Lauantai 4.1.

helsinki

Duo Anni Elif & Seppo Kantonen, Tuomas Paukku Solo,Voodoo Music Club, helsinki4.1. Klo 20:00

keikka

ANNI ELIF & SEPPO KANTONEN DUO

Anni Elif, laulu
Seppo Kantonen, piano

Laulaja Anni Elif (s.1986) ja pianisti Seppo Kantonen (s.1963) ovat kaksi tinkimätöntä oman tien kulkijaa. Taiteilijoiden ensimmäinen musiikillinen kohtaaminen tapahtui Pori Jazz -festivaaleilla 2017, jolloin myös ajatus duosta syntyi. Duon sävellykset ovat saaneet inspiraatiota runoudesta, ja konsertissa kuullaan laulua sekä suomeksi että ruotsiksi. Myös sanaton laulu ja improvisaatio ovat suuressa roolissa. Luova kaksikko seikkailee runsaiden äänikudosten maailmassa, jossa herkkyys ja voimakkuus lyövät kättä.


TUOMAS PAUKKU SOLO

Keväällä 2018 jazzkitaristi Tuomas Paukku alkoi työstää pitkään suunnittelmaansa soolokitarakokonaisuutta. Alati elävän ja kehittyvän teoksen tarkoituksena on tutkia, kokeilla ja laventaa puoliakustisen kitaran mahdollisuuksia sooloinstrumenttina sävellyksen, improvisaation, soittotekniikoiden ja elektroniikan keinoin. Sen tyylikirjo ulottuu pohjoismaisesta jazzilmaisusta taidemusiikin postmoderneihin kulmauksiin.


Konsertti alkaa Hard Rock Housessa klo 20.00

Liput 12,50 / 15 €

Tuomo Prättälä Trio feat. Verneri Pohjola,G Livelab, helsinki4.1. Klo 20:00

keikka

Loistavana jazzpianistina ja sielukkaana laulajana tunnettu Tuomo Prättälä esittää kappaleita 'suuresta amerikkalaisesta laulukirjasta' ja sen ulkopuolelta. Jaska Lukkarisen ja Ville Herralan kanssa muodostettu trio seikkailee perinteikkään svengin ja vapaasti virtaavan modernin jazzin raja-alueilla. G Livelab -keikan erikoisvieraana nähdään trumpetistitähti Verneri Pohjola.

Tuomo Prättälä, laulu & piano / Ville Herrala, basso / Jaska Lukkarinen, rummut / Verneri Pohjola, trumpetti

Keskiviikko 8.1.

helsinki

Kimmo Salminen Quartet Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki8.1. Klo 21:00

Petri Herranen – saksofoni

Sakari Sirkkanen – piano

Timo Tuppurainen – basso

Kimmo Salminen – rummut

Torstai 9.1.

helsinki

Jossain post-rockin, jazzin ja ambient-sävyjen välimaastossa operoiva Oddarrang luo persoonallisen jylhää musiikkia. Elokuvallisista ja tunnelmallista instrumentaalieepoksistaan tunnettu yhtye saapuu tammikuussa G Livelabiin ja keikalla juhlistetaan rumpali Olavi Louhivuoren johtaman kvintetin ylistettyä Edition Records -julkaisua Hypermetros, joka sai ilmestyessään mm. Helsingin Sanomien levyarviossa täydet viisi tähteä.

Ilmari Pohjola, pasuuna / Lasse Sakara, kitara / Osmo Ikonen, sello & laulu / Lasse Lindgren, basso / Olavi Louhivuori, rummut

pietarsaari

William Stocks + Jam Session,Black Sheep, pietarsaari9.1. Klo 21:00

keikka

Jazzoo r.f.:n torstaijamit William Stocksin kanssa. Vapaa pääsy.

Sunnuntai 12.1.

helsinki

Fred Andersson Quartet,Sture Jazz Bar, helsinki12.1. Klo 17:00

keikka

Big Band Boost,Musiikkiteatteri Kapsäkki, helsinki12.1. Klo 13:00

Ebeli Big Band

Oulu Youth Jazz Orchestra

Aurinkokoulun Big Band

Junior All Star Big Band

keikka

Nuoriso-bigbandien konsertti- ja koulutustapahtuma Big Band Boostin päätöskonsertti!

Esiintyjät:
Ebeli Big Band, kpm. Rasmus Soini (Espoo)
Oulu Youth Jazz Orchestra, kpm. Jaakko Jauhiainen (Oulu)
Aurinkokoulun Big Band, kpm. Stina Myllys (Helsinki)
Junior All Star Big Band, kpm. Antti Rissanen

Kesto: n. 2 h 15 min (sis. väliajan)

Vapaa pääsy!

Big Band Boost 2020 -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebeli, Suomen Big Band -yhdistys ja UMO Helsinki Jazz Orchestra. Yhteistyökumppaneina Pop&Jazz Konservatorio ja Musiikkiteatteri Kapsäkki.

Big Band Boost on nuoriso-bigbandien konsertti- ja koulutustapahtuma, johon osallistuu vuosittain yhtyeitä eri puolilta Suomea. Tapahtuma on järjestetty ensimmäisen kerran 2014. Aiempina vuosina tapahtumaan on osallistunut mm. Pohjantien Junior Big Band (Kuopio), Vuoksi Big Band (Imatra), Musari Big Band (Lappeenranta), Vaskivuori Big Band (Vantaa), Krunikka Star Big Band (Helsinki) ja St. Mary’s School Big Band (Tanska). Viikonlopun aikana yhtyeet tutustuvat toisiinsa, kouluttautuvat jazzammattilaisten johdolla ja tutustuvat UMO Helsinki Jazz Orchestran toimintaan. Tapahtuma huipentuu loppukonserttiin, jossa yhtyeet esiintyvät omalla ohjelmistollaan.

Huom.! Myöhemmin samana päivä Kapsäkissä järjestetään kaikille avoimet big band -jamit. Reunion Big Bandin isännöimät jamit alkavat kello 18.

