Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 2.8.

oulu

Jumpru x OMJ Jazzpatio: INGA SÖDER & TAPIO MAUNUVAARA QUINTET,Jumpru Pub, oulu2.8. Klo 21:00

Tapio Maunuvaara Quintet

keikka

Jumpru x OMJ Jazzpatio:
Inga Söder & Tapio Maunuvaara Quintet play Viktoria Tolstoy
Ti 2.8. klo 21
Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu)
Vapaa pääsy

Oululaisille tuttu Inga Söder jatkaa yhteistyötään Tapio Maunuvaara Quintetin kanssa rakastetun ruotsalaisartisti Viktoria Tolstoyn tribuutin muodossa. Viktorian tuotanto saa uutta muotoa puhaltimilla höystetyssä kvintetissä. Ingalle Tolstoyn esikuva artistina on ollut erityisen tärkeä. "Hänen tuotantonsa on kulkenut mukanani koko aikuisiän ja on vaikuttanut suuresti oman musiikkini saundi- ja harmoniamaailmaan”, Inga kertoo. Tolstoyn popahtavan letkeä jazz sopii täydellisesti oululaiseen kesäiltaan.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Elojazzin kanssa

Inga Söder | laulu
Tapio Maunuvaara | trumpetti
Sami Juntunen | piano
Sven Seebeck | saksofoni
Harri Sarkkinen | basso
Ilkka Oksanen | rummut

Keskiviikko 3.8.

porvoo

Porvoo Jazz Club goes Bosgård: Mimie Moore Jazz Edition,Luomutila Bosgård, porvoo3.8. Klo 18:00

Mimie Moore Jazz Edition

Liput ennakkoon Livetosta 13/11€, ovelta 15/12€

Keskiviikkona 3.8. Porvoo Jazz Club pukeutuu kesätamineisiin ja matkustaa Porvoon maaseudulle,  kuvankauniiseen luomutila Bosgårdiin. Idyllisen heinävintin lavalle nousee näyttävä seitsenhenkinen Mimie Moore Jazz Edition, jossa perinteisesti triona nähty Mimie Moore kutsuu joukon jazzmuusikoita seurakseen. 

Mimie Moore (Elina Brooks, Maija Kurki & Saana Trygg-Nevanlinna) on vuonna 2013 perustettu, yllätyksellinen naistrio. Yhtyeen tavoitteena on luoda konstailematonta musiikkia, joka tuntuu hyvältä niin itsestä kuin yleisöstäkin. Trio säveltää ja esittää musiikkia leikitellen villisti ja häpeilemättömästi tunnelmilla, kornejakaan sävyjä kaihtamatta. Runsaan mehevät stemmalaulut jylisevät huumorin ja vakavuuden kaikilla asteilla.

Mimie Moore Jazz Edition on sekoitus Mimielle tyypillistä hersyvää stemmalaulua ja upeiden muusikoiden Mikko Iivanainen (kitara), Sampo Tiittanen (basso), Emil Luukkonen (koskettimet) sekä Thomas Törnroos (rummut) taidonnäytteitä. Bosgårdin luomuravintola terasseineen on auki koko päivän konsertin loppuun saakka, myös heinävintillä on mahdollisuus nauttia ravintolan ja baarin antimista keikan ajan.

turku

Flame Jazz Summer Live – Perillä,Kirkkopuiston Terassi, turku3.8. Klo 18:00

keikka

Max Zenger – saksofoni
Joonatan Rautio – saksofoni
Kaisa Mäensivu – basso
Joe Peri – rummut

Rummuista, kontrabassosta ja kahdesta saksofonista muodostuva Perillä on Lady Gagan Grammy-palkitusta jazzyhtyeestäkin tunnetun newyorkilaisrumpali Joe Perin johtama uusi kokoonpano. Maailmanluokan jazzmuusikoista koostuva Perillä soittaa kiinnostavaa rytmikästä ja soinnutonta modernia jazzia, joka pitää jännityksen yllä välillä monimutkaisempienkin draamankaarien myötä. Yhtyeen huipputaitavat muusikot takaavat hauskan löytöretken uusiin äänimaisemiin. Tule siis Perille Kirkkopuiston Terassille klo 18!

Flame Jazz Summer Live -konserttisarja koostuu kotimaisen jazzkentän ajankohtaisista nimistä ja taidokkaista kokoonpanoista. Maksuttomista keikoista nautitaan kesäkauden ajan aina keskiviikkoisin viihtyisässä puistotunnelmassa Turun Tuomiokirkonpuistossa.

Huom. tapahtumalla on säävaraus. Koska konserttimme järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä voimme joutua siirtämään illan keikan. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa.

Torstai 4.8.

helsinki

Jazz Jam & Brew: Music of Cole Porter feat. John Hollenbeck,Konepaja Biergarten, helsinki4.8. Klo 19:00

keikka

Tervetuloa nauttimaan jazzjameista Konepaja Biergartenin kesäiselle terassille – vapaa pääsy!

Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!

Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran, muiden jazzmusiikin ammattilaisten sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmänMetropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä; luvassa on siis ainutlaatuisia kokoonpanoja ja tuoreita tulkintoja. Musiikillisen nautinnon ohella jameilla edistetään jazzmusiikin kehittymistä, lisätään muusikko-sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tuodaan esille uusia kykyjä.

Jazz Jam & Brew järjestetään Konepaja Biergartenin ulkoterassilla (Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki), josta löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville. Biergartenista löytyy satunnaisesti myös erilaisia ruokakojuja.

Jamit toteuttaa UMO Helsinki Jazz Orchestra, Konepaja Biergarten, Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, Metropolian musiikki ja Pop & Jazz Konservatorio. Toimintaa tukee Musiikin edistämissäätiö MES.

4.8. // Teemana Cole Porter
Jouni Järvelä (saksofoni & jami-isäntä)
Max Zenger (saksofoni)
Juho Valjakka (piano)
Juuso Rinta (basso)
John Hollenbeck (rummut)

Kokoonpanotiedot ja jami-iltojen teemat päivittyvät osoitteeseen: https://umohelsinki.fi/fi/konsertti/jazz-jam-brew/

Tuomas Paukku Scription,Tenho Restobar, helsinki4.8. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Vuonna 2016 perustettu Tuomas Paukku Scription edustaa vahvaa ja persoonallista näkemystä suomalaisessa nykyjazzissa. Kvartetti tulkitsee johtajansa, kitaristi Tuomas Paukun säveltämää omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia antaumuksella.

Scription perustaa tyylinsä moderniin jazzimpressionismiin ja post-bopiin, mutta löytää musiikkiinsa jatkuvasti uusia vivahteita ja näköaloja myös jazzilmaisun ulkoreunoilta. Paukun rajaton musiikillinen kiinnostus kuuluu hänen sävellyksissään sävykkäästi ja räiskyvästi. Scriptionin musiikin jylhät atmosfäärit ja elokuvallisesti etenevät tunnelmat ovat sykähdyttäneet musiikin ystäviä yli genrerajojen.

Yhtyeen kehuttu debyyttialbumi julkaistiin 2018 ja se huomioitiin mm. Spotify'n State of Jazz -soittolistalla. Sillä saivat erityisesti sijaa läpisävelletyt osiot ja rakenteet. Tenhossa kuullaan Scriptionin uutta musiikkia, jota yhtye äänittää elokuussa 2022.

Perjantai 5.8.

helsinki

Sointi Jazz Orchestra & Marius Neset,Pikku-Finlandia, helsinki5.8. Klo 19:00

keikka

Vapaa pääsy

Sointi Jazz Orchestra saa elokuussa vieraakseen norjalaisen saksofonisti-säveltäjä Marius Nesetin.

Kansainvälistä uraa tekevän Nesetin (s. 1985) persoonallinen sävelkieli ja energinen soitto ovat herättäneet kiinnostusta ympäri maailman. Neset ja Sointi Jazz Orchestra esittävät Pikku-Finlandian terassilla kattauksen Nesetin sävellyksiä, joista kuullaan SJO:lle tehdyt täsmäsovitukset.

Nuorten ammattilaisten muodostama Sointi Jazz Orchestra on syksyllä 2013 perustettu 18-henkinen yhtye. SJO tunnetaan persoonallisesta big band -perinnettä uudistavasta soundistaan, jonka tuottavat epätavallinen instrumentaatio ja tuoreet vaihtosoittimia hyödyntävät sovitukset. Yhtye esittää vuosittain uusia ennakkoluulottomia ja yllätyksellisiä konserttikokonaisuuksia, joiden sävellykset ja sovitukset ovat juuri Sointi Jazz Orchestralle räätälöityjä.

maarianhamina

Åland Sea Jazz,Bio Savoy, maarianhamina5.8. Klo 19:00

keikka

Toista kertaa järjestettävä, skandinaavisen laadukas Åland Sea Jazz tuo musiikin ystävät Maarianhaminaan jälleen elokuussa. Tapahtuma huipentaa kesäisen Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan. 

Perjantain konsertit järjestetään Maarianhaminan upeassa Bio Savoyssa. Esiintyjät julkaistaan myöhemmin keväällä. Tapahtumaviikonlopun aikana järjestetään myös pääsymaksuttomia jameja, joissa paikalliset soittajat pääsevät kohtaamaan festivaaliartisteja improvisaation pyörteissä.

Archipelago Sea Jazz -festivaalisarja edistää kulttuuripalvelujen tuottamista kestävästi ja ympäristöarvoja kunnioittaen. Yhteistyökumppanimme John Nurmisen Säätiön tavoitteena on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Voit tukea säätiön meriympäristötyötä lahjoituksella lipunmyynnin yhteydessä Tiketissä

oulu

Elojazz: Nordic View,Suomen Pankin Sali, oulu5.8. Klo 23:00

keikka

Liput 15€

Melodista intrumentaalimusiikkia monipuolisesti sävyttävä Nordic View julkaisee toisen albuminsa 5.8.2022. Luvassa on musiikillisia sävyjä laajalla skaalalla. Uuden levyn teemana on pohjoisen luonto.

