Keskiviikko 1.7.

pietarsaari

Sandberg/Heinola/Bäckström trio,Fiika Café, pietarsaari1.7. Klo 19:00

keikka

Liput 10€

Sandberg/Heinola/Bäckström trio on uunituore jazztrio Vaasasta ja Helsingistä. Trio soittaa omia kappaleitaan ja klassikkosävellyksiä modernilla, ajattomalla otteella.

Mathias Sandberg, kitara
Aleksi Heinola, rummut
Jonathan Bäckström, basso

Sunnuntai 5.7.

helsinki

SunJazz: Alder Ego,Tenho Restobar, helsinki5.7. Klo 20:00

keikka

Vapaa pääsy

Alder Ego palaa lavoille uudistuneen kokoonpanon myötä. Kaksi levyä julkaissut modernia, kamarimusiikilliseksikin kutsuttua jazzmusiikkia soittava yhtye valmistelee parhaillaan kolmatta levyään. Tenhon keikalla kuullaankin paljon uutta materiaalia, jossa on aiempaa räiskyvämpiä sävyjä.

Tomi Nikku: trumpetti
Jarno Tikka: tenorisaksofoni
Nathan Francis: kontrabasso
Joonas Leppänen: rummut

Tiistai 7.7.

helsinki

A LIVE! Kadi Vija Key Project,Merikerho, helsinki7.7. Klo 19:00

keikka

Kadi Vija Key Project (LIVE)
dj Eero Löyttyjärvi

Keikka alkaa 20:30
Liput 6€, K-20

Kadi Vija Key Project julkaisi toukokuussa debyyttialbuminsa Roaming In The Contemporary Society To Make Peace With It turkulaisen Flame Jazz Recordsin kautta. Nyt viimein levy pääsee näkemään päivänvaloa livenä ja ennen kaikkea elävän yleisön edessä.

Tervetuloa nauttimaan lämmöstä, meren raikkaasta ilmasta, mahtavasta musiikista ja Merikerhon antimista.

Kadi Vija - laulu
Max Zenger - bassoklarinetti
Tuomo Dahlblom - kitara
Tuomas Timonen - rummut

Sunnuntai 12.7.

helsinki

SunJazz: Emilia Sisco Trio,Tenho Restobar, helsinki12.7. Klo 20:00

keikka

Vapaa pääsy

Emilia Sisco on Suomen blues- ja soul-laulajien ehdotonta parhaimmistoa (Finnish Blues Awardsien vuoden 2017 tulokas -palkinnon voittaja). Sisco julkaisi esikoisalbuminsa vuonna 2018. Musiikissaan hän yhdistelee amerikkalaista jazz-perinnettä, moderneja sovituksia sekä soul-musiikkia.

Emilia Sisco, laulu
Topi Karvonen, basso
Tuomo Dahlblom, kitara

Keskiviikko 15.7.

online

ELive Stream: Joonatan Rautio & Söderbacka-Matikainen Duo,ELive Stream, online15.7. Klo 20:00

Joonatan Rautio

Martin Söderbacka

Eevalotta Matikainen

keikka

Liput 9,90 €

ELive Stream on uusi nettipohjainen sarja, joka tuo konsertti elämykset luoksesi! ELive Stream konserttien katsominen on helppoa! *Kirjaudu -> Osta lippu -> Katso ja Nauti!* Kaikki konsertit katsottavissa lähetyspäivästä vielä 7 vuorokauden ajan!

Kesän 2020 konsertteja isännöi kitaristi Martin Söderbackan ja basisti Eevalotta Matikaisen muodostama duo. Tämän kertaisessa konsertissa kaksikon vieraana kuullaan saksofonisti Joonatan Rautiota, joka on maamme arvostetuimpia jazzmuusikoita ja edustaa oman instrumenttinsa ehdotonta kansainvälistä huippua. Joonatanin soitossa kuuluu vahva jazztradition tuntemus ja hänen improvisaatioissaan on läsnä niin herkkyys, särmä kuin vauhti ja yllätyksellisyyskin. Joonatan on esiintynyt lukuisien kotimaisten ja ulkomaisten huippuartistien kanssa, joista mainittakoon mm. Randy Brecker, Jim Beard, Mike Stern, Chris Minh Doky, Peter Erskine, Anders Jormin, Jesse Van Ruller, Lars Danielsson ja Jon Balke.

Joonatan Rautio - saksofoni
Martin Söderbacka – kitara
Eevalotta Matikainen – kontrabasso

Perjantai 17.7.

helsinki

Osmo Ikonen 4,Koko Jazz Club, helsinki17.7. Klo 19:00

keikka

Liput 25 e

SuomiLovessa koko kansan hurmannut Osmo Ikonen is Hotter than July!

