Torstai 1.8.

helsinki

Jazz-Espa: Aurora Hentunen Quartet,Espan lava, helsinki1.8. Klo 12:00

keikka

Amsterdamissa vaikuttavan nuoren pianisti-säveltäjän luotsaama Aurora Hentunen Quartet on yksi suomalaisen jazzmusiikin nousevista nimistä. Modernia pohjoismaista jazzia soittava yhtye julkaisi Second Spring -debyyttialbuminsa huhtikuussa 2018 ja musiikki on otettu mielenkiinnolla vastaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. “Toinen kevät” vie kuulijan hyytävän kylmältä Lapin tunturilta Italian Ustica-saaren rauhaan, nostalgisista lapsuusajan muistoista huutavaan kaipuuseen. Kvartetin toinen levy Frostjulkaistaan elokuussa, joten Espalla saadaan jo esimakua tulevista kappaleista. 

Aurora Hentunen – p, voc, Joona Kilponen – trp, Veli-Matti Silanterä – b, Ville Luukkonen – dr

Kuva: Nichon Glerum

Jazz-Espa: Max Zenger Globus,Espan lava, helsinki1.8. Klo 16:00

keikka

Saksofonisti Max Zengerin Globus-kvintetin tunnistettavaan musiikkiin kuuluvat futuristiset ja runsaat äänimaisemat sekä luonnon ainutlaatuisuudesta inspiraationsa saaneet monipuoliset sävellykset. Zengerin saksofoni ja Kasperi Sarikosken pasuuna soivat harvinaisen kauniisti yhdessä sekä ristikkäin juoksevissa melodioissa. Yhtye voitti viime vuonna arvostetulla Jazz in Marciac -festivaalilla Ranskassa järjestetyn Euroopan kansallisten radioiden yhtyekilpailun. Tämän lisäksi pianisti Mikael Myrskog pokkasi kisasta parhaan solistin palkinnon.

Max Zenger – a. sax, Kasperi Sarikoski – trb, Mikael Myrskog – keys, Heikko Remmel – b, Anssi Tirkkonen – dr   

Kuva: Teemu Mattson

Jazz-Espa: Mikko Pettinen Why Not,Espan lava, helsinki1.8. Klo 17:30

keikka

Mikko Pettinen Why Not on neljän erilaisen muusikon uusi yhtye, joka sai alkunsa halusta tutkia uusia sointimaailmoja ja kuvata luontosuhdetta jazzin keinoin. Multi-instrumentalisti Pettisen kynäilemien sävellysten aiheet liittyvät maailman tilaan, tulevaisuuden uhkakuviin ja luonnon monimuotoisuuteen. Sävellyksissä akustinen jazz yhdistyy elektroniikkaan ja efekteihin: Pettinen laulaa ja soittaa trumpetin lisäksi koskettimia sekä värittää sointiaan erilaisin efektein. Berghällin soitinarsenaaliin kuuluu baritonisaksofonin lisäksi bassoklarinetti ja sello. Ojaniemi soittaa basson lisäksi Octatrack-sampleria ja rumpali Timonen saa rumpusetistään omaperäisiä saundeja Sensory Percussion -ohjelmalla.

Mikko Pettinen – tr, fl. horn, cornet, voc, FX, keys, Joakim Berghäll – b. sax, b. cl, cello, Vesa Ojaniemi – b, electronics, Tuomas Timonen – dr, sensory perc

Kuva: Tuomas Timonen

Perjantai 2.8.

helsinki

Jazz-Espa: MINE,Espan lava, helsinki2.8. Klo 12:00

keikka

MINE on kuin kylmä kesäpäivä ja pimeä tammikuun aamu, yhtä aikaa koleaa ja kotoisaa. Yhtye ei halua lokeroida itseään liian tiukasti. MINEn musiikkia voi kuitenkin kutsua pohjoismaiseksi jazziksi, jossa yhdistyvät pääosin vapaan improvisaation ja jazzin abstraktius sekä kansanmusiikin yksinkertaiset melodiat. MINE koostuu Suomen jazzkentän nuorista visionääreistä. Yhtyeen jäsenet tunnetaan monista yhtyeistä, joihin lukeutuvat mm. Mopo, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Joose Keskitalo, Mikko Innanen 10+, Bowman Trio, Buba Wii Aa, Mikko Sarvanne Hip Company, OK:KO, Viba, Selma Savolainen Quartet ja Signe.

Selma Savolainen – voc, Toomas Keski-Säntti – p, Eero Tikkanen – db, Sami Nummela – dr

Kuva: Oskari Järvinen

Jazz-Espa: Nikita Rafaelov,Espan lava, helsinki2.8. Klo 16:00

keikka

Nikita Rafaelov on helsinkiläinen pianisti ja säveltäjä, joka julkaisi soolodebyyttinsä Spirit of Gaia vuoden 2018 syksyllä. Tanskalaiselle Gotta Let It Out -levymerkille julkaistun levyn inspiraation lähteenä ovat elämän ja luonnon kiertokulku, jatkuva ja loputon liike, rappeutuminen ja uuden synty. Rafaelov on temperamenttinen ja spontaani live-esiintyjä, joka nojautuu vahvasti hetkessä syntyvään improvisaatioon. Yleisöstä kumpuava energia heijastuu myös konserttien tunnelmissa, tehden jokaisesta esiintymisestä ainutlaatuisen.