"Olemme hakeneet enemmän omaa ääntämme ja miettineet, mistä olemme kotoisin. Uusien kappaleiden teemoissa on kaikuja esimerkiksi kansanmusiikista ja sinfonisista harmonioista. Tule kokemaan Nordic View paikan päälle."

Olli Estola - rummut
Jouni Isoherranen - basso
Pasi Juntunen - kitara
Sami Juntunen - kosketinsoittimet
Jimi Ahlroos - saksofonit

Lauantai 6.8.

maarianhamina

Åland Sea Jazz,Alandica Kultur och Kongress, maarianhamina6.8. Klo 19:00

keikka

Toista kertaa järjestettävä, skandinaavisen laadukas Åland Sea Jazz tuo musiikin ystävät Maarianhaminaan jälleen elokuussa. Tapahtuma huipentaa kesäisen Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan. 

Lauantaina 6.8. vietetään iltaa tyylikkäästi kulttuurikeskus Alandicassa. Kahden konsertin svengaavan illan avaa ahvenanmaalaistunut mestaripianisti Vladimir ”Vova” Shafranov, joka tuo vieraakseen jazzprofessori Jukkis Uotilansekä ruotsalaisbasisti Hans Backenrothin. Toisena esiintyjänä lavalle nousee Suomen ykköslaulajiin kuuluva scat-taituri Aili Ikonen, jonka kuusihenkinen huippuyhtye tekee kunniaa jazzhistorian suurimmalle laulajatähdelle, Ella Fitzgeraldille

Archipelago Sea Jazz -festivaalisarja edistää kulttuuripalvelujen tuottamista kestävästi ja ympäristöarvoja kunnioittaen. Yhteistyökumppanimme John Nurmisen Säätiön tavoitteena on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Voit tukea säätiön meriympäristötyötä lahjoituksella lipunmyynnin yhteydessä Tiketissä

Sunnuntai 7.8.

helsinki

SunJazz: Johan Dahlbo Quartet,Tenho Restobar, helsinki7.8. Klo 19:00

Johan Dahlbo Quartet

Vapaa pääsy

Nuori helsinkiläisrumpali Johan Dahlbo tuo kvartettinsa Tenhon lauteille. Dahlbo on vaikuttanut kotikunnallaan jo hyvän tovin (mm. yhtyeissä SOMA, Kaima, Peela, Think Twice Quintet) ja tutustunut tätä kautta suomijazzin lupaavimpiin muusikkoihin. Tenhossa kuullaan pääosin Dahlbon omia sävellyksiä, mutta myös muiden yhtyeen jäsenien tuotantoa.

Mikko Antila - vibrafoni
Samuli Rautiainen - piano
Filemon von Numers - basso
Johan Dahlbo - rummut

Tiistai 9.8.

helsinki

Hietsu is Happening! nro. 31,Hietsun paviljonki, helsinki9.8. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Hietsu is Happening! -tapahtumasarjan syyskausi käynnistyy tiistaina 9.8. klo 19 pääsymaksuttomalla konsertilla Hietsun Paviljongin terassilla. Ohjelmassa on saksofonisti Mikko Innasen, basisti Antti Lötjösen ja rumpali Aleksi Heinolan soittamaa festivaalijazzia. Lisäksi Petri Kumela esittää klassillista kitaramusiikkia ja Veli Kujala harmonikansoittoa. Duona he soittavat festivaaliklassista.

Tilaisuudessa esitellään loppuvuoden ohjelma ja myydään tapahtumiin erikoishintaisia ennakkolippuja ja kausikortteja. 

Syksyn tapahtumapäivät ovat 26.9., 25.10., 30.11. ja 13.12. 

Hietsu is Happening! kiittää Taiteen edistämiskeskusta, Suomen Kulttuurirahastoa ja Hietsun Paviljonkia tuesta. 

oulu

Jumpru x OMJ Jazzpatio: ADVANCED SETTINGS,Jumpru Pub, oulu9.8. Klo 21:00

Advanced Settings

keikka

Jumpru x OMJ Jazzpatio:
Advanced Settings
Ti 9.8. klo 21
Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu)
Vapaa pääsy

Advanced Settings on vuonna 2019 perustettu oululaislähtöinen trio, joka soittaa sähköistävää jazzmusiikkia. Yhtyeen ohjelmistoon kuuluu haastavia fuusiojazz-kappaleita sekä uudelleen sovitettuja bebop- ja hard-bop-klassikoita.

Tämän bändin yhteissoitossa painottuu vahvasti jäsenten välinen kommunikointi, improvisointi, ja ennen kaikkea voimakas ja monipuolinen ilmaisu. Luvassa on menevää meininkiä etenkin sähkökitaran sulosävelistä nautiskeleville! Keikalla voi kuulla vaikutteita mm. John Scofieldin, Mike Sternin sekä Jaco Pastoriuksen musiikista.
Yhtyeen jäsenet ovat kokeneita ammattimuusikoita ja ystäviä, joita yhdistää suuri rakkaus jazzin laajaa kirjoa kohtaan.

Juho Lapinlampi | kitara
Riku Kovalainen | basso
Ilari Kinnunen | rummut

Keskiviikko 10.8.

kokkola

Kruununvoudin Puutarhajazz: Charlotta Kerbs & Söderbacka-Matikainen Duo,Kruununvoudintalo, kokkola10.8. Klo 18:00

Charlotta Kerbs

Martin Söderbacka

Eevalotta Matikainen

keikka

Konsertit ovat maksuttomia Kruununvoudintalon pop-up Kestikievarin asiakkaille, muissa tapauksissa liput 10 €. Sateen sattuessa konsertti pidetään sisätiloissa kestikievarin salissa Kruununvoudintalolla.

Charlotta Kerbs on monipuolinen, vahva ja sielukas laulaja joka työskentelee aktiivisesti useissa eri bändeissä. Keväällä 2020 hän julkaisi debyytti-EP:n Stardust omalla materiaalillaan.

Yhdessä jazzyhtye Söderbacka-Matikainen Duon kanssa trio tarjoaa svengaavaa jazzmusiikkia ja sielukkaita tulkintoja mm. jazzstandardeista ja laulujazzin huipuilta. Lisäksi kuullaan Charlotan omia kappaleita jonka sanoitukset ulottuvat sydämeen ja sieluun sekoitettuna soulin ja jazzin mausteilla.

Tervetuloa nauttimaan hyvästä ruoasta ja svengaavasta musiikista! Puutarhajazzit tuovat kesän ajan Kruununvoudin historiallisen miljöön suureen puutarhaan, isojen puiden katveeseen, jazzkonsertteja joka toinen keskiviikko iltakuudelta. Konserttien housebändinä toimii Söderbacka-Matikainen Duo.

Järjestäjä: Gastro Kettu Oy & Söderbacka-Matikainen Duo yhteistyössä ELive Jazz ryn kanssa.
Konserttisarjaa tukevat Svenska Kulturfonden, MES, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden rs ja Kokkolan kaupunki.

turku

Flame Jazz Summer Live – Varre Vartiainen Almost Standards,Kirkkopuiston Terassi, turku10.8. Klo 18:00

Varre Vartiainen Almost Standards

keikka

Varre Vartiainen – kitara
Severi Pyysalo – vibrafoni
Antti Ahoniemi – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Jazzia Rock ‘n’ Roll -asenteella! Kitaristi Varre Vartiaisen kokoamaan Varre Vartiainen Almost Standards -kokoonpanoon kuuluu Suomi-jazzin kovimpia nimiä. Nämä konkarimuusikot soittavat meille Vartiaisen säveltämää musiikkia. Vartiainen on kuvaillut instumenttiaan kitaraa monipuoliseksi soittimeksi ilmaisumahdollisuuksiensa vuoksi. Tämä monipuolinen soitto kuuluu myös yhtyeen svengaavassa ja menevässä musiikissa.

Flame Jazz Summer Live -konserttisarja koostuu kotimaisen jazzkentän ajankohtaisista nimistä ja taidokkaista kokoonpanoista. Maksuttomista keikoista nautitaan kesäkauden ajan aina keskiviikkoisin viihtyisässä puistotunnelmassa Turun Tuomiokirkonpuistossa.

Huom. tapahtumalla on säävaraus. Koska konserttimme järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä voimme joutua siirtämään illan keikan. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa.

Torstai 11.8.

lahti

UMO Helsinki Jazz Orchestra & Susanne Kujala,Ristinkirkko, lahti11.8. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestran sointi saa vierelleen harvinaisen vivahteen hieman suuremman luokan puhallinsoittimesta, kun big band ja urkuri Susanne Kujala lyöttäytyvät yhteen. Erilaisia musiikillisia maailmoja klassisen ja jazzin puolelta tyylikkäästi yhdistelevässä konsertissa kuullaan kantaesitys Markus Fageruddilta, sinfonista Ellingtonia sekä urkukonsertto ruotsalaiselta Örjan Fahlströmiltä. Kapellimestarina toimii Jukka Linkola.

Lippu.fi 35 €

Jos ostit liput jo kesän 2021 konserttiin (12.8.2021 Sibelius-taloon), liput käyvät sellaisenaan. 

Ohjelma:

Markus Fagerudd: Konsertto uruille ja big bandille ’Gandai’ (kantaesitys, 24’)
Susanne Kujala, urut
UMO Helsinki Jazz Orchestra

Duke Ellington: A Tone Parallel to Harlem (14’)
UMO Helsinki Jazz Orchestra

Örjan Fahlström: Konsertto uruille ja big bandille ’Animations’ (32’)
1. Prolog / Moderato
2. Elegi
3. Scherzo
4. Chorale
5. Fugue

Susanne Kujala, urut
UMO Helsinki Jazz Orchestra

//

Gandai on liettuaa ja tarkoittaa huhua, kuulopuhetta. Se on myös Markus Fageruddin uusi, tässä konsertissa kantaesitettävä sävellys uruille ja big bandille. Gandai sai väkevän kimmokkeensa Fageruddin vierailtua Vilnan Juutalaisen historian museossa ja hänen tutustuttuaan holokaustista selvinneen Samuel Bakin (s. 1933) töihin ja erityisesti samannimiseen tussipiirrokseen (https://www.lithuania.travel/en/place/samuel-bak-museum). Esityksessä orkesteri jakautuu viiteen ryhmään ympäri konserttisalia. Musiikki soi, kulkee ja leviää huhun lailla ryhmältä seuraavalle, kineettisesti vaeltaen, ollen instrumentti jo itsessään. Sävellystä on tuettu Suomen Säveltäjien Sibelius-rahastosta.

