Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 19.6.

helsinki

We Jazz: JAF Trio / Vallila,Stugan by Min Kaka, helsinki19.6. Klo 16:00

keikka

We Jazz -keikkasarja avataan tulevana lauantaina 19. kesäkuuta kun saksofonisti Adele Sauroksen, basisti Joonas Tuurin ja rumpali Frederik Emil Bülow'n muodostama JAF Trio esiintyy Stugan by Min Kaka -kahvilan edustalla Vallilan siirtolapuutarhassa. Tanskalais-suomalainen kolmikko julkaisi kehutun debyyttilevynsä viime kesänä We Jazz -levymerkillä ja mm. Soundi-lehti kirjoitti levyn olevan "pohjoismaista yhteistyötä parhaimmillaan". Kokoonpanon ilahduttavan energisessä ja vastaansanomattomasti svengaavassa ilmaisussa kuuluu kaikuja niin spiritual jazzin maailmasta kuin loft jazz -perinteestäkin.

Kaikki We Jazz -keikkasarjan tapahtumat järjestetään STM:n ja AVI:n koronaohjeistuksen mukaisesti, keikkojen turvallisuuteen ja hygieniaan panostaen. Kukin tapahtuma ajoittuu lauantai-iltapäivälle, ja keikkojen aloitusaika on klo 16. 

jyväskylä

Jazz Jkl Collective feat. Kari Ikonen,Ravintola Poppari, jyväskylä19.6. Klo 19:00

Jazz Jkl Collective

Lauantain jazzklubilla kohotetaan malja alkuvuodesta menehtyneelle jazzlegendalle, mestaripianisti Chick Corealle. Ohjelmassa on viime vuosisadan merkittävimpiin lukeutuvan jazzpianistin ja -säveltäjän upeita kappaleita! Pianosolistina häikäisee Kari Ikonen – yksi kotimaan palkituimmista ja arvostetuimmista jazzmuusikoista.

Jazzmusiikin pioneeri, Armando Anthony ”Chick” Corea (1941-2021), tuli 60-vuotisen aktiiviuransa aikana tunnetuksi niin omista yhtyeistään (mm. Return to ForeverChick Corea Elektric BandChick Corea Akoustic Band) kuin yhteistyöstään lukemattomien jazzmusiikin suurnimien kanssa (mm. Miles DavisGary BurtonJoe Henderson). Paitsi että Corea oli nerokas ja virtuoottinen jazzpianisti, hänen säveltämänsä eloisa ja uraauurtava musiikki määritti monia modernin jazzin suuntauksia jo heti 1960-luvulta alkaen. 

Klubin solistivieras, pianisti Kari Ikonen nimeää Corean yhdeksi tärkeimmistä esikuvistaan. Jyväskylässä ja Jazz Barin alkutaipaleella parikymppisenä vahvasti vaikuttanut Ikonen edustaa kotimaan jazzmuusikoiden terävintä kärkeä. Aktiivista kansainvälistä uraa tekevän taiteilijan keskeisimpiin kokoonpanoihin kuuluu mm. Kari Ikonen TrioKari Ikonen & Karikko, GnomusMr FoneboneQuartet Ajaton ja Orchestra Nazionale della Luna. Ikosen debyyttilevy ”Karikko” palkittiin Jazz-Emmalla. Vuonna 2013 Yrjö-palkittu Ikonen on myös laajalti tunnustettu säveltäjä ja menestynyt useissa kansainvälisissä sävellyskilpailuissa.

Kari Ikonen – piano
Tuomas Paukku – kitara
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Liput 15/10 €

Tilaisuudessa on 75 hengen yleisörajoitus.

online

KJC STREAM: JOONAS HAAVISTO TRIO,Koko Jazz Club, online19.6. Klo 19:00

keikka

Liput 4,90€ + toim.kulut / kannatuslippu 20€ + toim.kulut

Joonas Haavisto Trio on kasvattanut suosiotaan Kauko-Idässä ja varsinkin Japanissa, jossa yhtye konsertoi säännöllisesti. Joonas Haaviston, Antti Lötjösen ja Joonas Riipan uutta musiikkia kuullaan intiimissä konserttikokonaisuudessa.

Joonas Haavisto, piano
Antti Lötjönen, basso
Joonas Riippa, rummut

KJC toiminta jatkuu rajoitusten aikana laadukkaiden streamien muodossa.