Dimitri Grechi Espinoza-Ville Rauhala-Simo Laihonen,Kulttuuritalo Telakka, tampere11.8. Klo 18:00

keikka


Black Motor-yhtyeestä ja lukuisista Tampereen klubikonserteista tuttu parivaljakko Ville Rauhala ja Simo Laihonen saavat Livornon Italiasta harvinaisen vieraan. Dimitri Grechi Espinoza (synt. 1965, Moskova) esiintyy ensi kertaa Suomessa. Keravan kirkossa 8.8. klo 18 kaksoissoolokonsertissa Esa Pietilän kanssa sekä Rauhalan ja Laihosen kanssa Tampereen Kulttuuritalo Telakalla 11.8.

Tenorisaksofonisti ja säveltäjä Grechi Espinoza perusti avantgardejazzia ja kansanmusiikkeja yhdistävän Dinamitri Jazz Folklore yhtyeensä vuosituhannen vaihteessa. Vuonna 2001 Dimitri sai kutsun osallistua Kongon Brazzavillen Pan-Afrikkalaisen musiikin festivaaleille. Tästä alkoi musiikin parantavia ominaisuuksia tutkiva yhteistyö kongolaisen Yela wa- kokoonpanon kanssa. Samansuuntaisesti Grechi Espinoza on liikkunut soolomusiikissaan. 2010-luvun alkupuolella hän oli mukana monikulttuurisessa Azalai Musical Caravan projektissa, joka esiintyi useilla merkittävillä länsieurooppalaisilla musiikkifestivaaleilla. Dinamitri Jazz Folklore on julkaissut seitsemän albumia. Niillä vierailijoina ovat olleet jazzlegendat klarinetisti Tony Scott sekä runoilijat Sadiq Bey ja Amiri Baraka.

Kontrabasisti ja säveltäjä Ville Rauhala on monipuolinen ja -ulotteinen muusikko. Hänet tunnetaan hyvin tamperelaisilla estradeilla. Rauhalan erityisyys basistina ja säveltäjänä on vahvan ilmaisun yhdistyminen jazzmuusikoille poikkeukselliseen runolliseen mielenlaatuun. Rumpali ja säveltäjä Simo Laihonen on viime vuosina noussut myös oman instrumenttinsa ehdottomaan eliittiin Suomessa. Opinto- ja esiintymismatkat Yhdysvaltoihin (rumpali ja parantaja Milford Gravesin luokse), Kiinaan ja Turkkiin ovat tuoneet uutta ilmettä Laihosen selkeään ja syväluotavaan ilmaisuun.

Grechi Espinozan, Rauhalan ja Laihosen vierailusta voidaan odottaa poikkeuksellisen ilmaisuvoimaista ja yllätyksellistä iltaa.

klo 18:00 alkaen, liput 8€

http://www.dimitrigrechiespinoza.com

http://www.blackmotor.fi

http://www.telakka.eu

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.

Ilmoita keikka

Elokuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Selaa kaupungeittain


Katso kaikki tapahtumat