Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 4.6.

online

Finaalikonsertti: Helsinki International Big Band Composing Contest (free live stream),Savoy-teatteri, online4.6. Klo 18:00

keikka

Uudistetun Helsinki International Big Band Composing Contestin finaali käydään Savoy-teatterissa perjantaina 4. kesäkuuta. Finaalikonsertti toteutetaan suorana livestriiminä ilman yleisöä. Konsertti on ilmainen ja sitä voi seurata UMO Helsinki Jazz Orchestran YouTube-kanavalla (linkki: https://www.youtube.com/user/UMOJazzOfficial) ja osoitteessa Helsinkikanava.fi. (linkki: https://www.helsinkikanava.fi/fi/web/helsinkikanava/player/event/home?eventId=104704437)

Tallenne on katsottavissa Helsinki-kanavalla 18.6. asti ja UMOn YouTube-kanavalla aina 31.8. asti.

Kilpailuun saapui ennätysmäärä kilpailusävellyksiä: kilpailuun osallistui 76 säveltäjää 22 maasta ja 4 maanosasta. Finaaliin valitaan 10 teosta, jotka UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa kapellimestari Antti Rissasen johtamana. Finaaliin pääsevät teokset ja säveltäjät julkaistaan anonyymin esikarsintakierroksen jälkeen ma 31.5.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat yhdysvaltalainen säveltäjä ja orkesterinjohtaja Bob Mintzer, säveltäjä ja harpisti Iro Haarla, UMOn taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari Ed Partyka sekä kapellimestari Antti Rissanen. Kilpailun voittajalle on luvassa 3000 euron palkinto, toiseksi tulleelle 2000 euroa ja kolmannelle 1000 euroa. Konsertin juontaa Nina Mya.

Finaalikonsertin tuottavat yhteistyössä UMO Helsinki Jazz Orchestra, Suomen Big Band -yhdistys ja Savoy-teatteri.

Konsertin kesto n. 2,5–3 tuntia.

Kuva: Heikki Kynsijärvi

KJC IISALMI STREAM: ALEXI TUOMARILA,KJC Iisalmi, online4.6. Klo 19:00

keikka

Liput 4,90€ + toim.kulut / kannatuslippu 20€ + toim.kulut

Pianisti Alexi Tuomarila on konsertoinut lukuisissa kokoonpanoissa Iisalmessa. Kansainvälisesti hän on noteerattu mm. edesmenneen eurooppalaisen jazzin suurmiehen Tomas Stankon yhtyeestä. Tuomarila saa pianon soimaan. Hän yhdistelee luontevasti eri tyylejä kuulostaen aina itseltään. Konsertissa kuullaan kantaesityksiä.

Alexi Tuomarila, piano

KJC toiminta jatkuu rajoitusten aikana laadukkaiden streamien muodossa.