Heinäkuun 17. on oiva mahdollisuus kuunnella turvavälin päästä Osmon ja kaverusten tunnelmointia oman ohjelmiston sekä valikoitujen lainasävelmien parissa. Kitaristi Varre Vartiainen, rumpali Jussi Lehtonen ja basisti Timo Hirvonen tuovat rytmikkään panoksensa kattaukseen.

Koko Jazz Clubilla ottaa huomioon hygieniaseikat, sekä huolehtii katsomon asetuksella ja ohjeistamalla, että asiakkailla on riittävät turvavälit.

Osmo Ikonen, koskettimet, laulu
Varre Vartiainen, kitara
Jussi Lehtonen, rummut
Timo Hirvonen, basso

Ovet klo 18:00
Liput Tiketistä

Sointi Jazz Orchestra Uunisaaressa,Ravintola Uunisaari, helsinki17.7. Klo 19:00

keikka

Sointi Jazz Orchestra soittaa ulkoilmakonsertin kuvankauniissa Uunisaaressa perjantaina 17.7.2020!

Konsertti sisältää SJO:n kantaohjelmiston helmiä vuosien varrelta. Kaikki kuultavat teokset ovat sävellyksiä yhtyeen jäseniltä.

Konserttiin on vapaa pääsy!

 

HUOM!
Lautta Uunisaareen kulkee Kompassilaiturilta Neitsytpolun päästä klo 8-23 välisenä aikana. Uunisaaren lauttaa operoi Aava Lines Oy (https://www.aavalines.fi).

https://www.uunisaari.fi
www.sointijazzorchestra.com

Lauantai 18.7.

helsinki

Jukkis Uotila 3 Feat. Nina Mya,Koko Jazz Club, helsinki18.7. Klo 19:00

keikka

Liput 20 / 18 e

Jukkis Uotila, Jussi Lehtonen ja Timo Hirvonen tarttuvat soulklassikoihin upean Nina Myan kanssa. Ohjelmistossa on luvassa mm. Burt Bacharachin, Anita Bakerin, Stevie Wonderin ja Marvin Gayen klassikoita.

Nina Mya, laulu
Jukkis Uotila, piano
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Otamme Koko Jazz Clubilla erityisesti huomioon hygieniaseikat, sekä huolehdimme katsomon asetuksella sekä ohjeistamalla, että asiakkailla on riittävät turvavälit.

Liput Tiketistä
Ovet klo 18:00

mathildedal

Verneri Pohjola & Tuomo Prättälä: The Dead Don't Dream,Matildankartano, mathildedal18.7. Klo 18:00

keikka

18€ / 15€ (opisk/eläk)
Lippu + konserttilautanen 38€ / 35€ (opisk/eläk)

Verneri Pohjola, trumpetti
Tuomo Prättälä, piano

Puutarhakonsertti. K-18

Trumpetisti Verneri Pohjola on niittänyt mainetta yhtenä Euroopan luovimmista ja omaperäisimmistä jazzmuusikoista vahvan soundinsa ja rikkaan ilmaisunsa ansiosta. Monen palkitun ja kehutun levyn jälkeen Pohjola julkaisi 1.5.2020 albumin The Dead Don't Dream jolla hän yhdistää vaikutteita viimeiseltä kolmelta levyltään kauniiksi ja hienosti rakennetuksi kokonaisuudeksi.

Verneri Pohjola ja Tuomo Prättälä ovat soittaneet yhdessä jo kaksikymmentä vuotta hyvin monenlaisissa yhteyksissä. Pohjola sanoo olleensa onnekas, että hän on aina löytänyt ystäviä, joiden kanssa soittaa omalla tavallaan. Eräs tuollaisista ystävistä on pianisti Tuomo Prättälä. Luvassa on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla näitä kahta huippuimprovisoijaa duona.

"The Dead Don't Dream on suurella todennäköisyydellä Pohjolan, 42, tähänastisen soolouran huippujen huippu ..."
Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat 5/5

Matildankartano sijaitsee Mathildedalin ruukkikylässä puolen tunnin ajomatkan päässä Salosta. Kyläleipomon ja -panimon tuotteet yhdistettynä hyvään musiikkiin ja puutarhapiknikkiin luovat kesäfiiliksen, jonka pariin kannattaa lähteä kauempaakin.

Konsertti on osa SaloJazz Kesä -kiertuetta (Förby, Mathildedal, Rikalanmäki). Huomioimme korona-rajoitteet ja tapahtumiin on myynnissä rajallinen määrä lippuja. Ohjeistamme yleisöä tapahtumapaikoilla ajan tasalla olevien määräysten ja suositusten mukaisesti.

