Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

jaZZanti-konsertti: Juho Valjakka soolo ja trio,Hakasalmen huvila, helsinki15.10. Klo 19:00

Juho Valjakka Trio

(+ Juho Valjakka, Oskari Siirtola, Anssi Tirkkonen)
keikka

Juho Valjakka soolo

Juho Valjakka soittaa soolokonsertissaan omia sävellyksiään sekä spontaanisti hetkessä eläviä raami-improvisaatioita, joiden herkät tunnelmat ja intensiiviset jaksot rakentuvat näkemyksellisiksi kokonaisuuksiksi. Vahvojen jazzillisten vaikutteidensa lisäksi Valjakka on etsinyt sävyjä sekä tekstuureja klassisesta pianokirjallisuudesta ja luonut näiden pohjalta uutta, omaleimaista musiikkia. Sensitiivisestä kosketuksestaan ja vahvasta pianismistaan tunnustusta saanutta Valjakkaa on aina kiehtonut akustisen pianon nyanssien sekä soinnillisten ominaisuuksien hyödyntäminen, ja nämä ilmaisulliset mahdollisuudet pääsevät hyvin oikeuksiinsa soolokonsertissa.

Sairastapauksen takia kuulemme tänään vain Juhon soolon, trion esiintyminen siirtyy ensi vuoteen!

Juho Valjakka trio

Pianisti Juho Valjakka perusti ensimmäisen oman pianotrionsa vuonna 2010, ja on siitä lähtien keskittynyt omassa taiteellisessa työssään erityisesti juuri trioformaattiin. Häntä ovat aina inspiroineet kokoonpanon herkkyys ja monipuolisuus sekä uusien sävyjen etsintä perinteisen instrumentaation sisällä. Nykyinen, vuodesta 2018 toiminut kokoonpano yhdessä basisti Oskari Siirtolan ja rumpali Anssi Tirkkosen kanssa edustaa Valjakan tämänhetkistä näkemystä pianotriosta, sen historiasta ammentaen ja samalla tulevaisuutta kohti kurkottaen.

Yhtyeen musiikissa ovat vahvasti läsnä moninaiset jazzilliset elementit, joiden pohjalta trio muodostaa oman persoonallisen ja sävykkään musiikillisen maailmansa. Valjakka yhdistelee sävellyksissään rikasta jazzharmoniaa sekä modernin klassisen musiikin keinoja, jotka yhtye muovaa raikkaaksi sävelkentäksi leikittelevälle ja reaktiiviselle yhteissoitolle. Tärkeässä roolissa ovat myös erilaiset rytmiset kudelmat ja tasot, joiden kautta yhtye abstraktoi musiikkia luoden jännitteitä ja etsien uutta.

Juho Valjakka Trion nuoresta iästään huolimatta kokeneita muusikoita on voinut kuulla useiden eri yhtyeiden ja orkesterien riveissä, mm. UMO Helsinki Jazz Orchestra, Sointi Jazz Orchestra, Max Zenger Globus.

Kuva: Anssi Tirkkonen

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Ennakkolipun ostaneille varataan paikat.

Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput (käteisellä): Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.

Hakasalmen huvilan terveysturvallisuusohjeet

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Sold out: UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Linda May Han OhKorjaamo, helsinki15.10. Klo 19:00

Yksi tämän hetken kuumimmista jazznimistä, basisti-säveltäjä Linda May Han Oh (s. 1984) saapuu UMO Helsinki Jazz Orchestran solistiksi lokakuussa. Malesialaissyntyinen, Australiassa varttunut ja nykyään New Yorkissa asuva muusikko on vakiinnuttanut asemansa yhtenä jazz-skenen kysytyimmistä basisteista viimeisen vuosikymmenen aikana. Hän on Pat Methenyn luottobasisti ja on soittanut myös mm. Joe Lovanon ja Vijay Iyerin rinnalla. Sekä basistina että kriitikoiden ylistämänä säveltäjänä moninkertaisesti palkittu Oh on julkaissut viisi omaa albumia ja ollut mukana kymmenillä.

Tässä konsertissa kuullaan Linda May Han Oh’n sävellyksiä: taiturimaista, svengaavaa ja modernia jazzia, joka on samanaikaisesti haastavaa ja kevyttä, klassista ja rajoja rikkovaa. Valtaosa big band -sovituksista on Oh’n omaa käsialaa, ja sovitussorvin äärellä ovat olleet myös kotimaiset nuoret lahjakkuudet Sampo Kasurinen, Oskari Siirtola sekä Rasmus Soini, joka toimii myös konsertin kapellimestarina. Konsertin kesto n. 75 minuuttia, ei väliaikaa. Ennakkoliput Tiketti.fi alk. 27,50 €, ovelta 32 €. Narikka 3 €.

https://lindamayhanoh.com

“Her innovative range and stellar improvisations have made [her] one of the most dynamic rising stars in jazz today.” – The Wall Street Journal

“A major bass voice arrives.” – JazzTimes

Linda May Han Oh’n vierailu on osa Suomen Jazzliiton, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Muusikkojen liiton käynnistämää kansainvälisen jazzalan residenssitoimintaa Helsingissä. Jazzliiton koordinoima ja hallinnoima residenssi kutsuu vuosittain Suomeen kaksi kansainvälistä artistivierasta 1–2 kuukauden mittaiselle jaksolle. Residenssiohjelmaan kuuluu mestarikurssien pitäminen Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä sekä esiintyminen yhdessä UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Residenssin yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Music Finland, Jazzmuusikot ry ja HIAP Helsinki International Artist Programme. www.jazzfinlandresidency.fi