Nikita Rafaelov – acoustic piano, synth, electronics

Kuva: Veera Penninkangas

Jazz-Espa: Annimaria Rinne & Yhtye,Espan lava, helsinki2.8. Klo 17:30

keikka

Annimaria Rinteen loppuvuodesta 2018 julkaistun Jälkeenpäin-levyn materiaali koostuu jo vuosia mukana kulkeneista sekä levyä varten sävelletyistä lauluista. Mikko Hassisen ja Seppo Kantosen käsissä syntyi yhdistelmä, jossa jazzkvintetti on sydän, ympärillään klassiset jouset sekä laulelmaperinteeseen nojaava laulu. Levy on ollut muun muassa Ylen kanavilla radiosoitossa julkaisustaan lähtien. Jazz-Espan konsertissa kuullaan kappaleita sovitettuna jazzkvintetille ja laulajalle. 

Annimaria Rinne – voc, Tero Saarti – tpt, Seppo Kantonen – p Vesa Ojaniemi – b, Manuel Dunkel – sax, Thomas Rönnholm – dr  

Kuva: Antti Hannuniemi

tampere

Tribuutti Milford Gravesille 向“米尔福德·格雷夫斯致敬”演出,Kulttuuritalo Laikku, tampere2.8. Klo 19:00

keikka

Tribuutti Milford Gravesille
向“米尔福德·格雷夫斯致敬”演出

Tribuuttikonsertti perkussionisti-tutkija-perinnelääkitsijä Milford Gravesille (1941-)

Milford Gravesin elämäntyö on koskettanut monia ja sen kaiut ovat moninaiset. Rumpalina hän on merkittävän annin tarjonnut muusikko Afro-Amerikkalaisen musiikin jatkumossa, laajentaen sen näkymiä universaaleihin perspektiiveihin tavalla joka hakee vertaistaan. Inspiroivana opettajana hän on ravinnut lukemattomia muusikoita, niin myös lyömäsoittaja Simo Laihosta (1982-). Tässä konsertissa kuullaan hänen vastineensa tälle visiolle, jonka keskiössä on kaiken inhimillisen kulttuurin erottamattoman ykseyden tunnistaminen.

Simo Laihonen: rummut ja lyömäsoittimet

Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

https://www.laikku.fi

Lauantai 3.8.

helsinki

Jazz-Espa: Joonas Tuuri Quartet,Espan lava, helsinki3.8. Klo 12:00

keikka

Basisti Joonas Tuurin luotsaama uusi yhtye tulkitsee Tuurin säveltämää uutta jazzia omalla persoonallisella tavallaan. Sävellykset ovat saaneet vaikutteita muun muassa Wayne Shorterin, Chick Corean ja Kendrick Scott Oraclen musiikista. Nuoresta iästään huolimatta kvartetti on ehtinyt esiintyä jo viime syksyn Oslo Jazz Festivalilla ja kerätä positiivista huomiota Helsingin klubikeikoilla.

Joonas Tuuri – db, Ilmari Rönkä – alto sax, Toomas Keski-Säntti – p, Anssi Tirkkonen – dr

Kuva: Suvi Sistonen

Jazz-Espa: Trio Toffa,Espan lava, helsinki3.8. Klo 14:00

keikka

Tämä ultrapositiivinen ja energinen afrojazz-trio pistää suun messingille ja tanssijalan vipajamaan! Toffan debyyttilevy Positive kiinnitti bändin ilmestymisvuonnaan 2016 isoille festareille, kuten Pori Jazziin ja Helsingin Juhlaviikoille, ja kolmikko valmisteleekin jo seuraavaa albumiaan. Positive-levyn sävellyksistä ja sanoituksista vastasi beniniläissyntyinen vokalisti ja perkussionisti Noël Saizonou, joka vaikuttaa myös kiitetyssä Helsinki–Cotonou Ensemblessa. Yhtyeen mukaansatempaavan meiningin täydentävät maamme johtava Moog-joogi Kari Ikonen ja folkin lainsuojaton, kitaristi Petri Kautto. Trio päättää Jazz-Espa-konserttisarjan juuri täydellisesti: yhteiseen ilon kokemukseen, minkä vain musiikki voi saada aikaan.

Noël Saizonou – voc, perc, Petri Kautto – g, voc, Kari Ikonen – Moog, voc

Jazz-Espa 20 & Etno-Espa 15: MA Rouf,Café Engel, helsinki3.8. Klo 19:30

keikka

Jazz-Espa 20 ♥️ Etno-Espa 15

Tervetuloa juhlimaan 20-vuotiaan Jazz-Espan ja 15-vuotiaan Etno-Espan tuplasynttäreitä!

Kesäisellä Espan lavalla peräkkäin järjestettävien Jazz-Espan ja Etno-Espan yhteissynttäreitä juhlitaan tunnelmallisella Café Engelin sisäpihalla lauantaina alkuillasta 3.8.