Yhteistyössä: Matildankartano, Jazz Finland Live, Salon kaupunki, Creatika

www.salojazz.fi

Sunnuntai 19.7.

helsinki

SunJazz: Musti Trio (Lepe/Rinta/Mustonen),Tenho Restobar, helsinki19.7. Klo 20:00

keikka

Vapaa pääsy

Tenho Restobarin viikoittaisella SunJazz-klubilla esiintymässä Musti Trio. Musti Trio juhlii basistin paluuta tämän pitkän reissun jälkeen, jonka hän vietti mm. New Yorkissa ja Etelä-Amerikassa pyöräillen. Juuso Rinta, tai "Chucho" , niin kuin hänet Etelä-Amerikassa tunnetaan, meinaa kertoa minkälaisia (musiikki)seikkailuja hän matkallaan kohtasi.

Héctor Lepe - kitara
Juuso Rinta - basso
Teemu Mustonen - rummut

Maanantai 20.7.

iisalmi

KJC Iisalmi: Jazz @ Lunch Timo Hirvonen Trio,Ravintola Raatihuone, iisalmi20.7. Klo 11:00

keikka

Liput Vapaa pääsy

Raatihuoneen suosittu Jazz @ Lunch soi koko viikon 20.-24.7.20. Timo HIrvonen musisoi Jussi Lehtosen ja Varre Vartiaisen kanssa jazzklassikoita suuresta amerikkalaisesta laulukirjasta. Konserteissa esitellään myös talon uusi flyygeli.

”Yamahan G7- on Raatihuoneen suuren salin akuustiikkaan juuri sopivan kokoinen soitin. Pyrimme parantamaan toiminnan laatua mahdollisuuksien mukaan myös teknisten puitteiden osalta. Tämä on hieno uudistus, joka mahdollistaa taas uudenlaisten ohjelmistojen suunnittelun”, kertoo Timo Hirvonen Koko Jazz Iisalmi Kannatusyhdistys ry:stä.

Timo Hirvonen, piano
Varre Vartiainen, kitara
Jussi Lehtonen, kontrabasso

Sunnuntai 26.7.

förby

Nina Mya,Café Vinssi, förby26.7. Klo 14:00

keikka

Nina Mya, laulu
Henri Mäntylä, piano

Terassikonsertti. Vapaa pääsy

Nina Mya (s. 1989) on palkittu suomalainen laulaja ja säveltäjä. Hän on julkaissut nimellään kolme albumia Flying Solo (2012), Our Time (2014) ja Closure (2016), joista viimeisin niitti myös kansainvälistä huomiota. Neljäs albumi, aiempiin jazzlevyihin verraten selkeästi soulimpi kokonaisuus Just Another Lonely Soul on parhaillaan työn alla. Lisäksi Mya on esiintynyt niin kotimaassa kuin ulkomaillakin eri yhteyksissä ja kokoonpanoissa, muun muassa UMOn, Ilmavoimien Big Bandin, Jukkis Uotilan ja Frank McCombin kanssa. Myaa on kuvailtu vahvaksi tulkitsijaksi, joka sekoittaa vaikutteensa jazzista, soulista ja gospelista persoonallisella tavalla sekä traditiota kunnioittaen.

Mya esiintyy Salossa yhtyeensä pianistin Henri Mäntylän kanssa esittäen omia kappaleitaan aiemmilta levyiltä ja myös uunituoreita sävellyksiään. Lisäksi ohjelmistossa kaksikon valikoimia jazz- ja soulklassikoita.

Café Vinssi sijaitsee meren rannalla Särkisalon Förbyssä noin 40 minuutin ajomatkan päässä Salosta. Merellinen ympäristö yhdistettynä hyvään musiikkiin ja kahvilan herkkuihin houkuttelee viettämään kesäsunnuntaita aurinkoiselle terassille.

Konsertti on osa SaloJazz Kesä-kiertuetta (Förby, Mathildedal, Rikalanmäki). Huomioimme korona-rajoitteet ja tapahtumiin on myynnissä rajallinen määrä lippuja. Ohjeistamme yleisöä tapahtumapaikoilla ajan tasalla olevien määräysten ja suositusten mukaisesti.

Yhteistyössä: Café Vinssi, Jazz Finland Live, Salon kaupunki

www.salojazz.fi

helsinki

SunJazz: Maan Tila,Tenho Restobar, helsinki26.7. Klo 20:00

keikka

Vapaa pääsy

Maan Tila on uusi kvintetti Helsingistä. Vibrafonisti/säveltäjä Mikko Antilan johtama yhtye koostuu trumpetin ja tenorisaksofonin lämpimästä yhteissoinnista yhdistettynä kevyeen, pianottomaan rytmisektioon. Kvintetin sointiväri on täyteläinen, kirkas ja eloisa.

