Torstai 2.4.

helsinki

PERUTTU/CANCELLED Linda May Han Oh (AU),G Livelab, helsinki2.4. Klo 20:00

Linda May Han Oh (www)

keikka

Basisti-säveltäjä Linda May Han Oh on nopeasti noussut jazzmaailman huipulle. Malesialaissyntyinen, Länsi-Australiassa kasvanut ja nykyään New Yorkissa vaikuttava muusikko on esiintynyt mm. Joe Lovanon, Vijay Iyerin, ja Kenny Barronin rinnalla, ja soittaa vakituisesti kitarasuuruus Pat Methenyn kvartetissa. Oh julkaisi toukokuussa viidennen albuminsa Aventurine, jossa modernit sävellykset ja improvisaatio kohtaavat jousi- ja vokaalitekstuurit.

Perjantai 3.4.

espoo

PERUTTU/CANCELLED April Jazz Club: Anna Inginmaa,Tapiola Garden, espoo3.4. Klo 18:00

Anna Inginmaa

keikka

Anna Inginmaan musiikissa herkkä, raaka ja sielukas tulkinta kohtaa eturivin jazzareista koostetun yhtyeen musiikillisen synergian. April Jazz Clubille yhtye saapuu tuoreen materiaalin kanssa, kun Stupido Recordsin kautta julkaistava Inginmaan soololevy näkee päivänvalon juuri ennen keikkaa, maaliskuun lopulla. Levyllä kuullaan Inginmaan sävellyksiä ja sanoituksia sekä Seppo Kantosen sävellyksiä ja Timo Kiiskisen sanoituksia. Lyyristä vokaalijazzia riisutulla ja autenttisella sävyllä esittelevä materiaali päästää Inginmaan moninaisen minuuden rohkeasti valloilleen. Anna Inginmaa nousi suuren yleisön tietoisuuteen muutama vuosi sitten julkaistuaan kriitikoiden ylistämän Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen -levyn.

Anna Inginmaa – laulu
Arto Ikävalko – piano
Joonas Tuuri – kontrabasso
Ville Luukkonen – rummut
Mikko Karjalainen – trumpetti

Illan avaa Ebeli Show klo 18, jossa Espoon Musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijat esittäytyvät.

Ebeli Show klo 18
Anna Inginmaa klo 19
Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 13 € / 10 € (opiskelijat) korttimaksulla. Ennakkoliput Lippupisteestä.
Tapahtuma on ikärajaton.

Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

turku

PERUTTU/CANCELLED: Flame Jazz: Linda May Han Oh (US),Logomo, MOVE, turku3.4. Klo 19:00

Linda May Han Oh

keikka

Linda May Han Oh – basso
Fabian Almazan – piano
Ben Wendel – saksofoni
Rudy Royston – rummut

Huhtikuun huippuvieraana Turkuun saapuu yksi tämän hetken kuumimmista maailman jazznimistä! Linda May Han Oh on noussut viime vuosina yhdeksi kansainvälisen jazzkentän työllistetyimmistä basisteista. Malesiassa syntynyt, Australiassa varttunut ja tätä nykyä New Yorkissa asuva muusikko on tullut tunnetuksi muun muassa kitaristilegenda Pat Methenyn luottobasistina. Moninkertaisesti palkittu Oh on julkaissut omalla nimellään viisi albumia, ja säveltäjänä hän uudistuu koko ajan. Hänen musiikkinsa on samanaikaisesti haastavaa ja kevyttä, klassista ja rajoja rikkovaa.

Liput: 20–25 €

Lauantai 4.4.

helsinki

PERUTTU/CANCELLED Orchestra Nazionale Della Luna (BEL/FIN/FRA),Koko Jazz Club, helsinki4.4. Klo 19:00

Kari Ikonen jatkaa kansainvälistä läpimurtoaan monella rintamalla. Useasti palkittu pianisti ja säveltäjä on Euroopassa kysytty nimi, ja yhteistyö belgialaisen Manuel Hermian kanssa esittelee heidän tuoreimpia musiikillisia visioitaan. Kansainvälisen yhtyeen omaperäinen ohjelmisto, monipuolinen instrumentaatio ja luovaa energiaa säteilevä esitystapa valloittaa kuulijat. Orchestra Nazionale della Luna julkaisi ensilevynsä huhtikuussa 2016, ja jatkoa seuraa pian, kun yksi Eurooppalaisen jazzmusiikin arvostetuimmista levy-yhtiöistä, Unkarilainen BMC julkaisee yhtyeen toisen levyn ”There’s Still Life On Earth” alkukeväästä 2020.
 
Tuoretta musiikkinäytettä tulevalta levyltä: https://soundcloud.com/kari-ikonen/sets/orchestra-nazionale-della-luna-theres-still-life-on-earth-bmc-records-2020/s-IbHAO. Toisessa kipaleessa ”Al Bahr” on käytössä Ikosen kehittämä uusi, vähintäänkin mullistava laite Maqiano, jonka avulla arabimusiikin maqam-asteikot ja muut mikrointervallit onnistuvat nyt pianolla!
 
Manuel Hermia – saksofonit, huilu ja bansuri
Kari Ikonen – piano ja moog
Sébastien Boisseau – kontrabasso
Teun Verbruggen – rummut
 
Ovet klo 18:00
Liput 22 / 18 € Tiketistä

Maanantai 6.4.

helsinki

PERUTTU/CANCELLED In The Spirit of Jaco Pastorius,Koko Jazz Club, helsinki6.4. Klo 19:00

Timo Hirvonen esittää Jaco Pastoriuksen tuotantoa 8-henkisen superkokoonpanon seurassa. Tervetuloa nauttimaan sähköbasson suuren uudistajan upeista sävelmistä!

Konsertti on osa Hirvosen jatkotutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan. 

Tero Saarti, trumpetti
Kasperi Sarikoski, pasuuna
Pope Puolitaival, alttosaksofoni
Joonatan Rautio, tenorisaksofoni
Jukkis Uotila, koskettimet
Rafael Sida, perkussiot
Jussi Lehtonen, rummut
Timo Hirvonen, sähköbasso

Ovet 18:00
Liput 25€ Tiketistä

Keskiviikko 8.4.

helsinki

PERUTTU/CANCELLED Seppo Istukaissaari: LEINO LIVE!,G Livelab, helsinki8.4. Klo 19:00

Muun muassa Seinäjoen kaupunginorkesterista tuttu Seppo Istukaissaari saapuu huhtikuussa G Livelabiin. Hän esittää runoilija Eino Leinon runoihin säveltämänsä, juuri ilmestyneen albuminsa materiaalia yhdessä levylläkin soittavien kitaristi Marzi Nymanin, basisti Ville Herralan ja rumpali Jaska Lukkarisen kera. Suomen rakastetuimman runoilijan teokset heräävät henkiin kun Istukaissaaren ja kotimaisten jazzhuippujen muodostama kombo esittää mestarillisia ja koskettavia tulkintoja Leinon teksteistä.

Seppo Istukaissaari, laulu / Marzi Nyman, kitara & piano / Ville Herrala, basso / Jaska Lukkarinen, rummut

oulu

PERUTTU/CANCELLED OMJ Jazz & Etno 2020: Aki Rissanen Trio,Vanha Paloasema Bar, oulu8.4. Klo 21:30

keikka

AKI RISSANEN TRIO
Ke 8.4. klo 21.30
Vanha Paloasema Bar (Kauppurienkatu 24)
Liput 15/10 € (K-18)
Jazz-20 ry:n jäsenet 10 €
Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipun hintaan lisätään käsittelykulut. Ilman käsittelykuluja Oulu10-palvelupisteet ja Valveen lippumyymälä.

Aki Rissanen Trio on kiistatta tämän hetken mielenkiintoisimpia kotimaisia jazzyhtyeitä. Arvostetun brittiläisen Edition Recordsin julkaisemat kaksi ensimmäistä levyä (Amorandom, 2016 ja Another North, 2017) olivat vahva voimannäyttö yhtyeen kyvyistä, ja niiden myötä pianisti Aki Rissanen trioineen saavuttikin kansainvälisen läpimurron. Levyt esittelivät pianistin johtaman yhtenäisen trion, jossa mukana ovat maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen.

Trion kolmas levy Art In Motion julkaistiin syyskuussa 2019. Levyn materiaalin inspiraation lähteinä ovat olleet erityisesti länsi-eurooppalainen klassinen musiikki ja elektroninen tanssimusiikki. Levy sisältää trion originaalituotannon lisäksi musiikkia renesanssisäveltäjä Carlo Gesualdolta ja Einojuhani Rautavaaralta. Trio saapuu Ouluun osana levynjulkaisukiertuettaan.

Aki Rissanen | piano
Antti Lötjönen | basso
Teppo Mäkynen | rummut

Torstai 9.4.

espoo

PERUTTU/CANCELLED April Jazz Club: Martha High and The Soul Cookers (US/IT/FR),Tapiola Garden, espoo9.4. Klo 18:00

Martha High and The Soul Cookers (US/IT/FR)

keikka

Soulin jumalattareksi tituleerattu Martha High ja huikea Soul Cookers -yhtye valloittavat April Jazz Clubin pääsiäisen alla.

Soulin, funkin ja jazzin perintöä äidinkielen lailla tulkitseva Martha High saapuu April Jazz Clubille Soul Cookers -yhtyeensä solistina. Yli kolmekymmentä vuotta James Brownin rinnalla esiintynyt High on jättänyt lähtemättömän jälkensä soulin historiaan: High oli Brownin mukana muun muassa kuuluisalla Boston Gardenin keikalla vuonna 1968, Vietnamin matkalla ja Zairessa. Nykyisin High kiertää Maceo Parkerin bändissä. Highn uusin sooloalbumi Singing For The Good Times (Blind Faith Records, 2016) todistaa, että High on yhä terävässä iskussa. Soul Cookers -yhtyeen kanssa Espooseen saapuva High ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

Martha High and The Soul Cookers (US/IT/FR):
Martha  High – laulu
Roy Panebianco – kitara
Leonardo Corradi – urut
Tony Match – rummut

Illan avaa Ebeli Show klo 18, jossa Espoon Musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijat esittäytyvät.

Ebeli Show klo 18
Martha High and The Soul Cookers klo 19
Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 20 € / 15 € (opiskelijat) korttimaksulla. Ennakkoliput Lippupisteestä.
Tapahtuma on ikärajaton.

Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

helsinki

PERUTTU/CANCELLED Funk of Herbie Hancock,Koko Jazz Club, helsinki9.4. Klo 19:00

Timo Hirvonen esittää Herbie Hancockin funk- tuotantoa upean ryhmän seurassa. 
Interaktiivinen rytmisektiotyöskentely on Hancockin funk-sävellysten ydintä. 
Jukkis Uotilan johdolla aiheen piiriin 2000-luvun alussa johdateltu komppipari Hirvonen- Lehtonen ottaa aiheesta ilon irti Big Time!
Jukkiksen lisäksi solistista voimaa tarjoavat maaginen Rafael Sida ja saksofonisti Pope Puolitaival.   

Jukkis Uotila, kosketinsoittimet
Pope Puolitaival, saksofonit ja huilu
Rafael Sida, lyömäsoittimet
Jussi Lehtonen, rummut
Timo Hirvonen, sähköbasso

Konsertti on osa Hirvosen jatkotutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan.

Ovet 18:00
Liput 20/18€ Tiketistä

PERUTTU/CANCELLED AUF: Hiljentyen, UMO Helsinki,Paavo-sali, helsinki9.4. Klo 13:00

keikka

Konsertti on peruttu, korvaavaa päivää etsitään.

Hiljentyen, UMO Helsinki
Silent music

UMO Helsinki Jazz Orchestra, orkesterin kapellimestarina debytoiva Anna-Maria Helsing ja vokalisti Mirja Mäkelä tulkitsevat Outi Tarkiaisen sävellyksiä albumeilta ”Unpainted Portraits” ja ”Into the Woodland Silence”. Teoksissa yhdistyvät pohjoisen arkaaisuus, nykymusiikin arvaamattomuus sekä runouden kuulaus, joiden kautta musiikki johdattaa kuulijansa hiljaisen viikon intiimiin tunnelmaan. Ainutlaatuinen konserttikokonaisuus liikkuu vapautuneesti jazzin ja nykymusiikin rajamaastossa, jota UMO Helsinki Jazz Orchestran vahvat solistiesitykset raamittavat.