Big band -jamit!,Musiikkiteatteri Kapsäkki, helsinki12.1. Klo 18:00

Reunion Big Band

keikka

Tammikuinen big band -viikonloppu huipentuu sunnuntaina 12.1. järjestettäviin jameihin Musiikkiteatteri Kapsäkissä. Lavalla on big band -kattaus ja nuotit valmiina - ota mukaan vain oma soittimesi ja hyppää lavalle! Vietetään riemukas ilta mahtavan musiikin parissa.

Tervetuloa fonistit, trumpetistit, pasunistit, komppisoittajat, laulajat... Kaikki big band -musiikin ystävät! Tämä ilta on juuri teille.

Aikataulu:
17:30 ovet auki
18:00 Reunion Big Band feat. Martti Vesala, suomalaista jazzia
18:30 avoimet jamit
20:00 jamit päättyy

Vapaa pääsy!

Tapahtuman yhteistyökumppanina toimii Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebeli ja musiikkiteatteri Kapsäkki.

Jamien aloitussetissä musisoi Reunion Big Band, joka juhli vastikään 15-vuotista taivaltaan konsertoimalla Ruotsissa. Kiertueella yhtye esitti kokoelman suomalaista jazzia mm. Eero Koivistoiselta, Jukka Linkolalta ja Vellu Halkosalmelta. Samoja kappaleita soi nyt Kapsäkissä. Keikan solistina säkenöi trumpetisti Martti Vesala, joka on myös Reunion Big Bandin kapellimestari.

SunJazz: De Jong / Rebane / Kantonen Trio (NL/EST/FIN),Tenho Restobar, helsinki12.1. Klo 20:00

De Jong / Rebane / Kantonen Trio (NL/EST/FIN)

keikka

De Jong / Rebane / Kantonen Trio on hollantilaisen Jetse De Jongin perustama pianotrio, jossa soittavat virolainen basisti Robert Rebane sekä suomalainen rumpali Roope Kantonen. Yhtye on perustettu vuonna 2018 Amsterdamissa. Bändin konsepti perustuu keulahahmon ja säveltäjä De Jongin arvostukselle ja mielenkiinnolle pohjoismaista kulttuuria, mentaliteettia ja musiikkiperinnettä kohtaan. De Jong/Rebane/Kantonen trion näkemys ilmentyy intensiivisen, virtuoottisen, 'dionysisen' ilmaisun sijaan rauhoittavana, melankolisena ja esteettisenä, jossa tekstuuri ja soundi saavat suuremman merkityksen. Keikka on osa Trion debyyttialbumin Intercities (2019) julkaisukiertuetta.

Jetse DeJong - piano/sävellykset
Robert Rebane - basso/sävellykset
Roope Kantonen - rummut

Keskiviikko 15.1.

helsinki

Iiro Rantala presents: Apollo Artistit,G Livelab, helsinki15.1. Klo 19:00

keikka

Tähtipianisti Iiro Rantala isännöi G Livelabissa nuorten soitinvirtuoosien tähdittämää konsertti-iltaa, jossa kuullaan hengästyttäviä esityksiä yli genrerajojen. Apollo Artistit on Iiro Rantalan ja Minna Huuskosen (Minnamurra) uusi aluevaltaus, jonka tavoitteena on edistää nuorten kotimaisten muusikoiden uria. Tammikuussa klubilla esiintyvät mm. sielukas jazz-soul-laulaja Maja Mannila, pianosolistin ja kapellimestarin tehtäviä kohti vauhdilla kurottava Tarmo Peltokoski, Tampereen pianokilpailun voittaja Ossi Tanner, kitarataituri Johannes Granrothin luotsaama PEELA-yhtye, Kuopion Viulukilpailun voittaja Tami Pohjola, Curtis-instituutissa opiskeleva pianisti Anton Mejias, sopraano Minna-Leena Lahti sekä Milo ja Mooses -duostakin tutun Milo Mäkelän pop-yhtye ABOYMÖLJÖKKILTD. Iiro Rantala itse toimii seremoniamestarina ja säestää osaa illan esityksistä.

Matiss Cudars Trio (EST/LAT) Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki15.1. Klo 21:00

Matiss Cudars – kitara

Peedu Kass – basso

Martin Petermann – rummut

(Suomen ja Viron jazzliittojen Heimojazz-vaihtoa)

Torstai 16.1.

helsinki

Sunna Gunnlaugs Trio (IS) feat. Verneri Pohjola,G Livelab, helsinki16.1. Klo 19:00

keikka

Islannin jazzhuippuihin lukeutuva pianisti Sunna Gunnlaugs yhdistää voimansa trumpetisti Verneri Pohjolan kanssa. Alun perin Tampere Jazz Happening -tapahtumassa debytoinut, lumoavan melodisista soundistaan tunnettu yhtye ilahdutti viime keväällä esiintymällä mm. Bremenin kuuluisalla Jazzahead!-festivaalilla. Nyt kokoonpano saapuu G Livelabiin ja tarjoilee materiaalia kvartetin ylistetyltä Ancestry-albumilta.

Verneri Pohjola, trumpetti / Sunna Gunnlaugs, piano / Thorgrimur Jonsson, basso / Scott McLemore, rummut

pietarsaari

Zacharias Holmkvist + Jam Session,Black Sheep, pietarsaari16.1. Klo 21:00

keikka

Jazzoon torstaijamit kontrabasisti Zacharias Holmkvistin seurassa.

Zacharias Holmkvist - Basso
Martin Store - Piano
Valter Söderbacka - Rummut

Vapaa pääsy.

Perjantai 17.1.

helsinki

Breaks at Dawn (Barlast & Nina-Maria Oförsagd),Nukketeatteri Sampo, helsinki17.1. Klo 20:00

keikka

Breaks at Dawn on kansanmusiikki-/jazz-yhtyeen Barlastin ja mediataiteiljan Nina-Maria Oförsagdin improvisoitu live cinema -teos. Mitä tapahtuu ympärillä yöllä, kun suurin osa meistä nukkuu ja aika ei ole oikeasti olemassa? Breaks at Dawn liikkuu pimeyden tunneilla jossa mitään ei tapahdu, arjen ulkopuolella, välitilassa ennen miljoonakapungin heräämistä. Oförsagd käyttää urbaaneissa miljoonakaupungeissa (Tokyo, Hong Kong, Taipei) kuvattua aineistoa, jota hän leikkaa elokuvaksi livenä. Barlast ottaa vaikutteita eurooppalaisesta jazzista, pohjoismaisesta kansanmusiikista ja vapaasta improvisaatiosta sekä tutkii näillä tyyleillä improvisaation ja säveltämisen rajapintaa.