"Yritän säveltää joka päivä", Antila sanoo. "Tai yleensä sävellän joka tapauksessa, halusin tai en. Puran joka päivä kokemiani tunteita musiikkiin. Koen, että saan näin varsinkin negatiiviset tunteet käännettyä positiiviseksi vuodattamalla ne ensin säveliksi ja sävelet taas muusikoiden tulkitsettavaksi ja kuuntelijoille kuultavaksi. Jokaisella sävellyksellä on oma kaunis hetkensä, missä se on muodostunut. Pyrin kertomaan sen aina yhtyeen jäsenille, ja kvintetin tulkinta rakentuu sen varaan."

Tomi Nikku - trumpetti
Casimir Ekman - saksofoni
Mikko Antila - vibrafoni
Antti Ahoniemi - basso
Moses Kuloniemi - rummut

CLUB 20-20,Merikerho, helsinki26.7. Klo 18:00

The Swang Orchestra

keikka

LIPUT 6€ (sisältävät terassin ja klubin)

AIKATAULU
18-21 dj Fiona Timantti
21-22 The Swang Orchestra
22-01.30 dj Mack The Producer
00-03.30 dj Lord Fatty (club set)

Club 20-20 yhdistää kieltolain ajan swingaavan 1920-luvun kaikessa dekadentissa eleganssissaan 2020-luvun ilmeeseen ja soundiin. Jazzahtavan swingin ja electro swingin lisäksi Club 20-20 illassa kuulet myös soul hopin ja trip hopin biittejä. Mikäli pidät electro swingistä tanssilattialla, tätä iltaa et halua missata!

Sunnuntaina 26. heinäkuuta nähdään koko korona-ajan soundiaan rakentaneen livekokoonpanon THE SWANG ORCHESTRAn ensi-ilta! Club 20-20:n avaa dj ja tyylitaituri Fiona Timantti elegantilla setillä, mikä luo tunnelman kuljettaen kuulijat 20-luvulta toiselle. Fiona on mahdollisesti soittanut ensimmäisen electro swing setin Helsingissä. Hän on myös antanut illan bändille tyylin. Swang!

The Swang Orchestra soittaa musiikkia, mikä vie jalat alta. Energisemmät biisit ovat lähempänä nopeaa, jazzahtavaa swingiä. Sitten on kappaleita, mitkä nojaavat trip hoppiin. Ne ovat biisejä minkä aikana, jos suljet silmäsi, voit kuvitella kesäfestivaalin ja kuuntelevasi bändiä, minkä olet halunnut kuulla jo monen vuoden ajan. We Play Swing with Swag!

The Swang Orchestra koostuu jazzvokalisti Kadi Vijasta, Ville Luukkonen Triosta ja turntablisti dj Joel Korhosesta. Konseptin on tuottanut Tapio Mäkelä.

Kadi Vija - laulu
Arto Ikävalko - piano
Juuso Rinta - kontrabasso
Ville Luukkonen - rummut
Joel Korhonen - dj

dj Mack The Producer tunnetaan Helsingissä paremmin neon80 klubista, sekä synthwave ja diskotuotannostaan. Mitä harvempi tietää on se, että hän on soittanut electro swingiä jo pitkään, kansainvälisten alan huippu dj:den ja bändien kanssa. Nyt pääset kokemaan hänen taitavaa dj-työskentelyään ja valintojaan live-setin jälkeen terassilla.

dj Lord Fatty on yksi monitaituri dj:stä Helsingissä, kenen levylaukku täyttyy pelkällä laadulla monessa genressä. Hän piti aiemmin dj Borzinin kanssa Swing Ting klubia Steam Helsingissä. Hän siis tietää miten electro swing biiseillä pidetään tanssilattia kuumana yön tunteina.

Merikerholla toimitaan koronan aikaan turvallisuutta edistäen ja maltillisesti: asiakkaille varataan omat paikat. Klubille otetaan kerrallaan puolet asiakaspaikoista, 100 henkeä. Terassilla kapasiteetti on 300. Merikerho ei hyväksy käteistä maksuvälineenä. Käytäthän käsidesiä tullessasi, ja jää kotiin, mikäli sinulla on flunssan tai koronan oireita.

 

Kuvassa: Kadi Vija /The Swang Orchestra
Kuvaaja: Alisa Javits
Stylisti: Fiona Timantti

Maanantai 27.7.

helsinki

Jazz-Espa: Quartet Ajaton,Espan lava, helsinki27.7. Klo 13:00

keikka

Laulaja Mia Simanaisen perustaman persoonallisen kvartetin muusikoiden taustat ulottuvat laajalle: jazzmusiikista barokkiin, argentiinalaisesta tangosta nykymusiikkiin, improvisointiin ja kaiken maailman kokeiluun. Yhtye julkaisi esikoislevynsä vuonna 2016 ja aluksi ohjelmistossa improvisoidut maisemat, kansanmusiikilliset säkeet, 1500-luvun luuttulaulut sekä originaalisävellykset muodostivat yllätyksellisen kokonaisuuden. Tänä vuonna julkaistavalla toisella albumillaan, Early Music in the Latest Way, yhtye keskittyy vanhoihin renessanssi- ja barokkiajan sävellyksiin kvartetin omaleimaiseen tyyliin sovitettuna. 

