Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 21.11.

helsinki

Syksyn Jazz & Dine illassa Puotilan Kartanolla torstaina 21.11. voit nauttia akustisesta jazzmusiikista sekä suussa sulavasta ruuasta. Illan tähtenä loistaa jazzmusiikin kotimaista kärkeä edustava trumpetisti Jukka Eskola! Jukan trumpetin lisäksi triossa soivat Mikko Helevän hammondurut sekä Tomi Salesvuon rummut. Ohjelmisto koostuu varta vasten Jazz & Dine -iltaan sovitetuista akustisista jazzhelmistä sekä trion muusikoiden originaalisävellyksistä. Akustisesta konsertista nautitaan Kartanon juhlasalissa ja iltaan on tarjolla ainoastaan 55 paikkaa! Liput ennakkoon Kartanolta ja TableOnlinesta.

Illallinen + keikka 79 €

UMO Helsinki plays Frank Zappa feat. Jere Haakana, kpm. Valtteri Pöyhönen,Vuotalo, helsinki21.11. Klo 19:00

keikka

UMO Helsinki Jazz Orchestra on koonnut Vuotalon iltakonserttiin komean setin Ed Palermon sovittamia Frank Zappan orkestraalisia sävellyksiä. Zappan instrumenttiklassikoista kuullaan mm. kappaleet King Kong, Peaches en Regalia ja Heavy Duty Judy. Luvassa on myös kolme tuoretta big band -sovitusta nuorilta sovittajavelhoilta Sampo Kasuriselta ja Artturi Röngältä. Orkesterin solistina kitaristi Jere Haakana ja kapellimestarina Valtteri Laurell Pöyhönen.

Hanki liput ajoissa, sillä tämä konsertti myytiin loppuun G Livelabissa helmikuussa 2019!

Frank Zappa (1940–1993, USA) oli omaperäinen populaarimusiikin persoona, monipuolinen ja taitava muusikko; säveltäjä, sähkökitaristi, laulaja, lauluntekijä ja yhtyeenjohtaja, jonka musiikillinen nerokkuus käy ilmi hänen useista kymmenistä levyistään, satiirisista teksteistään ja taidostaan orkestroida musiikki monenkirjaville kokoonpanoille.

Konsertin pituus n. 2 tuntia sisältäen väliajan.

Liput Lippupisteestä palvelumaksuineen: 
Normaalihinta 20 € 
Eläkeläiset 15 € 
Opiskelijat, lapset, varusmiehet 10 € 

Jazzmuusikot Ry jamit,Koko Jazz Club, helsinki21.11. Klo 20:45

keikka

Raoul Björkenheim, kitara & jami-isäntä (Jazzmuusikot ry)

 House band UMO Helsinki Ensemble
Kirmo Lintinen, piano - UMO
Tuomo Purhonen, basso
Reiska Laine, rummut

Yhteistyökumppanit Suomen Jazzliitto, Koko Jazz Club, KokoTeatteri, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Helsingin Pop&Jazz Konservatorio ja Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä.

Tapahtumaa tukee MES ja Helsingin Kaupunki.

Koko Jazz Club (Hämeentie 3)
Torstai 21.11. klo.20.45-23.30

Tapahtuma on jäsenille ilmainen. Lisäksi soittamaan tulevat muusikot pääsevät sisään maksutta. Soittamaan ehtivät n.20 ensimmäistä ja jami-isäntä ottaa vastaan ilmoittautumiset.

Muille kuin jäsenille ja soitajille liput 10€.

oulu

OMJ Jazz & Etno 2019: Olli Hirvonen New Helsinki,Vanha Paloasema Bar, oulu21.11. Klo 20:00

keikka

To 21.11. klo 20
Vanha Paloasema Bar (Kauppurienkatu 24)
Liput 15/10
Jazz 20 ry:n jäsenet 10
Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipun hintaan lisätään käsittelykulut. Ilman käsittelykuluja Oulu 10 -palvelupisteet
 