Barlast:
Philip Holm - kontrabasso
Heikki Hänninen - kitarat
Minna Koskenlahti - lyömäsoittimet ja huilu
Sanna Salonen - sopraanosaksofoni, bassoklarinetti ja mänkeri
Nina-Maria Oförsagd - live visuals

turku

Flame Jazz: Sunna Gunnlaugs Trio (IS) & Verneri Pohjola,Move, Logomo, turku17.1. Klo 19:00

keikka

Verneri Pohjola – trumpetti
Sunna Gunnlaugs – piano
Thorgrímur Jonsson – basso
Scott McLemore – rummut

Flame Jazzin vuosi 2020 käynnistyy islantilaistrion vierailulla Logomossa. Pianisti Sunna Gunnlaugsin johtaman yhtyeen musiikki on täynnä lumoavia melodisia tutkielmia, joita värittävät pohjoisen kuulaat ja ajattomat sävyt. Kolmikon neljännelle Ancestry-albumille lisäulottuvuuksia tuo maaginen trumpetisti Verneri Pohjola, joka esiintyy trion kanssa myös Turussa. Illan aikana kuullaan mm. Emu Lehtiselle ja Kenny Wheelerille omistetut sävellykset sekä yllättävä kunnianosoitus Sunnlaugsin teiniaikojen idolille, George Michaelille.

”Gunnlaugs proves that jazz can have a wider appeal without losing integrity.” – John Kelman, All About Jazz

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.

LIPUT 20,5 € / opiskelijat, eläkeläiset ja lapset (7-17 v.) 15,5 € / S-etu 18,5 € (max 2 lippua / kortti, ei bonusta)

Lauantai 18.1.

helsinki

We Jazz: Makaya McCraven (US), Timo Lassy, We Jazz DJs,Ääniwalli, helsinki18.1. Klo 20:00

Timo Lassy

Makaya McCraven (www)

keikka

Helsinkiläinen levymerkki ja festivaali We Jazz tarjoilee kovatasoisen musiikki-illan Ääniwallissa lauantaina 18. tammikuuta. Lavalle nousevat eräs tämän hetken ehdottomista jazzkomeetoista, yhdysvaltalainen MAKAYA MCCRAVEN, joka esittelee uuden livekonseptinsa In These Times. Lisäksi lavalle nousee kotimainen tähti TIMO LASSY, joka esiintyy harvoin kuullun triokokoonpanonsa kera. Lisäksi illan musiikkitarjonnasta vastaavat oman levykauppansa Helsinkiin avaavat WE JAZZ -DEEJIIT.

Chicagosta ponnistava Makaya McCraven on saavuttanut laajaa suosiota edistyksellisellä jazznäkemyksellään. Läpimurtoalbumi, chicagolaiselle International Anthem -levymerkille 2015 tehty In the Moment esitteli tekijän, jonka käsissä jazz eteni kertaheitolla hiphop-aikakaudelle ja siitä eteenpäin. McCravenin metodiksi on muodostunut vapaasti soljuvien livesessioiden nauhoittaminen ja levyjen koostaminen niiden parhaista paloista. Tämä jatkui myös supermenestykseksi nousseella Universal Beings -albumilla (2018), jolla McCraven valloitti käytännössä kaikki mahdolliset "Vuodet parhaat" -listat. Viimeksi Helsingissä Flow'ssa vieraillut McCraven esittelee Ääniwallissa uuden ohjelmistonsa, joten keikalta on lupa odottaa suuria.

Illan live-tarjonnan avaa Timo Lassy, joka on tullut suomalaiselle musiikkiyleisölle tutuksi maamme valovoimaisimpana jazz-artistina. Ääniwallin tammikuista iltaa varten suosikkifonisti on koonnut tiukan triokokoonpanon, johon kuuluvat luottonimet basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen.

Sunnuntai 19.1.

helsinki

Bianca Morales voc. ja Zhenia Gimer trio,Sture Jazz Bar, helsinki19.1. Klo 17:00

keikka

Atmosfärg,Pitskun Kulttuurikirkko, helsinki19.1. Klo 15:00

Atmosfärg

keikka

Atmosfärg yhtye soittaa melodista vapaata jazzia. Yhtyeen nykymuoto sai alkunsa Sielun Veljistä ja Krakatausta tunnetun legendaarisen rumpali Alf Forsmanin ja Eero Savelan duotyöskentelystä. Savela tunnetaan Baabelin torvet torvisektiosta ja hänen monitaiteellisesta työstään. Karkia Mistika Records julkaisi albumin Affe ja Eero 2017. Tapani Varis, jonka ura kansanmusiikin parissa pitää sisällään runsaan kirjon Värttinästä Maria Kalaniemeen ja moneen arkaaisempaankin projektiin, liittyi ryhmään vuonna 2018. Art First Records julkaisi trion albumin Atmosfärg. Lokakuussa 2019 äänityksiin Pitskun Kulttuurikirkolla ryhmään mukaan tuli Savelan entinen opettaja Jouko Kantola Ylivieskasta. Hän on tehnyt pitkän uran gospel-musiikin parissa ja työskennellyt mm. Juhani Aaltosen, Tapani Rinteen, Jorma Tapion ja Jukka Leppilammen kanssa. Tämä uusi musiikki julkaistaan keväällä 2020.

Alf Forsman, rummut
Eero Savela, trumpetti
Jouko Kantola, piano
Tapani Varis, kontrabasso

Liput 15/10€

SunJazz: Kolmikanta (Innanen/Koski/Leppänen),Tenho Restobar, helsinki19.1. Klo 20:00

Kolmikanta

keikka

"Kolmikanta"- on uusi trio, joka esittää mm. yhdysvaltalaisten jazzlegendojen Ornette Colemanin ja Albert Aylerin musiikkia, johon yhtyeen soittajilla on vahva side.