Jazz-Espa: Ismaila Sané Saïsba,Espan lava, helsinki27.7. Klo 17:30

keikka

Ismaila Sané Saïsba 6tet on perustettu vuonna 2018. Sen musiikkia voidaan luonnehtia persoonalliseksi afrojazzfuusioksi. Saïsba 6tet on vahvojen jazzimprovisaatiotaitureiden – kuten Moog-velho Kari Ikonen – myötä jazzillisempi versio laajemmasta Saïsba-kokoonpanosta, tanssittavuutta kuitenkaan unohtamatta! Sanén ensialbumi Ekiinafrik julkaistiin viime syksynä Eclipse Music -levymerkille.

Ismaila Sanè: comp, voc & African perc., Kari Ikonen: piano, mini-moog, Fender Rhodes & back voc., Ville-Veikko Airaniemi: electric guitar., Libasse Sall: electric & acoustic guitars., Ari Hossi: electric bass., Armando Mokulu: drums.

Aleksi Heinola Quintet,Espan lava, helsinki27.7. Klo 15:00

keikka

Aleksi Heinola Quintet on tuore suomalais-ruotsalainen kokoonpano. Yhtyeen soundi perustuu vahvasti 50- ja 60-lukujen hard bop -ilmaisuun, jossa vahva groove sekä selkeät sävellykset ovat keskiössä. Ohjelmisto sisältää uusia omia sävellyksiä sekä tyylikkäitä sovituksia tarkoin valituista lainakappaleista. Jazzaggression Records julkaisi kvintetin debyyttialbumin keväällä 2019. Levy on saanut kansainvälistä huomiota ja hyviä arvosteluja sekä kotimaassa että ulkomailla.

Mikko Gunu Karjalainen – trumpet, Manuel Dunkel – sax, Mikael Jakobsson – piano, Daniel Franck (Swe) – bass, Aleksi Heinola – drums

Tiistai 28.7.

helsinki

Jazz-Espa: Josefiina Vannesluoma & Mortal Lease,Espan lava, helsinki28.7. Klo 13:00

Josefiina Vannesluoma & Mortal Lease

keikka

 

Josefiina Vannesluoma on turkulaissyntyinen laulaja, huilisti ja säveltäjä. Kuulaasta ylärekisteristään ja improvisoinnistaan kiiteltyä Vannesluomaa inspiroivat kuvataide, kielet ja kahvilaelämä. Vannesluoma on tuttu myös mm. vokaaliyhtye Signestä, jonka kiitelty esikoisalbumi To Sappho oli vuoden 2019 Jazz Emma -ehdokkaana.  Konsertissa kuullaan Vannesluoman säveltämä kokonaisuus amerikkalaisen Edith Whartonin (1862 - 1937) runosarjaan The Mortal Lease. Vuonna 1908 kirjoitetut kahdeksan sonettia kuvaavat jännitteitä “suuremman tarkoituksen” tavoittelemisen ja rakkauden huumalle antautumisen välillä. 

Josefiina Vannesluoma – laulu, Mikael Myrskog – piano, Nathan Francis (USA) – kontrabasso, Ville Luukkonen – rummut

Singer, flautist and composer Josefiina Vannesluoma hails from Turku in the South-Western coast of Finland. Her trademarks are crystal-clear upper register and her finely-tuned improvisation. She herself says that she is “inspired by visual arts, languages and cafés”. Many Finns know Vannesluoma from a vocal group Signe, whose acclaimed debut album To Sappho was nominated for Jazz Emma (the Finnish Jazz Grammy) in 2019. The Mortal Lease concert fetaures Vannesluoma’s compositions to the American poet Edith Wharton’s  (1862 - 1937) series The Mortal Lease. Written in 1908, the eight sonnets form a meditation of love and describe the struggles of human nature between virtue and desire.  

Jazz-Espa: L'Alliance Takalo,Espan lava, helsinki28.7. Klo 15:00

keikka

L’Alliance Takalo soittaa pääasiallisesti säveltäjä-vibrafonisti Arttu Takalon sävellyksiä. Kappaleissa tavoitellaan eurooppalaisia, piiloromanttisia, lähes kulturelleja sävyjä, ja pariisilainen bistro-tunnelma on musiikissa vahvasti esillä. Kaikilla yhtyeen jäsenillä on kappaleissa omanlaisensa, vahva, solistinenkin rooli. Kokoonpanon uusimmalla albumilla, themanintheshadows (2019) kuullaan entistä enemmän jazzillisia ja progressiivisia sävyjä. Yhtye nähtiin kymmenen kaupunkia kattavalla Jazzliiton kiertueella syksyllä 2018.