Luvassa iloisen seuran ja kesäisen kuplivan lisäksi tietysti erinomaista musiikkia! Näissä bileissä ei genrerajoja kunnioiteta, kun jazzia Lähi-idän rytmeillä ja tanbour- ja tar-luutuilla värittävä MA rouf pääsee tanssittamaan juhlakansaa. Juuri ensilevynsä People julkaisseen MA Roufin riveistä löytyvät huippumuusikot Marouf Majidi (tambour, tar, voc), Jouni Järvelä (sax, cl, fl, p), Jukka Haavisto (b) ja Mikko Hassinen (dr, perc). MA Roufia pääsee kuulemaan nyt Helsingissä ensimmäistä kertaa levynjulkaisun jälkeen!

ovet 19:00, showtime 19:30
Vapaa pääsy!

www.jazzespa.fi
www.etno-espa.fi

Sunnuntai 4.8.

turku

Tribuutti Milford Gravesille 向“米尔福德·格雷夫斯致敬”演出,Sibeliusmuseo, turku4.8. Klo 14:00

keikka
 
Tribuutti Milford Gravesille
向“米尔福德·格雷夫斯致敬”演出

Tribuuttikonsertti perkussionisti-tutkija-perinnelääkitsijä Milford Gravesille (1941-)

Milford Gravesin elämäntyö on koskettanut monia ja sen kaiut ovat moninaiset. Rumpalina hän on merkittävän annin tarjonnut muusikko Afro-Amerikkalaisen musiikin jatkumossa, laajentaen sen näkymiä universaaleihin perspektiiveihin tavalla joka hakee vertaistaan. Inspiroivana opettajana hän on ravinnut lukemattomia muusikoita, niin myös lyömäsoittaja Simo Laihosta (1982-). Tässä konsertissa kuullaan hänen vastineensa tälle visiolle, jonka keskiössä on kaiken inhimillisen kulttuurin erottamattoman ykseyden tunnistaminen.

Simo Laihonen: rummut ja lyömäsoittimet
 
liput 10€

Keskiviikko 7.8.

helsinki

Aurora Hentunen Quartet Kesäjazzklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki7.8. Klo 21:00

Aurora Hentunen – piano ja laulu

Joona Kilponen – trumpetti

Veli-Matti Silanterä – basso

Ville Luukkonen – rummut

Torstai 8.8.

helsinki

G Livelab Open: OK:KO,G Livelab, helsinki8.8. Klo 20:00

keikka

G Livelab Open on kesällä järjestettävä pääsymaksuton konserttisarja, joka esittelee kiinnostavimpia nousevia kotimaisia artisteja ja yhtyeitä. Elokuussa klubille palaa kovassa nosteessa oleva nuori kvartetti OK:KO, joka julkaisi ylistetyn Syrtti-levynsä helmikuussa helsinkiläisen We Jazz Records -levymerkin kautta. Spirituaalisen jazzin jatkumoon sijoittuvaa ilmaisua "pohjoiseen" soundikäsitykseen yhdistelevä bändi keräsi kakkoslevyllään viiden tähden arvioita mm. Helsingin Sanomissa, Satakunnan Kansassa ja Keskisuomalaisessa.

Okko Saastamoinen, rummut / Jarno Tikka, saksofoni / Toomas Keski-Säntti, piano / Mikael Saastamoinen, basso

Sunnuntai 11.8.

tampere

Dimitri Grechi Espinoza-Ville Rauhala-Simo Laihonen,Kulttuuritalo Telakka, tampere11.8. Klo 18:00

keikka


Black Motor-yhtyeestä ja lukuisista Tampereen klubikonserteista tuttu parivaljakko Ville Rauhala ja Simo Laihonen saavat Livornon Italiasta harvinaisen vieraan. Dimitri Grechi Espinoza (synt. 1965, Moskova) esiintyy ensi kertaa Suomessa. Keravan kirkossa 8.8. klo 18 kaksoissoolokonsertissa Esa Pietilän kanssa sekä Rauhalan ja Laihosen kanssa Tampereen Kulttuuritalo Telakalla 11.8.

Tenorisaksofonisti ja säveltäjä Grechi Espinoza perusti avantgardejazzia ja kansanmusiikkeja yhdistävän Dinamitri Jazz Folklore yhtyeensä vuosituhannen vaihteessa. Vuonna 2001 Dimitri sai kutsun osallistua Kongon Brazzavillen Pan-Afrikkalaisen musiikin festivaaleille. Tästä alkoi musiikin parantavia ominaisuuksia tutkiva yhteistyö kongolaisen Yela wa- kokoonpanon kanssa. Samansuuntaisesti Grechi Espinoza on liikkunut soolomusiikissaan. 2010-luvun alkupuolella hän oli mukana monikulttuurisessa Azalai Musical Caravan projektissa, joka esiintyi useilla merkittävillä länsieurooppalaisilla musiikkifestivaaleilla. Dinamitri Jazz Folklore on julkaissut seitsemän albumia. Niillä vierailijoina ovat olleet jazzlegendat klarinetisti Tony Scott sekä runoilijat Sadiq Bey ja Amiri Baraka.

