Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 17.8.

kokkola

Kruununvoudin Puutarhajazz: Joonatan Rautio & Söderbacka-Matikainen Duo,Kruununvoudintalo, kokkola17.8. Klo 18:00

Joonatan Rautio

Eevalotta Matikainen

Martin Söderbacka

keikka

Konsertit ovat maksuttomia Kruununvoudintalon pop-up Kestikievarin asiakkaille, muissa tapauksissa liput 10€.

Tervetuloa nauttimaan hyvästä ruoasta ja svengaavasta musiikista! Puutarhajazzit tuovat kesän ajan Kruununvoudin historiallisen miljöön suureen puutarhaan, isojen puiden katveeseen, jazzkonsertteja joka toinen keskiviikko iltakuudelta. Konserttien housebändinä toimii Söderbacka-Matikainen Duo. Sateen sattuessa konsertti pidetään sisätiloissa kestikievarin salissa Kruununvoudintalolla.

Joonatan Rautio on maamme arvostetuimpia jazzmuusikoita ja edustaa oman instrumenttinsa ehdotonta kansainvälistä huippua. Joonatanin soitossa kuuluu vahva jazztradition tuntemus ja hänen improvisaatioissaan on läsnä niin herkkyys, vauhti kuin yllätyksellisyyskin. Joonatan on esiintynyt lukuisien kotimaisten ja ulkomaisten huippuartistien kanssa, joista mainittakoon mm. Randy Brecker, Jim Beard, Mike Stern, Chris Minh Doky, Peter Erskine, Anders Jormin, Jesse Van Ruller, Lars Danielsson ja Jon Balke.

Kokkolalaisen muusikkopariskunnan, kitaristi Martin Söderbackan ja basisti Eevalotta Matikaisen, muodostama Söderbacka-Matikainen Duo esittää monivivahteista, tunnelmallista ja voimakkaasti hetkessä elävää musiikkia. Duo säveltää omia kappaleitaan sekä sovittaa lainasävellyksiä persoonalliseen tyyliinsä hyödyntäen efektejä ja instrumenttien monipuolisia sävyjä. Vahvat melodiat verhoutuvat kokoonpanon käsissä raikkaiksi sovituksiksi, jotka houkuttelevat kuuntelijaa pysähtymään musiikin äärelle.

Konsertin järjestää ELive Music Oy yhteistyössä Kokkola Industrial Park:in ja Gastro Kettu Oy:n kanssa.

muonio

JAZZLIITON KIERTUEELLA/ON JAZZ FINLAND TOUR: SOLE AZUL,Muonion kirjasto, muonio17.8. Klo 17:00

keikka

Saksofonisti Pauli Lyytisen, harmonikansoittaja Harri Kuusijärven ja basisti Eero Tikkasen Sole Azul -trio ottaa alleen sähköauton ja keikkailee parhaaseen ruska-aikaan Länsi-Lapissa. Omien sanojensa mukaan Sole Azul “repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan”. Yhtye esittää jazzillisin tyylikeinoin itse säveltämäänsä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia olemassaolevista tangoista.

"Lapin kiertue on paluu paitsi omille juurilleni, myös bändin juurille. Yhtyeen ikimuistoinen perustamisleiri toteutettiin joitakin vuosia sitten Pellon Lankojärvellä, ja Lapin luonnon outo taika on edelleen osa yhtyeemme DNA:ta", trion harmonikansoittaja Harri Kuusijärvi kertoo.

Kuusijärvi näkee Jazzliiton ilmastovaikutuksia mittaavan pilottikiertueen tärkeänä ja konkreettisena askelena kohti hiilineutraalia kiertuetoimintaa.

"Suomen kokoisessa maassa vapaan esiintyvän taiteilijan ammattia on käytännössä mahdoton toteuttaa ilman kohtuullisen suurta esiintymisreviiriä. Hiilijalanjäljen pohtiminen on toki jo arkipäivää, lentoja korvaillaan junilla ja yksittäiset pioneerit ovat jo kokeilleet hiilineutraalien kiertueiden toteuttamista. Toivottavasti jo piankin hiilineutraalius on itsestäänselvyys myös jazzkiertueilla", Kuusijärvi pohtii.

Sole Azul 

Pauli Lyytinen, tenorisaksofoni 
Harri Kuusijärvi, harmonikka 
Eero Tikkanen, kontrabasso 

https://www.harrikuusijarvi.com/soleazul 

Sole Azul Suomen Jazzliiton residenssikiertueella 15.–21.8.2022

Ma 15.8. klo 19.00 Kittilä, Kaukonen, Työväentalo
Ke 17.8. klo 17.00 Muonio, Muonion kirjasto
Pe 19.8. klo 18.00 Äkäslompolo, Yllästunturin luontokeskus Kellokas
La 20.8. klo 18.00 Tornio, Åströmin kartanon sisäpihan Riihi
Su 21.8. klo 16.00 Rovaniemi, Ounasvaaran Juhannuskallion lava

Yhteistyössä: Hiljaisuus ry & Suomen Jazzliitto

Kiertue on osa Suomen Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanketta, jossa selvitetään kotimaisen elävän musiikin ilmastovaikutukset ja kehitetään Jazzliiton omaa kiertuetoimintaa kestävämmäksi. Syksyn 2022 mittaan seitsemällä erilaisin konseptein toteutetulla pilottikiertueella tutkitaan keinoja päästövähennyksiin ja kerätään tietoa uudenlaisten kiertuemallien käytettävyydestä ja vaikutuksista.