Mikko Innanen: saksofonit
Tuure Koski: kontrabasso
Joonas Leppänen: rummut

Tiistai 21.1.

helsinki

jaZZanti-konsertti: May Queen,WHS Teatteri Union, helsinki21.1. Klo 19:00

keikka

Perussastamala May Queen on ambient jazzprojekti, jossa soittavat basisti Mikael Saastamoinen a.k.a. Perussastamala sekä saksofonisti Jussi Kannaste.

Mikael Saastamoinen (s. 1991) on alunperin Savonlinnasta kotoisin oleva basisti, joka on nopeasti noussut kiinnostavimpien kotimaisten jazz- ja avant garde -tekijöiden joukkoon. Vuoden 2018 We Jazz Rising Star -tunnustuksen pokannut Saastamoinen teki joulukuisella We Jazz -festivaalilla lähtemättömän vaikutuksen sooloesityksellään, joka Nyt-liitteen Katri Kallionpään sanoin "pelotti, ärsytti ja pani ajattelemaan tavalla, jota en ole jazzkonsertissa ennen kokenut." Kontrabassoa ja sähköbassoa persoonallisella otteella käsittelevän Saastamoisen kädenjälki kuuluu Perussastamalan lisäksi mm. sellaisissa kokoonpanoissa kuin OK:KO, Katu Kaiku, Superposition!, Muovibabylon ja Iso Auto.

Jussi Kannaste (s. 1976) kuuluu suomijazzin kivikovaan ykkösketjuun, ja saksofonisti tunnetaan mm. yhtyeistä kuten 3TM, Jaska Lukkarinen Trio, Mikko Innanen 10+ ja Ricky-Tick Big Band.

Tälle keikalla on lisäksi Ilmari Pesosen toteuttama valoshow.

PERUSSASTAMALA: MAY QUEEN

Mikael Saastamoinen, sähköbasso, efektit, rumpukoneet
Jussi Kannaste, tenorisaksofoni

Arvioita:

Taianomainen hetki Krunassa

”Upea minimalistinen herkkyys yhdistettynä rosoisuuteen rakensivat moniulotteisen teoksen”

"Jokin ihme taika tässä pyhässä yksinkertaisuudessa on. May Queen on kuin onnistunut laboratoriokoe, jonka tehtävänä on osoittaa miten vähillä nuoteilla voidaankaan luoda vaikuttavaa musiikkia.”

”Perussastamalan musiikki soljuu kiireettömästi ja surumielisiä mietiskellen. Minimalistisen hypnoottiset bassokuviot sekä Kannasteen levollinen tenorisaksofi vangitsevat ja vetävät vastustutamattomasti puoleensa.”

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki ja Musiikin edistämissäätiö.

 

Liput: 18 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 12€, opiskelijat 10 €, pariskunnat 12 + 12 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai sivulta www.helsinkijazz.fi, jolloin lippujen hinnat: 19,5/13,5/11,5 €.

 

 

 

Keskiviikko 22.1.

helsinki

Trio Toffa Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki22.1. Klo 21:00

Petri Kautto – kitara

Kari Ikonen – kosketinsoittimet

Noël Saizonou – perkussiot

tampere

Fariello/Szafirowski/Laihonen (IT/FI),Kulttuuritalo Laikku, tampere22.1. Klo 19:00

keikka

Dario Fariello: saksofonit
Mikael Szafirowski: sähkökitara
Simo Laihonen: lyömäsoittimet

https://mikaelszafirowski.bandcamp.com/album/bad-bender
Vapaaehtoinen pääsymaksu.

Torstai 23.1.

helsinki

Django Collective Helsinki feat. Antti Sarpila,Juttutupa, helsinki23.1. Klo 21:00

keikka

Django Collective Helsinki on vuonna 2011 toimintansa aloittanut akustinen swing-yhtye, jonka ydinryhmä koostuu monissa liemissä keitetyistä ammattimuusikoista. Ryhmä on keikkaillut aktiivisesti festivaaleilla, klubeilla, yksityisjuhlissa ja on pääkaupungissa tunnettu järjestämistään erityisen lämminhenkisistä, jo stadilaiseksi ilmiöksi muodostuneista jami-illoistaan. Vanhaa, juurevaa ja hyväntuulista gypsy swingiä Django Reinhardtin ja Stéphane Grappellin tyyliin 1930-50 -luvuilta.

Antti Sarpila (s. 1964) on yksi harvoja kansainvälisesti tunnettuja jazzmuusikoitamme. Kotimaa on edelleen Suomi, mutta estradina koko maapallo. Antti on nykyään kysytty solistivieras jazzympyröissä eri puolilla maailmaa. Antti on uransa aikana esiintynyt lukuisilla jazzfestivaaleilla sekä yksittäisissä konserteissa eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvaltoja, Aasiaa aina Australiaa myöten.

Laura Airola - viulu 
Aki Hauru - kitara 
Kimmo Iltanen - kitara 
Tomi Kettunen - kitara 
Joonas Tuuri - basso 
Antti Sarpila - klarinetti 
Tia Cohen - laulu

Vapaa pääsy!

Jeff Parker and The New Breed (US),G Livelab, helsinki23.1. Klo 20:00

keikka

Tortoise-yhtyeestä tuttu kitaristi-säveltäjä Jeff Parker palaa G Livelabiin The New Breed -kokoonpanonsa kera. Parker tunnetaan monipuolisena muusikkona, joka on vaikuttanut uransa varrella niin jazzin, post-rockin kuin kokeellisen musiikin parissa. International Anthemin vuonna 2016 julkaisema The New Breed -albumi esitteli kiehtovan kokonaisuuden, jonka hiphopilla kyllästettyä nykyjazzia voisi hyvinkin kuvailla "psykedeeliseksi soul jazziksi".

pietarsaari

Marcus Söderström + Jam Session,Black Sheep, pietarsaari23.1. Klo 21:00

keikka

Torstaijamit Marcus Sörderströmin seurassa.

