Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 19.1.

helsinki

PERUTTU/CANCELLED: Jazz'n'Jam: Reiska Laine Quintet,Malmitalo, helsinki19.1. Klo 19:00

keikka

Tapahtuma peruuntuu tai siirtyy koronatilanteesta johtuen, tarkempi tieto ilmoitetaan myöhemmin.

Liput 12/7€

Nyt on luvassa jälleen jotain upeaa ja varmasti kokemisen arvoista! Legendaarinen rumpali Reiska Laine saapuu tammikuussa Malmitalolle suomijazzin tähtinimistä koostuvan kvintettinsä kera. Laine on yli 50-vuotisen uransa aikana soittanut useissa kokoonpanoissa ympäri maailmaa, mutta varsinaista omaa yhtyettä hänellä ei aiemmin ole ollut. Nyt rumpali on vihdoin koonnut haaveidensa bändin, johon kuuluvat ihannekomppipari, kosketinsoittaja Seppo Kantonen ja kontrabasisti Ulf Krokfors sekä saksofonistilegendat Eero "Koippa" Koivistoinen ja Juhani "Junnu" Aaltonen.

Reiska Laine Quintetin jokainen yhtyeen jäsen on saanut Suomen Jazzliiton jakaman Yrjö-palkinnon. Laineen tavoin heidän vaiheisiinsa tiivistyy iso siivu suomalaisen modernin jazzin parasta menneisyyttä ja myös levytettyä historiaa – Laineen kanssa yhteenlaskettuna noin 160 vuotta. Kvintetin ohjelmistossa saattaa olla joitakin sävellyksiä näiltä varhaisilta vuosilta, mutta varmasti myös uudempia Koivistoisen ja Kantosen sävellyksiä. Ja Laineen vaatimuksesta yhtye esittää ainakin kaksi John Coltranen, hänen "epäjumalansa" levyttämää kappaletta. Syy on ymmärrettävä: viisitoistavuotias Laine kuuli Coltranea Helsingin Kulttuuritalolla jo marraskuussa 1961 – ja hänen ammatinvalintansa oli sitä myöten selvä. Ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin jazz. Kokoonpano onkin Laineen omien sanojen mukaan oikea "Dream Team".

Keskiviikko 20.1.

online

ELive Stream: Mika Mylläri & Söderbacka-Matikainen Duo,www.elivestream.fi, online20.1. Klo 20:00

Mika Mylläri

Martin Söderbacka

Eevalotta Matikainen

keikka

Pintaa Syvemmälle -musiikki- ja tarinaklubi jatkuu netissä kun vieraan on kokkolaislähtoinen trumpetisti Mika Mylläri. Jazztrumpetisti Mika Myllärin vuonna 1990 perustama MMQ oli yksi 90-luvun suosituimpia jazzbändejä Suomessa, ja yhtyeen kansainvälisestikin menestyneet levyt Heritages (1992) ja Les Ponts (1997) valittiin aikanaan vuoden jazzlevyiksi. Vuonna 2020 musiikillisesti ja kokoonpanoltaankin uudistunut MMQ julkaisi uuden albumin, trilogian kolmannen osan, joka sisältää modernia amerikkalaishenkistä fuusiojazzia.

ELive Stream konsertissa Mylläri esittää yhdessä Söderbacka-Matikainen Duon kanssa tuoreita näkemyksiä omista kappaleistaan trumpetin, efektien, soundimaisemien, jazzkitaran ja kontrabasson laajoilla sävyillä.

ELive Stream, suora lähetys 20.01. klo 20 - katsottavissa 27.01. asti.

Mika Mylläri - trumpetti
Martin Söderbacka - kitara
Eevalotta Matikainen - basso

Kuten kaikki ELive Stream -konsertit tämäkin on katsottavissa lähetyshetkestä 7 päivän ajan. Tervetuloa osallistumaan!

Perjantai 22.1.

online

Flame Jazz Stream: Iro Haarla Quartet,Facebook Live, online22.1. Klo 19:00

keikka

Iro Haarla – piano, sävellykset
Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni, huilu
Ulf Krokfors – kontrabasso
Markku Ounaskari – rummut

Iro Haarla Quartetin musiikissa käyvät vuoropuhelua valo ja pimeys, tyyni ja myrsky, ilo ja suru. Abstraktien ja dissonoivienkin sävelkulkujen kautta musiikin päämääränä on aina kauneus, koskettavuus ja rauhan tunne. Konsertin ohjelmiston lähtökohtana ovat Haarlan sävellykset, mutta yhtyeen jokaisen soittajan omaleimainen soittotyyli sekä vahva tulkinta ovat yhtä vahvasti läsnä. Kokonaisuuden ja tunnistettavan soinnin taustalla kuuluu Haarlan pitkä yhteistyö yhtyeen jokaisen muusikon kanssa.

