Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Dalindèo: Dark Money,G Livelab, helsinki13.3. Klo 20:00

keikka

Dalindèo on säveltäjä ja kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen johtama sekstetti, joka tunnetaan suomalaisen jazzin tyylillisenä edelläkävijänä sekä perinteistä ammentavana mutta rajoja rikkovana liveyhtyeenä. Yhtyeen viides albumi “Dark Money” ottaa kantaa maailman kaoottiseen tilaan, jossa markkinat määrittävät arvot ja epäoikeudenmukaisuus yhteiskunnassa kasvaa. Musiikillisena suunnannäyttäjinä ovat Miles Davisin 1970-luvun taitteen varhainen fuusio, Charles Mingusin yhtyeiden räjähtävä live-energia ja Sun Ran psykedeelinen avaruus-jazz. Henkisesti uusi albumi on sukua 1960-luvun poliittiselle jazzmusiikille.

Valtteri Laurell Pöyhönen, kitara & koskettimet / Petri “Pope” Puolitaival, tenorisaksofoni & huilu / Jose Mäenpää, trumpetti / Pekka Lehti,  basso / Rasmus Pailos, perkussiot / Jaska Lukkarinen, rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jay Kortehisto, Tuure Koski ja Lassi Kouvo – Papa Albert Jazz ClubPapa Albert, helsinki13.3. Klo 20:00

Suomen eturivin jazzpasunisteihin ja -laulajiin lukeutuva Jay Kortehisto tähdittää Papa Albertin jazziltaa säestäjinään Lassi Kouvo (piano) ja Tuure Koski (basso).

Vapaa pääsy.

Klubb Ankdamm; Peela & Kiki ja LuonnonlapsetVuotalo, helsinki13.3. Klo 19:00

Peela

Kiki ja Luonnonlapset

keikka

Peela on nuoren sukupolven kärkimuusikoista koostuva yhtye Helsingistä, joka esittää pääasiassa kitaristi/säveltäjä Johannes Granrothin energisiä kappaleita. He käyttävät vaikutteita jazzista, funkrokista ja neo-soulista luodakseen kokonaisuutta, jossa improvisaatio, vahvat melodiat, mehevä harmonia sekä mukaansatempaavat rytmit ovat keskeisessä roolissa. Heidän musiikkinsa on instrumentaalipainotteista, mutta koristautuu toisinaan Maja Mannilan virtuoosimaisen laulun myötä. Kiki ja Luonnonlapset on helsinkiläinen yhtye, joka on perustettu vuonna 2002. Musiikki on suomen- ja ruotsinkielistä. Sanoitukset: Riku Järvinen Sir Elwoodin Hiljaiset Värit sekä Kiki Rautio. Sävellykset: Riku Järvinen, Timo Tuppurainen, Antti Utriainen sekä Jussi Kontinen.Yhtyeen musiikki on folk-poppia, joka villiintyy välillä jazzin ja progen iloitteluksi. Uudet laulut ovat kivinokkalaisen Kiki Raution tekstejä, joihin sävellykset ovat tehneet Timo Tuppurainen ja Antti Utriainen.

Klubi-ilta, A-oikeudet, kesto n. 120 min.