Marcus Söderström - basso
Charlotte Kerbs - laulu
Rickard Slotte - trumpetti
Patrick Wingren - piano
E-H Lillkung

Vapaa pääsy!

Lauantai 25.1.

turku

PIIRPAUKE
KUTIMANGOES (DK)
MA ROUF
PANU SAVOLAINEN & JPP: CHARLIE PARKER 100
ILKKA AROLA SOUND TAGINE
NOSSA BOSSA STRINGS ATTACHED

Flame Jazz Cruise tulee taas! Viking Grace täyttyy musiikinystävistä jälleen tammikuussa, kun kuudestoista jazzristeily tuo kuumia rytmejä talven keskelle. World Jazz -teema kuljettaa kuulijansa maailman ympäri riehakkaan afrobeatin ja progressiivisen rockin kautta kaustislaiseen pelimannimaisemaan ja arabimusiikin huumaavasta mausteisuudesta sulavan bossa novan syleilyyn.

OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 25.1.

Klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
Klo 22.00 MA Rouf (Retro)
Klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 23.00 Ilkka Arola Sound Tagine (Vogue)
Klo 00.15 KutiMangoes (DK) (Vogue)

Sunnuntai 26.1.

Klo 13.00 Nossa Bossa Strings Attached (Retro)
Klo 14.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 14.30 Flame Jazz Talk Show (Vogue)
Klo 15.30 Panu Savolainen & JPP: Charlie Parker 100 (Vogue)
Klo 17.00 Piirpauke (Vogue)

Lähtö Turun satamasta lauantaina 25.1. klo 20.55.
Paluu sunnuntaina 26.1. klo 19.50.

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.

LIPUT: VIKING LINE

Sunnuntai 26.1.

helsinki

Minna Lasanen voc. ja Olle Ekman trio,Sture Jazz Bar, helsinki26.1. Klo 17:00

keikka

SunJazz: Selma Juudit Alessandra,Tenho Restobar, helsinki26.1. Klo 20:00

Selma Juudit Alessandra

keikka

Tenho SunJazzeilla on esiintymässä Selma Juudit Alessandra. Selma Juudit Alessandra on Selma Savolaisen sävellysten ja tekstien ympärille vuonna 2015 perustettu yhtye, joka kuvailee soundiaan nostalgiseksi ja kokeilevaksi indie-hybridiksi. Yhtyeen jäsenet ovat tuttuja uuden kotimaisen jazzin eksentrisestä päädystä, mutta Selma Juudit Alessandran musiikkifantasiassa kuuluvat nuoruusvuosien glam rock- ja fuusiodiggailut.

Kokoonpano:
Selma Savolainen
Artturi Rönkä
Eero Tikkanen
Jesse Ojajärvi

Tiistai 28.1.

helsinki

Sibafest: Garden,Musiikkitalo, Black Box, helsinki28.1. Klo 19:00

Garden

keikka

Kolme naisääntä kohtaavat hauraan kontrabasson, juurten lailla avautuvan sellon ja ihmistä vanhemmat perkussiot. Garden luo tilan, johon haluamme pysähtyä ja josta käsin haluamme hetken katsoa aikaa ympärillämme.

Teos pohtii sitä, voiko ymmärrys pienestä osastamme ihmissukupolvien jatkumossa saada ihmisen tavoittelemaan olemisen tapaa, jossa planeettaamme ei nähdä resurssien ja luonnonsuojelukohteiden vastakkainasetteluna vaan yhtenä suurena kukoistavana puutarhana.

Teoksessa yhdistyvät nykyvokaalipolyfonia, jazzimprovisaatio ja äänitaide.

Josefiina Vannesluoma, laulu
Selma Savolainen, laulu
Virva Immonen, laulu
Sirja Nironen, sello
Mikael Saastamoinen, kontrabasso
Jesse Ojajärvi, perkussiot
Mikko Sarvanne, sävellys, elektroniikka

Lisäksi kaikki yhtyeen jäsenet: objektit, perkussiot, laulu

***

Sibafest 25.1.–1.2.2020 on kuunteleva, syvä, utelias ja kokeellinen festivaali, jossa äänemme kuuluu ja yhdistyy. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii Aija Puurtinen.

sibafest.fi
facebook.com/Sibafest
#Sibafest
#Äänessä

Jaimie Branch 'Fly or Die' (US),G Livelab, helsinki28.1. Klo 20:00

keikka

Kansainvälisen jazzkentän kärkeen lukeutuva Jaimie Branch vierailee G Livelabissa Fly or Die -kokoonpanonsa voimin. Yhdysvaltalaistrumpetistin tuore albumi Fly or Die II on odotettu jatko-osa chicagolaisen International Anthem -levymerkin suurmenestykseksi nousseelle julkaisulle Fly or Die. Poliittisesti latautunut kokonaisuus on Branchin uusi voimannäyttö, joka pitää sisällään ryöpsähtelevää, intensiivistä ja kokeellista jazzia.

Jaimie Branch, trumpetti / Lester St Louis, sello / Jason Ajemian, basso / Chad Taylor, rummut

raahe

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Sami Linna Quartet,Raahen teatteri, raahe28.1. Klo 19:00

keikka

Ti 28.1. klo 19 Raahe, Raahen teatteri
Liput 15/10/5€ ovelta
Järjestäjänä Rajatsi ry

 

Joulukuussa Sibelius-Akatemiasta jazzmusiikin tohtoriksi väitellyt kitaristi Sami Linna vie suomalais-amerikkalaisen kvartettinsa kevään ensimmäiselle Jazzliiton kiertueelle 28. tammikuuta – 7. helmikuuta.

