Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 25.10.

espoo

April Jazz Club: Sinne Eeg & Jacob Christoffersen Duo (DK),Tapiola Garden, espoo25.10. Klo 19:00

keikka

Tanskalaislähtöinen Sinne Eeg on valloittanut taiturimaisilla ja omintakeisilla jazz-vokaaleillaan skandinaavisten yleisöjen lisäksi kuulijat myös ympäri Eurooppaa ja Aasiaa. Hän on levyttänyt useita palkittuja ja laajasti kiiteltyjä studio-albumeita, uusimman Dreams vuonna 2017. Lokakuussa April Jazz Clubin lavalla Sinne Eegin kanssa kuullaan pianisti Jacob Christoffersenia. Luvassa on ainutlaatuinen ilta virtuoosisen vokaalijazzin parissa. 

Sinne Eeg & Jacob Christoffersen Duo (DK)
Sinne Eeg – laulu
Jacob Christoffersen – piano

Konsertin avaa erityinen klassista ja kevyttä musiikkia törmäyttävä Kvartetti NH4Cl solistinaan Alex Ikonen. Alex Ikonen on tullut tutuksi alun perin The Voice of Finlandista esittämällä jazzstandardeja ja soulklassikoita ja on sittemmin keikkaillut esimerkiksi vuoden 2018 Linnan juhlissa. Ammattimuusikoista koostuva Kvartetti NH4Cl soittaa konserteissaan klassista ja kevyttä musiikkia, luoden soittajien ja yleisön välille rennon ilmapiirin eri genrejä yhdistelemällä. Kvartetin jäsenet tunnetaan myös eri orkestereista, kamarimusiikkiyhtyeistä ja solisteina.

Alex Ikonen feat. Kvartetti NH4Cl:
Alex Ikonen – laulu
Riikka Westerlund – viulu
Anssi Koskela – viulu
Sameli Vettenranta – alttoviulu
Lauri Rantamoijanen – sello

Alex Ikonen feat. Kvartetti NH4Cl klo 19, Sinne Eeg & Jacob Christoffersen Duo klo 20
Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 17 € / 15 € (opiskelijat), korttimaksu | Ennakkoliput Lippupisteestä
Tapahtuma on ikärajaton

Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

joensuu

Herd,Pakkahuone, joensuu25.10. Klo 19:00

keikka

Vibrafonisti Panu Savolaisen johtama jazztrio Herd juhlistaa 10-vuotista taivaltaan mittavalla Suomen-kiertueella syksyllä 2019. Suurta kiitosta saaneella, helmikuussa julkaistulla X-albumillaan yhtye palaa juurilleen vähäeleisen ja melodiarikkaan ilmaisun pariin, luottaen vankasti akustisen svenginsä voimaan. Muun muassa isännöimistään Herd-klubeista sekä huippusuosituista Jazzbasilli-konserteista yhdessä laulaja Aili Ikosen kanssa tunnetun, omalaatuisen yhtyesoundin omaavan Herdin musiikkia värittävät trion jäsenten vivahteikkaat sävellykset sekä kehittynyt musiikillisten detaljien ja dynamiikan taju.

Vuonna 2009 perustettu Panu Savolaisen, basisti Mikko Pellisen sekä rumpali Tuomas Timosenmuodostama Herd julkaisi debyyttialbuminsa Live!! vuonna 2011, minkä jälkeen yhtye on pysynyt aktiivisena mm. isännöimällä omia Herd-klubejaan Kansallisteatterin Lavaklubilla, Hämeenlinnassa sekä Lahdessa 2012-14 sekä voittamalla arvostetun European Jazz Competition -kilpailun Hollannin North Sea Jazz -festivaalilla 2011. Ahkeran Suomen kiertämisen lisäksi yhtye on nähty kiertueilla mm. Meksikossa (2012), Australiassa (2015) sekä Etiopiassa (2016-17). Merkittävän noston uralleen yhtye sai esiintyessään yhdeksän päivää Pori Jazzin house bandina 2010, jolloin Savolainen myös valittiin festivaalin Vuoden taiteilijaksi.

Syksyn 2019 kiertue toteutetaan yhteistyössä Suomen Jazzliiton kanssa.

Panu Savolainen, vibrafoni
Mikko Pellinen, ukulelebasso
Tuomas Timonen, rummut

www.facebook.com/herdtrio
www.instagram.com/herdtrio
www.panusavolainen.com/herd

oulu

OMJ Jazz & Etno 2019: Mopo,Voimala 1889, oulu25.10. Klo 20:00

keikka

Pe 25.10. klo 20
Voimala 1889 (Kasarmintie 1)
Liput 15/10 €
Jazz 20 ry:n jäsenet 10 €
Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipun hintaan lisätään käsittelykulut. Ilman käsittelykuluja Oulu 10 -palvelupisteet.

Mopo on kolmen energisen muusikon kollektiivi, joka juhlii syksyllä 2019 kymmenvuotista uraansa. Juhlakonsertissa kuullaan läpileikkaus Mopon tuotannosta koko sen uran ajalta. Konsertista välittyy yhtyeen pitkä historia sekä sen myötä syntynyt oma vahva soundi. Luvassa on jotain uutta, jotain vanhaa ja paljon yllätyksiä.

Baritonisaksofonin, rumpujen ja kontrabasson muodostama trio ammentaa musiikkiinsa vaikutteita jazzista, punkista ja Suomen luonnosta. Live-energiastaan ja muuntautumiskyvystään tunnettu yhtye tarjoaa yleisölle mahdollisuuden kuulla miten yhtye on kehittynyt ja muuttunut yhdessä kulkemansa matkan aikana.

Linda Fredriksson | saksofonit
Eero Tikkanen | basso 
Eeti Nieminen | rummut