Arttu Takalo – vibrafoni, Niko Kumpuvaara – haitari, Ville Pynssi – rummut, Ville Herrala – basso

Jazz-Espa: Njet Njet 9,Espan lava, helsinki28.7. Klo 17:30

keikka

Helsinkiläinen Njet Njet 9 on energisistä live-esiintymisistään tunnettu yhtye, jonka soundissa kuuluu jäsentensä laaja ja iloluontoinen suhde musiikkiin. Säveltäjä-kosketinsoittaja Ville Kyttälän johtaman nonetin musisointi maalaa toisaalta nostalgisia, toisaalta utopistisia mielikuvia, ja parhaimmillaan Njet Njet 9:n musiikki kuulostaakin siltä, kuin Zappa ja Zawinul pelaisivat nelinpelitennistä Massive Attackin kanssa kanssa ruotsalaisella kesämökillä. Yhtye julkaisee kolmannen albuminsa keväällä 2020.

Ville Kyttälä – koskettimet, Linda Fredriksson – saksofoni, Ville Vannemaa – saksofoni, Pekka Seppänen – saksofoni, Martti Vesala – trumpetti, Mikko Haanpää – pasuuna, Veikki Virkajärvi – kitara, Heikki Laine – basso, Erik Fräki – rummut 

online

ELive Stream: "Muistojeni Laila" - Susanna Eronen,ELive Stream, online28.7. Klo 20:00

Susanna Eronen

Martin Söderbacka

Eevalotta Matikainen

keikka

Liput 9,90 €

ELive Stream on uusi nettipohjainen sarja, joka tuo suorat konserttilähetykset luoksesi!

Heleä-ääninen laulaja Susanna Eronen tulkitsee Laila Kinnusen rakkaita sävelmiä uusilla sovituksilla. Erityisesti jazz- ja viihdemusiikin saralla tunnettu Susanna asuu nykyisin Helsingissä mutta on viettänyt nuoruutensa Pohjanmaalla. Erosen aktiivisesti toimivia kokoonpanoja ovat muun muassa jazzyhtye Z League ja folk-gospelyhtye Mustarastas. Lisäksi Eronen toimii freelancelaulajana ja taustalaulajana erilaisissa kokoonpanoissa.

Susannan kanssa konsertissa musisoimassa on kitaristi Martin Söderbackan ja basisti Eevalotta Matikaisen muodostama Söderbacka-Matikainen Duo. Laila Kinnusen vahvat melodiat verhoutuvat kokoonpanon käsissä raikkaiksi sovituksiksi, jotka houkuttelevat kuuntelijaa pysähtymään musiikin äärelle.

Susanna Eronen - laulu
Martin Söderbacka - kitara
Eevalotta Matikainen - kontrabasso

Kaikki konsertit katsottavissa lähetyspäivästä vielä 7 vuorokauden ajan. Katso niin monta kertaa kun haluat ja silloin kun sinulle sopii!

Keskiviikko 29.7.

helsinki

Jazz-Espa: Niklas Winter Quartet,Espan lava, helsinki29.7. Klo 13:00

keikka

Turkulaislähtöinen Niklas Winter on paitsi monipuolinen kitaristi-säveltäjä, myös tärkeänä kansainvälisen ja pohjoismaisen jazzyhteistyön sillanrakentaja. Hänen vuotuisista keikoistaan onkin valtaosa Suomen ulkopuolella, muun muassa Ruotsissa, Tanskassa, Italiassa, Virossa, Venäjällä ja Japanissa. Tämä modernia mainstream jazzia soittava kvartetti on perustettu jo vuonna 2003, ja suosittu yhtye keikkaili takavuosina ahkerasti Suomessa ja Ruotsissa. Syksyllä 2020 nelikko on pitkästä aikaa julkaisemassa uutta materiaalia vuoden 2006 Live In Stockholm -levynsä jälkeen. Uuden levyn ohjelmisto koostuu pääasiassa Winterin sävellyksistä, joissa vapaata ilmaisua yhdistellään maukkaasti perinteiseen jazziin.

