Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 4.11.

helsinki

Iiro Rantala Flock,G Livelab Helsinki, helsinki4.11. Klo 19:00

keikka

Kansainvälisesti arvostettu jazz-pianisti ja säveltäjä Iiro Rantala luotsasi lähes 20 vuotta Trio Töykeät -yhtyettään kunnes loi lukuisten projektiensa ohessa myös menestyksekkään soolouran. Heittäytyvä, nerokas ja kunnianhimoinen jazzin edistäjä on aina ylittänyt genrerajat hymyillen, niin myös uuden ja energisen kvartettinsa kanssa. Flock on Rantalan ensimmäinen suomalaisista muusikoista koostuva kokoonpano yli kymmeneen vuoteen, ja Rantalan lisäksi Flockissa esiintyvät nuoret lahjakkuudet kitaristi Johannes Granroth, rumpali Severi Sorjonen ja laulaja-pianisti Maja Mannila, jotka ovat tunnettuja nousevista kokoonpanoista kuten Peela ja Maja Mannila Band.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Kasperi Sarikoski Reignition (FIN/ITA/USA/CHL),Ravintola Poppari, jyväskylä4.11. Klo 19:00

Kasperi Sarikoski Reignition

keikka

Liput 15/10€

Pasunisti Kasperi Sarikoski tuo Suomeen kansainvälisen ja dynaamisen superyhtyeen. Reignitionin jäsenet ovat kotoisin eri puolilta maapalloa kohdattuaan toisensa maailman risteyksessä ja modernin jazzin keskittymässä, New Yorkissa. Isossa omenassa uraa tehneet muusikot ovat työskennelleet lukuisten maailmanluokan jazzartistien kanssa, joista mainittakoon Wynton Marsalis, Dave Douglas ja Shai Maestro. Uuden levyn julkaisua juhlistava yhtye esittää Sarikosken säveltämää modernia akustista jazzia. Levynjulkaisukiertueelle yhtye saa vahvistuksekseen hienon kotimaisen saksofonistin, Jouni Järvelän.

Nykyinen UMO:n ykköspasunisti Kasperi Sarikoski (s. 1988) nousi kotimaan jazzpiirien tietoisuuteen superlahjakkuutena jo reilusti alaikäisenä. Sarikoski suoritti ensimmäisenä suomalaisjazzarina jatko-opintonsa korkealle arvostetussa Juilliard Schoolissa New Yorkissa. Instrumenttinsa suvereeni virtuoosi on esiintynyt ja levyttänyt mm. Teppo Mäkysen Teddy's West Coasters -yhtyeen ja Ricky-Tick Big Bandin kanssa sekä julkaissut myös säveltäjänä ja bändinjohtajana kaksi levyä.

Kasperi Sarikoski – pasuuna
Jouni Järvelä – saksofoni
Christian Li – piano
Simón Willson – kontrabasso
Francesco Ciniglio – rummut

oulainen

Elena Mîndru Finnection,Oulaisten musiikkiviikot, Merkuriussali, oulainen4.11. Klo 19:00

keikka

Jazzlaulaja ja säveltäjä Elena Mîndru juhlii uutta Hope-levyään marraskuussa seitsemän konserttia käsittävällä Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertueella. Kiertueella esiintyy Elena Mîndrun useilta levyiltä tuttu kokoonpano, johon kuuluvat kotimaiset huippujazzmuusikot: pianisti-säveltäjä Tuomas J. Turunen, Sointi Jazz Orchestran riveistä tunnettu basisti Oskari Siirtola ja Game Music Collectivesta tunnettu rumpali Anssi Tirkkonen.

Elena Mîndrun luotsaama kokoonpano vakiinnutti nimekseen Elena Mîndru Finnection vuonna 2018, jolloin se teki ensiesiintymisensä Garana Jazz Festivalilla Romaniassa. Konsertti oli menestys, ja poiki loistavia arvosteluja kansainvälisessä jazzmediassa. Ensiesiintymisensä jälkeen yhtye on esiintynyt festivaaleilla muun muassa Tukholmassa ja Saksassa, ja ensilevy Hope-julkaistiin tämän vuoden syksyllä 27.8.2021 Eclipse Music -levymerkille.

Yhtye soittaa ohjelmistoa uudelta albumilta. Musiikki on yhdistelmä amerikkalaista sekä eurooppalaista jazzia, johon yhdistyy lisäksi vaikutteita mm. pop/rockista sekä kansanmusiikista. Useista musiikkityyleistä saadut vaikutteet sulautuvat osaksi yhtyeen ilmaisua orgaanisella tavalla. Albumin keskeinen sanoma on luonnon kauneuden, onnellisuuden sekä toivon vaaliminen maailmassa, jonka täyttää erilaisten uhkakuvien loputon uutisvirta.

Yhtyeen kiertue käynnistyy tiistaina 2.11. Joensuun Kerubi-ravintolasta ja päättyy komeasti tiistaina 9.11. Savoy Teatterin levynjulkaisukonserttiin Helsingissä.

tampere

Tampere Jazz Happening: Spotlight on Belgium,Pakkahuoneen Klubi, tampere4.11. Klo 19:00

Echoes of Zoo

Esinam

Dans Dans

keikka

Tampere Jazz Happeningin Spotlight on Belgium -avajaiskonsertissa lavalle nousee kolme kiinnostavaa belgialaiskokoonpanoa. Avajaiskonserttiin on tuttuun tapaan vapaa pääsy.

Echoes of Zoo (BE)
Esinam (BE)
Dans Dans (BE)