Kontrabasisti ja säveltäjä Ville Rauhala on monipuolinen ja -ulotteinen muusikko. Hänet tunnetaan hyvin tamperelaisilla estradeilla. Rauhalan erityisyys basistina ja säveltäjänä on vahvan ilmaisun yhdistyminen jazzmuusikoille poikkeukselliseen runolliseen mielenlaatuun. Rumpali ja säveltäjä Simo Laihonen on viime vuosina noussut myös oman instrumenttinsa ehdottomaan eliittiin Suomessa. Opinto- ja esiintymismatkat Yhdysvaltoihin (rumpali ja parantaja Milford Gravesin luokse), Kiinaan ja Turkkiin ovat tuoneet uutta ilmettä Laihosen selkeään ja syväluotavaan ilmaisuun.

Grechi Espinozan, Rauhalan ja Laihosen vierailusta voidaan odottaa poikkeuksellisen ilmaisuvoimaista ja yllätyksellistä iltaa.

klo 18:00 alkaen, liput 8€

http://www.dimitrigrechiespinoza.com

http://www.blackmotor.fi

http://www.telakka.eu

Keskiviikko 14.8.

helsinki

Gona Lehtinen Kesäjazzklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki14.8. Klo 21:00

Gona Lehtinen – kitara

Ria Korhola – laulu

Juho Hurskainen – saksofoni

Kimmo Iltanen – kitara

Jan Smedberg – basso

Hessu Pirhonen – piano

Artsi Taskinen – rummut

Torstai 15.8.

helsinki

Avoimet harjoitukset: UMO Helsingin ohjelmisto Huvila-teltassa,Kaapelitehdas, Avantin harjoitussali (V-rappu), helsinki15.8. Klo 13:00

keikka

Suomen suurin kulttuurikeskus Kaapelitehdas on Taiteiden yönä 15.8.2019 täynnä hauskaa ja monipuolista ohjelmaa koko perheelle – tervetuloa seuraamaan UMO Helsingin avoimia harjoituksia klo 13.00–14.30! lmoittaudu mukaan lähettämällä viesti osoitteeseen jazz@umohelsinki.fi ja ilmoita samalla myös osallistujamäärä (max. 2 hlö).

Miten big band työskentelee? Miten orkesteri kehittää soittoaan harjoituksissa? UMO Helsingin avoimissa harjoituksissa orkesterin harjoitustilanne pidetään mahdollisimman aitona, jolloin yleisölle tulee tutuksi paitsi soittimiin, soittamiseen ja muusikkouteen liittyvät seikat, myös muusikot itse. Tällä kertaa syvennytään Lizz Wright (US) & UMO Helsinki, kpm. Ed Partyka -konsertin ohjelmistoon, joka esitetään 18.8.2019 Helsingin juhlaviikoilla Huvila-teltassa. Lizz Wright ei ole mukana näissä harjoituksissa, mutta yleisöllä on mahdollisuus nähdä UMO Helsingin uusi taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari Ed Partyka ensimmäistä kertaa työskentelemässä orkesterin kanssa. Harjoitusten ja konsertin ohjelmistoon kuuluu muun muassa big band -ikivihreitä George ja Ira Gershwiniltä. Luvassa on niin sielukkaita balladeja kuin vastustamatonta svengiä.

 

 

Sunnuntai 18.8.

helsinki

Helsingin juhlaviikot: Lizz Wright (US) & UMO Helsinki, kpm. Ed Partyka,Huvila-teltta, helsinki18.8. Klo 19:00

keikka

Täydellinen pari: tämän hetken suosituimpiin amerikkalaisiin jazz- ja soullaulajattariin kuuluva Lizz Wright ja kotimainen big band -ylpeys UMO Helsinki Jazz Orchestra. Konsertti on samalla UMO Helsingin uuden taiteellisen johtajan ja pääkapellimestarin Ed Partykan debyytti orkesterin kapellimestarina.

Lizz Wright on yhdistänyt tuotannossaan Yhdysvaltain syvän etelän pehmeät soundit ja gospelperinteen sekä ”Suuren amerikkalaisen laulukirjan” finessit. Keitokseen sekoittuu myös korvia hivelevällä tavalla kaikuja afrokuubalaisesta ja brasilialaisesta jazzista.

Wrightin samettisen pehmeää ja tummaa ääntä on verrattu muun muassa Norah Jonesiin, Tracy Chapmaniin jaCassandra Wilsoniin. Laulun niin vaatiessa ilmaisussa on myös raastavaa ja sydämeenkäypää inhimillisyyttä.

Huvilassa kuullaan muun muassa big band -ikivihreitä George ja Ira Gershwiniltä. Luvassa on niin sielukkaita balladeja kuin vastustamatonta svengiä.

“… a smooth, dark alto possessed of qualities you might associate with barrel-aged bourbon or butter-soft leather”
– The New York Times

Keskiviikko 21.8.

helsinki

Forest Chorus Kesäjazz-klubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki21.8. Klo 22:00

Mikko Innanen: saksofonit
Sebastian Sáez: trumpetti
Caleb Veazey: kitara
Miller Wrenn: kontrabasso
Joonas Leppänen: rummut

turku

Turun Muusikot 100 vuotta: Turku Jazz Orchestra feat. Diandra,Turun Kesäteatteri Vartiovuorella, turku21.8. Klo 18:00

keikka

Turku Jazz Orchestra
Diandra – laulu

Turku Jazz Orchestran ja Diandran konsertti kruunaa Turun Muusikot ry:n 100-vuotisjuhlat. Turun Kesäteatterissa Vartiovuorella järjestettävä konsertti sopii koko perheelle.