Niklas Winter – kitara, Fredrik Nordström (SWE) – tenorisaksofoni, Filip Augustson (SWE) – basso, Markku Ounaskari – rummut

 

Jazz-Espa: Reiska Laine Quintet,Espan lava, helsinki29.7. Klo 15:00

keikka

Eero Koivistoinen – tenorisaksofoni, Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni  ja huilu, Seppo Kantonen – piano, Ulf Krokfors – kontrabasso, Reiska Laine – rummut

Suomalaisen jazzin kokeneimmat muusikot yhdessä lavalla! Rumpali Reiska Laine on yli 50-vuotisen uransa aikana soittanut useissa kokoonpanoissa ympäri maailmaa, mutta varsinaista omaa yhtyettä miehellä ei aiemmin ole ollut. Nyt rumpali on vihdoin koonnut haaveidensa bändin, johon kuuluvat ihannekomppipari, kosketinsoittaja Seppo Kantonen ja kontrabasisti Ulf Krokfors sekä saksofonistilegendat Eero Koivistoinen ja Juhani Aaltonen. Espan lavan valtaakin keskiviikkona oikea suomijazzin “Mestarit Areenalla”!

Jazz-Espa: Elifantree,Espan lava, helsinki29.7. Klo 17:30

keikka

Elektro-akustisesti kokeellista jazzmusiikkia luova Elifantree on laulun, saksofonin ja rumpujen päälle rakentuva trio, joka laajentaa palettiaan värikkäällä kirjolla soittimia. Elifantreen musiikkia on verrattu Pablo Picasson, Charlie Chaplinin ja David Lynchin töihin, runsaudensarveen, mystiseen satumetsään ja ties mihin – mutta ennen kaikkea kyse on kolmen taiteilijan näkemyksestä siitä mitä jazzmusiikki voi tänä päivänä olla. Elifantree on keikkaillut ahkerasti yli kymmenen vuoden ajan ympäri maailmaa ja julkaissut viisi albumia. Viimeisin levy Blood Moon on yhteislevy nykyklassisen Tölöläb-kvartetin kanssa. Vuonna 2020 Elifantreelta ilmestyy kiinnostava uusi julkaisu, jota tähdittää kahdeksan erimaalaista huippurumpalia.

Anni Elif – laulu, syntetisaattorit, Pauli Lyytinen – saksofoni, ewi, efektit, Olavi Louhivuori – rummut, Joonas Saikkonen – livemiksaus

Torstai 30.7.

helsinki

Jazz-Espa: Hands and Omens,Espan lava, helsinki30.7. Klo 13:00

keikka

Valoa ja varjoja. Tarinoita. Kuvia. Kontrasteja, sattumia. Hands and Omensin kudokselliset äänimaisemat johdattavat kuulijan tunnelmasta toiseen.

Hands and Omens on pianisti Nikita Rafaelovin, viulisti Silva Kallionpään ja basisti Joonas Tuurin keväästä 2016 asti toiminut, genrerajoja uhmaava jazztrio. Yhtyeen pitkään hautunutta ja vivahteikkaaksi hioutunutta tuotantoa on kuultavissa viime syyskuussa julkaistulla ensilevyllä Where the Solid Ends.

Vaikka trion jäsenten musiikilliset juuret ovat voimakkaasti heille rakkaassa jazzissa, ei Hands and Omensin musiikissa ole kyse nimikkeistä. Vaikutteita on kuultavissa sieltä täältä eri tyylilajien karsinoista, ja kaikkia sääntöjä rikotaan surutta. Yhtyeen jäsenet ovat ammentaneet inspiraatiota ainutlaatuisiin sävellyksiinsä muiden muassa Edgar Allan Poen, Daniil Harmsin sekä Knut Hamsunin kirjallisuudesta.

Hands and Omens hakee ilmaisuunsa ennen kaikkea uudenlaista akustista sointia, vapaus ja kommunikatiivinen yhteissoitto edellä. Pelkistettyä kokoonpanoa käytetään ennakkoluulottomasti, ilman valmiita muotteja. Trion soitosta välittyy energia ja herkkä keskinäinen vuorovaikutus, jossa jokainen kolmesta tukee toistaan. 

Nikita Rafaelov – piano, Silva Kallionpää – viulu, Joonas Tuuri – kontrabasso

Jazz-Espa: Susanna Aleksandra Quartet,Espan lava, helsinki30.7. Klo 15:00

Susanna Aleksandra Quartet

keikka

Virolainen laulaja-säveltäjä Susanna Aleksandra ja pianisti Joonas Haavisto aloittivat yhteistyön vuonna 2018. Kahdella artistilla on yhteinen visio luoda musiikkia, jossa monitahoiset harmoniat, merkitykselliset lyriikat ja vahvat melodiat yhdistyvät useiksi musiikillisiksi kerrostumiksi. Heille on tärkeää antaa musiikin sanella, mihin suuntaan edetä; toisinaan se valitsee yksinkertaisen, toisinaan monimutkaisemman polun. Kvartetin musiikissa modernin jazzin sateenvarjon alla yhdistyvät vaikutteet perinteisestä jazzista, klassisesta ja populaarimusiikista sekä folkista. Kvartetin albumi Souls of the Night julkaistiin Japanissa maaliskuussa 2020.