A Tone Parallel to Harlem, joka tunnetaan myös nimellä Harlem Suite, on Duke Ellingtonin ikoninen naapurustokuvaus ja sinfonisen jazzin kulmakiviin kuuluva teos 1950-luvun alusta. Läpisävelletty, moniosainen sävelrunoelma on klassisen ja jazzin ilmava synteesi.

Animations on Örjan Fahlströmin säveltämä viisiosainen konsertto uruille ja big bandille. Urkuri Hans-Ola Ericssonille ja Norrbotten Big Bandille vuonna 1992 kirjoitetun teoksen energia ja eloisuus alleviivaavat hienosti näiden erilaisten musiikillisten maailmojen ja visioiden kohtaamista.

//

Susanne Kujala (s. 1976) on saksalaissyntyinen harmonikkataiteilija ja urkuri, joka on vaikuttanut Suomessa yli 20 vuotta. Hän on kantaesittänyt yli 50 teosta harmonikalle tai uruille ja levyttänyt viisi omaa albumia mm. J. S. Bachin, Juhani Nuorvalan ja Max Regerin sävellyksistä. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta tohtoriksi valmistunut Kujala opettaa urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. www.susannekujala.com

Markus Fagerudd (s. 1961) on monipuolinen ja tuottelias säveltäjä, jonka tuotantoon kuuluu teoksia sekä sooloinstrumenteille että kamari- ja sinfoniaorkestereille ja kuoroille, lapsia unohtamatta: hänen tunnetuimpiin töihinsä kuuluvat lastenoopperat Seitsemän koiraveljestä sekä Heinähattu, Vilttitossu ja suuri pamaus. Fagerudd on toiminut Vaasan ja Lappeenrannan kaupunginorkesterien nimikkosäveltäjänä.

Duke Ellingtonin (1899–1974) nimi herättää poikkeuksetta voimakkaita säväyksiä jazzin ystävissä. Syy on yksinkertainen: Ellington oli loistelias säveltäjä, joka ylitti häneen ladatut kovat odotukset jatkuvasti. Hän lukeutuu musiikin historian suurimpiin säveltäjiin, jonka laaja tuotanto sisältää niin jazz-standardeja, konserttoja, tanssimusiikkia, sävelrunoja kuin elokuvamusiikkiakin.

Örjan Fahlström (s. 1953) on ruotsalainen säveltäjä, sovittaja, orkesterinjohtaja ja multi-instrumentalisti, monessa mukana oleva musiikin monitoimimies. Hän on toiminut mm. ruotsalaisen Norrbotten Big Bandin taiteellisena johtajana ja Tukholman kuninkaallisen musiikkiakatemian jazzsävellyksen professorina. www.orjanfahlstrom.se

Säveltäjä-taiteilijaprofessori Jukka Linkola (s. 1955) on yksi Suomen ansioituneimpia musiikintekijöitä. Jazzliitto myönsi Linkolalle Yrjö-palkinnon jo vuonna 1979, ja vuonna 1997 hänen EQ-yhtyeensä voitti vuoden Jazz-Emman. Linkola on voittanut monia kansainvälisiä sävellyskilpailuja, mm. Paris Opera Screen sekä Cannes Midem Awards. Elokuvamusiikeistaan hän on saanut kaksi Jussi-palkintoa.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja uuden rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki Jazz Orchestra on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. www.umohelsinki.fi

tampere

Liput 28€

Suomalaisen saksofonismin kovimpaan ytimeen kuuluva Manuel Dunkel esittää tuoreimmalla kokoonpanollaan musiikkia, jossa yhdistyvät melodisuus, jazzin perinne ja modernit sävyt.

UMO:sta ja lukuisista huippuorkestereista tutun suomijazzin kestomenestyjän yhtyeessä soittavat pianisti Alexi Tuomarila, basisti Eero Seppä ja rumpali Jaska Lukkarinen. Kvartetin kokeneet muusikot ovat saaneet kiitosta erityisesti svengistä, erottuvasta soundista, virtuositeetista ja melodisesta ilmaisustaan.

Yhtye julkaisi vuonna 2019 levyn Discoveries ja teki sen ilmestymisen yhteydessä julkaisukiertueen sekä esiintyi Pori Jazz festivaalilla ja Tampere Jazz Happeningissa. Katri Kallionpää (HS) kirjoitti tuolloin Koko Jazz Clubin konsertista: "Albumillaan Dunkel kumartaa vanhalle idolilleen Coltranelle ja koko modernin jazzin kaanonille. Mutta Kokolla tuli selväksi, että kvartetteineen Dunkel myös haastoi perinnettä. Hän otti tyylilajin haltuun ja pani vielä vähän paremmaksi ikään kuin olisi tahtonut sanoa: Täältä pesee, kaverit!"

Lauantai 13.8.

helsinki

Jimi Tenor & UMO Helsinki Jazz Orchestra,Flow Festival, helsinki13.8. Klo 19:00

Jimi Tenor ja UMO Helsinki Jazz Orchestra kohtaavat Flow Festivalin ikonisella Balloon 360° -lavalla!

Jimi Tenorin UMOlle säveltämä Terra Exotica on energinen, pirskahteleva ja eksoottinen kokonaisuus. Se ammentaa inspiraationsa Itä-Helsingin metsistä ja merellisyydestä, japanilaisesta elokuvamusiikista sekä Sun Ran ja Salah Ragabin kaltaisilta omaleimaisilta jazz-visionääreiltä.

Ticketmaster ja Tiketti, alk. 115 €

K-18. Showtime ilmoitetaan myöhemmin.

Konsertin kapellimestarina toimii Ed Partyka.

Jimi Tenor on suomalainen säveltäjä ja multi-instrumentalisti – ja tae omaperäisestä taiteesta, oli kyseessä sitten sooloprojektina syntynyt elektroninen musiikki tai bändin kanssa tehty jazzfunk. Hän laulaa, soittaa saksofoneja, huiluja, koskettimia ja itse rakentamiaan soittimia. Kansainvälisestikin menestynyt monitoimimies on musiikkiuransa lisäksi mm. valokuvannut, ohjannut lyhytelokuvia ja suunnitellut vaatteita. www.jimitenor.com

Flow Festival 12.–14.8.2022, katso koko ohjelma tästä

Sunnuntai 14.8.

helsinki

SunJazz: Pylkkänen Organic Bop,Tenho Restobar, helsinki14.8. Klo 19:00

Pylkkänen Organic Bop

Vapaa pääsy

Pylkkänen Organic Bop on energistä ja mielenkiintoista musiikkia esittävä tuore yhtye. Bändin jäsenet ovat tuttuja lukuisista yhteyksistä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Bändi esittää sävellyksiä niin Woody Shaw'n ja Bill Evansin kaltaisten mestareiden kynästä sekä Pekka Pylkkäsen originaaleja sekä Pylkkäsen ja Visa Oscarin yhdessä tekemiä sovituksia jazzklassikoista.

Gunu Karjalainen - trumpetti
Visa Oscar - urut
Anssi Tirkkonen - rummut
Pekka Pylkkanen - saksofonit

Maanantai 15.8.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Iro Haarla & John Hollenbeck duo,Hakasalmen huvila, helsinki15.8. Klo 19:00

Iro Haarla & John Hollenbeck duo

keikka


Iro Haarla: piano ja John Hollenbeck: rummut

Kahden arvostetun säveltäjän ja muusikon ensi kohtaaminen. Konsertissa kuulemme kummankin sävellyksiä heidän laajoista repertoaareistaan uusina tulkintoina. Ainutlaatuinen konsertti odotettavissa!

Iro Haarla on Suomen tunnetuimpia jazzsäveltäjiä ja muusikoita. Hän on tehnyt useita merkittäviä ja kiitettyjä levytyksiä yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten huippumuusikoiden kanssa. Iro on saanut Jazzliiton Yrjö-palkinnon 2006 ja Musiikkiarkiston jakaman Suomen Jazzlegenda palkinnon 2020.

John Hollenbeck on tunnettu säveltäjä, rumpali, yhtyeen johtaja ja opettaja. Hän toimi rumpujensoiton ja improvisoinnin professorina Jazz Institute Berlinissä vuosina 2005-2016. Vuonna 2015 hän liittyi Montrealin Faculty of McGill University’s Schulich School of Musicin opettajakuntaan rumpujen professorina. Hänen ehkä tunnetuin yhtyeensä on Suomessakin vieraillut the Claudia Quintet, tämän lisäksi hänellä on mm. iso kokoonpano John Hollenbeck Large Ensemble.

John Hollenbeck kävi viime vuonna ensimmäisen osan Jazz Finland Residency vierailulla ja jatkaa nyt 1.-21.8.2022. Koronapandemiasta huolimatta Hollenbeck ehti viime vuoden vierailullaan kahden viikon aikana tavata noin 50 suomalaista muusikkoa, opettaa Sibelius-Akatemian jazzmusiikin opettajien leirillä, konsertoida Sibelius-Akatemian opettajista koostuvan yhtyeen kanssa KOKO Jazz Clubilla Helsingissä 19.8. ja konsertoida UMO Helsingin kanssa 24.8.

Iron kotisivut

Johnin kotisivut

Kuvat: Sakari Puhakka

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Liput: 20/15/12 €

kittilä

JAZZLIITON KIERTUEELLA/ON JAZZ FINLAND TOUR: SOLE AZUL,Kaukosen Työväentalo, kittilä15.8. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti Pauli Lyytisen, harmonikansoittaja Harri Kuusijärven ja basisti Eero Tikkasen Sole Azul -trio ottaa alleen sähköauton ja keikkailee parhaaseen ruska-aikaan Länsi-Lapissa. Omien sanojensa mukaan Sole Azul “repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan”. Yhtye esittää jazzillisin tyylikeinoin itse säveltämäänsä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia olemassaolevista tangoista.