Diandra on yksi Suomen valovoimaisimmista naisartisteista. Diandra on tullut yleisölle tutuksi Idols-voittonsa lisäksi mm. Tähdet, tähdet sekä The Voice Kids -ohjelmista. Kahden soololevyn ja joululaulu-albumin lisäksi Diandran upeaa ääntä on kuultu myös Mikael Gabrielin, Uniikin sekä Cheekin hittisingleillä.

Konsertin kesto on 1h 45 min sis. väliajan.

LIPUT 29,50 € Lippu.fi.

Konsertin tuotanto ja lisätiedot: Turun Muusikot ry

Torstai 22.8.

turku

Tervetuloa Archipelago Sea Jazzin musiikin- ja tunnelmantäyteiseen lanseeraustilaisuuteen torstaina 22.8.2019 Jokilautta Auralle ja Ruissalon Telakalle!

OHJELMA

Jokilautta Aura, Apteekkimuseon pysäkki Kristiinankadun päässä

Klo 15.00 Avajaissanat & DJ Klaus Wing
Klo 16.00 Archipelago Sea Jazz -risteily Ruissalon Telakalle
Esiintyjinä Antti Sarpila, Kadi Vija, Jussi Fredriksson, Bosse Mellberg, Antti Lötjönen

Westin-sali, Ruissalon Telakka

Klo 17.45 Archipelago Sea Jazz Theme - Jussi Fredriksson
Klo 18.00 Mika Kallio Solo
Klo 19.00 Verneri Pohjola Quartet:
Verneri Pohjola, Tuomo Prättälä, Antti Lötjönen, Mika Kallio
Klo 20.00 DJ Klaus Wing

***
Paluu: Turun joukkoliikenne Föli (kertalippu 3€)
Bussi nro 8 ja Föli-vesibussit klo 18, 19.35 ja 21.10

Tilaisuus on ilmainen, mutta jokilautta Auran kapasiteetti on rajallinen. Ruissalon Telakalle voi saapua myös omalla kyydillä.

Lämpimästi tervetuloa!

Archipelago Sea Jazz on uusi kansainvälisesti houkutteleva festivaalisarja, joka rakentuu saaristomme vetovoiman ja laadukkaan jazzmusiikin ympärille. Se yhdistää kaksi uutta festivaalia (Turku Sea Jazz ja Åland Sea Jazz) sekä kaksi jo vankan jalansijan ja vakituisen yleisönsä saavuttanutta tapahtumaa (Baltic Jazz ja Korpo Sea Jazz) yhteisen Archipelago Sea Jazz -nimen alle.

Lauantai 24.8.

loviisa

Loviisan Wanhat Talot: UMO Helsinki – Half the Fun,Ravintola Loviisan Kappeli, loviisa24.8. Klo 17:00

keikka

UMO Helsinki Jazz Orchestra vierailee Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa ja soittaa Ravintola Loviisan Kappelin viehättävällä ulkoterassilla lauantaina 24. elokuuta.

Kapellimestari Ville Vannemaa on koonnut iltapäiväkonserttiin upean ravintolarakennuksen henkeä ja ikää kunnioittavan ohjelmiston. Luvassa on letkeää, kepeää ja svengaavaa jazzia kahdelta jazzorkesterihistorian keskeisimmältä säveltäjältä, Count Basielta ja Duke Ellingtonilta. Säveltäjälegendoilta kuullaan upeita karaktäärikappaleita, kuten Basie Straight Ahead, Lil’ Darlin’, Cute, Half the Fun ja Take the A-Train.

Konsertti on osa Kamariorkesteri Avantin, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomalaisen barokkiorkesteri FiBOnyhteistä AUF-kiertuetta Itä-Uudellamaalla. AUF on kolmen eri genreä edustavan orkesterin yhteinen, keväällä 2018 alkanut hanke, jonka puitteissa rakentuu uudenlaisia yhteistyömalleja sekä yhtyeiden kesken että erilaisten konserttijärjestäjien kanssa. Kuulijat pääsevät sekä tuttujen että yllättävien elämysten äärelle. Itä-Uudenmaan kuntakumppaneiden, Askolan, Mäntsälän, Porvoon, Pukkilan, Sipoon ja Loviisan lisäksi Loviisan kulttuuripalvelut, Musiikkiopisto Loviisassa, Ravintola Loviisan Kappeli sekä Porvoonseudun musiikkiopisto ovat merkittävässä roolissa yhteistyön toteuttamisessa.

