Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 5.11.

helsinki

Great Voices #1: China Moses (US) feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra,Savoy-teatteri, helsinki5.11. Klo 19:00

keikka

Konsertti on loppuunmyyty. 

UMO Helsinki Jazz Orchestra aloittaa Great Voices -konserttisarjan! Sarjan ensimmäisessä konsertissa ensivierailunsa Suomeen tekee yhdysvaltalainen jazzlaulaja-lauluntekijä China Moses, joka on valloittanut loppuunmyydyt konserttisalit ympäri maailman. Tämä nainen vie vokaalijazzin uudelle aikakaudelle ja luo omat standardinsa!

China Mosesin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran yhteiskonsertin johtaa orkesterin tuore pääkapellimestari ja taiteellinen johtaja Ed Partyka. ”The Jazz Heart of Soul” -otsikkoa kantava aivan uusi ohjelmisto on koottu vokaalijazzin unohtumattomista ja unohdetuistakin helmistä, jotka nyt sovitetaan tätä iltaa varten. Mukana on musiikkia mm. Ella Fitzgeraldilta, Randy Crawfordilta, Carmen McRaelta ja Millie Jacksonilta. Odotettavissa on tunteita ja sävyjä jazzista bluesiin, swingistä funkiin, melankolisista balladeista räjähtävään energiaan. Tämä vuoropuhelu upeaäänisen laulajattaren sekä big bandin voimakkaan täyteläisen soundin ja soolojen välillä on koettava itse!

Huomioi myös Great voices #2: Ola Onabulé feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra Savoy-teatterissa la 12.12.
Osta liput molempiin konsertteihin ja säästä!

Liput Lippupisteestä:
Peruslippu 47 €
Eläkeläinen 37 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 15 €
Premium sis. parhaat paikat ja narikkamaksun 67 €
Ryhmät yli 10 hlöä: 37 €/hlö

Valloittava esiintyjä China Moses kertoo jazzin tarinoita omalla, epäsovinnaisella ja rajoja vailla olevalla tyylillään. Moses on vahva lauluntekijä, joka on perinyt valovoimansa äidiltään Dee Dee Bridgewaterilta. Hän on tehnyt kuusi omaa albumia – joista ensimmäisen jo 17-vuotiaana – ja ollut mukana useilla kymmenillä levytyksillä. China Moses on kahlannut läpi suuren amerikkalaisen laulukirjan ja tehnyt kunniaa häntä inspiroineille suurille blues- ja jazzlaulajattarille kuten Dinah WashingtonilleNina Simonelle ja Etta Jamesille. Monipuolinen ammattilainen tekee musiikin ohella myös näyttelijän ja tv-hostin töitä. chinamoses.com

”Olen nähnyt elämässäni paljon keikkoja, mutta tämä [China Mosesin ja Metropole Orkestin yhteiskonsertti] oli loistava, täydellinen, henkeäsalpaava! Seisoin suu auki puolitoista tuntia ja kuulin täydellisen sekoituksen jazzia, R&B:tä ja balladeja. China Moses on todellinen tarinankertoja.” – Mick Boskamp, Zandvoord Nieuws, Alankomaat

“China Moses has an incisive voice, powerful swing and a high voltage personality.” – London Evening Standard

“A new star has entered the Jazz firmament.” – All About Jazz

Etnosoi! Ilkka Arola Sound Tagine,Vuotalo, helsinki5.11. Klo 19:00

keikka

Liput 15/12€

Ilkka Arola Sound Tagine on trumpetisti-säveltäjä Ilkka Arolan kokoama yhtye, jonka musiikkia on kuvailtu "elokuvalliseksi seikkailumusiikiksi". Arola tunnetaan Suomen jazz-kentällä omaleimaisesta ilmaisustaan, jossa yhdistyvät jazz ja maailman soundit. Lähi-Idässä ja Afrikassa matkustaminen sekä Arolan pyrkimys imitoimaan ihmisääntä trumpetilla ovat vaikuttaneet hänen musiikkiinsa. Neliventtiilinen Quartertone-trumpetti mahdollistaa arabimusiikin sekä muun mikrotonaalisen musiikin soittamisen. Suomen eturivin jazz-muusikoista koostuva yhtye on tunnettu intensiivisistä keikoista täynnä tunteikasta ilmaisua ja koukuttavia rytmikudoksia.