Ohjelma:
Our Heritage (2017)
Contemplations (2005/2011)
Vapautensa antanut (2011)
Metsän hiljaisuuteen (2010)

Kapellimestari Anna-Maria Helsing (s. 1971) on johtanut lähes kaikkia merkittävimmistä pohjoismaista orkestereista ja tehnyt näyttävää uraa myös kansainvälisellä orkesterikentällä. Hän on toiminut mm. Oulu Sinfonian taiteellisena johtajana.

Mirja Mäkelä (s. 1968) on kuulunut kotimaisten jazzlaulajien kärkeen jo pitkään. Hän on luonut määrätietoisesti omaa tyyliään niin jazzlaulajana kuin -säveltäjänäkin. Mäkelä on luotsannut omia yhtyeitään yli 20 vuotta, laulanut useiden eri jazzmuusikoiden levyillä ja jazzyhtyeiden solistina sekä julkaissut kolme sooloalbumia.

Outi Tarkiainen (s. 1985) on yksi sukupolvensa kiinnostavimmista säveltäjistä. Tarkiainen on säveltänyt orkesteri-, vokaali-, kamari- ja soolosoitinmusiikkia, teoksia orkestereille ja solistille sekä musiikkia jazzorkestereille. Tarkiaisen sävellyksissä länsimainen taidemusiikki ja jazzmusiikin traditio elävät innovatiivisessa vuorovaikutuksessa.

Kesto: 1 h (ei väliaikaa)

Konsertti kuuluu Avantin, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) yhteiseen AUF-sarjaan. Eri tyylilajeja edustavat huippuorkesterit kutsuvat kuulijoita päiväkonsertteihin tutustumaan monenlaisiin musiikillisiin makupaloihin. Kevään 2020 sarjan teemana on keväiset tunteet: rakkaus, ilo ja hiljentyminen.

Sarjaan kuuluvat seuraavat konsertit:
Ke 5.2. klo 13 Rakkaudella, FiBO
La 28.3. klo 13 Ilolla, Avanti!
To 9.4. klo 13 Hiljentyen, UMO Helsinki

Piristä kevättäsi kolmen päiväkonsertin AUF-sarjalipulla!
Yksittäinen lippu 6,50 € ja sarjalippu 11,50 €

Perjantai 10.4.

helsinki

SIIRTYY/POSTPONED Silent Music: Hiljaisuuden muotokuvia,Mikael Agricolan kirkko, helsinki10.4. Klo 18:00

keikka

Pitkäperjantain 10.4. konsertti Mikael Agricolan kirkossa siirtyy ensi vuoden pitkäperjantaihin 2.4.2021. Jo hankitut liput käyvät sellaisenaan uutena ajankohtana järjestettävään tilaisuuteen. Mikäli ajankohta ei syystä tai toisesta käy, jo maksetut liput voi palauttaa tiistaihin 14.4. mennessä, ja rahat saa tällöin takaisin lukuun ottamatta ostohetkellä maksettua Ticketmasterin tilaus- ja toimitustapamaksua. Lippujen palautukset hoidetaan Ticketmaster.fi lomakkeen kautta.

-

UMO Helsinki Jazz Orchestran pääsiäistraditiot jatkuvat keväällä 2020 hiljaisen viikon konserteilla kiirastorstaina ja pitkäperjantaina.

UMO Helsinki Jazz Orchestra, orkesterin kapellimestarina debytoiva Anna-Maria Helsing ja vokalisti Mirja Mäkelätulkitsevat Outi Tarkiaisen sävellyksiä albumeilta Unpainted Portraits ja Into the Woodland Silence. Teoksissa yhdistyvät pohjoisen arkaaisuus, nykymusiikin arvaamattomuus sekä runouden kuulaus, joiden kautta musiikki johdattaa kuulijansa hiljaisen viikon intiimiin tunnelmaan. Ainutlaatuinen konserttikokonaisuus liikkuu vapautuneesti jazzin ja nykymusiikin rajamaastossa, jota UMO Helsinki Jazz Orchestran vahvat solistiesitykset raamittavat.

Kapellimestari Anna-Maria Helsing (s. 1971) on johtanut lähes kaikkia merkittävimmistä pohjoismaista orkestereista ja tehnyt näyttävää uraa myös kansainvälisellä orkesterikentällä. Hän on toiminut mm. Oulu Sinfonian taiteellisena johtajana ja on BBC Concert Orchestran uusi päävierailija Lontoossa. www.annamariahelsing.com

Mirja Mäkelä (s. 1968) on kuulunut kotimaisten jazzlaulajien kärkeen jo pitkään. Hän on luonut määrätietoisesti omaa tyyliään niin jazzlaulajana kuin -säveltäjänäkin. Mäkelä on luotsannut omia yhtyeitään yli 20 vuotta, laulanut useiden eri jazzmuusikoiden levyillä ja jazzyhtyeiden solistina sekä julkaissut kolme sooloalbumia. jazzfinland.fi/artisti/mirja-makela

Outi Tarkiainen (s. 1985) on yksi sukupolvensa kiinnostavimmista säveltäjistä. Tarkiainen on säveltänyt orkesteri-, vokaali-, kamari- ja soolosoitinmusiikkia, teoksia orkestereille ja solistille sekä musiikkia jazzorkestereille. Tarkiaisen sävellyksissä länsimainen taidemusiikki ja jazzmusiikin traditio elävät innovatiivisessa vuorovaikutuksessa. www.outitarkiainen.fi 

 

 

Tiistai 14.4.

helsinki

PERUTTU/CANCELLED - Vapaat äänet - jaZZanti: Naïssam Jalal - Quest of the Invisible,Balderin sali, helsinki14.4. Klo 19:00

Naïssam Jalal (www)

keikka

SYYRIALAISTAUSTAISEN HUILISTI NAISSAM JALALIN KEHUTTU TRIO JAZZANTIN KONSERTISSA

Syyrialaistaustainen huilisti Naïssam Jalal tuo Suomeen huhtikuussa kehutun trionsa. Quest of the Invisible -yhtyeessä hänen kanssaan soittavat pianisti Leonardo Montana ja basisti Claude Tcha­mitchian. Raahen Rantajatseilla 2019 hienon Suomen debyytin tehnyt ranskalaisyhtye aloittaa kuu­den konsertin kiertueen Helsingin Balderin salista tiistaina 14. huhtikuuta.

Quest of the Invisible on Euroopassa kovassa nosteessa olevan huilisti Naïssam Jalalin ajankohtainen kokoonpano, jonka meditatiivinen musiikki hakeutuu arkisen yläpuolelle. Hiljaisuudella on keskeinen osa tässä transsissa, joka sijoittuu itämaisen mystiikan tradition ja modaalisen jazzin risteyskohtaan. Syyrialaistaustainen Jalal on kutsunut mukaansa ”näkymättömän etsintään” kaksi instrumenttinsa mestaria: ranskalaisbrasilialaisen pianisti Leonardo Montanan ja Suomessa vuosien varrella useasti esiintyneen ranskalaisbasisti Claude Tchamitchianin.

Naïssam Jalal: huilu, nay, ääni, sävellykset
Leonardo Montana: piano
Claude Tchamitchian: kontrabasso

Aika: 14.04.2020 / Klo: 19:00, ovet 18:30
Paikka: Balderin sali, Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki
Liput: 25 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 20€, opiskelijat 15 €, pariskunnat 20 + 20 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tämän sivun linkistä, jolloin lippujen hinnat: 27,5/22,5/16,5 €.

Konsertin järjestäjä: Helsinki Jazz ry
Konserttia tukevat Helsingin kaupunki ja Musiikin edistämissäätiö.
https://www.helsinkijazz.fi/event/naissam-jalal-fr-quest-of-the-invisible/

Kiertueen järjestäjä: Vapaat äänet
https://www.vapaataanet.fi/naissam-jalal-quest-of-the-invisible-suomessa-huhtikuussa/

Keskiviikko 15.4.

helsinki

TRIBUTE TO RAT PACK: NAT NEWBORN TRIO,Storyville, helsinki15.4. Klo 20:30

keikka

Vapaa pääsy

Tribute to Rat Pack -illoissa kuullaan Rat Pack -hengen mukaan mm. Frank Sinatran, Sammy Davis Jr:n ja Dean Martinin tunnetuksi tekemiä kappaleita sekä muita amerikkalaisen laulukirjan ikivihreitä.

Torstai 16.4.

helsinki

PERUTTU/CANCELLED Jeff Denson Trio,Koko Jazz Club, helsinki16.4. Klo 19:00

keikka

Down Beat – julkaisun korkealle noteerattu kontrabasisti / laulaja Jeff Denson (USA) vieraili muutama vuosi sitten legendaarisen Lee Konitzin seurassa klubilla. 

Nyt mukana ovat kotimaan huippumme pianisti Kari Ikonen ja amerikkalainen rumpali Gerald Gleaver. 

Denson on kiertänyt jenkkejä hiljattain rumpali Brian Bladen kanssa ja kerännyt ylistäviä arvioita esiintymisistään. Luvassa huikea ilta. 

Jeff Denson (USA), kontrabasso, laulu
Kari Ikonen, piano
Gerald Gleaver(USA), rummut

Ovet 18:00
Liput 20 / 18 e Tiketistä

Dixie Club,Storyville, helsinki16.4. Klo 20:30

keikka

Torstain Dixie Clubilla esiintyvät huippubändit New Orleans Jazzin ja Dixielandin tunnelmissa.

Perjantai 17.4.

espoo

PERUTTU/CANCELLED April Jazz Club: Mette Juul and Peter Rosendal (DK),Tapiola Garden, espoo17.4. Klo 18:00

Mette Juul and Peter Rosendal (DK)

keikka

Tanskalaislähtöinen jazzvokalisti ja säveltäjä Mette Juul on yksi Pohjoismaisen jazzskenen vaikuttavimmista tekijöistä. Hänen lämmin ja kirkas äänensä tulkitsee persoonallisella tavalla omia sävellyksiään, sekä muun muassa Kirk Nurockin, Antonio Carlos Jobimin ja Cole Porterin kappaleita. Juul on luonteva ja omaleimainen esiintyjä, jolla on laaja-alainen tekninen ja musiikillinen osaaminen. Hän julkaisi vastikään neljännen albuminsa Change (Universal Music 2019), joka on saanut osakseen upeasti kansainvälistä huomiota. Juulin duettoparina Espoossa kuullaan pianisti Peter Rosendalia.

”Mette Juul on todellinen lauluntekijä, vilpittömän välitön ja vaatimattoman oloinen.” ­–Jazzrytmit
“It is the combination of the eminent compositions and songs, the high musical and technical level and the singer´s calm composure, vocal personality and sound that makes this album something out of the ordinary” –Ivan Rod *****
“a major musical accomplishment from Juul” –All about Jazz *****

Mette Juul – laulu, kitara
Peter Rosendal – piano

Illan avaa Ebeli Show klo 18, jossa Espoon Musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijat esittäytyvät.

Ebeli Show klo 18
Mette Juul and Peter Rosendal (DK) klo 19
Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 17 € / 15 € (opiskelijat) korttimaksulla. Ennakkoliput Lippupisteestä.
Tapahtuma on ikärajaton.

Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

helsinki

Screamin’ Jay & The Bones,Storyville, helsinki17.4. Klo 23:00

keikka

Liput 12€, ennakot Tiketti >

Huikea Screamin’ Jay & The Bones esittää 50-luvun riehakasta ja swengaavaa Jump & Jive musiikkia.
Bändin ohjelmisto koostuu 50/60-luvun rhythm and blues klassikoista mm. Louis Prima, Ray Charles. Tämä vauhdikas ja hyväntuulinen yhtye saa jalan vippaamaan, mutta ohjelmisto taipuu myös nautinnolliseen kuunteluelämykseen.

