Torstai 1.8.

helsinki

Jazz-Espa: Aurora Hentunen Quartet,Espan lava, helsinki1.8. Klo 12:00

keikka

Amsterdamissa vaikuttavan nuoren pianisti-säveltäjän luotsaama Aurora Hentunen Quartet on yksi suomalaisen jazzmusiikin nousevista nimistä. Modernia pohjoismaista jazzia soittava yhtye julkaisi Second Spring -debyyttialbuminsa huhtikuussa 2018 ja musiikki on otettu mielenkiinnolla vastaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. “Toinen kevät” vie kuulijan hyytävän kylmältä Lapin tunturilta Italian Ustica-saaren rauhaan, nostalgisista lapsuusajan muistoista huutavaan kaipuuseen. Kvartetin toinen levy Frostjulkaistaan elokuussa, joten Espalla saadaan jo esimakua tulevista kappaleista. 

Aurora Hentunen – p, voc, Joona Kilponen – trp, Veli-Matti Silanterä – b, Ville Luukkonen – dr

Kuva: Nichon Glerum

Jazz-Espa: Max Zenger Globus,Espan lava, helsinki1.8. Klo 16:00

keikka

Saksofonisti Max Zengerin Globus-kvintetin tunnistettavaan musiikkiin kuuluvat futuristiset ja runsaat äänimaisemat sekä luonnon ainutlaatuisuudesta inspiraationsa saaneet monipuoliset sävellykset. Zengerin saksofoni ja Kasperi Sarikosken pasuuna soivat harvinaisen kauniisti yhdessä sekä ristikkäin juoksevissa melodioissa. Yhtye voitti viime vuonna arvostetulla Jazz in Marciac -festivaalilla Ranskassa järjestetyn Euroopan kansallisten radioiden yhtyekilpailun. Tämän lisäksi pianisti Mikael Myrskog pokkasi kisasta parhaan solistin palkinnon.

Max Zenger – a. sax, Kasperi Sarikoski – trb, Mikael Myrskog – keys, Heikko Remmel – b, Anssi Tirkkonen – dr   

Kuva: Teemu Mattson

Jazz-Espa: Mikko Pettinen Why Not,Espan lava, helsinki1.8. Klo 17:30

keikka

Mikko Pettinen Why Not on neljän erilaisen muusikon uusi yhtye, joka sai alkunsa halusta tutkia uusia sointimaailmoja ja kuvata luontosuhdetta jazzin keinoin. Multi-instrumentalisti Pettisen kynäilemien sävellysten aiheet liittyvät maailman tilaan, tulevaisuuden uhkakuviin ja luonnon monimuotoisuuteen. Sävellyksissä akustinen jazz yhdistyy elektroniikkaan ja efekteihin: Pettinen laulaa ja soittaa trumpetin lisäksi koskettimia sekä värittää sointiaan erilaisin efektein. Berghällin soitinarsenaaliin kuuluu baritonisaksofonin lisäksi bassoklarinetti ja sello. Ojaniemi soittaa basson lisäksi Octatrack-sampleria ja rumpali Timonen saa rumpusetistään omaperäisiä saundeja Sensory Percussion -ohjelmalla.

Mikko Pettinen – tr, fl. horn, cornet, voc, FX, keys, Joakim Berghäll – b. sax, b. cl, cello, Vesa Ojaniemi – b, electronics, Tuomas Timonen – dr, sensory perc

Kuva: Tuomas Timonen

Perjantai 2.8.

helsinki

Jazz-Espa: MINE,Espan lava, helsinki2.8. Klo 12:00

keikka

MINE on kuin kylmä kesäpäivä ja pimeä tammikuun aamu, yhtä aikaa koleaa ja kotoisaa. Yhtye ei halua lokeroida itseään liian tiukasti. MINEn musiikkia voi kuitenkin kutsua pohjoismaiseksi jazziksi, jossa yhdistyvät pääosin vapaan improvisaation ja jazzin abstraktius sekä kansanmusiikin yksinkertaiset melodiat. MINE koostuu Suomen jazzkentän nuorista visionääreistä. Yhtyeen jäsenet tunnetaan monista yhtyeistä, joihin lukeutuvat mm. Mopo, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Joose Keskitalo, Mikko Innanen 10+, Bowman Trio, Buba Wii Aa, Mikko Sarvanne Hip Company, OK:KO, Viba, Selma Savolainen Quartet ja Signe.