New Yorkissa vuodesta 2011 asunut Olli Hirvonen on yksi menestyneimpiäsuomalaisia jazzkitaristeja maailmalla. Hirvonen on voittanut Montreux’nkansainvälisen jazzkitarakilpailun ja häneton huomioitu isoissa musiikkimedioissakuten Stereogum, Village Voice, ja Downbeat Magazine. Hirvonen on julkaissut kolme albumia omalla nimellään, joista uusimman Displace-levyn julkaiseeelokuussa 2019 amerikkalainenRopeadope Records. Uusimmalla levylläänHirvonen demonstroi persoonallista ja hyvinkin uniikkia lähestymistapaansajazzmusiikkin ja kitarismiin. Yhdistellenelementtejä jazzista, progressiivisestarockista, noise-rockista, sekänykyklassisesta musiikista, Hirvosenkitaransoitosta voi tunnistaa laajan joukonvaikutteita Pat Methenystä ja Ralph Townerista aina Tim Berneen, Sonic Youth:iin ja My Bloody Valentineen asti.Yhtyeen muut jäsenet ovat kukin omaninstrumenttinsa huippuja ja kysyttyjämuusikoita New Yorkin jazzskenessä.

Olli Hirvonen | kitara
Luke Marantz (USA) | piano
Marty Kenney (USA) | basso
Nathan Ellman-Bell (USA) | rummut 

Äänekoski - suolahti

Vapaat äänet: Iro Haarla Quartet,Suolahtisali, Äänekoski - suolahti21.11. Klo 19:00

keikka

Iro Haarla esitteli Pori Jazzeilla 2018 ensimmäistä kertaa uuden kvartettinsa, Iro Haarla Quartetin. Yhtye on pianisti, harpisti ja säveltäjä Haarlan ajankohtainen kokoonpano yhdessä saksofonisti Juhani Aaltosen, basisti Ulf Krokforsin ja rumpali Markku Ounaskarin kanssa. Kvartetin komea konsertti Porvoo Jazz Festivaaleilla syyskuussa oli lähtölaukaus kiertueelle, joka käsittää 12 konserttia ympäri maata pitkin syksyä. Viimeiset konsertit 30.11. ja 1.12. yhtye soittaa triona (ilman Juhani Aaltosta).

Abstraktien ja dissonoivienkin harmonioiden kautta Haarlan musiikki pyrkii aina kauneuteen, koskettavuuteen ja rauhaan. Kokonaisuuden ja tunnistettavan soinnin takaa pitkäaikainen yhteistyö yhtyeen jokaisen muusikon kanssa. Tällä kiertueella yhtye esittää uusia sävellyksiä ja sovituksia Haarlan rikkaasta repertuaarista.

Iro Haarla, 62, on pitkän linjan jazzmuusikko, joka tuli 1970-luvun lopulla tunnetuksi puolisonsa, lyömäsoittaja Edward Vesalan työparina. Uransa myöhemmässä vaiheessa Haarla on julkaissut useita levyjä omalla nimellään  joissa on esiintynyt  norjalaisia huippumuusikoita, mm. Jon Christensen, Mathias Eick  ja Trygve Seim. Omilla yhtyeillään ECM Records- (Iro Haarla Quintet)  ja TUM Records-levymerkeille levyttäneelle Haarlalle myönnettiin vuonna 2006 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto. Vuonna 2018 hänelle myönnettiin Pori Jazzin Ted Curson -palkinto.

”Konsertti lokkilavalla kirkasti jälleen Haarlan roolia säveltäjänä, jonka tyylistä ei voi enää erehtyä. Ja hienoa, että hän sai tavoittaa hymnimäisillä ja hiljentävillä teoksillaan nyt uusia kuulijoita myös Pori Jazzissa.”
Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat 21.7.2018

Iro Haarla Quartet
Iro Haarla, piano
Juhani Aaltonen, tenorisaksofoni, huilut
Ulf Krokfors, kontrabasso
Markku Ounaskari, rummut

Liput ennakkoon Tiketistä alk. 16,50 € ja tuntia ennen ovelta 18 €

 

Missä
Suolahtisali, Sirkanpolku 3, 44200 Äänekoski

Järjestäjä
Äänekosken kulttuuritoimi
040 186 3276
Sähköposti: kulttuuri@aanekoski.fi