Jay Kortehisto – Laulu ja pasuuna
Petri ’Pope’ Puolitaival – Saksofoni
Valtteri Pöyhönen – Kitara
Lasse Sirkko – Basso
Thomas Rönholm – Rummut

Maamme keskeisimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva basisti Antti Lötjönen julkaisee huhtikuussa odotetun soolodebyyttinsä. G Livelabin lavalla koetaan erityislaatuinen hetki, kun levynjulkaisun humun lisäksi nelikymppisiään juhliva Lötjönen johtaa Suomen eturivin jazztaiteilijoista koostettua kvintettiä. Lötjönen on ehtinyt ahkeroida yli sadalla jazzlevytyksellä ja ansioluettelosta löytyy muun muassa Ilmiliekki Quartet, The Five Corners Quintet, Aki Rissanen Trio, 3TM, Jukka Perko Tritone, Ricky-Tick Big Band, Timo Lassy Band, Verneri Pohjola Quartet ja Mikko Innanen Autonomus.

Antti Lötjönen, basso / Verneri Pohjola, trumpetti / Mikko Innanen, saksofoni / Jussi Kannaste, saksofoni / Joonas Riippa, rummut

iisalmi

PERUTTU/CANCELLED Jeff Denson Trio,Koko Jazz Club Iisalmi, iisalmi17.4. Klo 20:00

keikka

Down Beat – julkaisun korkealle noteerattu kontrabasisti / laulaja Jeff Denson (USA) vieraili muutama vuosi sitten legendaarisen Lee Konitzin seurassa klubilla. 

Nyt mukana ovat kotimaan huippumme pianisti Kari Ikonen ja amerikkalainen rumpali Gerald Gleaver. 

Denson on kiertänyt jenkkejä hiljattain rumpali Brian Bladen kanssa ja kerännyt ylistäviä arvioita esiintymisistään. Luvassa huikea ilta. 

Jeff Denson (USA), kontrabasso, laulu
Kari Ikonen, piano
Gerald Gleaver(USA), rummut

Ovet 18:00
Liput 20 / 18 e
Ravintola Raatihuone

seinäjoki

Vapaat äänet - Jazzoikoon!: Naïssam Jalal - Quest of the Invisible,Seinäjoen Apila kirjasto, Jaaksi-sali, seinäjoki17.4. Klo 17:00

Naïssam Jalal (www)

keikka

SYYRIALAISTAUSTAISEN HUILISTI NAISSAM JALALIN KEHUTTU TRIO  SEINÄJOEN KIRJASTOSSA

Syyrialaistaustainen huilisti Naïssam Jalal tuo Suomeen huhtikuussa kehutun trionsa. Quest of the Invisible -yhtyeessä hänen kanssaan soittavat pianisti Leonardo Montana ja basisti Claude Tchamitchian. Raahen Rantajatseilla 2019 hienon Suomen debyytin tehnyt ranskalaisyhtye aloittaa kuuden konsertin kiertueen Helsingin Balderin salista tiistaina 14. huhtikuuta ja saapuu Seinäjoelle perjantaina 17.4.

Naïssam Jalal: huilu, nay, ääni, sävellykset
Leonardo Montana: piano
Claude Tchamitchian: kontrabasso

Liput: 15 € käteisellä ovelta / järj. Ylistaron Kaukolankylän ry
Seinäjoen pääkirjasto Apila
Alvar Aallon katu 14
60100 Seinäjoki

Quest of the Invisible on Euroopassa kovassa nosteessa olevan huilisti Naïssam Jalalin ajankohtainen kokoonpano, jonka meditatiivinen musiikki hakeutuu arkisen yläpuolelle. Hiljaisuudella on keskeinen osa tässä transsissa, joka sijoittuu itämaisen mystiikan tradition ja modaalisen jazzin risteyskohtaan. Syyrialaistaustainen Jalal on kutsunut mukaansa ”näkymättömän etsintään” kaksi instrumenttinsa mestaria: ranskalaisbrasilialaisen pianisti Leonardo Montanan ja Suomessa vuosien varrella useasti esiintyneen ranskalaisbasisti Claude Tchamitchianin.

Vuonna 2017 perustetun trion debyyttialbumi ilmestyi keväällä 2019 Les Couleurs du son -merkillä ja on saanut laajasti huomiota ja kiitosta. Quest of the Invisible -tuplalevyn toisella levyllä triokokoonpano laajentuu kvartetiksi yhdessä arvostetun amerikkalaisrumpali Hamid Draken kanssa, joka tässä keskittyy soittamaan itämäistä daf-käsirumpua. Albumi palkittiin vuoden 2019 Victoires du jazz -tunnustuksella, joka on Ranskan suurin jazzalan palkintosarja.

Pariisissa varttunut ja klassista huilua opiskellut Naïssam Jalal palasi juurilleen Damaskokseen ja Kairoon opiskelemaan arabialaista musiikkia alan mestarien johdolla, ja on uransa aikana vaikuttanut niin perinteistä arabimusiikkia, afrikkalaista musiikkia, jazzia kuin räppiäkin esittävissä kokoonpanoissa. Jalalin omien yhtyeiden ilmaisussa kohtaavat improvisaatio ja itäiset ja läntiset estetiikat sekä vahva humaani viesti. Vuodesta 2011 lähtien Jalal on johtanut monikansallista ja kantaaottavaa Rhythms of Resistance -yhtyettä.

 

Lauantai 18.4.

helsinki

DDT Jazzband,Storyville, helsinki18.4. Klo 20:30

keikka

Liput 12€, ennakot Tiketti >

DDT Jazzband eli ”Swengin Vanhemmat Valtiomiehet”, kuten he itseään tituleeraavat on ehkä pitkäikäisin ja kiistatta yksi Suomen tärkeimmistä dixielandin sanansaattajista.

Keskiviikko 22.4.

espoo

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Forq, Maja Mannila,Sellosali, espoo22.4. Klo 19:00

Maja Mannila

FORQ

keikka

FORQ
Julkaistuaan neljännen albuminsa syksyllä 2019, Forq on kiertänyt aktiivisesti Euroopan festivaaleja ja klubeja itsenäisesti sekä yhdessä Snarky Puppyn kanssa. Nyt tämä maailmanluokan improvisoijista koostuva jazz-fuusion superkokoonpano saadaan ensimmäistä kertaa Suomeen! Forqin muodostavat David Bowien, Empire of the Sunin, Jeff ”Tain” Wattsin sekä lukuisien muiden tunnettujen artistien kanssa työskennellyt kosketinsoittaja, säveltäjä, sovittaja ja tuottaja Henry Hey, Snarky Puppyn riveistä tutut rumpali Jason ”JT” Thomas ja kitaristi Chris McQueen sekä basisti Kevin Scott.

Chris McQueen, kitara (US)
Henry Hey, koskettimet (US)
Kevin Scott, basso (US)
Jason ”JT” Thomas, rummut (US)

Maja Mannila
”Herregud mikä ääni!”, kirjoitti Helsingin Sanomien Jazzkeittiön Katri Kallionpää kuultuaan Maja Mannilaa alkuvuodesta 2018. Nuorista helsinkiläismuusikoista koostuva trio soittaa R&B:sta, soulista, jazzista ja gospelista ammentavaa, pääosin Mannilan säveltämää musiikkia. Maja on ehtinyt tehdä vaikutuksen kuulijoihinsa niin April Jazzin F-Musiikki Stagella kuin April Jazz Clubillakin ja ottaa jälleen askeleen astetta suuremmalle lavalle. Maja Mannilalle vapaus ja hauskanpito ovat tärkeitä musiikin luomisessa ja soittamisessa. April Jazzeilla yleisö voi vaihtaa vapaalle ja pitää hauskaa, joten mikäpä olisi tämän sopivampi aloitus Sellosalin festivaaliohjelmallemme tänä keväänä!

Maja Mannila, laulu, koskettimet
Johannes Granroth, basso
Severi Sorjonen, rummut

Liput alk. 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste
Kesto noin 3h, väliaika.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
www.instagram.com/apriljazzfestival/

 

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Dance Music Symphony,Tapiolasali, espoo22.4. Klo 19:00

Tapiola Sinfonietta

keikka

Aviciin, Skrillexin ja Daft Punkin EDM-hittejä sinfoniaorkesterille sovitettuna!

Ruotsalainen sovittaja ja kapellimestari Hans Ek on luonut Dance Music Symphonyn kunnianosoituksena yhdelle tämän päivän suosituimmista musiikkilajeista. Tässä konsertissa kuullaan mm. Swedish House Mafian, Skrillexin, Daft Punkin ja Aviciin elektronisista tanssimusiikkikappaleista sinfoniaorkesterille tehtyjä remixejä.

Dance Music Symphony esitetään ensi kertaa Suomessa April Jazzeilla keskiviikkona 22.4. ja lauantaina 25.4. Tampere-talossa. Tapiola Sinfoniettan kapellimestarina toimii kappaleiden sovittaja Hans Ek. Musiikin ohella EDM-konserteissa ovat tärkeässä roolissa näyttävät visuaaliset efektit, joista Espoon ja Tampereen keikoilla vastaa VJ Vixen alias mediataiteilija Paula Lehtonen.

Tapiola Sinfonietta ei ole ensimmäistä kertaa ravistelemassa klassisen musiikin ja etenkin nuorisoa puhuttelevan populaarimusiikin välisiä rajoja. Vuonna 2015 se esitti Slush-tapahtumassa järjestetyssä pelimusiikkikonsertissa teemoja suosituista videopeleistä, kuten Angry Birds ja Clash of Clans.

Huom! Tapiolasalin konserttiin on saatavana myös edullinen perhelippu. Neljän paikan lipulla konserttiin pääsee kaksi aikuista ja kaksi alle 18-vuotiasta.

Hans Ek, kapellimestari, sovitukset (SE)
VJ Vixen / Paula Lehtonen, visuaalit
Tapiola Sinfonietta

Liput alk. 100/35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste
Kesto n. 75min, ei väliaikaa.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
instagram.com/apriljazzfestival/

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Steve Coleman And Five Elements, Pope Puolitaival Nordic4,Cafe Louhi, espoo22.4. Klo 19:30

Pope Puolitaival Nordic4

Steve Coleman and Five Elements

keikka

Steve Coleman And Five Elements

Amerikkalainen alttosaksofonisti ja säveltäjä Steve Coleman on kiistämättä yksi vaikutusvaltaisimpia modernin rytmimusiikin muusikoita. Coleman on johtanut ja soittanut useissa yhtyeissä, joista pääasiallinen yhtyeensä Five Elements on toiminut aktiivisesti jo vuodesta 1981. Colemanin spontaaniksi säveltämiseksi nimeämä menetelmä yhdistää improvisaation ja sävellettyjen solujen variaatioita, ammentaen aiheita afroamerikkalaisesta kansanperinteestä ja metafyysistä konsepteista.

Mittavan uransa aikana Colemanille on myönnetty uraauurtavasta työstään lukuisia arvostettuja palkintoja, kuten MacArthur Fellowship ja Guggenheim Fellowship. Viime vuonna Coleman valittiin alan arvostetun DownBeat -lehden kriitikkojen valinnassa neljänneksi parhaaksi alttosaksofonistiksi. Vuosikymmenien ajan yhteen hioutunut yhtye koostuu niin ikään arvostetuista muusikoista. Yhtyeessä soittavat trumpetisti Jonathan Finlayson, joka huomioitiin DownBeatin kriitikkojen valinnassa trumpetistina ja lupaavana sovittajana, basisti Anthony Tidd, joka tunnetaan myös ansioituneena tuottajana, monissa maineikkaissa yhtyeissä vaikuttanut rumpali Sean Rickman, sekä Grammy-ehdokkaaksikin nostettu hip hop -artisti Kokayi.

Steve Coleman, alttosaksofoni (US)
Kokayi, MC (US)
Jonathan Finlayson, trumpetti (US)
Anthony Tidd, basso (UK)
Sean Rickman, rummut (US)


Pope Puolitaival Nordic4 feat. Jukka Eskola

Pope Puolitaival Nordic4 esittää April Jazzeilla erityislaatuisen keikan, jossa maineikas trumpetisti Jukka Eskola liittyy joukkoon laajentaen kvartetin kvintetiksi. Saksofonisti Pope Puolitaipaleen johtaman yhtyeen musiikki on melodista jazzia, jossa improvisaatio on vahvasti läsnä. Tarttuvat jazzmelodiat puhuttelevat muutakin kuin perinteistä jazzyleisöä, tinkimättä kuitenkaan jazzin syvimmästä olemuksesta. Elokuvalliseen ilmaisuun nojautuvat sävellykset ovat inspiroituneet muun muassa vanhojen suomifilmien mustavalkoisesta tunnelmasta ja monimuotoisesta urbaanista nykymaailmasta. Uutena elementtinä Nordic4 -yhtyeen sointiin liitetään Puolitaipaleen elektronisesti muunnellut saksofonisoundit.