"Lapin kiertue on paluu paitsi omille juurilleni, myös bändin juurille. Yhtyeen ikimuistoinen perustamisleiri toteutettiin joitakin vuosia sitten Pellon Lankojärvellä, ja Lapin luonnon outo taika on edelleen osa yhtyeemme DNA:ta", trion harmonikansoittaja Harri Kuusijärvi kertoo.

Kuusijärvi näkee Jazzliiton ilmastovaikutuksia mittaavan pilottikiertueen tärkeänä ja konkreettisena askelena kohti hiilineutraalia kiertuetoimintaa.

"Suomen kokoisessa maassa vapaan esiintyvän taiteilijan ammattia on käytännössä mahdoton toteuttaa ilman kohtuullisen suurta esiintymisreviiriä. Hiilijalanjäljen pohtiminen on toki jo arkipäivää, lentoja korvaillaan junilla ja yksittäiset pioneerit ovat jo kokeilleet hiilineutraalien kiertueiden toteuttamista. Toivottavasti jo piankin hiilineutraalius on itsestäänselvyys myös jazzkiertueilla", Kuusijärvi pohtii.

Sole Azul 

Pauli Lyytinen, tenorisaksofoni 
Harri Kuusijärvi, harmonikka 
Eero Tikkanen, kontrabasso 

https://www.harrikuusijarvi.com/soleazul 

Sole Azul Suomen Jazzliiton residenssikiertueella 15.–21.8.2022

Ma 15.8. klo 19.00 Kittilä, Kaukonen, Työväentalo
Ke 17.8. klo 17.00 Muonio, Muonion kirjasto
Pe 19.8. klo 18.00 Äkäslompolo, Yllästunturin luontokeskus Kellokas
La 20.8. klo 18.00 Tornio, Åströmin kartanon sisäpihan Riihi
Su 21.8. klo 16.00 Rovaniemi, Ounasvaaran Juhannuskallion lava

Yhteistyössä: Hiljaisuus ry & Suomen Jazzliitto

Kiertue on osa Suomen Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanketta, jossa selvitetään kotimaisen elävän musiikin ilmastovaikutukset ja kehitetään Jazzliiton omaa kiertuetoimintaa kestävämmäksi. Syksyn 2022 mittaan seitsemällä erilaisin konseptein toteutetulla pilottikiertueella tutkitaan keinoja päästövähennyksiin ja kerätään tietoa uudenlaisten kiertuemallien käytettävyydestä ja vaikutuksista.  

Tiistai 16.8.

helsinki

Pienet ihmiset, isot puut,Tenho Restobar, helsinki16.8. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Pienet ihmiset, isot puut on luonnosta inspiroituneita sävellyksiä esittävä uusi jazzkvartetti. Yhtyeen sävellykset käsittelevät ilmastoahdistusta, luontokadon aiheuttamaa surua ja rakkautta luontoon. Musiikki on tyyliltään modernia jazzia, jossa kuullaan vaikutteita suomalaisesta kansanmusiikista.

Keskiviikko 17.8.

kokkola

Kruununvoudin Puutarhajazz: Joonatan Rautio & Söderbacka-Matikainen Duo,Kruununvoudintalo, kokkola17.8. Klo 18:00

Joonatan Rautio

Eevalotta Matikainen

Martin Söderbacka

keikka

Konsertit ovat maksuttomia Kruununvoudintalon pop-up Kestikievarin asiakkaille, muissa tapauksissa liput 10€.

Tervetuloa nauttimaan hyvästä ruoasta ja svengaavasta musiikista! Puutarhajazzit tuovat kesän ajan Kruununvoudin historiallisen miljöön suureen puutarhaan, isojen puiden katveeseen, jazzkonsertteja joka toinen keskiviikko iltakuudelta. Konserttien housebändinä toimii Söderbacka-Matikainen Duo. Sateen sattuessa konsertti pidetään sisätiloissa kestikievarin salissa Kruununvoudintalolla.

Joonatan Rautio on maamme arvostetuimpia jazzmuusikoita ja edustaa oman instrumenttinsa ehdotonta kansainvälistä huippua. Joonatanin soitossa kuuluu vahva jazztradition tuntemus ja hänen improvisaatioissaan on läsnä niin herkkyys, vauhti kuin yllätyksellisyyskin. Joonatan on esiintynyt lukuisien kotimaisten ja ulkomaisten huippuartistien kanssa, joista mainittakoon mm. Randy Brecker, Jim Beard, Mike Stern, Chris Minh Doky, Peter Erskine, Anders Jormin, Jesse Van Ruller, Lars Danielsson ja Jon Balke.

Kokkolalaisen muusikkopariskunnan, kitaristi Martin Söderbackan ja basisti Eevalotta Matikaisen, muodostama Söderbacka-Matikainen Duo esittää monivivahteista, tunnelmallista ja voimakkaasti hetkessä elävää musiikkia. Duo säveltää omia kappaleitaan sekä sovittaa lainasävellyksiä persoonalliseen tyyliinsä hyödyntäen efektejä ja instrumenttien monipuolisia sävyjä. Vahvat melodiat verhoutuvat kokoonpanon käsissä raikkaiksi sovituksiksi, jotka houkuttelevat kuuntelijaa pysähtymään musiikin äärelle.

Konsertin järjestää ELive Music Oy yhteistyössä Kokkola Industrial Park:in ja Gastro Kettu Oy:n kanssa.

muonio

JAZZLIITON KIERTUEELLA/ON JAZZ FINLAND TOUR: SOLE AZUL,Muonion kirjasto, muonio17.8. Klo 17:00

keikka

Saksofonisti Pauli Lyytisen, harmonikansoittaja Harri Kuusijärven ja basisti Eero Tikkasen Sole Azul -trio ottaa alleen sähköauton ja keikkailee parhaaseen ruska-aikaan Länsi-Lapissa. Omien sanojensa mukaan Sole Azul “repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan”. Yhtye esittää jazzillisin tyylikeinoin itse säveltämäänsä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia olemassaolevista tangoista.

"Lapin kiertue on paluu paitsi omille juurilleni, myös bändin juurille. Yhtyeen ikimuistoinen perustamisleiri toteutettiin joitakin vuosia sitten Pellon Lankojärvellä, ja Lapin luonnon outo taika on edelleen osa yhtyeemme DNA:ta", trion harmonikansoittaja Harri Kuusijärvi kertoo.

Kuusijärvi näkee Jazzliiton ilmastovaikutuksia mittaavan pilottikiertueen tärkeänä ja konkreettisena askelena kohti hiilineutraalia kiertuetoimintaa.

"Suomen kokoisessa maassa vapaan esiintyvän taiteilijan ammattia on käytännössä mahdoton toteuttaa ilman kohtuullisen suurta esiintymisreviiriä. Hiilijalanjäljen pohtiminen on toki jo arkipäivää, lentoja korvaillaan junilla ja yksittäiset pioneerit ovat jo kokeilleet hiilineutraalien kiertueiden toteuttamista. Toivottavasti jo piankin hiilineutraalius on itsestäänselvyys myös jazzkiertueilla", Kuusijärvi pohtii.

Sole Azul 

Pauli Lyytinen, tenorisaksofoni 
Harri Kuusijärvi, harmonikka 
Eero Tikkanen, kontrabasso 

https://www.harrikuusijarvi.com/soleazul 

Sole Azul Suomen Jazzliiton residenssikiertueella 15.–21.8.2022

Ma 15.8. klo 19.00 Kittilä, Kaukonen, Työväentalo
Ke 17.8. klo 17.00 Muonio, Muonion kirjasto
Pe 19.8. klo 18.00 Äkäslompolo, Yllästunturin luontokeskus Kellokas
La 20.8. klo 18.00 Tornio, Åströmin kartanon sisäpihan Riihi
Su 21.8. klo 16.00 Rovaniemi, Ounasvaaran Juhannuskallion lava

Yhteistyössä: Hiljaisuus ry & Suomen Jazzliitto

Kiertue on osa Suomen Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanketta, jossa selvitetään kotimaisen elävän musiikin ilmastovaikutukset ja kehitetään Jazzliiton omaa kiertuetoimintaa kestävämmäksi. Syksyn 2022 mittaan seitsemällä erilaisin konseptein toteutetulla pilottikiertueella tutkitaan keinoja päästövähennyksiin ja kerätään tietoa uudenlaisten kiertuemallien käytettävyydestä ja vaikutuksista.  

Torstai 18.8.

helsinki

UMO Helsinki Jazz Orchestra goes blues with Erja Lyytinen,Allas Sea Pool, helsinki18.8. Klo 19:00

Blueskuningatar, kitaristi ja laulaja Erja Lyytinen ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät voimansa Allas Sea Poolilla elokuussa! Konsertissa kuullaan Lyytisen musiikkia big band -versioina. Kapellimestarina Antti Rissanen.

Erja Lyytisen musiikillinen paletti on laaja, ja se ulottuu aina modernista blues-rockista legendaaristen blues-legendojen vaikutteisiin. Konsertissa kuullaan materiaalia Lyytisen koko uralta, mukana on myös hänen uusimpia kappaleitaan tuorein big band -sovituksin. Sovitukset ovat mm. Antti Rissasen ja Erno Tiittasen kynästä.

Nyt ollaan bluesin ytimessä!

Lippu.fi: ennakko 27,50 € / ovelta 30 €

K-18. Ovet klo 19, showtime TBA. 

