Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 10.9.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Mike Koskinen & Rent Romus: Manala,ravintola Laulumiehet, helsinki10.9. Klo 19:00

keikka

Rent Romus: alttosaksofoni ja huilut, Heikki ”Mike” Koskinen: sähkötrumpetti ja huilut, Heikki Laitinen: laulu, kantele ja perkussiot, Mikko Innanen: saksofonit ja huilut ja Eero Tikkanen: kontrabasso. Lisäksi esiintyy duo Mike Koskinen & Teppo Hauta-aho: kontrabasso ja perkussiot.

Manala on Heikki Koskisen ja Rent Romus’in tuorein yhteinen sävellysprojekti, jossa tutkitaan arktisen diasporan inspiroimaa luovaa musiikkia amerikkalais-suomalaisen linssin kautta. Temaattinen materiaali ammennetaan perinteisestä kansanmusiikista, jazzista ja pohjoisen shamanistisista traditioista, ja teoksen tulkinnassa liikutaan saumattomasti sävelletyistä elementeistä vapaan improvisoinnin tulkintoihin. Musiikin inspiraatio pohjautuu runoihin Manalasta (Tuonela), Kalevalan kuolleiden valtakunnasta. Mukana siis myös Heikki Laitinen: laulu, kantele ja perkussiot!

Musiikin inspiraatio pohjautuu runoihin Manalasta (Tuonela), Kalevalan kuolleiden valtakunnasta. Elävät ihmiset saattoivat käydä Manalassa hakemassa loitsuja, vaikka matka oli vaarallinen. Saami traditiossa Manala on Jabemeaivo ja sieltä saattoi myös löytää avaimet maailmankaikkeuden mysteereihin. Sovitusten instrumentaatiossa käytetään ihmisääntä, saksofoneja, trumpettia, huiluja, bassoa, ja perkussioita, sekä kanteletta. Musiikki kumpuaa näistä temaattisista elementeistä, sulauttaen niitä rakenteellisesti yhteen ja viitaten abstraktisesti pohjoisen kulttuurin komponentteihin. Sävellysten ytimenä käytetään myös traditionaalista Kalevalan runomittaa yhdessä melodisten ja rytmisten teemojen kanssa. Musiikin teknillisessä toteutuksessa ovat tärkeinä elementteinä sovitettujen sävellysten tulkinta sekä spontaanit vapaat improvisaatiot.

Manala on merkittävä askel Rent Romus’n ja Heikki Koskisen sävellysuralla, ja siinä huipentuu vuosikymmeniä jatkunut suomalais-ugrilaisen kulttuuriperinteen tutkimus ja käytännön sovellutukset.

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

http://www.heikkikoskinen.com http://romus.net

Pekka Toivonen Piano Week 2019,Lauttasaaren kirkko, helsinki10.9. Klo 19:00

Pekka Toivonen

keikka

Toista kertaa järjestettävä Pekka Toivonen Piano Week matkaa jälleen ympäri pääkaupunkiseudun pyhiä tiloja. Omintakeisen säveltäjän ja pianistin alullepaneman festivaalin ideana on laajentaa taide- ja hengellisen musiikin määritelmiä. Musiikki on Toivoselle pyhää, ja jokainen viikon konsertti onkin yleisölle maksuton. Kaikki viikon konsertit ovat uniikkeja, sillä jokapäiväinen yllätyselementti on vieraileva solisti.  Vapaa pääsy, maksullinen ohjelma/zine 5€ (taidejulkaisu). Yhteistyössä seurakunnat, Helsingin kaupunki, Tuotantoyhtiö Kimmo Helistö Oy ja kirjapaino Painomies. Konserttisarjan yhteydessä suoritetaan Suomen Punaisen Ristin keräys.

9.9. Ma klo 19 Paavalinkirkko avec Perttu Lindberg, rummut
10.9. Ti klo 19 Lauttasaaren kirkko Pekka Toivonen, piano
11.9. Ke klo 19 Malmin kirkko avec Miia Reko, flyygelitorvi, trumpetti
12.9. To klo 19 Espoon tuomiokirkko avec Antti Mattila, urut, patarummut
13.9. Pe klo 19 Johanneksenkirkko avec Pekka Toivonen Ensemble + yllätysesiintyjiä! ”In the Bottom of the Ancient Ocean” -levyn julkaisukonsertti.

Kuva: Tomas DeRita