Selma Savolainen – voc, Toomas Keski-Säntti – p, Eero Tikkanen – db, Sami Nummela – dr

Kuva: Oskari Järvinen

Jazz-Espa: Nikita Rafaelov,Espan lava, helsinki2.8. Klo 16:00

keikka

Nikita Rafaelov on helsinkiläinen pianisti ja säveltäjä, joka julkaisi soolodebyyttinsä Spirit of Gaia vuoden 2018 syksyllä. Tanskalaiselle Gotta Let It Out -levymerkille julkaistun levyn inspiraation lähteenä ovat elämän ja luonnon kiertokulku, jatkuva ja loputon liike, rappeutuminen ja uuden synty. Rafaelov on temperamenttinen ja spontaani live-esiintyjä, joka nojautuu vahvasti hetkessä syntyvään improvisaatioon. Yleisöstä kumpuava energia heijastuu myös konserttien tunnelmissa, tehden jokaisesta esiintymisestä ainutlaatuisen.

Nikita Rafaelov – acoustic piano, synth, electronics

Kuva: Veera Penninkangas

Jazz-Espa: Annimaria Rinne & Yhtye,Espan lava, helsinki2.8. Klo 17:30

keikka

Annimaria Rinteen loppuvuodesta 2018 julkaistun Jälkeenpäin-levyn materiaali koostuu jo vuosia mukana kulkeneista sekä levyä varten sävelletyistä lauluista. Mikko Hassisen ja Seppo Kantosen käsissä syntyi yhdistelmä, jossa jazzkvintetti on sydän, ympärillään klassiset jouset sekä laulelmaperinteeseen nojaava laulu. Levy on ollut muun muassa Ylen kanavilla radiosoitossa julkaisustaan lähtien. Jazz-Espan konsertissa kuullaan kappaleita sovitettuna jazzkvintetille ja laulajalle. 

Annimaria Rinne – voc, Tero Saarti – tpt, Seppo Kantonen – p Vesa Ojaniemi – b, Manuel Dunkel – sax, Thomas Rönnholm – dr  

Kuva: Antti Hannuniemi

tampere

Tribuutti Milford Gravesille 向“米尔福德·格雷夫斯致敬”演出,Kulttuuritalo Laikku, tampere2.8. Klo 19:00

keikka

Tribuutti Milford Gravesille
向“米尔福德·格雷夫斯致敬”演出

Tribuuttikonsertti perkussionisti-tutkija-perinnelääkitsijä Milford Gravesille (1941-)

Milford Gravesin elämäntyö on koskettanut monia ja sen kaiut ovat moninaiset. Rumpalina hän on merkittävän annin tarjonnut muusikko Afro-Amerikkalaisen musiikin jatkumossa, laajentaen sen näkymiä universaaleihin perspektiiveihin tavalla joka hakee vertaistaan. Inspiroivana opettajana hän on ravinnut lukemattomia muusikoita, niin myös lyömäsoittaja Simo Laihosta (1982-). Tässä konsertissa kuullaan hänen vastineensa tälle visiolle, jonka keskiössä on kaiken inhimillisen kulttuurin erottamattoman ykseyden tunnistaminen.

Simo Laihonen: rummut ja lyömäsoittimet

Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

https://www.laikku.fi

Lauantai 3.8.

helsinki

Jazz-Espa: Joonas Tuuri Quartet,Espan lava, helsinki3.8. Klo 12:00

keikka

Basisti Joonas Tuurin luotsaama uusi yhtye tulkitsee Tuurin säveltämää uutta jazzia omalla persoonallisella tavallaan. Sävellykset ovat saaneet vaikutteita muun muassa Wayne Shorterin, Chick Corean ja Kendrick Scott Oraclen musiikista. Nuoresta iästään huolimatta kvartetti on ehtinyt esiintyä jo viime syksyn Oslo Jazz Festivalilla ja kerätä positiivista huomiota Helsingin klubikeikoilla.

Joonas Tuuri – db, Ilmari Rönkä – alto sax, Toomas Keski-Säntti – p, Anssi Tirkkonen – dr

Kuva: Suvi Sistonen

Jazz-Espa: Trio Toffa,Espan lava, helsinki3.8. Klo 14:00

keikka

Tämä ultrapositiivinen ja energinen afrojazz-trio pistää suun messingille ja tanssijalan vipajamaan! Toffan debyyttilevy Positive kiinnitti bändin ilmestymisvuonnaan 2016 isoille festareille, kuten Pori Jazziin ja Helsingin Juhlaviikoille, ja kolmikko valmisteleekin jo seuraavaa albumiaan. Positive-levyn sävellyksistä ja sanoituksista vastasi beniniläissyntyinen vokalisti ja perkussionisti Noël Saizonou, joka vaikuttaa myös kiitetyssä Helsinki–Cotonou Ensemblessa. Yhtyeen mukaansatempaavan meiningin täydentävät maamme johtava Moog-joogi Kari Ikonen ja folkin lainsuojaton, kitaristi Petri Kautto. Trio päättää Jazz-Espa-konserttisarjan juuri täydellisesti: yhteiseen ilon kokemukseen, minkä vain musiikki voi saada aikaan.