Väkevästä soundistaan ja ilmaisullisesta soitostaan tunnettu Pope Puolitaival on yksi Suomen työllistetyimmistä jazzsaksofonisteista, ja hän vaikuttaa oman yhtyeensä lisäksi monissa kotimaisen jazzin kärkiyhtyeissä aina big bandeista pienyhtyeisiin. Pope Puolitaival Nordic4 julkaisi syyskuussa 2019 esikoisalbuminsa Northern Resonance. April Jazzin konsertissa kuullaan kyseisen albumin lisäksi uudempaa, vielä julkaisematonta materiaalia.

Pope Puolitaival, saksofoni
Jukka Eskola, trumpetti
Jussi Fredriksson, piano, koskettimet
Jori Huhtala, basso
Jonatan Sarikoski, rummut

Liput alk. 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippu.fi
3h15min, väliaika

 

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/

APRIL JAZZ SUBGROOVES / DAY 1
Verneri Pohjola & Mika Kallio: Eläimen kuva
Kadi Vija Key Project

April Jazzin striimifestivaali lähetetään Helsingin G Livelabista ja näkyy Keikalla.fi kautta. Konsertin väliajalla kuullaan artistihaastatteluja ja ajankohtaista keskustelua.

VERNERI POHJOLA & MIKA KALLIO: ELÄIMEN KUVA
Valokuvaaja, elokuvantekijä Perttu Saksan ohjaama kokeellinen dokumentti kuvaa ihmisen ja eläimen ikiaikaista suhdetta. Runollinen elokuva rakentuu Pohjolan ja Kallion luoman musiikin ympärille. Improvisoidut sävellykset rakentavat sanattoman kielen eläimen ja ihmisen välille ja yhdistävät lumoavat mustavalkokuvat kokonaistaideteokseksi.

Dokumentti kutsuu pohtimaan ihmisen suhdetta omaan eläimeyteensä ilman kielen luomia rajoitteita. Maiseman ja luonnon poetiikkaan johdattava elokuva seuraa luontokuvaaja ja kirjailija Heikki Willamon pyrkimystä tavoittaa eläimen olemus kuvaan.

Verneri Pohjola, trumpetti, elektroniikka / Mika Kallio, rummut, gongit

KADI VIJA KEY PROJECT
Pian julkaistavaa debyyttialbumiltaan esittelevä Kadi Vija Key Project on suomalaisen jazzin nuoren sukupolven ilmiömäisen jazzlaulaja Kadi Vijan ympärille syntynyt innovatiivinen, tunteita herättävä ja kamarimusiikinomainen yhtye. Sanaton laulu, bassoklarinetti, kitara ja rummut muodostavat yhdessä soundin, joka jää kuulijan mieleen, mutta jättää sen nälkäiseksi. Virtuoottisesta improvisoinnista ja instrumentinomaisesta äänenkäytöstä tunnettu suomalais-virolainen Kadi Vija ammentaa musiikkiinsa vaikutteita instrumentaalisesta jazzmusiikista, elokuvamusiikista, minimalismista ja abstraktiudesta. Yhtyeen muusikot lukeutuvat suomalaisen jazzin A-listan soittajiin.

"Laulaja Kadi Vija on kuin harvinainen soitin” – Katri Kallionpää, HS
"Yksi mielenkiintoisimmista äänistä, ja yksi parhaista” – Klaus Wing, Bassoradio

Kadi Vija, laulu / Max Zenger, bassoklarinetti / Tuomo Dahlblom, kitara / Olavi Louhivuori, rummut

Yhden illan lippu 9,90€ (sis. kaksi esiintyjää)
Festivaalipassi (sis. neljä iltaa, kahdeksan esiintyjää) 29,90€
Lähetykset katseltavissa jälkitallenteina kuuden päivän ajan.
lippu.fi/april-jazz
www.apriljazz.fi

helsinki

Strandberg Project 25v & AGSW Quartet,G Livelab, helsinki22.4. Klo 19:00

keikka
25 vuotta progressiivisen rockin, jazzin ja funkin välimaastossa seikkaillut basisti Jan-Olof Strandbergin johtama yhtye juhlii huhtikuussa ilmestyvää uutta albumiaan G Livelabissa. Uudella levyllä sekä G Livelabin lavalla kuullaan Strandberg Projectin lisäksi vuonna 2018 perustettua AGSW Quartetia, jossa Strandbergin kanssa soittavat suomalaisen jazzin ja progen legendat.
Strandberg Project: Jan-Olof Strandberg, basso Jukka Gustavson, kosketinsoittimet & laulu Sami Virtanen, kitara Jartsa Karvonen, rummut sekä Felix Zenger, beatbox
AGSW Quartet: Juhani Aaltonen, saksofoni & huilu Jukka Gustavson, kosketinsoittimet Jan-Olof Strandberg, basso & Hasse Walli, rummut
Liput 30€

tampere

PERUTTU/CANCELLED Alvarado/Koivistoinen/Tuomarila (AR/FI),TTT-klubi, tampere22.4. Klo 19:00

Alvarado/Koivistoinen/Tuomarila (AR/FI)

keikka

Intohimoinen tango ja sävykäs jazz kohtaavat

Laulun, saksofonin ja pianon kiistattomat mestarit esittäytyvät uudella triollaan ensimmäistä kertaa Tampereella.

Loppusyksystä julkaistu Alma-levy on vienyt kolmikon jo konsertoimaan Argentiinaan ja Uruguayhin, yhtenä huippukohtana El XII Festival de Jazz de Montevideo. Eero Koivistoinen kertoo taustoja: "Kuulin Martin Alvaradon konsertin keväällä 2018 Espanjassa. Tutustuimme ja syntyi ajatus yhteistyöstä. Halusimme pitää kokoonpanon intiiminä ja pyysimme mukaan pianisti Alexi Tuomarilan. Ohjelmisto koostuu yhtyeen jäsenten sävellysten lisäksi argentiinalaisen ja suomalaisen tangon klassikoista."

Alvarado on Buenos Airesin tämän päivän vakuuttavimpia tangon tulkitsijoita. 20-vuotisen uransa aikana hän on Etelä-Amerikan lisäksi esiintynyt Aasiassa, Venäjällä ja Euroopan maissa, usein myös Suomessa. Koivistoinen on pitkän uransa aikana esiintynyt ympäri maailmaa, tehden viime vuosina paljon yhteistyötä palkitun Tuomarilan kanssa.

Martin Alvarado, laulu, kitara
Eero Koivistoinen, saksofoni
Alexi Tuomarila, piano

Liput 18€
Show klo 19, ovet avataan klo 18.

Torstai 23.4.

espoo

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Jamison Ross, Peela,Sellosali, espoo23.4. Klo 19:00

Peela

Jamison Ross

keikka

Jamison Ross
Laulaja-rumpali Jamison Ross on eräs kuumimmista nimistä nousussa olevien nuorten artistien joukossa. Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvassa Rossissa yhdistyvät gospel-vivahteilla höystetty sielukas lauluääni sekä tiukasti svengaava rumpujensoitto. Häntä onkin kuvattu sekoitukseksi Donny Hathawayta ja Elvin Jonesia. Oman yhtyeensä ohella Ross soittaa viime vuosina huikean suosion saavuttaneessa Snarky Puppy -jazz-funk-kollektiivissa.

Vuonna 2012 Ross osallistui rumpalina kansainväliseen Thelonius Monk jazzkilpailuun, jonka voittajana hän sai sopimuksen arvostetun Concord-levy-yhtiön kanssa. Kuitenkin vasta esikoisalbumi ”Jamison”(2015) paljasti Rossin vaikuttavat laulunlahjat, joista edes oma levy-yhtiö ei ollut tietoinen. Ross itse sanoo laulaneensa koko elämänsä, joten hänelle debytoiminen vokalistina oli luonteva ratkaisu. Valinta on osoittautunut täysosumaksi, sillä esikoislevy oli ehdolla vuoden parhaan lauletun jazzalbumin Grammy-palkinnon saajaksi. Kehuttu kakkosalbumi ”All For One” (2018) syntyi Sellosalissa nähtävällä kokoonpanolla. Kuriositeettina mainittakoon, että levyn tekijätiedoista löytyy myös pianisti Sullivan Fortner, joka esiintyy samana iltana Tapiolasalissa laulaja Cécile McLorin Salvantin kanssa.

Jamison Ross, laulu, rummut (US)
Chris Pattishall, piano (US)
Rick Lollar, kitara (US)

Peela
Peelan musiikissa vahvat melodiat, mukaansa tempaavat rytmit ja improvisaatio ovat keskeisessä roolissa. Kitaristi-säveltäjä Johannes Granrothin käsialaa olevissa kappaleissa on vaikutteita jazzista, funk-rockista ja neo-soulista ja kosketinsoittaja Maja Mannilan virtuoosimaiset lauluosuudet koristavat muutoin instrumentaalipainotteista musiikkia. Granroth on maininnut musiikillisiksi innoittajikseen jazzkitaristi Pat Methenyn sekä Snarky Puppyn. Aktiivisesti keikkaileva yhtye julkaisi esikoisalbuminsa keväällä 2018 ja 2018 ja uuden levyn julkaisua juhlitaan April Jazzeilla.

Maja Mannila, koskettimet, laulu
Sami Leponiemi, saksofoni
Johannes Granroth, kitara
Antti Ahoniemi, basso
Mikko Antila, perkussiot
Johan Dahlbo, rummut

 Liput alk. 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste
Kesto noin 3h, väliaika.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
instagram.com/apriljazzfestival/

 

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Cécile McLorin Salvant,Tapiolasali, espoo23.4. Klo 19:00

Cécile McLorin Salvant

keikka

Ensi kertaa Suomeen saapuva yhdysvaltalainen laulaja Cécile McLorin Salvant on kohonnut kymmenessä vuodessa raketin lailla maailman jazzvokalistien kirkkaimpaan tähtikaartiin. Arvostetun kansainvälisen Thelonius Monk jazzlaulukilpailun voitto vuonna 2010 nosti hänet kertaheitolla jazzpiirien tietoisuuteen. Tämän jälkeen McLorin Salvant on julkaissut neljä levyä, joista kolme on palkittu Grammylla vuoden parhaana laulettuna jazzalbumina. DownBeat-jazzlehden kriitikot äänestivät syksyllä 2019 McLorin Salvantin vuoden parhaaksi jazzartistiksi sekä parhaaksi naisvokalistiksi.

Ranskalaisen äidin ja haitilaisen isän lapsena Cécile varttui kaksikielisessä perheessä Miamin rikkaan musiikki- ja kulttuurielämän vaikutuspiirissä. Vanhempien levykokoelman myötä tytär altistui pienestä pitäen laajalle kattaukselle erilaisia musiikkilajeja, myös jazzmusiikille. Lapsuudessa ja teini-iässä lauluharrastus painottui kuitenkin klassiseen musiikkiin ja Broadway-sävelmiin. Ulkomaisista yliopisto-opinnoista haaveillut nuori Cécile päätyi Ranskaan pääaineinaan oopperalaulu ja oikeustiede. Ranskassa hän sai ohjaajakseen ja opettajakseen jazzsaksofonisti Jean-François Bonnelin, jonka johdolla alkoi syvällinen perehtyminen jazzin perinteeseen.

Nykyisin McLorin Salvant hallitsee ainutkertaisen laajan ja monipuolisen ohjelmiston. Hän tulkitsee ”suuren amerikkalaisen laulukirjan” tunnettuja standardeja tuoreella tavalla, nostaa esiin ajan saatossa unohtuneita helmiä, elävöittää suosituimpia musikaalisävelmiä jazzaksentein sekä esittää taitavasti myös chansoneja ja kabaree-numeroita. Ikään kuin tässä ei olisi riittävästi, McLorin Salvant on myös lahjakas säveltäjä, jonka teokset peilaavat usein hänen ainutlaatuista näkökulmaansa rakkauteen, elämään ja naiseuteen.

April Jazzeilla McLorin Salvantia säestää huippulahjakas pianisti Sullivan Fortner. Lukuisten supertähtien kuten Dianne Reeves, Wynton Marsalis, DeeDee Bridgewater sekä John Scofield kanssa esiintynyt Fortner valittiin vuonna 2019 DownBeat-lehdessä nousevaksi tähdeksi niin pianistina kuin jazzartistina.