Sunnuntai 25.8.

helsinki

SunJazz: KAMA Kollektiv,Tenho Restobar, helsinki25.8. Klo 20:00

keikka

Lumi narskuu jalkojen alla, sudenkorennon siivet värähtelevät ilmassa, talven autioittama hiekkaranta kuiskaa kesän muistojaan tuuleen. Tätä on KAMA; suomen kielen sana tavaralle, asioille, jutuille. KAMA on arjen pieniä asioita, luonnon pieniä ihmeitä, jotka välillä jäävät meiltä kaikilta huomaamatta. Kansainvälisten muusikoiden kollektiivi yhdistelee laulettua ja instrumentaalia, Pohjoismaalaista jazzia sekä kansanmusiikista ja indie popista ammentavia melodioita maalaillen lumoavia maisemia yli erilaisten tunteiden ja tunnelmien. Amsterdamissa asuvan Kirsi-Marja Harjun yhtye saapuu vihdoin konsertoimaan myös Suomeen. 25.8 heillä on ilo soittaa Tenhon SunJazz-klubilla Helsingissä. KAMA Kollektivin esikoisalbumi, "KOTI", julkaistiin 29.3.2019 Amsterdamissa ja Suomessa 31.5.2019. Se on äänitetty ja miksattu Fattoria Musica- studiolla Osnabrückissa, Saksassa. Levyn julkaisukiertueet vuonna 2019 sijoittuvat mm. Alankomaihin, Saksaan sekä Suomeen.

Line-up: Kirsi-Marja Harju (FI) – trumpetti, laulu, sävellys Aurora Hentunen (FI) - piano Jonathan Nagel (DE) – kontrabasso, sävellys Yoad Korach (IL) – rummut

Tiistai 27.8.

mikkeli

KAMA Kollektiv @ DOM,DOM, mikkeli27.8. Klo 19:00

keikka

Lumi narskuu jalkojen alla, sudenkorennon siivet värähtelevät ilmassa, talven autioittama hiekkaranta kuiskaa kesän muistojaan tuuleen. Tätä on KAMA; suomen kielen sana tavaralle, asioille, jutuille. KAMA on arjen pieniä asioita, luonnon pieniä ihmeitä, jotka välillä jäävät meiltä kaikilta huomaamatta. Kansainvälisten muusikoiden kollektiivi yhdistelee laulettua ja instrumentaalia, Pohjoismaalaista jazzia sekä kansanmusiikista ja indie popista ammentavia melodioita maalaillen lumoavia maisemia yli erilaisten tunteiden ja tunnelmien. Amsterdamissa asuvan Kirsi-Marja Harjun yhtye saapuu vihdoin konsertoimaan myös Suomeen.

Tiistaina 27.8 yhtye soittaa DOM:ssa Mikkelissä (Porrassalmenkatu 18) ja vieraaksi saadaan Mikkeliläislahtöinen pianisti Juho Valjakka. Sattaa olla, että bändin liideri Harjukin asui pari vuotta sitten Mikkelissä yhden kesän..... Joten kotikenttätunnelmaa on ilmassa.

KAMA Kollektivin esikoisalbumi, "KOTI", julkaistiin 29.3.2019 Amsterdamissa ja Suomessa 31.5.2019. Se on äänitetty ja miksattu Fattoria Musica- studiolla Osnabrückissa, Saksassa. Levyn julkaisukiertueet vuonna 2019 sijoittuvat mm. Alankomaihin, Saksaan sekä Suomeen. Suomen kiertueella pianovastuun jakavat Aurora Hentunen ja Juho Valjakka. Liput: 10e / 8e ovelta Kiertueen muut keikat: 24.8 Porvoo (Vanha123), 25.8 Helsinki (Tenho Restobar), 28.8 Kuopio (Gusto Runin), 29.8 Jyväskylä (Poppari, Summer Jazz Club), 30.8 Lappeenranta (Kulttuuritila Nuijamies)

Kirsi-Marja Harju (FI) – trumpetti, laulu, sävellys Juho Valjakka (FI) - piano Jonathan Nagel (DE) – kontrabasso, sävellys Yoad Korach (IL) – rummut

Kuva: Eat Mielies Photography

salo

SaloJazz Live: Aurora Hentunen Quartet,Veturitalli, salo27.8. Klo 19:00

keikka

Liput 12€ / 5€ (opisk./koul.), SaloJazz-jäsen 10€

Aurora Hentunen - piano, laulu
Joona Kilponen - trumpetti
Veli-Matti Silanterä - basso
Ville Luukkonen - rummut

AHQ eli Aurora Hentunen Quartet, joka julkaisi suositun debyyttialbuminsa Second Spring v. 2018, aloittaa uuden albuminsa Frost julkaisukiertueen SaloJazz Live-keikalla elokuun lopussa.

Kvartetti tunnetaan suomalaisen luonnon ytimestä nousevasta modernista jazzsoundistaan, jota täydentävät mm. helposti lähestyttävät kansanlaulun omaiset melodiat ja sähköiset efektit. Yhtye on otettu hyvin vastaan sekä kotimaassa että Euroopassa: Frost-albumin kiertue jatkuu syksyllä Suomen jälkeen Hollannissa, Saksassa, Ranskassa sekä Belgiassa. Yhtyettä, jonka jäsenet ovat saaneet koulutuksensa Suomessa, Hollannissa ja Yhdysvalloissa, kiitetään mm. musiikin tuoreudesta, saumattomasta yhteissoitosta sekä korkeatasoisesta ammatillisesta otteesta.