Iro Haarlalle myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2006, Jazz-Emma-palkinnot vuosina 2005 ja 2011 sekä Pori Jazzin vuoden taiteilijana Ted Curson-palkinto vuonna 2018. Viimeisimmän kunniamaininnan Haarla sai äskettäin, kun Suomen Musiikkiarkiston hallitus valitsi hänet Suomen Jazzlegendaksi numero 35.

Konsertti striimataan livenä Flame Jazzin ja Jazz City Turun Facebook-sivuilla: facebook.com/jazzcityturku/live. Turun jazztapahtumatoimintaa voi tukea ostamalla striimauskonserttiin vapaaehtoisen kannatuslipun Tiketistä. Keikka on katsottavissa Facebookissa viikon ajan, katsojilla ei tarvitse olla omaa Facebook-tiliä.

Facebook Live Stream -kannatusliput: Tiketti
Live Stream -kannatuslippu 9,90 €
Live Stream -superkannatuslippu 19,90 €

Lauantai 23.1.

iisalmi

LOVE BY IISALMI: JOONATAN RAUTIO 4 FEAT. SEVERI PYYSALO,Ravintola Raatihuone, iisalmi23.1. Klo 20:00

Lauantaina 23.1.21 Raatihuoneella soivat jazzin kultakauden romanttiset balladit.  Love By Iisalmi- konsertissa esiintyvät kotimaisen jazzin huippuartistit saksofonisti Joonatan Raution johdolla. Rytmisektiossa Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen ja mukana huikea vibrafonisti Severi Pyysalo. Paikkoja tarjolla konserttiin ja illalliselle on 20 henkilölle.

Tervetuloa tunnelmoimaan lauantaina Raatihuoneelle!

Joonatan Rautio, saksofoni
Severi Pyysalo, vibrafoni
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Liput Ravintola Raatihuone
E-mail: ravintola@raatihuone.fi
puh. 050 408 6009

Tiistai 26.1.

online

UMO HELSINKI ENSEMBLE: TRIBUTE TO ART BLAKEY AND THE JAZZ MESSENGERS,Savoy-teatteri, online26.1. Klo 13:00

UMO Helsinki Ensemble

UMO Helsinki Ensemble nostaa hattua rumpali Art Blakeylle (1919–1990) ja tämän johtamalle The Jazz Messengersille tammikuun lopun lounaskonsertissa, joka pidetään tällä kertaa maksuttomana verkkokonserttina Helsinkikanava.fi‘ssä.

Suora linkki konserttiin >>

The Jazz Messengers oli Art Blakeyn perustama ja johtama sekstetti, joka toimi alati vaihtuvalla kokoonpanolla aina 1950-luvulta 1990-luvun vaihteeseen. Yhtyeen tavaramerkki oli aggressiivisen svengaava, bebopiin pohjautuva blues-sävytteinen Hard Bop. Ryhmästä kehittyi nuorten lahjakkaiden jazzmuusikkojen kiitorata ja yhtyeestä ovat ponnahtaneet esille suuruudet kuten Wayne Shorter, Benny Golson, Freddie Hubbart, Keith Jarrett sekä Wynton ja Branford Marsalis.

Konsertti on katsottavissa ilmaiseksi Helsinkikanava.fi‘ssä ti 26.1. klo 13 alkaen, pe 26.2. asti. Kesto n. 50 min, ei väliaikaa.

UMO Helsinki Ensemble on orkesterin riveistä koottu pienempi kokoonpano, jonka muusikoilla on mittava ura niin UMO Helsinki Jazz Orchestran riveissä kuin lukuisissa omissa projekteissaan.

UMO Helsinki Ensemble:

Kasperi Sarikoski, pasuuna
Mikko Pettinen, trumpetti
Manuel Dunkel, saksofoni
Toomas Keski-Säntti, piano
Ville Herrala, basso
Jaska Lukkarinen, rummut

Tuotanto: Savoy-teatteri ja UMO Helsinki Jazz Orchestra

Keskiviikko 27.1.

helsinki

PERUTTU/CANCELLED: Iiro Rantala Flock,G Livelab, helsinki27.1. Klo 19:00

Iiro Rantala Flock (www)

KONSERTTI SIIRTYY

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on linjannut että yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia jatketaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella tammikuun loppuun asti. Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on HUSin alueella kielletty.

