Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Ääniä goes Helsinki vol. I: Alicia Lázaro (ES) & Staerna (SE/JO),conttibar, helsinki28.7. Klo 18:00

Alicia Lázaro

Staerna

keikka

Ilmainen sisäänpääsy

Alicia Lázaro (Espanja) on säveltäjä, pianisti sekä vokalisti, joka liikkuu modernin klassisen musiikin, jazzin sekä improvisaation kentillä sulavasti. Viimeiset vuodet Pohjoismaissa asunut Lázaro vaikuttaa kotimaansa Espanjan lisäksi Ruotsissa ja Tanskassa, ja saapuu nyt ensi kertaa Suomeen, jossa soittaa musiikkiaan yhdessä Suomen jazzmusiikin nuoremman polven tutut tekijät Antti Lähdesmäki, Teemu Mustonen sekä Ville Lähteenmäki. Tässä kokoonpanossa ja Alicia Lázaron Göteborgissa kirjoitetussa musiikissa yhdistyvät Espanjan lämpö ja Pohjolan viileys liikkuen impressionistisen estetiikan, jazzmusiikin yhteissoiton sekä vapaan improvisaation rajapinnoilla. Kaiken keskiössä ovat kuitenkin Lázaron laulu sekä tekstit.

Staernan musiikissa yhdistyvät kaksi maailmaa: duo kutoo arabialaiset kansanlaulut sekä Skandinaaviset melodiat taidokkaasti yhdeksi kankaaksi. Duon muodostavat kaksi voimakasäänistä laulajaa: palestiinalais-jordanialainen Nemat Battah, jonka lämmin, ornamentoitu laulutyyli saa parikseen ruotsalaisen Isa Holmgrenin viileyden. Musiikissa kuullaan vahvoja sooloja molemmilta, mutta sen huippukohdaksi nousee lävistävän kaunis ja uniikki yhdistelmä, jonka laulajien äänet muodostavat soidessaan yhdessä tasavertaisina. Pandemiavuoden aikana Staernan kvartettikokoonpano nauhoitti levyn, joka ilmestyy syksyllä 2021.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jazz-Espa: Tuomas PaukkuEspan lava, helsinki28.7. Klo 13:00

keikka

Vuonna 2016 perustettu Tuomas Paukku Scription tulkitsee johtajansa, kitaristi Tuomas Paukun säveltämää omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia antaumuksella. Kokoonpano perustaa tyylinsä moderniin jazzimpressionismiin ja post-bopiin, mutta löytää musiikkiinsa jatkuvasti uusia vivahteita ja näköaloja myös jazzilmaisun ulkoreunoilta. Yhtyeen nimeä kantava debyyttialbumi julkaistiin toukokuussa 2018 ja se huomioitiin myös Spotify'n State of Jazz -soittolistalla. Albumilla saavat erityisesti sijaa läpisävelletyt osiot ja rakenteet. Sama suuntaa henkii yhtyeenjohtajan mukaan myös syksyllä 2021 julkaistava seuraava levy 

Tuomas Paukku – kitara, Artturi Rönkä – piano, Janne Tuovinen – basso, Tomi Saikkonen – rummut 

Jazz-Espa: Jussi Fredriksson TrioEspan lava, helsinki28.7. Klo 15:00

keikka

Jussi Fredriksson Trio on hionut persoonallista ilmaisuaan pitkäjänteisesti konsertoimalla säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2014 alkaen. Trion kolmas albumi, kokoelmavinyyli !+? julkaistiin vuonna 2018 ja nyt kesällä 2021 on luvassa uusi julkaisu, joka kantaa nimeä Archipelago Sea Tales. Fredriksson kirjoitti koronapandemian aikana triolle täysin uuden ohjelmiston, johon säveltäjä kaivoi inspiraatiota saariston ajankohtaisista teemoista; värien kirjo vaihtelee laidasta laitaan saariston romantiikasta Itämeren luonnonkatastrofiin. Festivaaleja ja klubeja ahkerasti kiertänyt kolmikko kaappaa taatusti Espan yleisön mukaansa vahvojen tunnelmien värittämälle musiikilliselle matkalle. 

Jussi Fredriksson – piano, Jori Huhtala – basso, Mika Kallio – rummut 

Jazz-Espa: MA RoufEspan lava, helsinki28.7. Klo 17:30

keikka

MA Rouf on yhtye, joka soittaa ainutlaatuista sufi jazz -fuusiota. Musiikki syntyy Lähi-Idän perinteisistä tummista rytmeistä ja hengellisestä sufi-musiikista yhdistettynä skandinaavisiin jazzvaikutteisiinSävellysten taustalla ovat muutokset tunnelmat, määrittelemättömän tulevaisuuden tunteet, toiveet ja pelot. Näitä mielialoja käsitellään sekoittaen kurdilaisen musiikkiperinteen tyylejä afro-keskeiseen ja skandinaaviseen moniäänisyyteen, kontrapunktiin ja improvisaatioon. Yhtyeen ensilevy The People julkaistiin keväällä 2019. 

Marouf Majidi – tar, tanbour, laulu, Jouni Järvelä – puhaltimet, Jukka Haavisto – basso, Tomi Saikkonen – rummut, Riku Kantola – koskettimet 

Teurastamo Jazz Picnic: Jonathan Bäckström trio feat. Antje RößelerTeurastamo, helsinki28.7. Klo 17:00

Jonathan Bäckström trio feat. Antje Rößeler

Vapaa pääsy

Teurastamon päädyn jättiterassi on kesäkeskiviikkoisin stadin paras illanviettopaikka. Tule suoraan töistä aftereille kuuntelemaan hyvää musaa ja rentoutumaan ystävien kanssa! Jami-isäntinä Ville Luukkonen ja Jonathan Bäckström.

Houseband 17:00
Jamit 18:00

Huom! Teurastamo kunnioittaa kulloinkin voimassa olevia tapahtumarajoituksia.