Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 21.8.

helsinki

SunJazz: Ida Alanen trio,Tenho Restobar, helsinki21.8. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Ida Alanen Trio on nuoren polven jazzyhtye, jonka ohjelmisto koostuu pääosin Ida Alasen sävellyksistä. Musiikki on tyyliltään modernia pohjoismaista jazzia, jossa kuuluu vaikutteita mm. elokuvamusiikista ja minimalismista. Trio tulkitsee Alasen sävellyksiä raikkaalla otteella ja yhtenäisellä soundilla.

loviisa

Gustavson/Strandberg/Törnroos STREET LEVEL,Cafe Saltbodan, loviisa21.8. Klo 14:00

Ilmainen sisäänpääsy

Street Level on Jukka Gustavsonin yhtye, joka perustettiin aikanaan muutamaa yhteistä esiintymistä varten. Yhteinen sävel löytyi kumminkin heti, joten pitkäaikaisempi yhteistyö oli luonnollinen jatke. Nimeksi tuli rumpali Thomas Törnroosin ehdottama Street Level koska ensimmäinen konsertti soitettiin Porvoon Kahvila Rongossa katutasossa. Street Levelin ensimmäinen levy Natural High julkaistiin vuonna 2021 ja musiikki on taattua Jukka Gustavsonia missä koko trio on vahvasti edustettuna! Yhtyeellä on takana toistakymmentä esiintymistä ja yhtyeen kemia toimii erinomaisesti. Jukka on ehkä parhaimmillaan triokokoonpanossa, missä Jukan rikkaat harmoniat pääsevät eniten oikeuksiin.

Jukka Gustavson, vocals & keyboard
Jan-Olof Strandberg, bass
Thomas Törnroos, drums

rovaniemi

JAZZLIITON KIERTUEELLA/ON JAZZ FINLAND TOUR: SOLE AZUL,Ounasvaaran Juhannuskallion lava, rovaniemi21.8. Klo 16:00

keikka

Saksofonisti Pauli Lyytisen, harmonikansoittaja Harri Kuusijärven ja basisti Eero Tikkasen Sole Azul -trio ottaa alleen sähköauton ja keikkailee parhaaseen ruska-aikaan Länsi-Lapissa. Omien sanojensa mukaan Sole Azul “repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan”. Yhtye esittää jazzillisin tyylikeinoin itse säveltämäänsä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia olemassaolevista tangoista.

"Lapin kiertue on paluu paitsi omille juurilleni, myös bändin juurille. Yhtyeen ikimuistoinen perustamisleiri toteutettiin joitakin vuosia sitten Pellon Lankojärvellä, ja Lapin luonnon outo taika on edelleen osa yhtyeemme DNA:ta", trion harmonikansoittaja Harri Kuusijärvi kertoo.

Kuusijärvi näkee Jazzliiton ilmastovaikutuksia mittaavan pilottikiertueen tärkeänä ja konkreettisena askelena kohti hiilineutraalia kiertuetoimintaa.

"Suomen kokoisessa maassa vapaan esiintyvän taiteilijan ammattia on käytännössä mahdoton toteuttaa ilman kohtuullisen suurta esiintymisreviiriä. Hiilijalanjäljen pohtiminen on toki jo arkipäivää, lentoja korvaillaan junilla ja yksittäiset pioneerit ovat jo kokeilleet hiilineutraalien kiertueiden toteuttamista. Toivottavasti jo piankin hiilineutraalius on itsestäänselvyys myös jazzkiertueilla", Kuusijärvi pohtii.

Sole Azul 

Pauli Lyytinen, tenorisaksofoni 
Harri Kuusijärvi, harmonikka 
Eero Tikkanen, kontrabasso 

https://www.harrikuusijarvi.com/soleazul 

Sole Azul Suomen Jazzliiton residenssikiertueella 15.–21.8.2022

Ma 15.8. klo 19.00 Kittilä, Kaukonen, Työväentalo
Ke 17.8. klo 17.00 Muonio, Muonion kirjasto
Pe 19.8. klo 18.00 Äkäslompolo, Yllästunturin luontokeskus Kellokas
La 20.8. klo 18.00 Tornio, Åströmin kartanon sisäpihan Riihi
Su 21.8. klo 16.00 Rovaniemi, Ounasvaaran Juhannuskallion lava

Yhteistyössä: Hiljaisuus ry & Suomen Jazzliitto

Kiertue on osa Suomen Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanketta, jossa selvitetään kotimaisen elävän musiikin ilmastovaikutukset ja kehitetään Jazzliiton omaa kiertuetoimintaa kestävämmäksi. Syksyn 2022 mittaan seitsemällä erilaisin konseptein toteutetulla pilottikiertueella tutkitaan keinoja päästövähennyksiin ja kerätään tietoa uudenlaisten kiertuemallien käytettävyydestä ja vaikutuksista.