Ilkka Arola – Quartertone-trumpetti ja -flyygelitorvi, saz
Max Zenger – baritonisaksofoni, bassoklarinetti ja huilu
Eeti Nieminen – rummut
Topi Korhonen – oud ja sähkökitara
Esko Grundström – kontrabasso
Juuso Hannukainen – perkussiot

jaZZanti-konsertti: Mia Simanaisen 50-vuotisjuhlakonsertti,ravintola Laulumiehet, helsinki5.11. Klo 19:00

Quartet Ajaton

(+ Mia Simanainen, Kari Ikonen, Mikko Perkola, Henrik Sandås)

Mia Simanainen

Mia Simanainen ja Kari Ikonen

keikka

Mia Simanaisen 50-vuotisjuhlakonsertti

Mia Simanaisen 50-vuotisjuhlakonsertti tulee olemaan unohtumaton musiikkikokemus, hänet tunnetaan projekteista ja yhtyeistä, jotka kyseenalaistavat totunnaisia käytäntöjä musiikissa. Hän myös ihastuttaa yleisöään omintakeisella sävelkielellään ja monivivahteisella ilmaisullaan. Juhlakonsertissa hänen monipuolinen taiteellinen ilmaisu pääsee valloilleen.

Hänen sooloalbuminsa ”Soi Helvi Juvonen” teemoittamana Mia laulaa soolo-osuuden, Quartet Ajaton esittää uuden, toisen levynsä materiaalia, Mia Simanainen ja Kari Ikonen esittävät intiimin duon ja mitä muuta on odotettavissakaan?

Mia Simanaisen perustama eriskummallinen yhtye Quartet Ajaton puhaltaa määritelmät taivaan tuuliin luodessaan vanhasta uutta! Muusikoiden taustat ulottuvat laajalle: jazzmusiikista barokkiin, argentiinalaisesta tangosta nykymusiikkiin, improvisointiin ja kaiken maailman kokeiluun. Tämä on tehnyt yhtyeen musisoinnista varsinaista löytöretkeilyä jo viiden vuoden ajan. Yhtye on juuri julkaisut toisen levynsä "Early Music in the latest Way".

Mia Simanainen: laulu ja ääni
Henrik Sandås: bandoneón
Kari Ikonen: moog syntetisaattori, piano
Markus Hohti: barokkisello
Mika Kallio: perkussiot

Mian kotisivut

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki ja Jazz & Folk Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki
Liput: 20 €, pariskunnat 15+15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15 € ja opiskelijat 12 €.

Kuva: Sakari Puhakka

T U R V A V Ä L I K O N S E R T T I – paikkoja on rajoitetusti 

  • Saapuminen konserttiin ei ole suotavaa, mikäli sinulla on flunssan oireita tai olet koronaviruksen altistusketjussa. Sairastapauksessa ennakkolipulla on palautusoikeus.
  • Vältä lähikontaktia muiden konserttiasiakkaiden kanssa. Takaamme istumapaikan kaikille asiakkaille. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.
  • Pese tai desinfioi kätesi heti saavuttuasi, WC-käynnin yhteydessä ja lähtiessäsi.
  • Otathan muut asiakkaat huomioon jonottaessasi.
  • Suosimme maksutavoissa korttimaksua. Jos ostat levyjä, käytä vain korttimaksua.
  • Älä juo samasta lasista tai pullosta toisten kanssa.
  • Noudatamme kaikessa siisteydessä ja hygieniassa Sosiaali- ja terveysministeriön antamia ohjeita.

kiuruvesi

KJC Kiuruvesi: Eeppi Ursin Band,Kiurusali, kiuruvesi5.11. Klo 19:00

keikka

Laulajatar Eeppi Ursin on tottunut isoihin areenoihin lauluyhtye Club For Fiven riveissä. Omaa uraansa hän on vienyt eteenpäin viime vuonna New Yorkissa.

