Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jazz-Espa: KAMA Kollektiv,Espan lava, helsinki30.7. Klo 12:00

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 12.00 KAMA KOLLEKTIV

Kirsi-Marja Harju – trumpetti, laulu, Teemu Kekkonen – piano, Jonathan Nagel (GER) – kontrabasso, Roope Kantonen – rummut

KAMA Kollektiv on Amsterdamilainen yhtye, jonka bändinjohtajana toimii suomalainen laulaja/trumpetisti Kirsi-Marja “Kiki” Harju. Bändinjohtaja Kiki kertoo tarinoita rakkaudesta, muodonmuutoksesta, arjen pienistä asioista ja nautinnoista sekä mystisestä luontokuvasta yhdistelemällä musiikissaan jazzia, pohjoismaista folkia ja indiepoppia. Groovyt sävellykset yhdessä basisti Jonathan Nagelin runollisten sanoitusten kanssa heijastelevat maailmamme iloja, hämmennystä ja haasteita. KAMA Kollektiven toinen albumi TOIVO julkaistiin 25.6.2021 saksalaisen BERTHOLD Recordsin kautta. Vuoden 2019 KOTI-debyyttialbumin julkaisun jälkeen yhtye on kiertänyt kansainvälisesti Hollannissa, Saksassa ja Suomessa hyvien arvostelujen kera.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jazz-Espa: Kokko QuartetEspan lava, helsinki30.7. Klo 14:00

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 14.00 KOKKO QUARTET

Kaisa Siirala – saksofonit, huilut, Johanna Pitkänen – piano, Timo Tuppurainen – basso, Risto Takala – rummut

Kokko Quartet on Helsingissä vuonna 2010 perustettu jazzyhtye. Jo alusta asti oli selvää, ettei yhtyeen musiikkia voi lokeroida, se soljuu kevyesti yli musiikillisten genrerajojen. Yhtyeen nimessä on viittaus kalevalaiseen runouteen, jossa Kokko tarkoittaa jättiläismäistä kotkaa. Myös yhtyeen musiikissa on monia viitteitä pohjoismaiseen lyyrisyyteen, melodioissa on sekä ilmavuutta että syvyyttä. Inspiraatiota ja vaikutteita on kuitenkin saatu niin intialaisesta ja arabimusiikista kuin kuubalaisista rytmeistäkin.

Jazz-Espalla kuullaan musiikkia Kokko Quartetin kolmannelta albumilta Broken Dream. Siinä nousevat esille saksofonisti-säveltäjä Kaisa Siiralaa inspiroineet musiikkiperinteet, Intian pohjoinen hindustaniperinne ja eteläinen karnaattinen perinne sekä arabialainen musiikki. Intialaisen musiikin konseptit, ragat, talat ja lehrat kietoutuvat säveltäjän omaan mielikuvitukseen.