ALLAS LIVE on yli viidenkymmenen kesäkeikan sarja Katajanokan merimaisemissa Allas Sea Poolin sisäpihalla. www.allasseapool.fi

Erja Lyytinen (s. 1976) on blueskuningattareksi tituleerattu blueskitaristi, laulaja ja lauluntekijä, joka on saavuttanut Suomi-bluesin historiassa lähes kaiken mahdollisen. Hän on löytänyt vankan kuulijakunnan myös ulkomailta, mistä kertovat European Blues Awardsin Paras Kitaristi 2017 -tunnustus ja sijoittuminen Guitar World  -lehdessä maailman kovimpien blueskitaristien listalla sijalle 14. Toistakymmentä albumia julkaissut Lyytinen on esiintynyt maailman kärkikaartiin kuuluvien kollegoiden, kuten Sonny Landrethin, Jennifer Battenin ja Joe Bonamassan rinnalla sekä lämmitellyt Tom Jonesia, Robert Plantia ja Santanaa. www.erjalyytinen.com

Antti Rissanen (s. 1975) on Suomen big band -musiikin voimahahmo; säveltäjä-sovittaja, kapellimestari, pasunisti ja pedagogi. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta maisteriksi ja tohtoriksi. Rissanen on johtanut UMOn lisäksi useita nimekkäitä sinfoniaorkestereita. Hän opettaa Sibelius-Akatemiassa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja on toiminut Suomen Big Band -yhdistyksen puheenjohtajana jo 10 vuotta. www.anttirissanen.com 

oulu

Jumpru x OMJ Taiteiden Yö: MANUEL DUNKEL QUARTET,Jumpru Pub, oulu18.8. Klo 21:00

keikka

Jumpru x OMJ Taiteiden Yö:
Manuel Dunkel Quartet
To 18.8.2022 klo 21
Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu)
Vapaa pääsy

Palkittu saksofonisti ja säveltäjä Manuel Dunkel kvartetteineen esiintyy Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertueella loppuvuodesta 2022. Suomijazzin kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Dunkelin viimeisin levy, marraskuussa 2021 julkaistu Northern Journey, jatkaa tutulla intensiivisellä ja ilmaisuvoimaisella tyylillä, josta saksofonitaituri hyvin tunnetaan niin meillä kuin maailmallakin.

Manuel Dunkel Quartetin riveissä soittavat pianisti Alexi Tuomarila, basisti Antti Lötjönen sekä rumpali Jaska Lukkarinen, jota Oulussa sijaistaa Joonas Riippa. Virtuoosimainen kokoonpano tunnetaan erityisesti melodisesta ilmaisustaan ja omaleimaisesta soundistaan. Yhtyeen keskiössä on Dunkelin voimakas ja vivahteikas saksofonisoundi, joka taipuu luontevasti intensiivisestä postbop-tyylistä aina herkimpiin balladitunnelmiin asti.

Dunkel on johtanut kvartettiaan sen eri kokoonpanoissa 90-luvun puolivälistä lähtien ja kerännyt mainetta yhtenä Suomen vahvimmista. Northern Journeyn myötä hänen oma tuotantonsa käsittää jo seitsemän albumia, minkä lisäksi Dunkel on ollut mukana lukuisissa muissakin projekteissa kuten UMO Helsinki Jazz Orchestrassa, Jukka Perko & Hurmio-orkesterissa ja Platypus Ensemblessä. Vierailevana solistina Dunkelia on kuultu sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on soittanut yhdessä muun muassa Paul Jacksonin, Rick Margitzan, Eric Truffaz’n ja Kenny Wheelerin kanssa.

Manuel Dunkel | saksofoni
Alexi Tuomarila | piano
Antti Lötjönen | basso
Joonas Riippa | rummut

Perjantai 19.8.

helsinki

Natalia Castrillón – Sergio Castrillón – John Hollenbeck trio,Hakasalmen huvila, helsinki19.8. Klo 19:00

keikka

Natalia Castrillón: harput, Sergio Castrillón: sello ja John Hollenbeck: rummut

Mielenkiintoisen ja inspiroivan uuden vapaan improvisaatiokokoonpanon ensimmäinen kohtaaminen.

Kolumbialainen Natalia Castrillón on monipuolinen harpisti, laulaja ja säveltäjä, jonka musiikilliset juuret ovat latinalaisamerikkalaisessa perinnemusiikissa, klassisessa sekä kokeellisessa musiikissa.

Helsingissä jo useamman vuoden asunut artisti on kysytty muusikko, jolla on kyky heittäytyä yli genrerajojen ja koskettaa kuulijaa.

Natalia on kehittänyt oman persoonallisen soittotavan, jossa hän yhdistelee innovatiivisia ja perkussiivisia soittotekniikoita perinteisempään harpun soittoon.

Sergio Castrillón on sellisti, improvisoija, säveltäjä ja tutkija, joka on kiinnostunut äänestä ja taiteen eri ilmentymistä. Hän esiintyy aktiivisesti nykymusiikkiteoksissa ja improvisaatiokeikoilla sekä osallistuu yhteistyöprojekteihin, joissa käytetään musiikin ohella teatteria, runoutta ja nykytanssia. Hän tekee paljon yhteistyötä sisarensa Natalian kanssa.

John Hollenbeck on tunnettu säveltäjä, rumpali, yhtyeen johtaja ja opettaja. Hän toimi rumpujensoiton ja improvisoinnin professorina Jazz Institute Berlinissä vuosina 2005-2016 ja 2015 hän liittyi Montrealin Faculty of McGill University’s Schulich School of Musicin opettajakuntaan rumpujensoiton professorina. Hänen ehkä tunnetuin yhtyeensä on Suomessakin vieraillut the Claudia Quintet, tämän lisäksi hänellä on mm. iso kokoonpano John Hollenbeck Large Ensemble sekä vapaan improvisoinnin yhtye Blind Date Quartet.

John Hollenbeck kävi viime vuonna ensimmäisen osan Jazz Finland Residency vierailulla ja jatkaa nyt 1.-21.8.2022. Koronapandemiasta huolimatta Hollenbeck ehti viime vuoden vierailullaan kahden viikon aikana tavata noin 50 suomalaista muusikkoa, opettaa Sibelius-Akatemian jazzmusiikin opettajien leirillä, konsertoida Sibelius-Akatemian opettajista koostuvan yhtyeen kanssa KOKO Jazz Clubilla Helsingissä 19.8. (yksi vuoden 2021 parhaista konserteista) ja konsertoida UMO Helsingin kanssa 24.8.

Natalian FB-sivut

Sergion kotisivut

Johnin kotisivut

Kuvat: Sakari Puhakka

Liput: 20/15/12 €

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

salo

Mimie Moore Jazz Edition @SaloJazz,Rikalanmäen Vintti, salo19.8. Klo 19:00

Mimie Moore Jazz Edition

keikka

Liput (alennettu hinta opisk, työtön, varushlö)
Show & dinner 48/44€
Keikkalippu 22/18€

Mimie Moore (Elina Brooks, Maija Kurki & Saana Trygg-Nevanlinna) on keväällä 2013 perustettu yllätyksellinen naistrio. Yhtyeen tavoitteena on luoda konstailematonta musiikkia, joka tuntuu hyvältä niin itsestä kuin yleisöstäkin. Trio säveltää ja esittää musiikkia leikitellen villisti ja häpeilemättömästi tunnelmilla, kornejakaan sävyjä kaihtamatta. Runsaan mehevät stemmalaulut jylisevät huumorin ja vakavuuden kaikilla asteilla.

Mimie Moore Jazz Edition on näyttävä seitsenhenkinen yhtye, johon trio on kutsunut joukon ihania jazzmuusikoita seurakseen. Mimie Moore Jazz Edition on sekoitus Mimielle tyypillistä hersyvää stemmalaulua ja upeiden muusikoiden taidonnäytteittä.

Ruoka klo 17 alkaen Rikalan Krouvissa.

Esiintyjät:
Elina Brooks, laulu
Maija Kurki, laulu
Saana Trygg-Nevanlinna, laulu
Mikko Iivanainen, kitara
Sampo Tiittanen, basso
Kalevi Louhivuori, piano ja trumpetti
Thomas Törnroos, rummut

Äkäslompolo

JAZZLIITON KIERTUEELLA/ON JAZZ FINLAND TOUR: SOLE AZUL,Yllästunturin luontokeskus Kellokas, Äkäslompolo19.8. Klo 18:00

keikka

Saksofonisti Pauli Lyytisen, harmonikansoittaja Harri Kuusijärven ja basisti Eero Tikkasen Sole Azul -trio ottaa alleen sähköauton ja keikkailee parhaaseen ruska-aikaan Länsi-Lapissa. Omien sanojensa mukaan Sole Azul “repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan”. Yhtye esittää jazzillisin tyylikeinoin itse säveltämäänsä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia olemassaolevista tangoista.

"Lapin kiertue on paluu paitsi omille juurilleni, myös bändin juurille. Yhtyeen ikimuistoinen perustamisleiri toteutettiin joitakin vuosia sitten Pellon Lankojärvellä, ja Lapin luonnon outo taika on edelleen osa yhtyeemme DNA:ta", trion harmonikansoittaja Harri Kuusijärvi kertoo.

Kuusijärvi näkee Jazzliiton ilmastovaikutuksia mittaavan pilottikiertueen tärkeänä ja konkreettisena askelena kohti hiilineutraalia kiertuetoimintaa.

"Suomen kokoisessa maassa vapaan esiintyvän taiteilijan ammattia on käytännössä mahdoton toteuttaa ilman kohtuullisen suurta esiintymisreviiriä. Hiilijalanjäljen pohtiminen on toki jo arkipäivää, lentoja korvaillaan junilla ja yksittäiset pioneerit ovat jo kokeilleet hiilineutraalien kiertueiden toteuttamista. Toivottavasti jo piankin hiilineutraalius on itsestäänselvyys myös jazzkiertueilla", Kuusijärvi pohtii.