“parhailta raidoiltaan aivan kotimaista huippuluokkaa” - Jazzpossu

"Second Spring on esikoislevyksi huomattavan omaääninen pieni mestariteos. Se kertoo Hentusen omakohtaisia tarinoita niin vahvasti, että ne tulevat lähes iholle.” -Mika Terho / Etelä-Saimaa

“a tasteful album, full of surprises, refreshing arrangements and unexpected moments. A definite touch of “the Scandinavian”. Well-played by top musicians from the new generation” - Jasper van’t Hof

aurorahentunen.com
facebook.com/aurorahentunenmusic
instagram.com/aurorahentunen/

Keskiviikko 28.8.

helsinki

Kallio Calibro Kesäjazz-klubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki28.8. Klo 22:00

Henri Jokinen, kapellimestari, sävellykset, kitara

Erik Heikkinen, rummut

Juha-Pekka Jääskeläinen, vibrafoni 

Eemeli Männistö, basso

Ville Tolvanen, urku

UMO Helsinki Ensemblet Oodissa,Keskustakirjasto Oodin Kino Regina / Auditorio, helsinki28.8. Klo 12:00

keikka

UMO Helsinki Jazz Orchestran 16-henkinen big band mukautuu myös mielenkiintoisiksi ja harvemmin kuulluiksi pienyhtyeiksi – tervetuloa kuuntelemaan keskustakirjasto Oodin Kino Reginaan / Auditorioon vaskisektioiden ja kompin muodostamaa yhtyettä klo 12.00–12.45 ja saksofonikvintettiä klo 14.00–14.30.

Vaskiyhtyeen soitossa yhdistyvät trumpettien ja pasuunoiden kuulaat sävyt rumpujen ja basson kepeään svengiin. Ohjelmistossa kuullaan ikuisia klassikoita kuten So Whats´s NewAutumn LeavesLa Vie en Rose ja In a Sentimental Mood. Kotimaista sielunmaisemaa tulkitaan Rauno Lehtisen ja Unto Monosen sävellysten siivittämänä. Ohjelmistoja ovat suunnitelleet ja sovittaneet Mikko Hassinen ja Erno Tiittanen.

Saksofonikvintetti tulkitsee nostalgisia säveliä samettisesti ja svengaavasti. Luvassa on ihania kappaleita kuten Kultainen nuoruusSiks oon mä suruinen ja Hopeinen kuu, jonka lisäksi tulkitaan upeita ulkomaisia sävellyksiä. Saksofonikvintetin ohjelmiston on suunnitellut Ville Vannemaa ja hänen lisäksi yhtyeelle ovat tehneet moderneja sovituksia Jouni JärveläMikko Hassinen ja Sampo Kasurinen.

Konserttiin on vapaa pääsy, ei lipunmyyntiä tai ennakkovarauksia. Huomioithan, että Kino Reginaan mahtuu korkeintaan 250 henkilöä ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

kuopio

KAMA Kollektiv -levynjulkaisukiertueen keikka,Gusto Runin, kuopio28.8. Klo 19:00

keikka

Lumi narskuu jalkojen alla, sudenkorennon siivet värähtelevät ilmassa, talven autioittama hiekkaranta kuiskaa kesän muistojaan tuuleen. Tätä on KAMA; suomen kielen sana tavaralle, asioille, jutuille. KAMA on arjen pieniä asioita, luonnon pieniä ihmeitä, jotka välillä jäävät meiltä kaikilta huomaamatta. Kansainvälisten muusikoiden kollektiivi yhdistelee laulettua ja instrumentaalia, Pohjoismaalaista jazzia sekä kansanmusiikista ja indie popista ammentavia melodioita maalaillen lumoavia maisemia yli erilaisten tunteiden ja tunnelmien. Amsterdamissa asuvan Kirsi-Marja Harjun yhtye saapuu vihdoin konsertoimaan myös Suomeen. Keskiviikkona 28.8 yhtye soittaa Gusto Runinissa Kuopiossa. KAMA Kollektivin esikoisalbumi, "KOTI", julkaistiin 29.3.2019 Amsterdamissa ja Suomessa 31.5.2019. Se on äänitetty ja miksattu Fattoria Musica- studiolla Osnabrückissa, Saksassa. Levyn julkaisukiertueet vuonna 2019 sijoittuvat mm. Alankomaihin, Saksaan sekä Suomeen. Suomen kiertueella pianovastuun jakavat Aurora Hentunen ja Juho Valjakka.

Kirsi-Marja Harju (FI) – trumpetti, laulu, sävellys Juho Valjakka (FI) - piano Jonathan Nagel (DE) – kontrabasso, sävellys Yoad Korach (IL) – rummut

Kuva: Eat Mielies Photography

Torstai 29.8.

jyväskylä

Summer Jazz Club: KAMA Kollektiv & Musta Nasa,Ravintola Poppari, jyväskylä29.8. Klo 20:00

