Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

We Jazz: Ilmiliekki Quartet, OK:KO,Aleksanterin teatteri, helsinki30.9. Klo 19:00

keikka

Helsinkiläinen festivaali ja levymerkki We Jazz tuo kotimaisen huippujazzin tunnelmalliseen Aleksanterin teatteriin syyskuussa. Keväällä odotetun albuminsa julkaissut Ilmiliekki Quartet ja alkuvuodesta viiden tähden arvioita keränneen Syrtti-albumin julkaissut OK:KO osoittavat maanantaina 30.9. jazz-illassa miksi Helsingin jazz-skenestä kohistaan nyt kansainvälisestikin. Tapahtuman liput ovat myynnissä Ticketmasterin toimipisteissä.

Vuonna 2002 perustetun Ilmiliekki Quartetin Land of Real Men on yhtyeen ensimmäinen uusi levy 13 vuoteen. Syvällistä, seikkailullista ja melodista nykyjazzia sisältävä tupla-albumi palauttaa Verneri Pohjolan, Tuomo Prättälän, Antti Lötjösen ja Olavi Louhivuoren muodostaman kvartetin kertaheitolla uuden jazzin eturintamaan. Kansainväliseen maineeseen heti uransa alkumetreillä Young Nordic Jazz Comets -kilpailun voiton myötä ampaissut Ilmiliekki Quartet on ennen kaikkea loistava yhtye – neljän omalla urallaan tähtiluokkaan nousseen tekijän jo nuoresta asti vaalima ydinkokoonpano. Kvartetin jäsenet ovat tuttuja nimiä kelle tahansa suomijazzia uudella vuosituhannella seuranneelle, ja tuoreella albumillaan he osoittavat, että Ilmiliekki Quartetissa neljä huippuartistia on vielä enemmän kuin osiensa summa.

Kovassa nosteessa oleva nuori yhtye OK:KO on kasvattanut ylistetyn Syrtti-levynsä avulla fanikuntaansa voimakkaasti ja kvartetti nähdään kevään aikana keikkalavoilla mm. Berliinin XJAZZ-festivaalilla ja Tallinnassa. Rumpali Okko Saastamoisen (s. 1995) luotsaama kvartetti onnistuu luomaan oman vahvan musiikillisen identiteettinsä "spiritual jazzin" jatkumosta omiin suuntiinsa edeten, ja rauhallisesti kappaleitaan kasvatellen. Saastamoisen lisäksi yhtyeessä soittavat myös Alder Egosta tuttu saksofonisti Jarno Tikka, pianisti Toomas Keski-Säntti ja vuoden 2018 We Jazz -festivaalin Rising Star -palkittu basisti Mikael Saastamoinen.

Ilmiliekki Quartet

Verneri Pohjola, trumpetti / Tuomo Prättälä, piano / Antti Lötjönen, basso / Olavi Louhivuori, rummut

 OK:KO

Okko Saastamoinen, rummut / Jarno Tikka, saksofoni / Toomas Keski-Säntti, piano / Mikael Saastamoinen, basso

 

"Jazzyhtye OK:KO alkaa olla jo enemmän kuin OK, jopa ylisanojen veroinen." 5/5 – Harri Uusitorppa, HS

"OK:KO-yhtyeen voisi viedä mille tahansa kansainväliselle konserttilavalle – ja olla hiton ylpeä.” – Katri Kallionpää, HS / Nyt-liite

"Ilmiliekki Quartetin uusi musiikki on kauniin majesteettista." – John Osborne, Jazz FM (Iso-Britannia)

 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Ei muita keikkoja.