Svengaavasta kitara- ja urkuvetoisesta jazzistaan tunnettu Sami Linna Quartet esiintyy kahdeksan konserttia käsittävällä Suomen Jazzliiton kiertueella alkuvuodesta 2020. Tammikuun 28. päivä Raahesta käynnistyvä kiertue pysähtyy Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Joensuussa, Savonlinnassa ja Salossa, päättyen konserttiin Espoon April Jazz Clubilla 7. helmikuuta. Kiertueella kuullaan musiikkia yhtyeen kesäkuussa julkaisulta debyyttialbumilta Sami Linna Quartet (Timmion Records 2019). Kitaristi Sami Linnan vuodesta 2008 toimineen kvartetin kotimainen kokoonpano – Linna kitarassa, Jussi Kannaste saksofonissa, Mikko Helevä Hammond-uruissa – saa uutta energiaa yhdysvaltalaisrumpali Dana Hallin määrätietoisen väkevästä rytmisestä ilmaisusta. 

Sami Linna Quartet
Sami Linna, kitara / Jussi Kannaste, saksofoni / Mikko Helevä, Hammond-urut / Dana Hall, rummut

Sami Linna Quartet Suomen Jazzliiton kiertueella
ti 28.1. Raahe, Raahen teatteri
ke 29.1. Oulu, Voimala 1889
to 30.1. Kuopio, Maxim
pe 31.1. Jyväskylä, Vakiopaine
la 1.2. Joensuu, Kerubi
ke 5.2. Savonlinna, Kulttuurikellari
to 6.2. Salo, Bar Bizarre
pe 7.2. Espoo, April Jazz Club

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen. Keväällä 2020 Jazz Finland -kiertueilla nähdään kahden omatuotantoisen kiertueen lisäksi kaksi ulkopuolista tuotantoa, joita Jazzliitto tukee.

Keskiviikko 29.1.

helsinki

Tuomas Ruokonen Quartet Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki29.1. Klo 21:00

Toomas Keski-Säntti – piano

Ville-Veikko Airaniemi – kitara

Oskari Siirtola – basso

Tuomas Ruokonen – rummut

Rajaton jazz -festivaali: CUEJERO Flamenco-jazzia pohjoismaisella vivahteella,Paloheinän kirjasto, helsinki29.1. Klo 18:00

keikka

XIV Kansainvälinen Rajaton jazz –festivaali. Keskiviikko 29.1.2020 klo 18 Paloheinän kirjastossa, Paloheinäntie 22, 00670 Helsinki
CUEJERO. Flamenco-jazzia pohjoismaisella vivahteella. Vapaa pääsy!

Konsertin ohjelmassa on omia sävellyksiä, iberoamerikalaiset populaarilauluja sovitettuja tälle yhtyeelle, sekä Federico Garcia Lorcan musiikkia ja klassiset bolero-kappaleet. CUEJEROn musiikki, flamenco-jazzia pohjoismaisella vivahteella, imaisee kuulijansa inspiroivien soundien, energisten rytmien ja intohimoisten melodioiden maailmaan. Näissä ainutlaatuisissa sävellyksissä toisensa kohtaavat viinistä ja rakkaudesta kertovat flamenco-laulut sekä Latinalaisen Amerikan, Lähi-idän ja jazzin groovet. Tämä maukas cocktail on saanut inspiraationsa musiikillisista perinteistä, jotka alunperin syntyivät monenlaisten kulttuurien fuusioiduttua samalla maankamaralla. Lämpimästi tervetuloa!

CUEJERO
Javier Sanchez (ES) - kontrabasso ja nauhaton basso
Joni Vierre- sähkökitara
Ricardo Padilla (CL) - lyömäsoittimet
Lotta-Maria Pitkänen – viulu

oulu

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Sami Linna Quartet,Voimala 1889, oulu29.1. Klo 20:00

keikka

Ke 29.1. klo 20 Oulu, Voimala 1889, liput 15/10€
Järjestäjä: Oulun Musiikkijuhlat

Joulukuussa Sibelius-Akatemiasta jazzmusiikin tohtoriksi väitellyt kitaristi Sami Linna vie suomalais-amerikkalaisen kvartettinsa kevään ensimmäiselle Jazzliiton kiertueelle 28. tammikuuta – 7. helmikuuta.

Svengaavasta kitara- ja urkuvetoisesta jazzistaan tunnettu Sami Linna Quartet esiintyy kahdeksan konserttia käsittävällä Suomen Jazzliiton kiertueella alkuvuodesta 2020. Tammikuun 28. päivä Raahesta käynnistyvä kiertue pysähtyy Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Joensuussa, Savonlinnassa ja Salossa, päättyen konserttiin Espoon April Jazz Clubilla 7. helmikuuta. Kiertueella kuullaan musiikkia yhtyeen kesäkuussa julkaisulta debyyttialbumilta Sami Linna Quartet (Timmion Records 2019). Kitaristi Sami Linnan vuodesta 2008 toimineen kvartetin kotimainen kokoonpano – Linna kitarassa, Jussi Kannaste saksofonissa, Mikko Helevä Hammond-uruissa – saa uutta energiaa yhdysvaltalaisrumpali Dana Hallin määrätietoisen väkevästä rytmisestä ilmaisusta. 

Sami Linna Quartet
Sami Linna, kitara / Jussi Kannaste, saksofoni / Mikko Helevä, Hammond-urut / Dana Hall, rummut

Sami Linna Quartet Suomen Jazzliiton kiertueella
ti 28.1. Raahe, Raahen teatteri
ke 29.1. Oulu, Voimala 1889
to 30.1. Kuopio, Maxim
pe 31.1. Jyväskylä, Vakiopaine
la 1.2. Joensuu, Kerubi
ke 5.2. Savonlinna, Kulttuurikellari
to 6.2. Salo, Bar Bizarre
pe 7.2. Espoo, April Jazz Club

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen. Keväällä 2020 Jazz Finland -kiertueilla nähdään kahden omatuotantoisen kiertueen lisäksi kaksi ulkopuolista tuotantoa, joita Jazzliitto tukee.

 

Torstai 30.1.

helsinki

Kaksi Suomen kirkkainta jazztähteä saksofonisti Timo Lassy ja rumpali Teppo Mäkynen esiintyvät tammikuussa G Livelabissa. Viime kesänä We Jazz -levymerkin julkaisema duolevy esitteli ehjän kokonaisuuden, joka nojaa kaksikon vahvaan yhteissoittoon ja Teppo "Teddy Rok" Mäkysen tuotantovisioon. The Five Corners Quintetin ja Teddy Rok Sevenin ajoista lähtien yhdessä soittaneet ystävykset liikkuvat debyytillään uusiin suuntiin, jossa elektronisen musiikin värisävyt häivähtävät akustisen jazzduon käsittelemänä.

