Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 10.6.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Alder Ego,Ravintola Poppari, jyväskylä10.6. Klo 19:00

Jyväskyläläistaustaisen säveltäjä-rumpali Joonas Leppäsen johtama Alder Ego on peloton jazzyhtye, jonka musiikki on isojen kokonaisuuksien kamarimusiikkia jazzkvartetille ja muusikkojen keskinäistä vuoropuhelua. Sävelletyn ja vapaan ilmaisun välillä ambivalentisti soljuva musiikki on melodista, yllätyksellistä ja kerroksellista.

Nuorten lahjakkuuksien kvartetti julkaisi kolmannen kokopitkän albumin tänä keväällä. III on jatkoa vuonna 2018 meillä ja muualla laajaa suitsutusta keränneelle II -albumille, jota mm. arvostettu yhdysvaltalainen DownBeat -lehti ylisti mainiten ”Leppäsen nostavan rimaa ekspressionistisilla sävellyksillään”. Tuore levy syventääkin Alder Ego tunnistettavaa, pohdiskelevaa jazzsoundia.

Mm. Berliinissä ja Göteborgissa jazzmusiikkia ja sävellystä opiskelleen rumpali Joonas Leppäsen lisäksi Alder Egossa soittavat saksofonisti Jarno Tikka, trumpetisti Tomi Nikku sekä yhdysvaltalaistaustainen ja nykyään Helsingissä vaikuttava basisti Nathan Francis.

Tomi Nikku – trumpetti
Jarno Tikka – saksofoni
Nathan Francis – kontrabasso
Joonas Leppänen – rummut

Liput 15/ 10 €

online

KJC STREAM: KARI IKONEN SOLO,Koko Jazz Club, online10.6. Klo 19:00

keikka

Liput 4,90€ + toim.kulut / kannatuslippu 20€ + toim.kulut

Pianisti Kari Ikonen esittää sävellyksiään uudelta julkaisultaan Impressions, improvisations & compositions. Laajaa kansainvälistä huomiota saanut julkaisu oli mm. viikon uutuus Australian jazzradiossa sekä laajassa esittelyssä Ranskassa.
Ikonen käyttää keksimäänsä magiano-laitetta, sekä preparoi taidokkaasti soundeja vapaaseen ulottuvuuteen.

Kari Ikonen, piano

KJC toiminta jatkuu rajoitusten aikana laadukkaiden streamien muodossa.