Sole Azul 

Pauli Lyytinen, tenorisaksofoni 
Harri Kuusijärvi, harmonikka 
Eero Tikkanen, kontrabasso 

https://www.harrikuusijarvi.com/soleazul 

Sole Azul Suomen Jazzliiton residenssikiertueella 15.–21.8.2022

Ma 15.8. klo 19.00 Kittilä, Kaukonen, Työväentalo
Ke 17.8. klo 17.00 Muonio, Muonion kirjasto
Pe 19.8. klo 18.00 Äkäslompolo, Yllästunturin luontokeskus Kellokas
La 20.8. klo 18.00 Tornio, Åströmin kartanon sisäpihan Riihi
Su 21.8. klo 16.00 Rovaniemi, Ounasvaaran Juhannuskallion lava

Yhteistyössä: Hiljaisuus ry & Suomen Jazzliitto

Kiertue on osa Suomen Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanketta, jossa selvitetään kotimaisen elävän musiikin ilmastovaikutukset ja kehitetään Jazzliiton omaa kiertuetoimintaa kestävämmäksi. Syksyn 2022 mittaan seitsemällä erilaisin konseptein toteutetulla pilottikiertueella tutkitaan keinoja päästövähennyksiin ja kerätään tietoa uudenlaisten kiertuemallien käytettävyydestä ja vaikutuksista.  

Lauantai 20.8.

sappee hauho

Antti Sarpila, Marika Hölttä & Golden Monrepos -viihdeorkesteri,Alastalon kartanon navetan vintti, sappee hauho20.8. Klo 17:00

Antti Sarpila, Marika Hölttä & Golden Monrepos

keikka

Liput 20 €

Golden Monrepos -viihdeorkesteri solisteinaan Antti Sarpila (klarinetti, saksofoni) ja Marika Hölttä (koloratuurisopraano) konsertoivat Hauhon Sappeessa sijaitsevan Alastalon kartanon navetan vintillä. Orkesteria johtaa kapellimestari Elisar Riddelin. Luvassa svengaava ilta säihkyvin solistein!

Konsertti on osa Musiikkia Alastalon mailla -hanketta, jota tukee Linnaseutu Leader. Konsertin järjestää Jaalan Musiikki- ja Monitaideyhdistys ry yhteistyössä Alastalon kartanon kanssa.

tornio

JAZZLIITON KIERTUEELLA/ON JAZZ FINLAND TOUR: SOLE AZUL,Åströmin kartanon Riihi, tornio20.8. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti Pauli Lyytisen, harmonikansoittaja Harri Kuusijärven ja basisti Eero Tikkasen Sole Azul -trio ottaa alleen sähköauton ja keikkailee parhaaseen ruska-aikaan Länsi-Lapissa. Omien sanojensa mukaan Sole Azul “repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan”. Yhtye esittää jazzillisin tyylikeinoin itse säveltämäänsä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia olemassaolevista tangoista.

"Lapin kiertue on paluu paitsi omille juurilleni, myös bändin juurille. Yhtyeen ikimuistoinen perustamisleiri toteutettiin joitakin vuosia sitten Pellon Lankojärvellä, ja Lapin luonnon outo taika on edelleen osa yhtyeemme DNA:ta", trion harmonikansoittaja Harri Kuusijärvi kertoo.

Kuusijärvi näkee Jazzliiton ilmastovaikutuksia mittaavan pilottikiertueen tärkeänä ja konkreettisena askelena kohti hiilineutraalia kiertuetoimintaa.

"Suomen kokoisessa maassa vapaan esiintyvän taiteilijan ammattia on käytännössä mahdoton toteuttaa ilman kohtuullisen suurta esiintymisreviiriä. Hiilijalanjäljen pohtiminen on toki jo arkipäivää, lentoja korvaillaan junilla ja yksittäiset pioneerit ovat jo kokeilleet hiilineutraalien kiertueiden toteuttamista. Toivottavasti jo piankin hiilineutraalius on itsestäänselvyys myös jazzkiertueilla", Kuusijärvi pohtii.

Sole Azul 

Pauli Lyytinen, tenorisaksofoni 
Harri Kuusijärvi, harmonikka 
Eero Tikkanen, kontrabasso 

https://www.harrikuusijarvi.com/soleazul 

Sole Azul Suomen Jazzliiton residenssikiertueella 15.–21.8.2022

Ma 15.8. klo 19.00 Kittilä, Kaukonen, Työväentalo
Ke 17.8. klo 17.00 Muonio, Muonion kirjasto
Pe 19.8. klo 18.00 Äkäslompolo, Yllästunturin luontokeskus Kellokas
La 20.8. klo 18.00 Tornio, Åströmin kartanon sisäpihan Riihi
Su 21.8. klo 16.00 Rovaniemi, Ounasvaaran Juhannuskallion lava

Yhteistyössä: Hiljaisuus ry & Suomen Jazzliitto

Kiertue on osa Suomen Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanketta, jossa selvitetään kotimaisen elävän musiikin ilmastovaikutukset ja kehitetään Jazzliiton omaa kiertuetoimintaa kestävämmäksi. Syksyn 2022 mittaan seitsemällä erilaisin konseptein toteutetulla pilottikiertueella tutkitaan keinoja päästövähennyksiin ja kerätään tietoa uudenlaisten kiertuemallien käytettävyydestä ja vaikutuksista.  

Sunnuntai 21.8.

helsinki

SunJazz: Ida Alanen trio,Tenho Restobar, helsinki21.8. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Ida Alanen Trio on nuoren polven jazzyhtye, jonka ohjelmisto koostuu pääosin Ida Alasen sävellyksistä. Musiikki on tyyliltään modernia pohjoismaista jazzia, jossa kuuluu vaikutteita mm. elokuvamusiikista ja minimalismista. Trio tulkitsee Alasen sävellyksiä raikkaalla otteella ja yhtenäisellä soundilla.

loviisa

Gustavson/Strandberg/Törnroos STREET LEVEL,Cafe Saltbodan, loviisa21.8. Klo 14:00

Ilmainen sisäänpääsy

Street Level on Jukka Gustavsonin yhtye, joka perustettiin aikanaan muutamaa yhteistä esiintymistä varten. Yhteinen sävel löytyi kumminkin heti, joten pitkäaikaisempi yhteistyö oli luonnollinen jatke. Nimeksi tuli rumpali Thomas Törnroosin ehdottama Street Level koska ensimmäinen konsertti soitettiin Porvoon Kahvila Rongossa katutasossa. Street Levelin ensimmäinen levy Natural High julkaistiin vuonna 2021 ja musiikki on taattua Jukka Gustavsonia missä koko trio on vahvasti edustettuna! Yhtyeellä on takana toistakymmentä esiintymistä ja yhtyeen kemia toimii erinomaisesti. Jukka on ehkä parhaimmillaan triokokoonpanossa, missä Jukan rikkaat harmoniat pääsevät eniten oikeuksiin.

Jukka Gustavson, vocals & keyboard
Jan-Olof Strandberg, bass
Thomas Törnroos, drums

rovaniemi

JAZZLIITON KIERTUEELLA/ON JAZZ FINLAND TOUR: SOLE AZUL,Ounasvaaran Juhannuskallion lava, rovaniemi21.8. Klo 16:00

keikka

Saksofonisti Pauli Lyytisen, harmonikansoittaja Harri Kuusijärven ja basisti Eero Tikkasen Sole Azul -trio ottaa alleen sähköauton ja keikkailee parhaaseen ruska-aikaan Länsi-Lapissa. Omien sanojensa mukaan Sole Azul “repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan”. Yhtye esittää jazzillisin tyylikeinoin itse säveltämäänsä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia olemassaolevista tangoista.

"Lapin kiertue on paluu paitsi omille juurilleni, myös bändin juurille. Yhtyeen ikimuistoinen perustamisleiri toteutettiin joitakin vuosia sitten Pellon Lankojärvellä, ja Lapin luonnon outo taika on edelleen osa yhtyeemme DNA:ta", trion harmonikansoittaja Harri Kuusijärvi kertoo.

Kuusijärvi näkee Jazzliiton ilmastovaikutuksia mittaavan pilottikiertueen tärkeänä ja konkreettisena askelena kohti hiilineutraalia kiertuetoimintaa.

"Suomen kokoisessa maassa vapaan esiintyvän taiteilijan ammattia on käytännössä mahdoton toteuttaa ilman kohtuullisen suurta esiintymisreviiriä. Hiilijalanjäljen pohtiminen on toki jo arkipäivää, lentoja korvaillaan junilla ja yksittäiset pioneerit ovat jo kokeilleet hiilineutraalien kiertueiden toteuttamista. Toivottavasti jo piankin hiilineutraalius on itsestäänselvyys myös jazzkiertueilla", Kuusijärvi pohtii.

Sole Azul 

Pauli Lyytinen, tenorisaksofoni 
Harri Kuusijärvi, harmonikka 
Eero Tikkanen, kontrabasso 

https://www.harrikuusijarvi.com/soleazul 

Sole Azul Suomen Jazzliiton residenssikiertueella 15.–21.8.2022

Ma 15.8. klo 19.00 Kittilä, Kaukonen, Työväentalo
Ke 17.8. klo 17.00 Muonio, Muonion kirjasto
Pe 19.8. klo 18.00 Äkäslompolo, Yllästunturin luontokeskus Kellokas
La 20.8. klo 18.00 Tornio, Åströmin kartanon sisäpihan Riihi
Su 21.8. klo 16.00 Rovaniemi, Ounasvaaran Juhannuskallion lava

Yhteistyössä: Hiljaisuus ry & Suomen Jazzliitto

Kiertue on osa Suomen Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanketta, jossa selvitetään kotimaisen elävän musiikin ilmastovaikutukset ja kehitetään Jazzliiton omaa kiertuetoimintaa kestävämmäksi. Syksyn 2022 mittaan seitsemällä erilaisin konseptein toteutetulla pilottikiertueella tutkitaan keinoja päästövähennyksiin ja kerätään tietoa uudenlaisten kiertuemallien käytettävyydestä ja vaikutuksista.  

