Siirry pääsisältöön

Mortal Lease Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki23.9. Klo 20:00

Josefiina Vannesluoma – laulu

Mikael Myrskog – kosketinsoittimet

Nathan Francis – basso

Ville Luukkonen – rummut

HUOM. Keikka alkaa klo 20.00

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

UMO Helsinki Ensemble & Guests: Runo ja Musiikki – Klassinen ja JazzAleksanterin teatteri, helsinki23.9. Klo 19:00

Runojen käyttäminen sanoituksissa on ollut säveltäjille aina mielenkiinnon kohteena.

Tässä illassa säveltäjä-jazztrumpetisti Tero Saarti on käyttänyt P. Mustapään ja Aale Tynnin runoja sävellyksen pohjana.

– Minulle Aale Tynnin ja P. Mustapään runot ovat avanneet uusia keinoja oman sävelkielen kehittymiseen. Runot ovat kuin tarinoita näiden kahden suuren runoilijan yhteiselosta ja rakkaudesta, ja olen sävellyksilläni yrittänyt tuoda esiin tätä puolta, kertoo Saarti.

Näitä sielukkaita ja koskettavia runoja tulkitsevat laulajat Annimaria Rinne ja Juha “Jay” Kortehisto. Heidän kanssaan lavalle nousevat UMO Helsinki Ensemble, viulutaiteilija Minna Pensola sekä musiikin monitaituri Riku Niemi.

Ohjeet turvalliseen konserttivierailuun >>

Liput Ticketmasterista palvelumaksuineen:
Peruslippu 35 €
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 32 €

Esiintyjät:

Annimaria Rinne (laulu), Juha “Jay” Kortehisto (laulu, pasuuna), Minna Pensola (viulu), Riku Niemi (vibrafoni).

UMO Helsinki Ensemble: Tero Saarti (trumpetti), Seppo Kantonen (piano), Manuel Dunkel (saksofoni), Ville Herrala (basso) ja Markus Ketola (rummut).

 

Kuva: Teemu Mattsson

Sid Hillen 500. soolokonserttiTemppeliaukion kirkko, helsinki23.9. Klo 10:00

keikka

4€, vapaa pääsy Museokortilla, Helsinki Cardilla ja Töölön seurakunnan jäsenkortilla sekä alle 18-vuotiaille.

Pianisti-säveltäjä Sid Hillen vuonna 2002 aloittama soolokonserttisarja huipentuu tänä syksynä 500. konserttiin Helsingin Temppeliaukion kirkossa. Suomen monipuolisimpiin musiikintekijöihin lukeutuva Hille julkaisee samalla uuden sooloalbuminsa Here – Beyond The Infinite, joka punoo yhteen improvisoidun livekonsertin sekä studiossa äänitettyjen vanhojen syntetisaattorien omalaatuiset soundit.

Saksalaissyntyinen säveltäjä ja pianisti Sid Hille on yksi Suomen arvostetuimpia ja monipuolisimpia artisteja, joka tunnetaan muun muassa improvisaatiotriostaan F#, kamarimusiikkikokoonpanosta Sid Hille Camerata, avantgarde-kvintetistä Contemporary Collective sekä duoprojekteista kansainvälisten muusikkojen, kuten Herbert Köninghoferin ja Enzo Favatan kanssa. Kansainvälisesti ansioitunut ja palkittu Sid Hille on säveltänyt musiikkia myös big bandeille, kamariorkestereille ja elokuvamaailmassa.

Konserttisarjaa tukevat Helsingin kaupunki, Taike, MES sekä Helsingin seurakuntayhtymä.