Rajaton jazz -festivaali: Jazz Ballads Evening.,Art Jazz & Inna In Style -kulttuuriklubi, helsinki30.1. Klo 19:00

Anastasia Trizna

Valeri Nikitin

keikka

Jo neljättatoista kertaa järjestettävä Rajaton Jazz -festivaali laajenee kolmella konsertilla Paloheinässä. Torstaina 30.1. klo 19 Art Jazz / Inna In Style -kulttuuriklubin lavalle nousee Anastasia Trizna, laulu & Valeri Nikitin, piano. Konsertissa kuullaan tunnettuja, melodisia jazzballadeja. Konsertin teema on Jazz Ballads. Anastasia Trizna (laulu) ja Valeri Nikitin (piano) on pitkään yhdessä toiminut duetto, joka soittaa jazzia omilla sovituksillaan. Yhtyeen tyylille ominaista on soittamisen herkkävireinen tietoisuus, jonka kautta vapaa dialogi voi virrata läpi niin tekijöiden kuin myös yleisön.

Liput 15/10 €. Lipunmyynti: puh. 040 519 48 19, artjazzhelsinki@gmail.com
Lippuja myös ovelta 60 min. ennen konsertin alkamista.
Art Jazz & Inna In Style -kulttuuriklubi: Sysimiehentie 39A, 00670 Helsinki - Paloheinä

Kuva: Mikko Lampinen

järvenpää

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Dusty Springfield,Järvenpää-talo, Sibelius-sali, järvenpää30.1. Klo 19:00

keikka

Legendaarista laulaja-lauluntekijä Hectoria ovat aina inspiroineet 1960-luvun amerikkalaiset ja brittiläiset lauluntekijät ja tulkitsijoista erityisesti Dusty Springfield. Springfieldin sekä mm. Carole Kingin ja Michel Legrandin tunnetuiksi tekemät laulut ovat nyt saaneet uuden elämän Hectorin käsissä sukeutuen suomenkielisiksi tarinoiksi. Näitä tunnelmapaloja on luvassa Järvenpää-talolla torstaina 30. tammikuuta klo 19, kun jazzlaulaja Aili Ikonen ja saksofonisti Jukka Perkon Avara-yhtye nousevat Sibelius-salin lavalle Dusty-konsertissaan.

Aili Ikonen (laulu)
Jukka Perko (saksofoni)
Teemu Viinikainen (akustinen kitara)
Jarmo Saari (sähkökitara)

kuopio

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Sami Linna Quartet,Ohjelmaravintola Maxim, kuopio30.1. Klo 19:00

keikka

To 30.1. klo 19 Kuopio, Ohjelmaravintola Maxim, liput 15/10€ 
Järjestäjä: Kuopio Jazz & Blues ry.

 

Joulukuussa Sibelius-Akatemiasta jazzmusiikin tohtoriksi väitellyt kitaristi Sami Linna vie suomalais-amerikkalaisen kvartettinsa kevään ensimmäiselle Jazzliiton kiertueelle 28. tammikuuta – 7. helmikuuta.

Svengaavasta kitara- ja urkuvetoisesta jazzistaan tunnettu Sami Linna Quartet esiintyy kahdeksan konserttia käsittävällä Suomen Jazzliiton kiertueella alkuvuodesta 2020. Tammikuun 28. päivä Raahesta käynnistyvä kiertue pysähtyy Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Joensuussa, Savonlinnassa ja Salossa, päättyen konserttiin Espoon April Jazz Clubilla 7. helmikuuta. Kiertueella kuullaan musiikkia yhtyeen kesäkuussa julkaisulta debyyttialbumilta Sami Linna Quartet (Timmion Records 2019). Kitaristi Sami Linnan vuodesta 2008 toimineen kvartetin kotimainen kokoonpano – Linna kitarassa, Jussi Kannaste saksofonissa, Mikko Helevä Hammond-uruissa – saa uutta energiaa yhdysvaltalaisrumpali Dana Hallin määrätietoisen väkevästä rytmisestä ilmaisusta. 

Sami Linna Quartet
Sami Linna, kitara / Jussi Kannaste, saksofoni / Mikko Helevä, Hammond-urut / Dana Hall, rummut

Sami Linna Quartet Suomen Jazzliiton kiertueella
ti 28.1. Raahe, Raahen teatteri
ke 29.1. Oulu, Voimala 1889
to 30.1. Kuopio, Maxim
pe 31.1. Jyväskylä, Vakiopaine
la 1.2. Joensuu, Kerubi
ke 5.2. Savonlinna, Kulttuurikellari
to 6.2. Salo, Bar Bizarre
pe 7.2. Espoo, April Jazz Club

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen. Keväällä 2020 Jazz Finland -kiertueilla nähdään kahden omatuotantoisen kiertueen lisäksi kaksi ulkopuolista tuotantoa, joita Jazzliitto tukee.

pietarsaari

Gianni Gagliardi (SPA),Black Sheep, pietarsaari30.1. Klo 21:00

keikka

Saksofonisti Gianni Gagliardi soittaa paikallisten muusikkojen kanssa Jazzoon torstaijazzeilla.

Gianni Gagliardi - Saxofoni
Lavi Öst - Piano
Rufus Malén - Basso
Victor Nyblom - Rummut

Perjantai 31.1.

espoo

April Jazz Club: Screaming Jay & The Bones,Tapiola Garden, espoo31.1. Klo 18:00

keikka

Screaming Jay & The Bones avaa April Jazz Clubin kevätkauden vakuuttavalla rytmiikalla ja huimilla scat-sooloilla.