Noël Saizonou – voc, perc, Petri Kautto – g, voc, Kari Ikonen – Moog, voc

Jazz-Espa 20 & Etno-Espa 15: MA Rouf,Café Engel, helsinki3.8. Klo 19:30

keikka

Jazz-Espa 20 ♥️ Etno-Espa 15

Tervetuloa juhlimaan 20-vuotiaan Jazz-Espan ja 15-vuotiaan Etno-Espan tuplasynttäreitä!

Kesäisellä Espan lavalla peräkkäin järjestettävien Jazz-Espan ja Etno-Espan yhteissynttäreitä juhlitaan tunnelmallisella Café Engelin sisäpihalla lauantaina alkuillasta 3.8.

Luvassa iloisen seuran ja kesäisen kuplivan lisäksi tietysti erinomaista musiikkia! Näissä bileissä ei genrerajoja kunnioiteta, kun jazzia Lähi-idän rytmeillä ja tanbour- ja tar-luutuilla värittävä MA rouf pääsee tanssittamaan juhlakansaa. Juuri ensilevynsä People julkaisseen MA Roufin riveistä löytyvät huippumuusikot Marouf Majidi (tambour, tar, voc), Jouni Järvelä (sax, cl, fl, p), Jukka Haavisto (b) ja Mikko Hassinen (dr, perc). MA Roufia pääsee kuulemaan nyt Helsingissä ensimmäistä kertaa levynjulkaisun jälkeen!

ovet 19:00, showtime 19:30
Vapaa pääsy!

www.jazzespa.fi
www.etno-espa.fi

Sunnuntai 4.8.

turku

Tribuutti Milford Gravesille 向“米尔福德·格雷夫斯致敬”演出,Sibeliusmuseo, turku4.8. Klo 14:00

keikka
 
Tribuutti Milford Gravesille
向“米尔福德·格雷夫斯致敬”演出

Tribuuttikonsertti perkussionisti-tutkija-perinnelääkitsijä Milford Gravesille (1941-)

Milford Gravesin elämäntyö on koskettanut monia ja sen kaiut ovat moninaiset. Rumpalina hän on merkittävän annin tarjonnut muusikko Afro-Amerikkalaisen musiikin jatkumossa, laajentaen sen näkymiä universaaleihin perspektiiveihin tavalla joka hakee vertaistaan. Inspiroivana opettajana hän on ravinnut lukemattomia muusikoita, niin myös lyömäsoittaja Simo Laihosta (1982-). Tässä konsertissa kuullaan hänen vastineensa tälle visiolle, jonka keskiössä on kaiken inhimillisen kulttuurin erottamattoman ykseyden tunnistaminen.

Simo Laihonen: rummut ja lyömäsoittimet
 
liput 10€

Keskiviikko 7.8.

helsinki

Aurora Hentunen Quartet Kesäjazzklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki7.8. Klo 21:00

Aurora Hentunen – piano ja laulu

Joona Kilponen – trumpetti

Veli-Matti Silanterä – basso

Ville Luukkonen – rummut

Torstai 8.8.

helsinki

G Livelab Open: OK:KO,G Livelab, helsinki8.8. Klo 20:00

keikka

G Livelab Open on kesällä järjestettävä pääsymaksuton konserttisarja, joka esittelee kiinnostavimpia nousevia kotimaisia artisteja ja yhtyeitä. Elokuussa klubille palaa kovassa nosteessa oleva nuori kvartetti OK:KO, joka julkaisi ylistetyn Syrtti-levynsä helmikuussa helsinkiläisen We Jazz Records -levymerkin kautta. Spirituaalisen jazzin jatkumoon sijoittuvaa ilmaisua "pohjoiseen" soundikäsitykseen yhdistelevä bändi keräsi kakkoslevyllään viiden tähden arvioita mm. Helsingin Sanomissa, Satakunnan Kansassa ja Keskisuomalaisessa.