Ursin esittää vankan kuulijakunnan saanutta ohjelmistoaan Kiurusalissa yleisön pyynnöstä marraskuussa. Intiimejä tarinoita ja koettuja lauluja esittävä Eeppi yhtyeineen on syksyn kiinnostavimpia vieraita jazzilloissa!

Eeppi Ursin laulu, piano
Manu Dunkel, saksofoni
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

raahe

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Mikko Pettinen Why Not,Raahen teatteri, raahe5.11. Klo 19:00

Trumpetisti Mikko Pettinen johdattaa tuoreen Why Not -kvartettinsa Suomen Jazzliiton kiertueelle 31.10.–13.11. Ympäri maan kuultavissa konserteissa on luvassa musiikkia yhtyeen tammikuussa julkaisemalta debyyttialbumilta Two Suites For The Change.

Vuonna 2018 perustettu Mikko Pettinen Why Not lukeutuu tämän hetken kiinnostavimpiin suomalaisiin jazzkokoonpanoihin. Trumpetisti Mikko Pettisen rinnalla yhtyeessä soittavat puhallinsoitinten erikoismies Joakim Berghäll, basisti Vesa Ojaniemi sekä rumpali Tuomas Timonen. Kvartetin musiikissa orgaaninen jazz syleilee sähköisiä elementtejä ja omat mausteensa cocktailiin tuovat maailmanmusiikin eri sävyt ja ympäristöstä kumpuavat vaikutteet. Yhtyeen tammikuussa 2020 ilmestynyt debyyttialbumi Two Suites For The Change (Eclipse Music) on herättänyt innostunutta huomiota – Kulttuuritoimitus.fi mm. ehti jo julkaisun aikoihin tituleerata albumin vuoden parhaimmistoon. Moniäänisen ja ennakkoluulottoman tupla-albumin kantavina teemoina ovat ilmastonmuutos, luonto ja tekoälyn kehittymisen mukanaan tuomat dystopiat.

Mikko Pettinen Why Not
Mikko Pettinen, trumpetti, flyygelitorvi, kornetti, laulu, efektit, koskettimet / Joakim Berghäll, baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sello, efektit / Vesa Ojaniemi, basso, elektroniikka / Tuomas Timonen, rummut, Sensory Percussion

Mikko Pettinen Why Not kiertueella
La 31.10. klo 19 Tampere Jazz Happening, Telakka
Ma 2.11. klo 19 Oulaisten Musiikkiviikot, Merkuriussali
Ti 3.11. klo 19 Tornio, Musiikkitalo
Ke 4.11. klo 19 Oulu, Vanha Paloasema
To 5.11. klo 19 Raahe, Raahen teatteri
Pe 6.11. klo 19 Kokkola, Wanha Kalahalli
La 7.11. klo 19 Turku, Flame Jazz, Logomo, Move-sali
Ma 9.11. klo !9 Kotka, Kairo
Ti 10.11. klo 20 Lappeenranta, Ravintola Lamppu
Ke 11.11. klo 19 Joensuu, Kerubi
Pe 13.11. klo 20 Tallinna, Philly Joe's (Heimojazz-yhteistyö)

Suomen Jazzliitto on suomalainen jazzmusiikin ja -kulttuurin etujärjestö. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen. Syksyllä Jazz Finland -kiertueilla nähdään kahden omatuotantoisen kiertueen lisäksi kaksi ulkopuolista tuotantoa, joita Jazzliitto tukee. Lisätietoja: www.jazzfinland.fi

vaasa

Jockefeller Jazz Quartet @ Vaasa Jazz Club TÖRST,TÖRST, vaasa5.11. Klo 19:30

Ilmainen sisäänpääsy

Jockefeller Jazz Quartet soittaa levynjulkaisemiskeikan Vaasa Jazz Clubin torstai-illassa. JJQ soittaa kaksi settiä monipuolista jazzia. "Päivän kunto on päivän tempo" - jazzia kullekin!

Joona Ekroos - drums
Roger Holmlund - saxophone and keyboards
Jari Ojalainen - guitar
Jouko Pesu - bass