Cécile McLorin Salvant, laulu (US)
Sullivan Fortner, piano (US)

Liput alk. 59/49 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste
Kesto noin 1h 30min, ei väliaikaa.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
instagram.com/apriljazzfestival/

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Melissa Aldana (CL/NO/US),Cafe Louhi, espoo23.4. Klo 19:30

keikka

 Melissa Aldana

Grammy-ehdokas ja Thelonious Monk International Jazz Competitionin voittanut tenorisaksofonisti ja säveltäjä Melissa Aldana on saksofonimaailman nouseva tähti. Chilestä ponnistavan nuoren muusikon johtaman jazzkvartetin ensimmäinen albumi Visions julkaistiin ylistävien arvostelujen saattelemana toukokuussa 2019. Albumilla Aldana liittää oman kokemuksensa latinalaisamerikkalaisten taiteilijoiden jatkumoon, inspiroituen erityisesti meksikolaistaiteilija Frida Kahlon työstä ja elämäntarinasta. Aldanan lyyrisen melodista instrumentaalijazzia edustava musiikki ponnistaa itseilmaisun ja identiteetin tematiikasta.

Melissa Aldana syntyi saksofonistiperheeseen, jossa sekä isänsä Marcos ja isoisänsä Enrique olivat ammattimuusikoita. Nuoresta iästään huolimatta Aldana on ehtinyt jo juurruttaa nimensä lupaavien jazzmuusikoiden joukkoon. Vuonna 2019 parhaan improvisoidun soolon sarjaan Grammy-gaalassa nostettu ja DownBeat-lehden kriitikkojen ja yleisön äänestyksessä korkealle menestynyt muusikko teki historiaa voittaen vuonna 2013 arvostetun Thelenious Monk -palkinnon sekä ensimmäisenä naispuolisena että etelä-amerikkalaisena instrumentalistina.

“One of the more exciting young tenor saxophonists today” – The New York Time 

“Aldana...embodies a new sense of possibility and direction in jazz.” – The Washington Post

"Melissa Aldana's Visions proves itself a highlight of this year.” – Friedrich Kunzmann, All About Jazz

Melissa Aldana, tenorisaksofoni (CL)
Lage Lund, kitara (NO) / Sam Harris, piano (US)
Pablo Menares, basso (CL)
Kush Abadey, rummut (US)

 

Espoo Big Band feat. Verneri Pohjola
PUNAINEN – Musiikkia orientaaliseen rikostarinaan

Vuonna 1980 perustettu Espoo Big Band saavuttaa tänä vuonna 40 vuoden rajapyykin. EBB:n juhlavuoden avaavassa konsertissa huhtikuun April Jazzeilla kantaesityksensä saa Mikko Hassiselta tilattu teos, jonka johtaa EBB:n kapellimestari Marzi Nyman. Säveltäjä Mikko Hassinen vastaa live-elektroniikasta, solistina esiintyy trumpetisti Verneri Pohjola ja pianistina vastikään Yrjö-palkittu Riitta Paakki.

Mikko Hassisen säveltämä musiikki on eräänlainen soundtrack tarinaan, jonka tapahtumat ja henkilöt saavat omat teemansa. Kuvitteellinen tarina sijoittuu 1500-luvun lopun Istanbuliin ja sen keskiössä on pientä taiteilijapiiriä kohauttaneen murhan selvittäminen. Innoituksen musiikilliseen kertomukseen Hassinen kertoo saaneensa luettuaan Orhan Pamukin kirjoittaman ja Tuula Kojon suomentaman kirjan Nimeni on punainen. 

Mikko Hassinen halusi säveltää Espoo Big Bandille musiikkia, jonka vaikuttimet poikkeavat jo lähtökohtaisesti perinteisimmistä big band -musiikkiin liittyvistä traditioista. ”Olen ollut jo tovin kiinnostunut arabialaisesta musiikista ja siksi tuntui luontevalta yhdistää siitä saamiani vaikutteita jazziin. Verneri Pohjola on loistava jazzimprovisoija, mutta hän oli luonteva valinta solistiksi myöskin voimakkaan lyyrisen soittotapansa vuoksi.”, Mikko Hassinen kertoo. Sävellyksissä on vaikutteita arbialaisesta musiikista, muttei niin ilmeisellä tavalla, jolla esimerkiksi Duke Ellington sitä sarjoissaan käytti. Persialaisen musiikin vaikutteet ovat mukana vivahteina liittyen kappaleiden muotoihin, asteikkoihin ja rytmeihin. Live-elektroniikan käyttö tuo lisävivahteen big bandin jo värikkääseen sointiin.

Mikko Hassinen, sovitukset ja sävellykset, efektit
Verneri Pohjola, trumpetti
Marzi Nyman, kapellimestari
Espoo Big Band

Liput alk. 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste
3h 15min, väliaika

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
www.instagram.com/apriljazzfestival/

APRIL JAZZ SUBGROOVES / DAY 2
Maja Mannila
Timo Lassy & Teppo Mäkynen

April Jazzin striimifestivaali lähetetään Helsingin G Livelabista ja näkyy Keikalla.fi kautta. Konsertin väliajalla kuullaan artistihaastatteluja ja ajankohtaista keskustelua.

MAJA MANNILA
”Herregud mikä ääni!”, kirjoitti Helsingin Sanomien Jazzkeittiön Katri Kallionpää kuultuaan Maja Mannilaa alkuvuodesta 2018. Maja Mannila on vaikuttava nuori jazz/soul-laulaja, pianisti ja säveltäjä. Nuorista helsinkiläismuusikoista koostuvan yhtyeensä kanssa hän esittää R&B:sta, soulista, jazzista ja gospelista ammentavaa, pääosin Mannilan säveltämää musiikkia. Muusikkoperheen kasvatilla on varma ote musisointiin samalla kun hän painottaa vapauden ja hauskanpidon olevan tärkeää musiikin luomisessa ja soittamisessa. Maja on ehtinyt tehdä vaikutuksen kuulijoihinsa niin April Jazzin F-Musiikki Stagella kuin April Jazz Clubillakin.

Maja Mannila, laulu, koskettimet / Johannes Granroth, basso / Severi Sorjonen, rummut

TIMO LASSY & TEPPO MÄKYNEN
Saksofonisti Timo Lassy ja rumpali Teppo Mäkynen tunnetaan 2000-luvun alussa esiinmarssin suorittaneen uuden suomalaisen jazz-sukupolven johtohahmoina. Vuosien varrella he ovat työskennelleet yhdessä monissa merkittävissä kokoonpanoissa (Teddy Rok 7, The Five Corners Quintet, Jo Stance, Timo Lassy Band). Nyt nämä huippumuusikot nousevat lavalle tuoreella duo-kokoopanolla, jonka esitys sisältää monipuolisen ja jännittävän kokonaisuuden aina spirituaalisesta vapaasta improvisaatiosta tiukkaan grooveen. Duon vuonna 2019 julkaistu debyyttialbumi on kerännyt loistavia arvioita niin meillä kuin muuallakin. Viimeisimpänä saavutuksena mainittakoon Gilles Peterson Worlwide FM Awardsin "Jazz Album of the Year" -ehdokkuus.

"The two make simple sound simply divine." 4/5 – DownBeat
"Like its multicolored but straightforward cover, this music is very simple but seductive." 4/5 – All About Jazz

Timo Lassy, saksofoni / Teppo Mäkynen, rummut

Yhden illan lippu 9,90€ (sis. kaksi esiintyjää)
Festivaalipassi (sis. neljä iltaa, kahdeksan esiintyjää) 29,90€
Lähetykset katseltavissa jälkitallenteina kuuden päivän ajan.
lippu.fi/april-jazz
www.apriljazz.fi

helsinki

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Trondheim Jazz Orchestra & Alf Hulbækmo,Temppeliaukion kirkko, helsinki23.4. Klo 20:00

Trondheim Jazz Orchestra & Alf Hulbækmo

keikka

Yksi Norjan merkittävimmistä jazzyhtyeistä, Trondheim Jazz Orchestra heittäytyy musiikilliseen seikkailuun urkuristi-säveltäjä Alf Hulbækmon kanssa. Hulbækmon sävellyksissä tutkiskellaan iltahämärän mystistä, mutta turvallista hämyä sovitettuna kirkkourkujen, laulun, jousten, puhaltimien ja perkussioiden kokoonpanolle. Kokonaisuuden kruunaa Tor Breivikin valosuunnittelu yhdistettynä Temppeliaukion kirkon vaikuttavaan arkkitehtuuriin.

Trondheim Jazz Orchestra on Keski-Norjan Jazzkeskuksen hallinnoima orkesteri, joka koostuu Norjan arvostetuimmista jazzmuusikoista. Luovasti ja ennakkoluulottomasti kokoonpanosta ja repertuaarista toiseen joustava orkesteri tunnetaan yhteistyöprojekteistaan monien kansainvälisten nimien kanssa. Alf Hulbækmo on norjalainen uuden sukupolven säveltäjä ja multi-instrumentalisti, joka hallitsee urkujen lisäksi myös pianon, saksofonin ja laulun.

”…a far reaching orchestra clearly capable of handling anything and everything that’s put in front of it.”
John Kelman, All About Jazz

Alf Hulbækmo, kirkkourut
Siri Gjære, laulu
Harald Relling Nielsen, laulu
Rohey Taalah, laulu
Håkon Aase, viulu
Marianne B. Lie, sello
Kalle Nyberg, klarinetit, saksofonit
Hild Sofie Tajord, käyrätorvi
Hildegunn Øiseth, trumpetti
Ole Jørgen Melhus, pasuuna
Hans Hulbækmo, rummut, perkussiot

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
www.instagram.com/apriljazzfestival/

MY ENDEAVOUR - Hanna Marttilan kandikonsertti,Musiikkitalo, Black Box, helsinki23.4. Klo 17:00

Hanna Marttila aka HANNAH debytoi omalla tuotannollaan ja suorittaa samalla pop/jazz-laulun B-tasosuorituksen.

Biisinkirjoituksesta ja tuottamisesta sanotaan usein, että se on elämäntapa. Kääntäjänä ajattelen sen olevan minulle myös kieli, jolla saan ajatukseni järjestykseen ja ulos tarinoiksi. Toivon, että nämä tarinat olisivat itseni lisäksi myös muille jonkinlainen rajapinta omien tunteiden ja kokemusten käsittelyyn. Tähän myös konsertin nimi, My endeavour, liittyy. Toivon kuulijan löytävän kappaleistani itselleen tärkeitä merkityksiä.

Santtu Silonsaari, rummut
Eero Maijala, basso
Walter Metsärinne, kitara
Jere Mäntykangas, kitara
Konsta Koskinen, koskettimet
Aino Tikkanen, taustalaulu
Linnea Nieminen, taustalaulu
Saga Olsson, taustalaulu
Hannemaija Kahila, taustalaulu
Veli-Pekka Vaari, viulu
Anni Lassila, viulu
Elina Mäkelä, alttoviulu
Sarah Devoyon, sello

Vapaa pääsy

Dixie Club,Storyville, helsinki23.4. Klo 20:30

keikka

Torstain Dixie Clubilla esiintyvät huippubändit New Orleans Jazzin ja Dixielandin tunnelmissa.

SIIRTYNYT/POSTPONED Great Voices #2: OLA ONABULÉ (UK/NGR) FEAT. UMO HELSINKI JAZZ ORCHESTRA,Savoy-teatteri, helsinki23.4. Klo 19:00

keikka

Tämä konsertti on siirtynyt to 23.4.2020 –> la 12.12.2020. Jo hankitut liput käyvät sellaisenaan uuteen konserttipäivään. Mikäli uusi ajankohta ei syystä tai toisesta käy, liput voi palauttaa tiistaihin 14.4. mennessä, ja rahat saa tällöin takaisin lukuun ottamatta ostohetkellä maksettua Lippupisteen tilaus- ja toimitustapamaksua. Lippujen palautukset hoidetaan ensisijaisesti Lippu.fi lomakkeen kautta. Huomioithan, että palautusten maksamisessa voi olla suuren määrän vuoksi jopa useiden viikkojen viiveitä.

