Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Presto-lounaskonsertti: UMO Helsinki feat. Seppo Kantonen – Old Wine, New Bottles,Savoy-teatteri, helsinki8.10. Klo 12:00

keikka

Nauti lounaaksi annos jazzia!

Pianisti-säveltäjä Seppo Kantonen on sorvannut UMO Helsinki Jazz Orchestran puhaltajille – pitkäaikaisille soittokavereilleen – 13 teoksen sarjan nimikkokappaleita, joista valtaosa kuullaan tässä lounaskonsertissa. Kappaleet on sävelletty kunkin umolaisen vahvuuksia ajatellen, käyttäen kaikille jazzmuusikoille tuttuja, perinteisiä sointurakenteita. Kappaleet palvelevatkin alustoina sooloille, eikä niinkään sävellyksellisenä esiinmarssina. Luvassa on helposti lähestyttävää, perinteitä kunnioittavaa jazzia, jota säveltäjä itse kuvailee sanoilla ”traditionaalisia pastisseja, selkeitä soittobiisejä”.

Säveltäjänä Kantosen vahvuuksia ovat erityisesti harmonian taju sekä yksinkertaiset melodiat. Konsertin kapellimestarina toimiva Mikko Hassinen on tehnyt kappaleiden big band -sovitukset. Tilaussävellykset on toteutettu yhteistyössä Oulu All Star Big Bandin kanssa.

Pianisti, säveltäjä Seppo Kantonen (s. 1963) on pitkän linjan jazzmuusikko, joka on uransa aikana ehtinyt monenmoista. UMO Helsinki Jazz Orchestrassa säännöllisen epäsäännöllisesti jo 1980-luvun puolivälistä lähtien soittanut kosketinsoitinvelho on vaikuttanut Suomi-jazzin kehittymiseen mm. Eero KoivistoisenPekka Pohjolan ja Mikko Innasen sekä rockpuolella mm. J. Karjalaisen, Ismo Alangon ja Remu Aaltosen yhteyksissä. Konserttimusiikin parissa hän on vieraillut mm. AvantinOulu Sinfonian ja Kymi Sinfoniettan solistina. Kantosen omia yhtyeitä ovat mm. Kahden miehen galaksiKlang ja Tokka. Listaa Kantosen soittokavereista, yhtyeistä ja n. 200 levytyksestä voisi jatkaa loputtomiin. Yrjö-palkinnon hän pokkasi jo 22-vuotiaana aloittelevana jazzmuusikkona.

Huom! Konserttiin on vapaa pääsy, mutta ennakkolippu tarvitaan. Noudathan ennakkolipun Savoy-teatterin lippuluukulta (0 €) tai Lippupisteestä (0,5 € + toimitusmaksu). Ennakkolipulla sisään klo 11:50 asti. Tämän jälkeen mahdollisesti tyhjäksi jääneet paikat täytetään liputtomilla asiakkailla. Kannattaa tulla ajoissa paikalle, koska saliin ei pääse myöhässä.

Tuotanto: UMO Helsinki Jazz Orchestra, Savoy-teatteri ja Ravintola Presto

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

jaZZanti-konsertti: Yoko Miura ja Mia Zabelkaravintola Laulumiehet, helsinki8.10. Klo 19:00

keikka

Yoko Miura: flyygeli ja Mia Zabelka: laulu ja viulu

Yoko Miura ja Mia Zabelka kohtaaminen vapaan improvisaation keinoin vie meidät uusiin musiikillisiin seikkailuihin. Heidän kokemuksensa kattavat laajan alueen eri musiikkilajien kirjosta – jazzista nykymusiikkiin – perinteisestä japanilaisesta musiikista rockiin.

Yoko on vieraillut aikaisemmin Suomessa ja soittanut mm. Teppo Hauta-ahon ja Olavi Louhivuoren kanssa. Hänen Suomen konserteistaan on julkaistu myös levy “Finland Concert – Moony moon”. Yoko kiertää aktiivisesti keskieuroopassa ja hänelle tänä syksynä konsertteja mm. Englannissa, Ranskassa, Italiassa ja Itävallassa eri maiden muusikoiden kanssa.

Yoko Miura

Mia Zabelka on äänitaiteilija, säveltäjä, viulisti ja laulaja Wienistä. Hän on tunnettu kokeellisesta tyylistään ja vapaan improvisaation, jazzin, rockin, noise ja ambient musiikkien kiinnostuksestaan. Hänellä on klassinen koulutus, mutta jo aikaisessa vaiheessa luoda ja tutkia äänen ja musiikin rajoja täysin omalla tavallaan viulun äänellisten mahdollisuuksia rekonstruoimalla, hyödyntämällä sähköisiä laitteita ja innovatiivisilla esitystekniikoilla.

Mia Zabelkan kotisivut

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki ja Jazz & Folk Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Liput: 18 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 12€, opiskelijat 10 €, pariskunnat 12 + 12 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai www.helsinkijazz.fi, jolloin lippujen hinnat: 19,5/13,5/11,5 €.