Okko Saastamoinen, rummut / Jarno Tikka, saksofoni / Toomas Keski-Säntti, piano / Mikael Saastamoinen, basso

Sunnuntai 11.8.

tampere

Dimitri Grechi Espinoza-Ville Rauhala-Simo Laihonen,Kulttuuritalo Telakka, tampere11.8. Klo 18:00

keikka


Black Motor-yhtyeestä ja lukuisista Tampereen klubikonserteista tuttu parivaljakko Ville Rauhala ja Simo Laihonen saavat Livornon Italiasta harvinaisen vieraan. Dimitri Grechi Espinoza (synt. 1965, Moskova) esiintyy ensi kertaa Suomessa. Keravan kirkossa 8.8. klo 18 kaksoissoolokonsertissa Esa Pietilän kanssa sekä Rauhalan ja Laihosen kanssa Tampereen Kulttuuritalo Telakalla 11.8.

Tenorisaksofonisti ja säveltäjä Grechi Espinoza perusti avantgardejazzia ja kansanmusiikkeja yhdistävän Dinamitri Jazz Folklore yhtyeensä vuosituhannen vaihteessa. Vuonna 2001 Dimitri sai kutsun osallistua Kongon Brazzavillen Pan-Afrikkalaisen musiikin festivaaleille. Tästä alkoi musiikin parantavia ominaisuuksia tutkiva yhteistyö kongolaisen Yela wa- kokoonpanon kanssa. Samansuuntaisesti Grechi Espinoza on liikkunut soolomusiikissaan. 2010-luvun alkupuolella hän oli mukana monikulttuurisessa Azalai Musical Caravan projektissa, joka esiintyi useilla merkittävillä länsieurooppalaisilla musiikkifestivaaleilla. Dinamitri Jazz Folklore on julkaissut seitsemän albumia. Niillä vierailijoina ovat olleet jazzlegendat klarinetisti Tony Scott sekä runoilijat Sadiq Bey ja Amiri Baraka.

Kontrabasisti ja säveltäjä Ville Rauhala on monipuolinen ja -ulotteinen muusikko. Hänet tunnetaan hyvin tamperelaisilla estradeilla. Rauhalan erityisyys basistina ja säveltäjänä on vahvan ilmaisun yhdistyminen jazzmuusikoille poikkeukselliseen runolliseen mielenlaatuun. Rumpali ja säveltäjä Simo Laihonen on viime vuosina noussut myös oman instrumenttinsa ehdottomaan eliittiin Suomessa. Opinto- ja esiintymismatkat Yhdysvaltoihin (rumpali ja parantaja Milford Gravesin luokse), Kiinaan ja Turkkiin ovat tuoneet uutta ilmettä Laihosen selkeään ja syväluotavaan ilmaisuun.

Grechi Espinozan, Rauhalan ja Laihosen vierailusta voidaan odottaa poikkeuksellisen ilmaisuvoimaista ja yllätyksellistä iltaa.

klo 18:00 alkaen, liput 8€

http://www.dimitrigrechiespinoza.com

http://www.blackmotor.fi

http://www.telakka.eu

Keskiviikko 14.8.

helsinki

Gona Lehtinen Kesäjazzklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki14.8. Klo 21:00

Gona Lehtinen – kitara

Ria Korhola – laulu

Juho Hurskainen – saksofoni

Kimmo Iltanen – kitara

Jan Smedberg – basso

Hessu Pirhonen – piano

Artsi Taskinen – rummut

Keskiviikko 21.8.

turku

Turun Muusikot 100 vuotta: Turku Jazz Orchestra feat. Diandra,Turun Kesäteatteri Vartiovuorella, turku21.8. Klo 18:00

keikka

Turku Jazz Orchestra
Diandra – laulu

Turku Jazz Orchestran ja Diandran konsertti kruunaa Turun Muusikot ry:n 100-vuotisjuhlat. Turun Kesäteatterissa Vartiovuorella järjestettävä konsertti sopii koko perheelle.

Diandra on yksi Suomen valovoimaisimmista naisartisteista. Diandra on tullut yleisölle tutuksi Idols-voittonsa lisäksi mm. Tähdet, tähdet sekä The Voice Kids -ohjelmista. Kahden soololevyn ja joululaulu-albumin lisäksi Diandran upeaa ääntä on kuultu myös Mikael Gabrielin, Uniikin sekä Cheekin hittisingleillä.

Konsertin kesto on 1h 45 min sis. väliajan.

LIPUT 29,50 € Lippu.fi.

Konsertin tuotanto ja lisätiedot: Turun Muusikot ry