Keskiviikko 24.8.

espoo

Trygve Seim

keikka

Liput 30/25 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)
Kesto 1 h 10 min

Norjalainen saksofonistisuuruus Trygve Seim palaa Suomeen! Taidokkaan norjalaisen saksofonistin Trygve Seimin ECM-levy-yhtiön kautta julkaisema kahdeksas albumi, Helsinki Songs, esitteli vuonna 2018 levyllisen tulevaisuuden klassikoita. Pitkälti Helsingissä sävellettyjä kappaleita saksofonistin kanssa esittää hänen norjalais-virolais-suomalainen huippukvartettinsa. Sellosalin konsertissa kuullaan myös taiturin uutta tuotantoa.

kokkola

Kruununvoudin Puutarhajazz: Bianca Morales & Söderbacka-Matikainen Duo,Kruununvoudintalo, kokkola24.8. Klo 18:00

Bianca Morales & Söderbacka-Matikainen Duo

keikka

Konsertit ovat maksuttomia Kruununvoudintalon pop-up Kestikievarin asiakkaille, muissa tapauksissa liput 10€.

Tervetuloa nauttimaan hyvästä ruoasta ja svengaavasta musiikista! Puutarhajazzit tuovat kesän ajan Kruununvoudin historiallisen miljöön suureen puutarhaan, isojen puiden katveeseen, jazzkonsertteja joka toinen keskiviikko iltakuudelta. Konserttien housebändinä toimii Söderbacka-Matikainen Duo. Sateen sattuessa konsertti pidetään sisätiloissa kestikievarin salissa Kruununvoudintalolla.

Bianca Morales on suomalaisille tuttu jo lähes 40 vuoden ajalta siitä asti, kun hän v. 1984 voitti MTV3:n ensimmäisen Kevään Sävel-kilpailun reggae-henkisellä kappaleella Our Party. Biancan ura jazzlaulajana oli toki alkanut jo v. 1980 Grani Big Bandin laulusolistina hänen ollessaan vasta 14-vuotias. Nykyään Bianca Morales esiintyy vierailevana solistina eri puolilla Suomea ja ulkomailla paikallisten jazzyhtyeiden ja big bandien solistina ja hän on arvostettu jazzlaulajatar, jonka levyt soivat ja myyvät ympäri maailmaa.

Nyt luvassa on iloa ja musiikillisia yllätyksiä sekä tuttujen että uusien jazz-laulujen parissa kun Bianca Morales esiintyy Söderbacka-Matikainen Duon kanssa, jossa bassoa soittaa Eevalotta Matikainen ja kitaraa Martin Söderbacka. Tämä kokoonpano antaa suomenruotsalaiselle jazz-laulajalle mahdollisuuksia laulattaa yleisöä useammalla kielellä, viheltää, scattailla ja tarttua vaikkapa Kazoo-soittimeen.

Konsertin järjestää ELive Music Oy yhteistyössä Kokkola Industrial Park:in ja Gastro Kettu Oy:n kanssa.

Torstai 25.8.

tampere

Liput 24 €

Pohjoismaisen ja amerikkalaisen jazzin tyylejä yhdistelevä Adele Sauros Quartet on perustettu vuonna 2012 ja se on julkaissut levyt Adele Sauros: I Paint You (Fresh Sound Records 2021), Adele Sauros: My Spontaneous Mind (2016) ja Adele Sauros Quartet: It's Who I Am (2014). Esiintymisiä on ollut Suomen merkittävimmissä jazz-festivaaleilla. Adele Sauroksen persoonalliselle tyylille on ominaista vahvat tunnelmat ja monivivahteinen ilmaisu.

Perjantai 26.8.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Maxxxtet,Ravintola Poppari, jyväskylä26.8. Klo 23:00

keikka

Liput 10€/ Vapaa pääsy Wine Garden -rannekkeella,

Lounaispuistossa 26.-27.8. järjestettävän Wine Garden -tapahtuman jatkoklubilla soi perjantaina puupuhaltaja Max Zengerin johtaman Maxxxtetin ilmeikäs ja nuorekkaan tarttuva nykyjazz. Vapaa pääsy Wine Garden -rannekkeella!

Maxxxtetin musiikki on arvaamatonta ja leikkisää, mutta myös vakavaa ja haikeaa. Kvartetin maaliskuussa 2022 julkaistu kolmas levy kantaa nimeä Chapter 3, ja sen julkaisua juhlitaan pitkin tätä vuotta. Maxxxtetin soundille on ominaista sävykkäisiin tunnelmiin virittävät sävellykset ja räväkästi ryöpsähtelevä improvisaatio. Yhtyeen vuoropuhelua ruokkii kahden puhallinsoittajan eturivi, joka yhdistyy hienovaraisesti ja tarvittaessa röyhkeästikin reagoivaan rytmisektioon.

Kokoonpanoa johtaa alttosaksofonia ja bassoklarinettia soittava Max Zenger, joka on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä kotimaisen jazzin nuoren polven kiinnostavimmista nimistä.

turku

Vapaat äänet: Andy Emler "My Own Ravel",Mestarinkadun konserttisali, turku26.8. Klo 19:00

Andy Emler (www)

keikka

 

Ranskalainen pianisti Andy Emler Mestarinkadun konserttisalissa perjantaina 26.8.

Ranskalainen säveltäjä-pianisti Andy Emler esiintyy Suomessa elokuun lopussa ja jatkaa kiehtovaa vuoropuheluaan Maurice Ravelin musiikin kanssa. Hän konsertoi Mestarinkadun salissa perjantaina 26.8.

Tässä soolokonsertissa Andy Emler kutsuu innoittajakseen ranskalaisen musiikin ikonin, Maurice Ravelin. Näin mestari kertoo “omista nuoteistaan” Ravelin kanssa: ”Jean Echenozin kirjaan perustuvan “Ravel”-teatteriesityksen yhteydessä pääsin tutustumaan säveltäjän tyyliin – säveltämään, improvisoimaan ja soittamaan pianoa 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun ekspressiivisen muotokielen innoittamana. Raveliin aikanaan vaikuttanut jazzmusiikki tunkeutui näihin äänensävyihin erityisen tyypillisesti balladeissa. Niinpä tuloksena on rakkaan Mauricen viitoittamana sävelletyn ja improvisoidun musiikin kaksikätinen pianosoolokonsertti!”  ”My own Ravel” -levytyksen ansioista Ranskan kriitikoiden yhdistys valitsi Emlerin parhaaksi teatterimusiikin säveltäjäksi vuonna 2013.

Suomessa useamman kerran vierailut Emler kuuluu ranskalaisen jazzin sävykkäisiin persoonallisuuksiin. Hänen valovoimainen trionsa basisti Claude Tchamitchianin ja rumpalin Eric Echampardin kanssa on tänä keväänä julkaissut neljännen albuminsa ”The Useful Report” (La Buissonne / ECM Records), jota alan lehdistö on yksimielisesti ylistänyt. Suomessa trioa kuultiin kiertueella vuosina 2007, 2009 ja 2016 sekä April Jazzissa 2013 mielenpainuvassa konsertissa saksofonisti Dave Liebmanin kanssa. Samoin Emlerin johtama superorkesteri MegaOctet on hurmannut suomalaisen yleisön April Jazzin ja Tampere Jazz Happeningin esiintymisillään vuosina 2009 ja 2011. Jo 30 vuotta toimineen orkesterin tarina jatkuu ja uudistuu ilahduttavasti.

Emlerin sävellyksissä ja näkemyksissä korostuivat Ravelilaisen musiikkikielen ilmaisuvoima ja myöhäiskauden jazzvaikutteet, sekä konseptin teatterilähtöisyydestä kummunnut kerronnallisuus.
Ilari Tapio, Satakunnan kansa / My Own Ravel Validi Karkia -klubilla 26.10.2016

Andy Emler ”My Own Ravel”
Andy Emler piano, sävellykset

Perjantai 26.8.2022 klo 19
Mestarinkadun konserttisali / Turun konservatorio ja musiikkiopisto
Mestarinkatu 2, 20810 Turku

Liput 20 euroa / ovelta klo 18 alkaen - käteisellä tai kortilla
Koronaturvallinen konsertti, noudatamme viranomaisten ohjeita.
Paikkavaraukset ma 21.2. klo 16 asti: charlesgil22@gmail.com
Liput lunastettava klo 18:45 mennessä. Ovet auki yleisölle klo 18:30.

Konsertin järjestäjä: Vapaat äänet 

Lauantai 27.8.

seinäjoki

Jazzoikoon! Maxxxtet,Perälänraitti 3 A 1, seinäjoki27.8. Klo 15:00

Maxxxtet picnic-konsertissa la 27.8.2022 klo Perälänraitti 3 A 1, Seinäjoella Riitta ja Harri Jokirannan puutarhassa (sateella olohuoneessa).

Maxxxtet on ennakkoluuloton ja raikas jazzkvartetti, jossa Max Zenger soittaa alttosaksofonia ja bassoklarinettia, Tomi Nikku trumpettia, Eero Tikkanen bassoa ja Jonatan Sarikoski rumpuja. Yhtye luottaa Max Zengerin sävellyksiin ja herättää ne henkiin luomalla ainutlaatuista äänimaisemaa – kukin omilla soittimillaan.

Zengerin kauniista melodioista ja koukuttavista rytmeistä syntyy omaperäisiä sävellyksiä, jotka ovat täysin moderneja ja samalla ammentavat jazzin perinteestä vaikuttimina henkilökohtaiset kokemukset, seikkailut ja kohtaamiset.

Järjestäjä: Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry
Konserttia tukevat SKR, MES ja Seinäjoen kulttuuripalvelut

Maanantai 29.8.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Andy Emler: “My own Ravel“ & Eero Tikkanen,Hakasalmen huvila, helsinki29.8. Klo 19:00

keikka

Andy Emler: piano
Eero Tikkanen: kontrabasso

Säveltäjä-pianisti Andy Emler kuuluu ranskalaisen jazzin kirkkaimpiin persoonallisuuksiin. Hän on vieraillut Suomessa useamman kerran. Hänen valovoimainen trionsa basisti Claude Tchamitchianin ja rumpalin Eric Echampardin kanssa on ollut kiertueella vuosina 2007 ja 2009 ja 2016. Emlerin johtama superorkesteri MegaOctet on hurmannut suomalaisen yleisön April Jazzin ja Tampere Jazz Happeningin esiintymisillään vuosina 2009 ja 2011. Andy Emler trio & Dave Liebman loistivat April Jazzissa 2013.