Susanna Aleksandra – laulu, Joonas Haavisto – piano, Joonas Tuuri – basso, Ville Pynssi – rummut

Jazz-Espa: Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri,Espan lava, helsinki30.7. Klo 17:30

keikka

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri on vahvasti improvisoiva, taiturimainen nykyjazzkvartetti, joka aloitti toimintansa vuonna 2015. Yhtyeen musiikissa on kuultavissa vivahteita jazzista, freejazzista, avantgardesta sekä kamari- ja maailmanmusiikista. Lyytisen sävellykset tarjoavat otolliset puitteet jokaisen soittajan vahvuuksille ja haastavat yhtyettä tutkimaan myös entuudestaan tuntemattomia alueita. Yhtyeen toinen albumi Hypnosis julkaistaan maaliskuussa 2020 Eclipse Music -levymerkille. Julkaisua seuraa 10 konsertin kiertue.

Pauli Lyytinen – saksofonit, sävellykset, Verneri Pohjola – trumpetti, Eero Tikkanen – kontrabasso, Mika Kallio – rummut

Perjantai 31.7.

helsinki

Jazz-Espa: Unya,Espan lava, helsinki31.7. Klo 13:00

keikka

Unya on Hilkka Louhivuoren sävellysten ja pitkäaikaisten ystävysten ympärille muotoutunut vuonna 2017 perustettu yhtye, jonka jäsenet kuvailevat musiikkiaan indie-elektro-hopiksi. Musiikkiin on haettu taitavasti kansainvälistä soundia, jossa on vaikutteita mm. trip hopista ja acid jazzista. Kesäkuussa 2019 julkaistu, yhtyeen nimeä kantava esikoisalbumi on äänitetty Kiikalan puukirkossa, mikä antoi koko albumille poikkeuksellisen pehmeän ja kuitenkin ytimekkään soundin. Avarat äänimaisemat ja moderni studiotuotanto luovat jäntevän rungon Hilkka Louhivuoren maailmanluokan laulumelodioille.

Hilkka Louhivuori – laulu, piano, elektroniikka, Lauri Kallio – kitara, elektroniikka, Ilkka Oksanen – rummut, Pekka Löhönen – basso

Jazz-Espa: Jonatan Sarikoski Search Party,Espan lava, helsinki31.7. Klo 15:00

keikka

Rumpalina useissa kotimaan jazzyhtyeissä vaikuttava alunperin helsinkiläinen Jonatan Sarikoski on viime vuodet asunut pääosin Itävallassa, missä hän on astunut yhtyejohtajan rooliin kokoamalla ympärilleen kansainvälisen kvintetin maan jazzkentän lupaavimmista nuorista kyvyistä. Search Partyn musiikki pohjautuu Sarikosken monivivahteisiin sävellyksiin, joissa heijastuu yhtä aikaa svengaavan amerikkalaisen jazzperinteen juuret sekä eurooppalaisessa musiikkiperinteessä korostuva melodisuus, sävykkyys ja dynaamisuus. Yhtyeen debyyttialbumi The Time Is Ripe julkaistiin helmikuussa 2020 sveitsiläisellä Unit Records -levy-yhtiöllä.

Tobias Pustelnik - saksofoni (AT), Thilo Seevers - piano (DE), Vilkka Wahl - sähkökitara, Ivar Roban Križić - kontrabasso (HR), Jonatan Sarikoski – rummut (FI)

Jazz-Espa: Kari Antila & Karri Luhtala Organ Brothers,Espan lava, helsinki31.7. Klo 17:30

keikka

Kari Antila & Karri Luhtala Organ Brothers on vuonna 2017 muodostettu jazztrio, joka pyrkii musiikillaan uudistamaan perinteistä urkujazzilmaisua. Trion musiikki on Kari Antilan ja Karri Luhtalan säveltämää ja perustuu intensiiviseen yhteissoittoon. Yhtye on integroinut soittoonsa monia afroamerikkalaisen musiikin tyylisuuntia, kuten funkia, soulia, reggaeta sekä New Orleansin ja progressiivisen rockin vaikutteita. Koko tätä kirjoa tarkastellaan kuitenkin tiukasti jazzillisen arvomaailman, perinteen ja ilmaisun kautta. Yhtye on tähän mennessä esiintynyt useilla kotimaisilla festivaaleilla sekä tehnyt Belgian kiertueen keväällä 2019.

Kari Antila – kitara, Karri Luhtala – Hammond-urut, Tuomas Timonen – rummut