Näin ollen myös G Livelab Helsingissä tammikuussa järjestettäväksi suunniteltu Iiro Rantala Flock -konsertti joudutaan siirtämään. Korvaavaa keikkapäivää etsitään parhaillaan. Jo ostetut ennakkoliput käyvät siirtyvään konserttiin sellaisenaan.

Yhteydenotot ja lisätiedot: support@livelaboratorio.fi

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Kansainvälisesti arvostettu jazz-pianisti ja säveltäjä Iiro Rantala luotsasi lähes 20 vuotta Trio Töykeät -yhtyettään kunnes loi lukuisten projektiensa ohessa myös menestyksekkään soolouran. Heittäytyvä, nerokas ja kunnianhimoinen jazzin edistäjä on aina ylittänyt genrerajat hymyillen, niin myös uuden ja energisen kvartettinsa kanssa. Flock on Rantalan ensimmäinen suomalaisista muusikoista koostuva kokoonpano yli kymmeneen vuoteen, ja Rantalan lisäksi Flockissa esiintyvät nuoret lahjakkuudet kitaristi Johannes Granroth, rumpali Severi Sorjonen ja laulaja-pianisti Maja Mannila, jotka ovat tunnettuja nousevista kokoonpanoista kuten Peela ja Maja Mannila Band.

Torstai 28.1.

online

KJC STREAM: SEVERI PYYSALO TRIO,Koko Jazz Club, online28.1. Klo 19:00

Liput 4,90 e

Vibrafonisti Severi Pyysalo trioineen konsertoi Koko Jazz Clubin streamkonsertissa alkaen 28.1.21. klo 19:00.
Ohjelmistossa Pyysalon uusia sävellyksiä sekä kokoonpanon sovituksia mm. musikaalisävelmistä. Liput lähetykseen myy Tiketti. Konsertit ovat katseltavissa 7 päivän ajan, joten voit valita itsellesi sopivan hetken nauttia musiikista.

Severi Pyysalo, vibrafoni
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

KJC toiminta jatkuu rajoitusten aikana laadukkaiden streamien muodossa. Lippu n. 45 minuutin streamattuun konserttiin maksaa 4,90 e ja sen toimittaa yhteistyökumppanimme Tiketti.
Konsertit ovat katseltavissa 7 päivän ajan, joten voit valita itsellesi sopivan hetken nauttia musiikista. Kiitämme huomiostasi näinä haastavina aikoina!

Liput Tiketti 4,90 + toim.kulut

Perjantai 29.1.

online

Flame Jazz Stream: Rautio/Uotila/Tuuri,Facebook Live, online29.1. Klo 19:00

Rautio/Uotila/Tuuri

keikka

Joonatan Rautio – saksofoni
Jukkis Uotila – rummut
Joonas Tuuri – kontrabasso

Saksofonivirtuoosi Joonatan Raution pidäkkeetön ilmaisu on hämmästyttänyt yleisöjä Suomessa ja kansainvälisesti jo vuosia. Tammikuun Flame Jazz -illassa kuullaan hänen uusia sävellyksiään loistavan rytmisektion seurassa. Ilmaisuvoimaisen trion musiikillinen lopputulos on enemmän kuin osiensa summa. Kontrabassoa Turun striimikeikalla soittaa monista nuoren sukupolven jazzyhtyeistä tuttu Joonas Tuuri, ja rummuissa liekehtii kotimainen mestarimme, jazzin supertähti Jukkis Uotila. Muusikoiden yhteissoitosta huokuu riemullinen vapaus, joka ylittää kaikki rajat!

Joonatan Rautio on tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran suomalaisen jazzmusiikin saralla. Rautiolle on myönnetty Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2010 ja hän on saanut Pori Jazz Vuoden taiteilija -tunnustuksen jo vuonna 2001.

Turussa 10.2. asti voimassa olevan 10 henkilön kokoontumisrajoituksen vuoksi konserttiin ei oteta lainkaan saliyleisöä!

Konsertti striimataan Logomosta livenä Flame Jazzin ja Jazz City Turun Facebook-sivuilla: facebook.com/jazzcityturku/live, ja se näkyy viikonlopun ajan myös Jazz City Turun verkkosivulla www.jazzcityturku.fi. Turun jazztapahtumatoimintaa voi tukea ostamalla striimauskonserttiin vapaaehtoisen kannatuslipun Tiketistä. Keikka on katsottavissa Facebookissa 5.2. asti, katsojilla ei tarvitse olla omaa Facebook-tiliä.

Facebook Live Stream -kannatusliput: Tiketti  Liput tulevat myyntiin pian!
Live Stream -kannatuslippu 9,90 €
Live Stream -superkannatuslippu 19,90 €