Liput voi  palauttaa myös postitse. Lähetä liput yhteystietojen ja tilinumeron kera postitse Lippupisteelle osoitteeseen:
Lippupiste Oy / ”Tapahtuman nimi” palautus
Kalevantie 2 (B-talo)
33100 Tampere

//

UMO Helsinki Jazz Orchestra aloittaa Great Voices -konserttisarjan! Sarjan toisessa konsertissa orkesterin solistina vierailee brittiläis-nigerialainen soullaulaja ja lauluntekijä Ola Onabulé. Tällä miehellä on ääni ­– ja sanottavaa!

Tässä konsertissa kuullaan Ola Onabulén sävellyksiä keskittyen syksyllä 2019 ilmestyneen Point Less -levyn upouusiin big band -sovituksiin. Luvassa on takuuvarmaa 60-70-luvulta ammentavaa tämän päivän souljazzia afrikkalaisin elementein! Konsertin kapellimestarina toimii Ed Partyka, jonka hyppysissä laulajan ja ison orkesterin välinen vuoropuhelu on pääosassa. Umolaisille räätälöidyt sovitukset korostavat Onabulén musiikin melodiaa, rytmiä, harmoniaa ja musiikillista tekstuuria.

Huomioi myös Great voices #1: China Moses feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra Savoy-teatterissa to 5.11.
Osta liput molempiin konsertteihin ja säästä!

Liput Lippupisteestä:
Peruslippu 47 €
Eläkeläinen 37 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 15 €
Premium sis. parhaat paikat ja narikkamaksun 67 €
Ryhmät yli 10 hlöä: 37 €/hlö
Osta edullisempi lippupaketti 5.11. + 12.12. konsertteihin ja säästä!
Yhteislippu 79/63/26/114 €

Ola Onabulé on sielukas tulkitsija ja tarinankertoja, jonka kolmen ja puolen oktaavin ääniala liikuttaa ja liikauttaa takarivillä asti. Miehen värikäs live-esiintyminen, nautinnollisesti elävä laulu ja laaja repertuaari korkeista huhuiluista kurkkuäänisiin tehosteisiin on koukuttava kombo. Onabulén musiikissa tartutaan usein päivänpolttaviin aiheisiin, kuten muukalaisvihaan ja sosiaaliseen epäoikeudenmukaisuuteen, mutta sijansa saavat myös miehen afrikkalaiset juuret ja filosofiset kysymykset. Yli 20 vuotta kestäneen uransa aikana Onabulé on keikkaillut oman yhtyeensä kanssa kaikilla tärkeimmillä kansainvälisillä jazzklubeilla ja -festivaaleilla ja vieraillut useiden merkittävien orkesterien kuten saksalaisen WDR Big Bandin ja tanskalaisen Danish Radio Big Bandin laulusolistina. Onabulé pyörittää Rugger Ram Records -levymerkkiä, jonka alla hän on julkaissut seitsemän yhdeksästä omasta albumistaan. www.ola-onabule.co.uk

“You may want to dance, or you may want to march. But Onabulé’s latest will make it hard for folks to stay in their seats. Strongly recommended.” – Soul Tracks

“Onabulé is the whole package, a powerful expressive singer and striking songwriter with incisive things to say about contemporary society.” – All About Jazz Magazine

“He has stories to tell with a voice that does so honestly, melodically, soulfully, and without pity but filled with empathy. There’s power in rhythms and the beats.” – Blues & Beats & Bop

“A master of his instrument, a superb storyteller, a gracious human-being.” – Robert Papaleoni, WCNY TV, USA

oulu

PERUTTU/CANCELLED OMJ Jazz & Etno 2020: Forq,Pohjankartanon juhlasali, oulu23.4. Klo 19:00

Forq (www)

keikka

FORQ
To 23.4. klo 19
Pohjankartanon Juhlasali (Leevi Madetojan katu 1)
Liput 25/20 €
Jazz-20 ry:n jäsenet 20 €
Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipun hintaan lisätään käsittelykulut. Ilman käsittelykuluja Oulu10-palvelupisteet ja Valveen lippumyymälä. Konserttiin käy Kaikukortti, paikkoja rajoitettu määrä.

Julkaistuaan neljännen albuminsa syksyllä 2019, Forq on kiertänyt aktiivisesti Euroopan festivaaleja ja klubeja itsenäisesti sekä yhdessä Snarky Puppyn kanssa. Nyt tämä maailmanluokan improvisoijista koostuva jazz-fuusion superkokoonpano saadaan ensimmäistä kertaa Suomeen! Forqin muodostavat David Bowien, Empire of the Sunin, Jeff ”Tain” Wattsin sekä lukuisien muiden tunnettujen artistien kanssa työskennellyt kosketinsoittaja, säveltäjä, sovittaja ja tuottaja Henry Hey, Snarky Puppyn riveistä tutut rumpali Jason ”JT” Thomas ja kitaristi Chris McQueen sekä basisti Kevin Scott.

Henry Hey | koskettimet
Chris McQueen | kitara
Kevin Scott | basso
Jason JT Thomas | rummut

pietarsaari

PERUTTU/CANCELLED Lasse Lindgren (SWE),Black Sheep, pietarsaari23.4. Klo 21:00

keikka

Jeppis Jazzin torstaijamien ohjemistoa.

Lasse Lindgren, trumpetti
Mikael Svarvar, piano
Marcus Söderström, basso
TBA, rummut

tampere

Strandberg Project 25v & AGSW Quartet,G Livelab, tampere23.4. Klo 19:00

keikka

25 vuotta progressiivisen rockin, jazzin ja funkin välimaastossa seikkaillut basisti Jan-Olof Strandbergin johtama Strandberg Project juhlii vuosipäiväänsä ja huhtikuussa julkaistavaa uutta albumiaan G Livelabissa. Uudella levyllä sekä G Livelabin lavalla kuullaan Strandberg Projectin lisäksi vuonna 2018 perustettua AGSW Quartetia, jossa Strandbergin kanssa soittavat suomalaisen jazzin ja progen legendat Junnu Aaltonen, Jukka Gustavson ja Hasse Walli.

Strandberg Project: Jan-Olof Strandberg, basso / Jukka Gustavson, kosketinsoittimet & laulu / Sami Virtanen, kitara / Jartsa Karvonen, rummut / Felix Zenger, beatbox

AGSW Quartet: Juhani Aaltonen, saksofoni & huilu / Jukka Gustavson, kosketinsoittimet / Jan-Olof Strandberg, basso /Hasse Walli, rummut

Liput 27€

Perjantai 24.4.

espoo

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Bob James & Till Brönner,Tapiolasali, espoo24.4. Klo 19:00

Bob James & Till Brönner

keikka

Ensimmäistä yhteistä albumia työstävän Grammy-palkitun pianistilegenda Bob Jamesin ja arvostetun saksalaisen jazztrumpetisti Till Brönnerin kohtaaminen on jazzkevään odotetuimpia tapahtumia.

”Musiikki auttaa minua tuntemaan itsensä nuoremmaksi kuin mitä kirjoitin passiini”, hymyilee Bob James, ja se on selvästi totta. Amerikkalainen pianisti, säveltäjä ja tuottaja täyttää jouluna 80 vuotta, mutta hän konsertoi edelleen jatkuvasti, suunnittelee uusia albumeja eikä osoita halua hidastaa tahtia. Se on hienoa, koska Bob James on todellinen musiikkilegenda. Kahden Grammy-palkinnon voittaja tunnetaan muun muassa kaikkien aikojen suosituimpiin smooth jazz -yhtyeisiin lukeutuvan Fourplayn perustajana.

”Saksan Chet Bakeriksi” tituleerattu Till Brönner on kotimaansa johtava jazztrumpetisti. Hän on saavuttanut urallaan muun muassa viisi Saksan arvostetuinta jazzpalkintoa (ECHO Jazz Awards) sekä yhden Grammy-ehdokkuuden.

Bob James, piano (US)
Till Brönner, trumpetti (DE)
(yhtyeen kokoonpano vahvistuu pian)

Liput alk. 42/37 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste
Kesto noin 1h 30min, ei väliaikaa.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
instagram.com/apriljazzfestival/

 

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Jamison Ross (US), Dalindèo,A Bloc, Fazer Food, espoo24.4. Klo 18:00

Dalindèo

Jamison Ross

keikka

Uusi Fazer Food & Co. A Bloc -ravintola Otaniemen kampuksen sydämessä muuttuu tunnelmalliseksi jazzklubiksi, jossa illan esityksistä saa nauttia rennosti ruokailun lomassa. Show & dinner –paketissa kaikki on mietitty valmiiksi siten, että voitte itse keskittyä nauttimaan illasta kaikin siemauksin. 

Tarjolla on herkullinen buffet-tyyppinen illallinen ja lavalla nähdään kaksi huippuyhtyettä. Perjantai-illan ulkomainen tähtiesiintyjä on Grammy-ehdokkaanakin ollut karismaattinen laulaja-rumpali Jamison Ross. Lisäksi lavalle nousee perjantaina loistavista livekeikoista tunnettu ja April Jazzien aikaan uuden albumin julkaiseva Dalindeo-yhtye.

Jamison Ross (US)
Laulaja-rumpali Jamison Ross on eräs kuumimmista nimistä nousussa olevien nuorten artistien joukossa. Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvassa Rossissa yhdistyvät gospel-vivahteilla höystetty sielukas lauluääni sekä tiukasti svengaava rumpujensoitto. Häntä onkin kuvattu sekoitukseksi Donny Hathawayta ja Elvin Jonesia. Oman yhtyeensä ohella Ross soittaa viime vuosina huikean suosion saavuttaneessa Snarky Puppy -jazz-funk-kollektiivissa.

Jamison Ross, laulu, rummut (US)
Chris Pattishall, piano (US)
Rick Lollar, kitara (US)
Barry Stephenson, basso (US)

Dalindèo
Dalindèo tunnetaan suomijazzin tyylillisenä edelläkävijänä sekä rajoja rikkovana liveyhtyeenä. Dalindèon EMMA-palkittu (2013) Kallio -levy nousi sijalle 13 Suomen virallisella albumilistalla ja singautti yhtyeen tuolloin laajemman yleisön tietoisuuteen. Yhtyettä johtava säveltäjä-kitaristi Valtteri Pöyhönen toimii myös suuren suosion saavuttaneen Ricky-Tick Big Bandin kapellimestarina. Dalindèon viides albumi Dark Money ottaa kantaa maailman kaoottiseen tilaan ja musiikillisina suunnannäyttäjinä ovat Miles Davisin 1970-luvun taitteen varhainen fuusio, Charles Mingusin yhtyeiden räjähtävä live-energia ja Sun Ran psykedeelinen avaruus-jazz.

Valtteri Laurell Pöyhönen, sävellykset, kitara, syntetisaattori, wurlitzer
Pope Puolitaival, tenorisaksofoni, huilut
Jose Mäenpää, trumpetti
Pekka Lehti, basso
Jaska Lukkarinen, rummut
Rasmus Pailos, perkussiot, elektroniset elementit

Show & Dinner -lippu alk. 125 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
www.instagram.com/apriljazzfestival/

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Marilyn Mazur's Shamania, Max Zenger Globus,Cafe Louhi, espoo24.4. Klo 19:30

Max Zenger Globus

Marilyn Mazur's Shamania

keikka

Marilyn Mazur’s Shamania

Marilyn Mazur’s Shamania tuo April Jazzeille kiehtovan sekoituksen jazzia ja maailmanmusiikin sävyjä. Tanskalaisen lyömäsoittaja ja säveltäjä Marilyn Mazurin johtama yhtye on kokonaan naisista koostuva mittava kokoonpano skandinaavisen avantgardejazzin kentältä. Mazurin impressionistiset ja abstraktit sävellykset kohtaavat sanattoman laulun harmoniat, improvisaation ja vakuuttavan edustuksen lyömäsoittimia ja puhaltimia.

Mazurilla on takanaan kunnioitettava ura palkittuna perkussionistina, säveltäjänä ja yhtyeenjohtajana muun muassa Primi Band, Six Winds ja Marilyn Mazur Group -yhtyeissä, minkä lisäksi Mazur kiersi maailmalla jo 1980-luvulla Miles Davisin, Gil Evans Orchestran, Wayne Shorter Quintetin ja myöhemmin norjalaisen saksofonisti Jan Garbarekin riveissä. Shamaniassa Mazurin rinnalla kuultavat muusikot ovat pohjoismaisen jazzin kentällä ansioituneita ja palkittuja soittajia. 