1950-luvun rhythm & bluesin ja jazzin helmet pääsevät osaavaan käsittelyyn Screaming Jay & The Bonesin seurassa. Jay Kortehiston huimat scat-soolot sekä puhaltimien ja rytmisektion tiukka groove takaavat sähköistävän menon. Yhtyeen jäsenet tunnetaan muun muassa Ricky Tick Big Bandin, Dalindeon, Whistle Baitin ja Jimi Tenorin riveistä, edustaen suomalaisen jazzin ja rhythm & bluesin kirkkainta kärkeä. Vuodesta 2013 toiminut bändi on hionut yhteissoittonsa vakuuttavaksi paketiksi, joka on valloittanut festivaali- ja klubilavoja mukaansatempaavalla energiallaan.

Screaming Jay & The Bones:
Jay Kortehisto – laulu, pasuuna
Petri `Pope` Puolitaival – saksofoni
Valtteri Pöyhönen – kitara
Lasse Sirkko – basso
Thomas Rönnholm – rummut

Illan avaa Ebeli Show klo 18, jossa Espoon Musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijat esittäytyvät.

Ebeli Show klo 18
Screaming Jay & The Bones klo 19
Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 13 € / 10 € (opiskelijat), korttimaksu | Ennakkoliput Lippupisteestä
Tapahtuma on ikärajaton.

Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

helsinki

Papa Albert Jazz Club: Kaisa Mäensivu, Heikki Sandrén ja Lassi Kouvo + jazzjamit,Papa Albert, helsinki31.1. Klo 20:00

Kansainvälisesti menestyneimpiin suomalaisiin kontrabasisteihin lukeutuva Kaisa Mäensivu saapuu New Yorkista tähdittämään Papa Albertin jazzvuoden avajaisjameja 31.1.2020! Rummuissa tyylikkäästi svengaava Hessu Sandrén ja pianossa klubi-isäntä Lassi Kouvo.

Keikka alkaa klo 20, jazzjamit klo 21.

Rajaton Jazz -festivaali: A night with women in jazz.,Kulttuuriasiainkeskus Vuotalo, helsinki31.1. Klo 19:00

Charlotta Kerbs

Inna Vysotska & The Untouchables

Sergei Sokolov Jazz Quartet

keikka

A night with women in jazz XIV Kansainvälinen Rajaton Jazz -festivaali Jazzlaulaja Inna Vysotska ja The Untouchables -kvintetti Saksasta tulkitsevat tunnettuja jazzklassikoita The Great American Songbook –nuottikirjasta, soittavat brasilialaista sambaa ja omia sävellyksiä. Charlotta Kerbsin ja Sergei Sokolov Jazz Quartetin esityksessä kuullaan ikivihreitä eri aikakausista ja genreistä. Klassista, svengaavaa, tunnelmallista jazzia, bluesia ja soulia, joista kumpuaa sydämellisiä ja koskettavia tarinoita.

Illan esiintyjät: Inna Vysotska – laulu & The Untouchables -kvintetti (Saksa): Stepan Shadikyan – trumpetti, Dimitri Suslov – saksofoni, Viktor Bürkland – piano, Marcus Lewyn – kontrabasso, Oliver Struck – rummut.

Charlotta Kerbs - laulu, Gianni Gagliardi (Barcelona) - tenorisaksofoni, Sergei Sokolov – piano, Nikolai Zatolochnyi (Pietari) – kontrabasso, Egor Kriukovskikh (Pietari) - rummut.

Lipunmyynti: Lippupisteen myyntipisteistä ja ovelta 60 min. ennen konsertin alkamista. Liput: 15/13 €
Ryhmäalennusehdot: liput 13 €/hlö jos ryhmän koko vähintään 5 henkilöä
Vuotalo (Vuosali), Mosaiikkitori 2, Helsinki
Kesto: 2 h, sis. väliaika.
Järj. Venäläinen kulttuuridemokraattinen liitto ry

jyväskylä

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Sami Linna Quartet,Bar Vakiopaine, jyväskylä31.1. Klo 19:00

keikka

Pe 31.1. klo 19 Jyväskylä, Vakiopaine, liput TBA
Järjestäjä: Jazz Jkl ry

 

Joulukuussa Sibelius-Akatemiasta jazzmusiikin tohtoriksi väitellyt kitaristi Sami Linna vie suomalais-amerikkalaisen kvartettinsa kevään ensimmäiselle Jazzliiton kiertueelle 28. tammikuuta – 7. helmikuuta.

Svengaavasta kitara- ja urkuvetoisesta jazzistaan tunnettu Sami Linna Quartet esiintyy kahdeksan konserttia käsittävällä Suomen Jazzliiton kiertueella alkuvuodesta 2020. Tammikuun 28. päivä Raahesta käynnistyvä kiertue pysähtyy Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Joensuussa, Savonlinnassa ja Salossa, päättyen konserttiin Espoon April Jazz Clubilla 7. helmikuuta. Kiertueella kuullaan musiikkia yhtyeen kesäkuussa julkaisulta debyyttialbumilta Sami Linna Quartet (Timmion Records 2019). Kitaristi Sami Linnan vuodesta 2008 toimineen kvartetin kotimainen kokoonpano – Linna kitarassa, Jussi Kannaste saksofonissa, Mikko Helevä Hammond-uruissa – saa uutta energiaa yhdysvaltalaisrumpali Dana Hallin määrätietoisen väkevästä rytmisestä ilmaisusta. 

Sami Linna Quartet
Sami Linna, kitara / Jussi Kannaste, saksofoni / Mikko Helevä, Hammond-urut / Dana Hall, rummut

Sami Linna Quartet Suomen Jazzliiton kiertueella
ti 28.1. Raahe, Raahen teatteri
ke 29.1. Oulu, Voimala 1889
to 30.1. Kuopio, Maxim
pe 31.1. Jyväskylä, Vakiopaine
la 1.2. Joensuu, Kerubi
ke 5.2. Savonlinna, Kulttuurikellari
to 6.2. Salo, Bar Bizarre
pe 7.2. Espoo, April Jazz Club

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen. Keväällä 2020 Jazz Finland -kiertueilla nähdään kahden omatuotantoisen kiertueen lisäksi kaksi ulkopuolista tuotantoa, joita Jazzliitto tukee.