Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jazz-Espa: Ostrobothnia Jazz Sextet,Espan lava, helsinki28.7. Klo 15:00

Ostrobothnia Jazz Sextet

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 15.00 OSTROBOTHNIA JAZZ SEXTET

Peter Nordwall – saksofonit, huilut, Rickard Slotte – trumpetti, Mikael Långbacka – pasuuna, Ralf Nyqvist – piano, Marcus Söderström – kontrabasso, Stefan Brokvist – rummut

Ostrobothnia Jazz Sextetin perustivat vuonna 2013 ammattimuusikot, jotka olivat aiemmin työskennelleet pääasiassa jazzmusiikin parissa. Sekstetin jäsenet ovat kotoisin tai asuvat ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Yhtye on perinteinen jazz-sekstetti, jonka juuret ovat klassisessa 1960-luvun tyylissä. Sekstetti on aiemmin julkaissut albumin Hotel Astor (2017), joka sisältää argentiinalaisen säveltäjän ja muusikon Astor Piazzollan musiikkia. Ostrobothnia Jazz Sextetin jäsenet ovat kaikki kotoisin tai asuvat ruotsinkielisen Pohjanmaan rannikkoalueella. Yhtyeen uudelle De bergtagna -albumille inspiraatiota ja materiaalia on otettu kansanperinteestä, erityisesti saaristoon ja mereen liittyvästä musiikista.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jazz-Espa: HÉCTOR LEPE QUARTETEspan lava, helsinki28.7. Klo 13:00

Héctor Lepe Quartet

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 13.00 HÉCTOR LEPE QUARTET

Max Zenger – alttosaksofoni, Héctor Lepe – kitara, Juuso Rinta – basso, Teemu Mustonen – rummut

Héctor Lepe Quartet on kitaristin luotsaama tuore bändi Helsingistä. Yhtye luo tunnelmallista äänikirjoa originaalisävellyksistä, jossa sekoittuu Latinalaisen Amerikan kansanmusiikin elementtejä jazz-yhtyeen sointiin. Tuloksena on raikas yhdistelmä tuoretta musiikkia, johon on kuitenkin jätetty tilaa myös jokaisen jäsenen omalle musiikilliselle persoonalle.

Jazz-Espa: Future Food FactoryEspan lava, helsinki28.7. Klo 17:30

Future Food Factory

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 17.30 FUTURE FOOD FACTORY

Mikko Hassinen – rummut,  elektroniikka, Max Zenger – puhaltimet, Mikko Antila – vibrafoni, Antti Ahoniemi – basso

Future Food Factory on Mikko Hassisen uusi yhtye, jonka soinnin myötä Hassinen siirtyy akustisempaan ja pienimuotoisempaan jazz-ilmaisuun vastapainoksi rumpalin toisen, Elektro GT -yhtyeen sähköisyydelle. Äänen sähköistyneisyys on toki tässäkin yhtyeessä kuuluvilla, mutta enemmän akustisuuteen sekoittuneena. Hassisen kanssa yhtyeessä kuullaan nuoria ja soittajina rohkeita jazztaiteilijoita, jotka Hassisen mukaan uskaltavat rikkoa musiikillisia ohjeita ja jopa kyseenalaistaa kirjoitettua notaatiota. Future Food Factoryn debyyttikonsertti nähtiin viime syksynä Tampere Jazz Happening –festivaalin yhteydessä.

Mumriq (SE)Tenho Restobar, helsinki28.7. Klo 19:00

Mumriq

Vapaa pääsy

Mumriq on ruotsalaisen vokalisti ja lauluntekijä Klara Ahlerstenin johdolla Göteborgista ponnistava jazzyhtye. Ahlerstenin tekstit kutsuvat kuulijan maailmaan, jonka tarinat kertovat tutuista ja tuntemattomista ihmisistä, otuksista ja paikoista – hyvästeistä ja jälleennäkemisistä.

Klara Ahlersten – Laulu
Jonas Nilsson – Kontrabasso
Antti Lähdesmäki – Piano
Manfred Josefsson – Rummut