KAMA Kollektiv

Musta Nasa

keikka

Summer Jazz Clubin kesä huipentuu tuttuun tapaan torstaina 29.8. klo 20, kun lavalle nousee jälleen kaksi loistavaa ja mielenkiintoista suomijazzin taivaalle kiitävää nuorta yhtyettä. Tällä klubilla toinen vieraaksemme saapuvista yhtyeistä on KAMA Kollektiv, jonka kansainvälinen muusikoiden kollektiivi yhdistelee laulettua ja instrumentaalia, Pohjoismaalaista jazzia ja populäärejä melodioita maalaillen lumoavia maisemia yli erilaisten tunteiden ja tunnelmien. Yhtye julkaisi tänä vuonna esikoisalbuminsa, joten sitä on myös saatavilla! KAMA Kollektiv: Kirsi-Marja Harju – trumpetti, laulu, mbira, sävellys Aurora Hentunen – piano Jonathan Nagel – kontrabasso, sävellys Yoad Korach – rummut ​ Spotify 

KAMA Kollektiven lisäksi lavalle astelee Jyväskylässä jo muutaman vuoden ihastusta herättänyt Musta Nasa, joka tunnetaan hurjasta vauhdistaan ja taidokkaista sovituksistaan. Yhtyeen ytimenä toimii Panu Korhosen, Veli-Matti Silanterän ja Markus Snellmanin muodostama trio ja lavalla saatetaan nähdä myös vierailijoita. Vahvoihin sovituksiin perustuva ohjelmisto sisältää jazzstandardeja, populaarimusiikin klassikoita, Chopinin pianotaidetta sekä originaalimateriaalia suoraan Korhosen sävellyskynästä. Musta Nasa: Panu Korhonen – piano Veli-Matti Silanterä – basso Markus Snellman – rummut

Liput 10/6 €

Perjantai 30.8.

lappeenranta

Nuijazzklubi 6: KAMA Kollektiv,Kulttuuritila Nuijamies, lappeenranta30.8. Klo 21:00

keikka

KAMA Kollektiv on perustettu nykyisessä kokoonpanossaan tammikuussa 2018 Amsterdamissa. Kansainvälisten muusikoiden kollektiivi yhdistelee laulettua ja instrumentaalia, Pohjoismaalaista jazzia ja populäärejä melodioita maalaillen lumoavia maisemia yli erilaisten tunteiden ja tunnelmien. Lumi narskuu jalkojen alla, sudenkorennon siivet värähtelevät ilmassa, talven autioittama hiekkaranta kuiskaa kesän muistojaan tuuleen. Tätä on KAMA; suomen kielen sana tavaralle, asioille, jutuille. KAMA on arjen pieniä asioita, luonnon pieniä ihmeitä, jotka välillä jäävät meiltä kaikilta huomaamatta.

Kirsi-Marja Harju (FI) – trumpetti, laulu, mbira, sävellys Aurora Hentunen (FI) - piano Jonathan Nagel (DE) – kontrabasso, sävellys Yoad Korach (IL) – rummut
 
Kuva: Eat Mielies Photography

pori

Validi Karkia #281: Organ Free (Salonen-Priha-Pikkarainen),Validi Karkia -klubi, pori30.8. Klo 19:00

Organ Free

keikka

Validi Karkian jazz-illassa Kynnys ry:n Vimma-kulttuuripalkinnon saaneen kehitysvammaisen jazz-urkuri Kalle Salosen Organ Free -trio. Tässä ja nyt musiikkinsa improvisoimalla luova yhtye luotaa avaruutta ja psykedeelisiä maisemia. Organ Freen muut jäsenet ovat monista yhteyksistä tutut trumpetisti Antero Priha (Sound & Fury, UMO, J.Karjalainen & Mustat Lasit, Tuomari Nurmio) ja rumpali Hannu Pikkarainen (Pekka Ruuska, Aki Sirkesalo, Vesa-Matti Loiri).

Pe 30.08.2019 Validi Karkia #281: ORGAN FREE (Kalle Salonen, Antero Priha, Hannu Pikkarainen) Gallen-Kallelankatu 12, Pori. Showtime klo 19.00, ovet klo 18.30 Liput 15€. Konsertti on ikärajaton. (Ennakot: Music-Divari Green River, Antikvariaatti Markku Ranta, Pihlajamaan Musiikki ja kukkesand@hotmailcom) Konsertin järjestää Validi Karkia -klubi / puh. 044-2409358

Organ Free on menevän jazzin ja vapaamman ilmaisun yhtye, joka luo musiikkia nyt tässä hetkessä. Trio on astunut avaruuden, psykedelian, poreilun ja ilon maailmaan. Debyyttilevyn julkaisee ensi marraskuussa Mental Beauty Records, jonka kohderyhmänä ovat mielenterveyskuntoutujat ja kehitysvammaiset henkilöt. Esimakua tulevasta albumista antavat tuore musiikkivideo Particle Dance ja 30.8. julkaistava uusi single. Organ Freen jäsenet ovat Vimma-palkittu jazz-urkuri Kalle Salonen ja monista yhteyksistä tutut trumpetisti Antero Priha (Sound & Fury, UMO, J.Karjalainen & Mustat Lasit, Tuomari Nurmio) ja rumpali Hannu Pikkarainen (Pekka Ruuska, Aki Sirkesalo, Vesa-Matti Loiri).

Video 'Particle Dance'
Spotify
Facebook 
http://mentalbeautyrecords.fi/ https://youtu.be/z2neUGDMGTs