Marilyn Mazur, lyömäsoittimet, sävellykset (DK)
Josefine Cronholm, laulu, lyömäsoittimet (SE)
Hildegunn Øiseth, trumpetti, vuohitorvi (NO)
Lotte Anker, saksofonit (DK)
Lis Wessberg, pasuuna (DK)
Makiko Hirabayashi, piano, koskettimet (JP)
Ida Gormsen, basso (DK)
Lisbeth Diers congas, lyömäsoittimet (DK)


Max Zenger Globus

Max Zenger Globuksen matkassa kuljetaan maailman kaukaisiin kolkkiin ja äänellisiin mielenmaisemiin, joissa kauneus ja katoavaisuus ovat alati läsnä. Saksofonisti Max Zengerin sävellyksissä kuuluu kirkkaana tärkeä viesti ympäristömme tilasta ja arvostus luonnon monimuotoisuutta kohtaan. Yhtyeen ilmaisu on tunnistettavaa ja eläväistä jazzia, jossa leikkisään improvisaatioon heittäydytään rohkeasti.

Globus julkaisi esikoisalbuminsa keväällä 2019. Yhtyeen johtajan Max Zengerin lisäksi jazzkvintettiin kuuluu Suomen ja Viron nuorten jazzmuusikkojen kirkkainta kärkeä. Kansainväliseen tietoisuuteen Max Zenger Globus ponnahti jo vuonna 2018 voitettuaan arvostetulla Jazz in Marciac -festivaalilla Ranskassa järjestetyn Euroopan kansallisten radioiden yhtyekilpailun.

Max Zenger, saksofoni
Kasperi Sarikoski, pasuuna
Tuomo Uusitalo, koskettimet
Heikko Remmel, basso (EE)
Anssi Tirkkonen, rummut

Liput alk. 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
Kesto 3h, väliaika

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
www.instagram.com/apriljazzfestival/

APRIL JAZZ SUBGROOVES / DAY 3
Tatu Rönkkö: Muovipullomusiikkia ja muita arkisia ääniä
Superposition

April Jazzin striimifestivaali lähetetään Helsingin G Livelabista ja näkyy Keikalla.fi kautta. Konsertin väliajalla kuullaan artistihaastatteluja ja ajankohtaista keskustelua.

TATU RÖNKKÖ: MUOVIPULLOMUSIIKKIA JA MUITA ARKISIA ÄÄNIÄ
Tatu Rönkkö on lyömäsoittaja, jolle mikä tahansa esine on mahdollinen soitin ja ovi uusien äänimaailmojen löytämiseen. Muovipullomusiikkia ja muita arkisia ääniä on soolokonsertti, jossa Rönkkö luo ennen kuulematonta musiikkia soittamalla mm. tyhjiä muovipulloja, emalikulhoja, tonnikalapurkkeja ja pakasterasioita. Esineillä luotujen monikerroksisten rytmisten kudosten ja ambient-äänimaailmojen hypnoottisuus sekä Rönkön ennalta-arvaamaton, suvereeni improvisointi lumoavat kuulijan ja vievät hetkeksi toisiin ulottuvuuksiin.

SUPERPOSITION
Kvanttifysiikan ihmeellisistä löydöksistä nimensä saanut Superposition on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama uunituore kvartetti. Yhtyeen musiikki ammentaa free jazzin ja improvisaation perinteestä, jossa kaikuja voi kuulla mm. Ornette Colemanin sekä Tomasz Stankon/Edvard Vesalan kvarteteista. Louhivuori on koonnut ympärilleen ryhmän lahjakkaimpia nuoria suomalaisia muusikoita, joita kaikkia yhdistää musiikillinen seikkailunhalu sekä pyrkimys etsiä ennakkoluulottomasti uutta. Saksofonisti Adele Sauros (Adele Sauros Quartet, Katu Kaiku) suorittaa tällä hetkellä opintojaan Lontoossa. Altto- ja baritonifonisti Linda Fredriksson on yleisölle tuttu etenkin Mopo -yhtyeestä. Musiikkityylillisiä karsinoita kaihtamaton basisti Mikael Saastamoinen on jazz-yhtyeiden (OK:KO, Katu Kaiku) ohella mukana yhtyeissä kuten Iso Auto sekä Perussastamala. Yhtyeen debyyttialbumi julkaistiin maaliskuun lopussa.

Adele Sauros, tenorisaksofoni / Linda Fredriksson, altto-, ja baritonisaksofoni / Mikael Saastamoinen, kontrabasso / Olavi Louhivuori, rummut

Yhden illan lippu 9,90€ (sis. kaksi esiintyjää)
Festivaalipassi (sis. neljä iltaa, kahdeksan esiintyjää) 29,90€
Lähetykset katseltavissa jälkitallenteina kuuden päivän ajan.
lippu.fi/april-jazz
www.apriljazz.fi

helsinki

Erja Uitto & Barbeque Jazz Band,Storyville, helsinki24.4. Klo 20:30

Liput 12€, ennakot Tiketti >

Lauantai 25.4.

espoo

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Flora Purim & Airto Moreira With Neto Group,Tapiolasali, espoo25.4. Klo 19:00

Flora Purim & Airto Moreira With Thiago Esprito Santo Group

keikka

Fuusiojazzin kuningaspari Airto Moreira ja Flora Purim on tehnyt odotetun paluun keikkalavoille ja saapuu Suomeen kitaristi Jose Neton yhtyeen kanssa.

Brasilialainen perkussionisti Airto Moreira on eräs jazzfuusion pioneereja. Hän oli mukana jo Miles Davisin vuonna 1970 julkaistulla Bitches Brew-albumilla, joka on etenkin fuusiojazzin ystävien arvostama mestariteos. Esimerkiksi Rytmi-lehti teki albumista 2000-luvulla artikkelin, jonka otsikko kysyi: ”Maailman paras jazzlevy?” Se on myös edelleen yksi kautta aikojen eniten myydyistä jazzlevytyksistä. Muita Moreiran tunnetuimpia kokoonpanoja ovat olleet muun muassa Joe Zawinulin ja Wayne Shorterin tähdittämä Weather Report sekä Chick Corean ja Stanley Clarken johtama Return to Forever.

Flora Purim on brasilialainen jazzlaulaja, joka nousi kuuluisuuteen lauluosuuksillaan Return to Forever -albumilla ja hän on levyttänyt lisäksi muun muassa Dizzy Gillespien, Gil Evansin, Carlos Santanan sekä aviomiehensä Airto Moreiran kanssa.

Flora Purim, laulu (BR)
Airto Moreira, lyömäsoittimet, laulu (BR)
Jose Neto, sähkökitara
Frank Martin, koskettimet
Gary Brown, basso
Celso Alberti, rummut

Liput alk. 42/37 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste
Kesto noin 1h 30min, ei väliaikaa.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
instagram.com/apriljazzfestival/

PERUTTU/CANCELLED April Jazz Goes EMMA: Muovipullomusiikkia,EMMA, espoo25.4. Klo 15:00

keikka

Muovipullomusiikkia on lyömäsoittaja ja äänitaiteilija Tatu Rönkön sooloprojekti, jossa hän käyttää soittimenaan tyhjiä muovipulloja. Hypnoottinen musiikki ei ensimmäisenä herätä mielleyhtymää ihmisen tekemästä ja luontoon hajoamattomasta materiaalista vaan pikemminkin jostain luonnon syvyyksistä kumpuavasta ja ikiaikaisesta.

Osallistuminen Näyttelykeskus WeeGeen museoiden yhteislippulla
Aikuiset 12 euroa

Maksuton sisäänpääsy alle 18-vuotiaille, yli 70-vuotiaille, sota- ja rintamaveteraaneille, lotille, sotainvalideille, kriisinhallintaveteraaneille, henkilökohtaisille avustajille, ICOM-kortin haltijoille sekä tuntia valmisteleville opettajille, joilla voimassa oleva ryhmävaraus.

Maksuton sisäänpääsy myös Museokortilla, Kaikukortilla ja Helsinki-kortilla

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Trio Heinz Herbert (CH), SARĀB (FR), TALAMBO,Cafe Louhi, espoo25.4. Klo 18:30

Talambo

SARĀB

Trio Heinz Herbert

keikka

Trio Heinz Herbert

Zürichista ponnistava Trio Heinz Herbert on noussut eurooppalaisen jazzkentän tietoisuuteen omaleimaisella elektronisen ja akustisen musiikin rajapintoja työstävillä esiintymisillään. Sävellettyyn materiaaliin ja taiturimaiseen improvisaatioon nojautuva musiikki ammentaa inspiraatiota 1970-luvun free jazzin psykedeliasta ja elektronisesta musiikista. Syyskuussa 2019 trio voitti European Jazz Networkin lupaavan artistin Zenith Award -palkinnon ja kotimaassaan yhtye on valittu Sveitsin taidesäätiö Pro Helvetian vientituen saajaksi. Trio Heinz Herbert on jo valloittanut useita Euroopan merkittävimpiä jazzfestivaaleja ja saapuu Suomeen nyt ensimmäistä kertaa.

Dominic Landolt, kitara, efektit
Ramon Landolt, koskettimet, syntetisaattori, samplet 
Mario Hänni, rummut


SARĀB (FR)

Nykyjazzia ja Lähi-Idän perinnemusiikkia energisellä ja lumoavalla intensiteetillä yhdistelevä SARĀB on kuuden ranskalaismuusikon muodostama yhtye. Nuoren polven jazzmuusikoiden tutkimusmatkat perinnemusiikin rytmien, melodioiden ja tekstien maailmaan synnyttävät omaleimaisen jazzin ja maailman musiikkien synergian. Normaalisti kotimaansa Ranskan konserttilavoilla esiintyvä SARĀB saapuu April Jazzeille ensimmäistä kertaa.

Climène Zarkan, laulu (SY)
Robinson Khoury, pasuuna, laulu (FR)
Thibault Gomez, koskettimet, laulu (FR)
Babtiste Ferrandis, kitara, laulu (FR)
Timothée Robert, basso, laulu (FR)
Paul Berne, rummut (FR)

 

TALAMBO

Basisti-säveltäjä Jori Huhtalan studiossa kypsynyt projekti TALAMBO näkee päivänvalon pian albumin muodossa ja livenä April Jazzeilla. Tuleva albumi on pääasiassa Huhtalan käsialaa aina sävellyksistä tuotantoon ja miksaukseen saakka, mutta lavalle basistin rinnalle astuu joukko suomalaisen jazzin maineikkaimpia soittajia. TALAMBOn musiikissa kuullaan ennakkoluuloton yhdistelmä jazzia, elektronista musiikkia, progressiivista rockia ja funkia.

Huhtala tunnetaan yhtyeestään Jori Huhtala 3, minkä lisäksi hän vaikuttaa basistina useissa kotimaisen jazzin kokoonpanoissa sekä livenä että levyllä. TALAMBOn kokoonpano on hengästyttävä kokonaisuus suomalaisen jazzin kärkimuusikkoja sekä islantilaisvahvistuksena kitaristi Sigurdur Rögnvaldsson. Kuusihenkisen yhtyeen instrumentaatioon mahtuu perinteisten jazzyhtyesoittimien lisäksi elektroniikkaa.

Jussi Kannaste, sakosofoni
Joakim Berghäll, saksofoni, kitara, koskettimet
Antti Kujanpää, koskettimet
Sigurdur Rögnvaldsson, kitara (IS)
Jori Huhtala, basso, elektroniikka
Tuomas Timonen, rummut, koneet

Liput alk. 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi.
Kesto n. 4h, sisältää 2 väliaikaa.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
www.instagram.com/apriljazzfestival/

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Moonlight Breakfast (RO), Dalindèo,Fazer Food A Bloc, espoo25.4. Klo 20:00

Dalindèo

Moonlight Breakfast

keikka

Moonlight Breakfast

Suomeen ensimmäistä kertaa saapuva Moonlight Breakfast on urbaani, raaka ja epätavallinen sekoitus dream poppia, cosmic discoa, 80-luvun soundeja ja neo-soulia. Yhtye on halunnut alusta lähtien satsata erityisesti live-esityksiin, joissa inspiroiva musiikki ja energinen esiintyminen täydentyvät näyttävillä visuaalisilla efekteillä.

