SaloJazz Festival 2019: SAÏSBA,Rikala Nightclub, salo27.9. Klo 21:00

Saïsba

keikka

Liput 20€ / 18€ (S-etu) / 12€

Ismaila Sané - laulu & afrikkalaiset lyömäsoittimet
Mika Mylläri - trumpetti
Kari Ikonen - piano & Mini Moog-syntetisaattori 
Petri Kautto - sähkökitara 
Ari Hossi - sähköbasso
Mamadou Ndoye - sabar & senegalilaiset lyömäsoittimet
Armando Mokulu - rumpusetti

Musiikin moniottelijan Ismailan Sanén Saïsba-yhtye esittää Sanén musiikkia iskevällä otteella. Afrofuusioyhtyeen musiikissa länsiafrikkalaiset perinteet sekoittuvat afrobeatiin, rockiin, funkiin, jazziin ja latinorytmeihin. Ismaila Sané on sekä lyömäsoittaja, ammattitanssija että laulaja: musiikissa on tanssillinen poljento ja vauhti vie yleisön taatusti mukanaan. Ismaila on pitkään ollut kysytty muusikko ja esiintynyt monissa kokoonpanoissa kuten Galaxy, Piirpauke ja Sakari Kukko GMS.

Ismailan musiikkimatka alkoi Koubalan kylästä Senegalin eteläisimmästä osasta, Casamancesta. Hänen uskomaton matkansa on kulkenut paikallisesta perinnemusiikista afrikkalaisen baletin välityksellä Euroopan kiertueille. Kaikki tämä on tehnyt hänestä ainutkertaisen musiikillisen mestarin, jona monet Ismailan tuntevat myös pohjoisilla leveysasteilla.

​Afroamerikkalaisen mestarirumpali Max Roachin sanoin: "On aika Ismailan ja hänen musiikkinsa lunastaa paikkansa parrasvaloissa!"

Yhteistyössä Suur-Seudun Osuuskauppa

Keikat samana päivänä kaupungissa salo

SaloJazz Festival 2019: Tepon Klubi:3 TMBar Bizarre, salo28.9. Klo 12:00

3TM

HUOM: KLO 12, 14 ja 16

Vapaa pääsy
Paikkavaraukset bizarre@bizarre.fi

​Teppo Mäkynen - rummut
Jussi Kannaste - saksofoni
Antti Lötjönen - basso

Teppo Mäkysen johtama 3TM-yhtye esiintyi viimeksi Salossa vuonna 2017, jolloin kyseessä oli Jazz-Emman voittaneen Form-albumin levynjulkaisukeikka. Tällä kertaa 3TM on liikkeellä kolmen erilaisen keikan ja ohjelmiston kanssa. Saumatonta yhteissoittoa ja virtuositeettia kuullaan loppusyksystä julkaistavan Lake-levyn ohjelmiston, jazz-balladien ja ehkä jopa freejazzin parissa.

Kotimaisen jazzin seuratuimpiin tekijöihin kuuluva Teppo Mäkynen palaa kotikaupunkiinsa 3TM-yhtyeen kanssa. Luvassa on uutta ohjelmistoa jatkoksi Form-albumille. Yhtyeen akustisen jazztrion soundi saa rinnalleen elektronisen musiikin maailmasta kumpuavaan materiaalia. Saksofonisti Jussi Kannaste ja basisti Antti Lötjönen tuovat takuuvarman lisän soundilliseen iloitteluun.

​Kolmen erilaisen keikan sarja intiimissä Bar Bizarressa tuo New Yorkin jazzklubi-tunnelman SaloJazziin.

SaloJazz Festival 2019: JEFF "TAIN" WATTS TRIO (US)Rikala Nightclub, salo28.9. Klo 19:00

Jeff "Tain" Watts Trio (www)

Liput 26€ / 24€ (S-etu) / 14€

Jeff ”Tain” Watts - rummut
Paul Bollenback - kitara
Antti Lötjönen - basso

Jeff "Tain" Watts on yksi aikamme kysytyimmistä jazzrumpaleista. Hänen energistä ja virtuoottista soittoaan on kuultu mm. Michael Breckerin, Wynton ja Branford Marsalisin sekä Kenny Garrettin yhtyeissä. Watts on julkaissut kahdeksan soololevyä, ja hänet on valittu kaksi kertaa parhaaksi rumpaliksi Modern Drummer -lehden äänestyksessä. Hänellä on 6 Grammy-palkintoa Marsaliksen veljesten jazz-albumeista. Hän on työskennellyt myös tv- ja elokuva-alalla ja esiintynyt mm. The Tonight Show with Jay Leno -ohjelmassa.

Useiden suomalaisten jazz-kokoonpanojen basistina tutuksi tullut Antti Lötjönen kiersi vuonna 2018 yhdessä yhdysvaltalaisen rumpuvirtuoosi Wattsin kanssa. Tämä yhteistyö jatkuu Suomen keikoilla syyskuun lopussa. Kitaristi Paul Bollenback esiintyy usealla Wattsin levyllä ja hänet tunnetaan myös monipuolisena pedagogina.

SaloJazz Festival 2019: IMAANI & SaloJazz House BandHometown, salo28.9. Klo 22:00

imaani (www)

Liput 14€ / 10€

IMAANI & SaloJazz House Band

Imaani - laulu 
Konsta Mäenpää - kitara
Esa Mäkynen - basso
Okke Komulainen - kosketinsoittimet
Kari Paavola - rummut

SaloJazz Festivalin päätöskonsertin solistina toimii upea brittiläinen soul-laulaja Imaani. Laulajatar tunnetaan yhtenä jazzfunk-bändi Incogniton laulajista. Hän on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla ympäri maailmaa ja on haluttu vierailija usean eri artistin levyillä. Salossa ohjelmisto koostuu jazz- ja soulklassikoista sekä Imaanin omasta musiikista.

Svengin ja tiukan grooven takaa SaloJazz House Band ja festivaali päättyy tavan mukaisesti jameihin.

https://www.youtube.com/watch?v=8-XYdmeC1wM