Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jazz-Espa: Mathias Sandberg Trio,Espan lava, helsinki27.7. Klo 15:00

Mathias Sandberg Trio

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 15.00 MATHIAS SANDBERG TRIO

Mathias Sandberg – kitara, Zacharias Holmkvist – basso, Stefan Brokvist – rummut

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, jota amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazine on kutsuttu "yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista", kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin. Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Sandbergin triossa soittavat jazzmusiikin maisteri Zacharias Holmkvist (kontrabasso) ja pitkän uran tehnyt Stefan Brokvist (rummut). Konsertissa kuullaan trion omalaatuista ”hard swingin', groovy & soulful jazz”-sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa. Ohjelmisto koostuu Sandbergin sävellyksistä, joista osa löytyy dokumentoituna levyllä The Doctor (2020). Mathias Sandberg Trio teki heinä-lokakuussa 30-konsertin kiertueen ympäri Suomen. Kiertue jatkuu keväällä/kesällä 2022 Kolarista Helsinkiin.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jazz-Espa: Maan TilaEspan lava, helsinki27.7. Klo 13:00

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 13.00 MAAN TILA

Tomi Nikku – trumpetti, Adele Sauros – saksofoni, Mikko Antila – vibrafoni,
Antti Ahoniemi – kontrabasso, Mooses Kuloniemi – rummut

Maan Tila on kvintetti Helsingistä. Vibrafonisti/säveltäjä Mikko Antilan johtama yhtye koostuu trumpetin ja tenorisaksofonin lämpimästä yhteissoinnista yhdistettynä kevyeen, pianottomaan rytmisektioon. Kvintetin sointiväri on täyteläinen, kirkas ja eloisa. 

"Yritän säveltää joka päivä", Antila sanoo. "Tai yleensä sävellän joka tapauksessa, halusin tai en. Puran joka päivä kokemiani tunteita musiikkiin. Koen, että saan näin varsinkin negatiiviset tunteet käännettyä positiiviseksi vuodattamalla ne ensin säveliksi ja sävelet taas muusikoiden tulkittavaksi ja kuuntelijoille kuultavaksi. Jokaisella sävellyksellä on oma kaunis hetkensä, missä se on muodostunut. Pyrin kertomaan sen aina yhtyeen jäsenille, ja kvintetin tulkinta rakentuu sen varaan." 

Jazz-Espa: Nathan FrancisEspan lava, helsinki27.7. Klo 17:30

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 17.30 NATHAN FRANCIS QUARTET

Eero Koivistoinen – saksofoni, Markus Niittynen – piano, Nathan Francis – kontrabasso, Aleksi Heinola – rummut

Nathan Francis Quartet on Nathan Francisin debyyttiprojekti bändinjohtajana. Francis saapui Suomeen 2018 ja on siitä lähtien ollut aktiivinen monissa kokoonpanoissa. Uusi kvartetti ylittää sukupolvirajoja, ja sen nuorimman ja vanhimman jäsenen välillä on ikäeroa yli 50 vuotta. Kvartetin musiikki on suoraviivaista ja svengaavaa, ja sen arvo on tunteellisessa sisällössä ja jäseniensä yhteisessä tuotannossa.