Ensimmäisellä keikallaan Moonlight Breakfast esiintyi 35000 katsojan edessä Black Sea -festivaalilla ennen Jamiroquaita, minkä jälkeen se on toiminut lämmittelijänä muun muassa Hurtsin ja Macy Grayn konserteissa. Vuonna 2014 yhtye soitti Sotshin talviolympialaisten päätösgaalassa.

Bazooka, tuottaja, rummut, koskettimet, klarinetti (RO)
Christie, laulu, koskettimet, sampleri (RO)
Adita, koskettimet, kitara, sampleri (RO)
Dan, Visual Artist (RO)

 

Dalindèo

Loistavista livekeikoista tunnettu Dalindèo julkaisee keväällä uuden albuminsa!

Dalindèo tunnetaan suomijazzin tyylillisenä edelläkävijänä sekä rajoja rikkovana liveyhtyeenä. Dalindèon EMMA-palkittu (2013) Kallio -levy nousi sijalle 13 Suomen virallisella albumilistalla ja singautti yhtyeen tuolloin laajemman yleisön tietoisuuteen. Yhtyettä johtava säveltäjä-kitaristi Valtteri Pöyhönen toimii myös suuren suosion saavuttaneen Ricky-Tick Big Bandin kapellimestarina.

Dalindèon viides albumi Dark Money ottaa kantaa maailman kaoottiseen tilaan ja musiikillisina suunnannäyttäjinä ovat Miles Davisin 1970-luvun taitteen varhainen fuusio, Charles Mingusin yhtyeiden räjähtävä live-energia ja Sun Ran psykedeelinen avaruus-jazz.

Valtteri Laurell Pöyhönen, sävellykset, kitara, syntetisaattori, wurlitzer
Pope Puolitaival, tenorisaksofoni, huilut
Jose Mäenpää, trumpetti
Pekka Lehti, basso
Jaska Lukkarinen, rummut
Rasmus Pailos, perkussiot, elektroniset elementit

Liput alk. 20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
Kesto 4h, väliaika
Ovet avautuvat klo 19

Yhteistyössä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta.
AYY:n opiskelijakortilla liput 15€ Fazer A Bloc -ravintolasta.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
www.instagram.com/apriljazzfestival/

APRIL JAZZ SUBGROOVES / DAY 4
Kari Ikonen solo
Yllätysesiintyjä – julkaistaan myöhemmin

April Jazz Subgrooves striimifestivaalin päätöskonsertti.
Konsertit lähetetään Helsingin G Livelabista ja ne näkyvät Keikalla.fi kautta. Konsertin väliajalla luvassa artistihaastatteluja ja ajankohtaista keskustelua.

KARI IKONEN SOLO
Kari Ikosen soolopianolevy Impressions, Improvisations & Compositions julkaistaan keväällä. Nimensä mukaisesti levyn musiikki koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, joissa soi laajasti pianon koko sointikirjo. Musiikissa on vaikutteita japanilaisesta koto-musiikista, sekä erityisesti arabimusiikista. Arabimusiikin maqam-asteikot mikrointervalleineen onnistuvat flyygelillä taiteilijan itse kehittämän, vähintäänkin mullistavan Maqiano-keksinnön avulla!

Suomen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva Kari Ikonen on Yrjö-palkinnolla aateloitu ja Jazz-Emmalla palkittu pianisti, moogisti ja säveltäjä. Hän on konsertoinut myös Neuvostoliitossa, Kauko- ja Lähi-Idässä, Australiassa, Yhdysvalloissa ja yli kolmessakymmenessä Euroopan maassa.

YLLÄTYSESIINTYJÄ
Viimeinen artisti julkaistaan myöhemmin – pysy kuulolla!

Yhden illan lippu 9,90€ (sis. kaksi esiintyjää)
Festivaalipassi (sis. neljä iltaa, kahdeksan esiintyjää) 29,90€
Lähetykset katseltavissa jälkitallenteina kuuden päivän ajan.
lippu.fi/april-jazz
www.apriljazz.fi

jyväskylä

Suisto Jazz: Iro Haarla Trio,Suisto, jyväskylä25.4. Klo 18:00

Säveltäjä, pianisti ja harpisti Iro Haarlan musiikki on hyvin vaikuttavaa ja tunnelmallista. Kokonaisuudeksi sävelletty maisemallinen musiikki tarjoaa miellyttävän ja mukaansa vievän virran kuulijalle. Samainen virta johdattelee myös hienosti yhtyeen improvisoivia muusikoita pitkille matkoilleen kuljettaen musiikin kuin huomaamatta aina uusiin maisemiin. Musiikissa on jätetty tilaa kollektiiviselle soitolle ja sooloille, mutta kaikki rakentuvat hienosti yhdeksi monimuotoiseksi kokonaisuudeksi. En ihmettelisi jos Iron taskusta löytyisi tulitikkurasiasta pala sammalta.

Ehkä yksi kansainvälisemmistämme kokoonpanoista näkyy rikollisen vähän Suomessa vaikka yhtyeen ja varsinkin yksittäisten soittajien tasolla arvostus on korkealla. Kehutun ja palkitun ryhmän sointia voi kuunnella lukuisilta levytyksiltä, kuten legendaarisen ECM-levymerkin katalogista. ECM:n tavoite tuottaa yksinkertaisesti ”Kauneimpia ääniä hiljaisuuden jälkeen” toteutuu hienosti esim. Haarlan Northbound -levyllä.

Iro Haarla on muusikkona ollut monessa mukana määrittelemässä suomijazzin kulmakiviä 1970-luvun lopulla lähtien. Haarla on julkaissut useita omia levyjä mukanaan huippumuusikoita kuten Jon Christensen ja Trygve Seim.

Keväällä 2018 Suisto Jazzeilla vieraillut kontrabasisti Ulf Krokforsin vaikuttavaa soittoa on kuultu Edward Vesalan ja Krakataun lisäksi lukemattomissa muissa kokoonpanoissa. Uffen poikkeuksellisen vahva melodinen ja sävellyksille uskollinen ote sopii täydellisesti juuri tälle triolle.

Rumpali Markku Ounaskarin tyylikkään vapaalle ilmaisulle löytyy hienosti kysyntää ympäri maailmaa ja konserttikalenteri täytyy pääosin ulkomaan lavoista. Krokforsin tavoin Ounaskari kykenee kuljettamaan musiikkia hienosti yhdessä miellyttävän rauhallisesti ja rikkaasti.

Liput 15/10€

Sunnuntai 26.4.

espoo

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Fred Hersch,Cafe Louhi, espoo26.4. Klo 18:00

Fred Hersch

keikka

April Jazzin päätöskonsertissa ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä yhdysvaltalainen Fred Hersch on eräs jazzmaailman arvostetuimmista pianisteista. Hersch on saavuttanut urallaan jo peräti 15 Grammy-ehdokkuutta. Amerikan jazzjournalistit ovat valinneet hänet kolmesti vuoden parhaaksi pianistiksi ja Vanity Fair -lehti julisti Herschin vuosikymmenen innovatiivisimmaksi jazzpianistiksi. Vuonna 2006 Herschistä tuli New Yorkin legendaarisen Village Vanguardin 75-vuotisen historian ensimmäinen taiteilija, joka konsertoi viikon ajan soolopianistina.

“Fred Hersch is one of the most formidably complete piano improvisers playing today.”
– The Guardian (UK)
“Fred at the piano is like LeBron James on the basketball court. He’s perfection.”
– Jason Moran

Liput alk. 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste
Kesto noin 75min, ei väliaikaa.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
instagram.com/apriljazzfestival/

Tiistai 28.4.

helsinki

Black Motor - Jazz'n'Jam,Malmitalo, helsinki28.4. Klo 19:00

keikka

Jazz'n'Jam -sarjan kevään teemana ovat jazz-trion monet muodot.

Viisitoista vuotta toiminut Black Motor julkaisee vuonna 2020 jatkoa yhtyeen nykykokoonpanon esitelleelle Branches-albumille (We Jazz Records, 2017). Puhaltaja Tane Kanniston, basisti Ville Rauhalan ja rumpali Simo Laihosen muodostama trio on yhtyeenä uudistunut ja tuoreessa vaiheessa entistä laajemmalla instrumenttipaletilla ja uusin sävellyksin.

Black Motor: Jouni "Tane" Kannisto, Ville Rauhala, Simo Laihonen

Liput: 12/7 €

sipoo

PERUTTU/CANCELLED UMO Helsinki Ensemble feat. Annimaria Rinne: Great Americat Songbook,Topelius-sali, sipoo28.4. Klo 19:00

keikka

TÄMÄ KONSERTTI SIIRTYY MYÖHEMPÄÄN AJANKOHTAAN. Jo hankitut liput käyvät sellaisenaan uutena ajankohtana järjestettävään tilaisuuteen. Tiedotamme mahdollisimman pian uusista konserttipäivistä ja lippujen palautuksiin liittyvästä menettelystä.

//

Laulaja Annimaria Rinne ja UMO Helsinki Ensemble tarttuvat ennakkoluulottomasti “suuren amerikkalaisen laulukirjan” säkeisiin – eli 1920–1950 luvun suosittuihin Broadway-teattereiden sekä Hollywood-elokuvien musiikkinumeroihin. Luvassa enemmän ja vähemmän kuultuja musikaaliklassikoita tyylikkäinä sovituksina.

Annimaria Rinne on helsinkiläinen laulaja, joka liikkuu rennosti jazzin ja viihdemusiikin alueella. Rinne on esiintynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin, UMO Helsingin, Turun filharmonian ja Pori Sinfoniettan solistina. Rinne saa tuekseen UMO Helsinki Ensemblen, jonka muusikoilla on mittava ura niin UMO Helsinki Jazz Orchestran riveissä kuin lukuisissa omissa projekteissaan.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja uuden rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. UMO Helsinki Ensemble on big bandin riveistä koottu pienempi kokoonpano.

Konsertti kuuluu Avantin, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) yhteiseen AUF-sarjaan. Eri tyylilajeja edustavat huippuorkesterit kutsuvat kuulijoita tutustumaan monenlaisiin musiikillisiin makupaloihin.

Photo by Maarit Kytöharju. Manuel Dunkel (sax), Markus Ketola (dr) & Tero Saarti (tp)

tampere

PERUTTU/CANCELLED: Softly, with Feeling - Peggy Lee 100 vuotta,Tampere-talo, tampere28.4. Klo 19:30

keikka

Vuonna 2020 tulee kuluneeksi sata vuotta legendaarisen amerikkalaisen naisvokalisti Peggy Leen syntymästä. Upeaääninen Shirley Sparks ja huippumuusikoista koostuva Antti Sarpila Swing Band tulkitsevat tämän sielukkaan laulajan monipuolista tuotantoa, johon kuuluvat mm. Fever, Johnny Guitar ja Golden Earrings.

Shirley Sparks ja Antti Sarpila ovat kansainvälisen tason taiteilijoita, joita yhdistää rakkaus amerikkalaiseen 1900-luvun alun classic jazziin. Sparks ja Sarpila ovat tehneet yhteistyötä muun muassa 1920-luvun musiikin parissa "The American Dream" -konsertissa. "Softly, with Feeling" -juhlakonsertissa kuullaan vivahteikkaita sävelmiä Peggy Leen laajalta uralta, Benny Goodman Orchestran big band -aikojen hiteistä hienostuneisiin balladeihin ja rytmikkäästä elokuvamusiikista sekä Peggyn omiin sävellyksiin ja muihin hänelle henkilökohtaisesti tärkeisiin lauluihin.

Liput 29 € / 24 €

Keskiviikko 29.4.

helsinki

PERUTTU/CANCELLED: TRIBUTE TO RAT PACK: NAT NEWBORN TRIO,Storyville, helsinki29.4. Klo 20:30

keikka

Vapaa pääsy

Tribute to Rat Pack -illoissa kuullaan Rat Pack -hengen mukaan mm. Frank Sinatran, Sammy Davis Jr:n ja Dean Martinin tunnetuksi tekemiä kappaleita sekä muita amerikkalaisen laulukirjan ikivihreitä.

Torstai 30.4.

helsinki

PERUTTU/CANCELLED: Dixie Club,Storyville, helsinki30.4. Klo 20:30

keikka

Torstain Dixie Clubilla esiintyvät huippubändit New Orleans Jazzin ja Dixielandin tunnelmissa.