Tässä soolokonsertissa hän kutsuu innoittajakseen ranskalaisen musiikin ikonin, Maurice Ravelin. Näin mestari kertoo “omista nuoteistaan” Ravelin kanssa: ”Jean Echenozin kirjaan perustuvan “Ravel”-teatteriesityksen yhteydessä pääsin tutustumaan säveltäjän tyyliin – säveltämään, improvisoimaan ja soittamaan pianoa 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun ekspressiivisen muotokielen innoittamana. Raveliin hänen aikanaan vaikuttanut jazzin kulttuuri tunkeutui näihin äänensävyihin erityisen tyypillisesti balladeissa. Niinpä tuloksena on rakkaan Mauricen viitoittamana sävelletyn ja improvisoidun musiikin kaksikätinen pianosoolokonsertti!” ”My own Ravel” -levytyksen ansioista Ranskan kriitikoiden yhdistys valitsi Emlerin parhaaksi teatterimusiikin säveltäjäksi vuonna 2013.

Pianosoolokonserttinsa jokainen kappale liittyy Ravelin elämän eri tapahtumiin ja vaiheisiin mestarin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Andy jakaa yleisön kanssa hämmästyttäviä musiikillisia hetkiä, höystettynä tarinoilla Ravelista, joita ranskalainen pianisti kertoo luonnollisella huumorintajulla ja terävällä, älykkäällä brittiläisellä aksentilla – kiitos englantilaisen äitinsä.

Andyn lisäksi saamme nauttia Eero Tikkasen taidokasta kontrabassoilua ensin soolona ja sitten Andyn kanssa yhdessä improvisoiden.

Eero on yksi eturivin kontrabassotaiteilijoitamme, jonka monipuolista ja jykevää soittoa olemme saaneet kuulla useassa eri yhtyeessä.

Andyn kotisivut

Kuva: Marion Duhamel

Yhteistyössä: Vapaat Äänet

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Tiistai 30.8.

helsinki

Ringa Manner & UMO Helsinki Jazz Orchestra, kpm. Valtteri Laurell Pöyhönen,Huvila-teltta, helsinki30.8. Klo 19:00

Mitä saadaan, kun yhdistetään ainutlaatuisella lauluäänellä siunattu indieartisti, Suomen Duke Ellingtoniksi kutsuttu orkesterinjohtaja sekä valtakunnan ainoa kokopäiväinen big band? Kyseessä ei ole yksinkertainen laskutoimitus, sillä Ringa Mannerin, Valtteri Laurell Pöyhösen ja UMO Helsinki Jazz Orchestran kohtaaminen on enemmän kuin osiensa summa.

Ringa Manner tuo yhtälöön niin kuulasta poppia kuin klubitunnelmaa. Hän tuo lisäksi omat kappaleensa, sillä konsertissa kuullaan Mannerin kokoonpanojen Ruusujen ja The Hearingin biisejä. Ricky-Tick Big Bandinnokkamiehenäkin tiedetty Valtteri Laurell Pöyhönen taas lisää kokonaisuuteen mittavat sovittajan lahjansa sekä häikäilemätöntä svengiä. UMO Helsinki Jazz Orchestra puolestaan vastaa pitkästä perinteestä ja pettämättömästä tyylitajusta. Kuka tietää, mistä Huvila-keikan improvisoidut nuotit, elektroniset elementit ja efektit ovat lähtöisin. Tai ketä osallisista voi kiittää, kun kroppa nykii musiikin mukana. Showtime klo 20:30.

Illan avaa toinen lumoava indieääni, kun Suad tuo haikean ja tummasävyisen kitarapoppinsa Huvilan lavalle (klo 19).

Lippu.fi 37 € / 32 €

K-18. Ovet klo 17:30. Suad klo 19, Ringa Manner & UMO klo 20:30.

Ringa Manner on yksi tämän hetken hehkutetuimmista ja kiinnostavimmista suomalaista indie- ja pop-muusikoista. Hänet tunnetaan Ruusut- ja Pintandwefall-yhtyeistä ja sooloprojektistaan The Hearingista – sekä ainutlaatuisesta lauluäänestään.

Valtteri Laurell Pöyhönen tunnetaan menestyneiden Dalindèo- ja Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -projektien johtajana ja säveltäjänä. Emma-palkitun monipuolisen muusikon ja tuottajan musiikissa on vahva visuaalisuuden elokuvallisuuden tuntu.

joensuu

Vapaat äänet: Andy Emler "My Own Ravel",Joensuun Konservatorio, joensuu30.8. Klo 19:00

Andy Emler (www)

keikka

RANSKALAINEN SÄVELTÄJÄ-PIANISTI ANDY EMLER VIERALEE JOENSUUSSA KONSERTILLAAN ”MY OWN RAVEL” JOENSUUN KONSERVATORION UUDESSA SALISSA TI 30.8. KLO 19

Ranskalainen säveltäjä-pianisti Andy Emler esiintyy Suomessa elokuun lopussa ja jatkaa kiehtovaa vuoropuheluaan Maurice Ravelin musiikin kanssa.

Tässä soolokonsertissa Andy Emler kutsuu innoittajakseen ranskalaisen musiikin ikonin, Maurice Ravelin. Näin mestari kertoo “omista nuoteistaan” Ravelin kanssa: ”Jean Echenozin kirjaan perustuvan “Ravel”-teatteriesityksen yhteydessä pääsin tutustumaan säveltäjän tyyliin – säveltämään, improvisoimaan ja soittamaan pianoa 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun ekspressiivisen muotokielen innoittamana. Raveliin aikanaan vaikuttanut jazzmusiikki tunkeutui näihin äänensävyihin erityisen tyypillisesti balladeissa. Niinpä tuloksena on rakkaan Mauricen viitoittamana sävelletyn ja improvisoidun musiikin kaksikätinen pianosoolokonsertti!” ”My own Ravel” -levytyksen ansioista Ranskan kriitikoiden yhdistys valitsi Emlerin parhaaksi teatterimusiikin säveltäjäksi vuonna 2013.

Andy Emler: piano, sävellykset

Liput 20 €
Jäsenet 15 € (Jazzkerhon sekä Joensuun suomalais-ranskalainen yhdistyksen jäsenet) Nuoret 5 €

Yhteistyössä: Vapaat äänet, La compagnie en l’air, Jazzkerho-76, Joensuun suomalais-ranskalainen yhdistys ry

www.joensuuranska.fi

TERVETULOA-BIENVENUE

Keskiviikko 31.8.

kerava

Kerava Jazz: Quartet Ajaton,Keravan kirkko, kerava31.8. Klo 19:00

keikka

Vapaaehtoinen ohjelma 20 € ovelta

Mia Simanaisen perustama eriskummallinen yhtye puhaltaa määritelmät taivaan tuuliin luodessaan vanhasta uutta! Muusikoiden taustat ulottuvat laajalle: jazzmusiikista barokkiin, argentiinalaisesta tangosta nykymusiikkiin, improvisointiin ja kaiken maailman kokeiluun. Tämä on tehnyt kvartetin musisoinnista varsinaista löytöretkeilyä jo seitsemän vuoden ajan.

Quartet Ajaton on tehnyt kiertueita ja konserttimatkoja esiintyen Suomen lisäksi Virossa, Venäjällä, Ruotsissa ja Englannissa. Debyyttialbumi Elixir julkaistiin vuonna 2016. Toinen albumi Early Music in the Latest Way (Alba Records 2020) sisältää renessanssi- ja barokkiajan sävellyksiä, jotka yhtyeen tapaan esitetään perinteisestä poikkeavin sovituksin. Kyseessä on varsinainen aikamatka: kvartetti vaalii vanhan musiikin kauneutta ja henkeä, mutta tulkitsee sitä tulevaisuuden luovalla vimmalla.

"Aikamme musiikin tunturipurojen keskellä tämä oli sielua hellivä vajoaminen kuuman lähteen kylpyyn" (Rondo-lehti, Musiikin aika/Viitasaari 2021)

"Quartet Ajaton onnistuu kuulostamaan nimensä mukaisesti ajattomalta, mutta ennen kaikkea kiehtovan kahlitsemattomalta" (Helsingin Sanomat / Jazz Espa 2020)

Mia Simanainen, laulu
Kari Ikonen, moog syntetisaattori
Henrik Sandås, bandoneón
Aino Juutilainen, sello

savonlinna

Vapaat äänet: Andy Emler "My Own Ravel",Savonlinnan kulttuurikellari, savonlinna31.8. Klo 19:00

Andy Emler (www)

keikka

Ranskalainen säveltäjä-pianisti Andy Emler esiintyy Suomessa elokuun lopussa ja jatkaa kiehtovaa vuoropuheluaan Maurice Ravelin musiikin kanssa.

Tässä soolokonsertissa Andy Emler kutsuu innoittajakseen ranskalaisen musiikin ikonin, Maurice Ravelin. Näin mestari kertoo “omista nuoteistaan” Ravelin kanssa: ”Jean Echenozin kirjaan perustuvan “Ravel”-teatteriesityksen yhteydessä pääsin tutustumaan säveltäjän tyyliin – säveltämään, improvisoimaan ja soittamaan pianoa 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun ekspressiivisen muotokielen innoittamana. Raveliin aikanaan vaikuttanut jazzmusiikki tunkeutui näihin äänensävyihin erityisen tyypillisesti balladeissa. Niinpä tuloksena on rakkaan Mauricen viitoittamana sävelletyn ja improvisoidun musiikin kaksikätinen pianosoolokonsertti!” ”My own Ravel” -levytyksen ansioista Ranskan kriitikoiden yhdistys valitsi Emlerin parhaaksi teatterimusiikin säveltäjäksi vuonna 2013.

Andy Emler: piano, sävellykset

Liput 20/18 € ovelta puoli tuntia ennen ja ennakkoon
Tapahtuman järjestää: Olavin Jazz ry. Yhteistyössä: Nova Records Oy & Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Kiertueen järjestäjä: Vapaat äänet