestyksemme kaaosta doom-vivahtein pöristen. Keikalla muusikoiden energia on vertaansa vailla. Must hear -listalle kuuluu ainakin vinksahtanut tulkinta Somewhere Over the Rainbow -kappaleesta, joka kuulunee settiin Jazzliiton kiertueellakin.

Syksyllä Jazz Finland -kiertueilla nähdään Raoul Björkenheim Triadin lisäksi Flame Jazz Messengers ja Kalevi Louhivuori Quintet syyskuussa ja Timo Lassy Band marraskuussa. Suomen Jazzliitto tuottaa Louhivuoren ja Björkenheimin kiertueet sekä tukee Flame Jazz Messengersin ja Timo Lassy Bandin kiertueita. Kiertuetoiminta on tärkeä osa 50-vuotisen Jazzliiton missiota saada elävä jazz soimaan kaikissa muodoissaan ympäri maata.

Raoul Björkenheim Triad
Raoul Björkenheim - sähkökitara
Ville Rauhala - kontrabasso
Ilmari Heikinheimo - rummut


Kiertueaikataulu:

Ke 29.11. Joensuu, Kerubi
To 30.11. Kuopio, King's Crown
La 2.12. Tallinna, Philly Joe's
Ke 6.12. Lappeenranta, Ravintola Kolme Lyhtyä
To 7.12. Oulainen, Kinokulma
Pe 8.12. Turku, Bar Ö
La 9.12. Maarianhamina, Alandica
Su 10.12. Savonlinna, Wanha Kasino