Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Anna Inginmaa Quartet Kesäjazzklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki31.7. Klo 21:00

Anna Inginmaa – laulu

Arto Ikävalko – piano

Joonas Tuuri – basso

Ville Luukkonen – rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jazz-Espa: Kalevi Louhivuori QuintetEspan lava, helsinki31.7. Klo 12:00

keikka

Kalevi Louhivuori Quintet käsittelee perinteisempää jazzia modernilla tulkintatavalla, ja tästä syntyy yhtyeen persoonallinen soundi. Trumpetisti Louhivuoren säveltämä musiikki ottaa vaikutteita Horace Silverin, Duke Ellingtonin ja Miles Davisin tuotannoista. Yhtyeen toinen levy Stories on tuloillaan tänä vuonna, ja sillä yhtye nyökkää amerikkalaisen noir-genren suuntaan pilke silmäkulmassa. Albumi nimittäin perustuu Helsingin Kalliossa ajavan taksikuskin erikoisimpiin tarinoihin, joita hän kertoo levyn edetessä. Louhivuori itse toimii kertojana sekä laulusolistina kolmessa kappaleessa.

Kalevi Louhivuori – trp, fl. horn, voc, Jaska Lukkarinen – dr, Ville Vannemaa – sax, Mikael Myrskog – p, Eero Seppä – b

Kuva: Andrea Boccalini

We Jazz X Lonna 2019: OaagaadaLonna, helsinki31.7. Klo 17:00

Oaagaada

We Jazz jatkaa suursuosion saavuttaneiden kesäkeikkojensa sarjaa Lonnan saarella heinäkuussa. Koko perheelle soveltuvien uutta kotimaista jazzia esittelevien keikkojen sarja alkaa 3.7. ja jatkuu keskiviikkoisin heinäkuun ajan. Tapahtumaa pitää kullakin kertaa sisällään vuorossa olevan yhtyeen live-esiintymisen ja We Jazzin DJ-kollektiivin levyvalinnat.

Tapahtumiin on vapaa pääsy ja ne järjestetään Lonnan makasiiniterassilla ja huonomman sään sattuessa sisällä Lonnan makasiineissa. Yhtyeet soittavat kaksi settiä, joista ensimmäinen alkaa noin klo 18.00. Yleisö pääsee Lonnaan alle 10 minuutissa Kauppatorilta JT-Linesin lautoilla. Odotamme viime vuoden tapaan runsaasti yleisöä, joten olethan ajoissa lautalla. Tänä kesänä uutuutena paikalla on myös We Jazzin levykauppa-popup Vinyl Market.

OAAGAADA
Sami Pekkola, sax / Tuure Tammi, tp / Tero Kemppainen, b / Simo Laihonen, dr

 

We Jazz X Lonna 2019, Lonnan saari, Helsinki

ke 3.7. klo 17–21: Aleksi Heinola Quintet, We Jazz DJs

ke 10.7. klo 17–21: Antti Lötjönen Quintet East, We Jazz DJs

ke 17.7. klo 17-21: Katu Kaiku, We Jazz DJs

ke 24.7. klo 17-21: Jukka Perko & Stompy Stompers, We Jazz DJs

ke 31.7. klo 17–21: Oaagaada, We Jazz DJs

Vapaa pääsy

Lautta-aikataulut: http://www.jt-line.fi

Jazz-Espa: Ilkka Arola Sound TagineEspan lava, helsinki31.7. Klo 16:00

keikka

Turkulaissyntyinen trumpetisti Ilkka Arola on rikastuttanut sävelkieltään opintomatkoilla ympäri maailmaa. Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän vaikutteita on kuultavissa Sound Taginen syksyllä julkaistavalla kakkoslevyllä, jolta Espalla kuullaan maistiaisia. Arolan sävellyksissä yhdistyvät elokuvallinen kerronta, monitasoiset rytmikudokset ja rikkaat äänimaisemat. Arola soittaa Suomessa harvinaista quartertone- eli neljäsosasäveltrumpettia, jonka avulla hän seikkailee vaivattomasti arabimusiikin modaalisissa sävelmaisemissa. Matkoillaan hän huomasi, että samankaltaiset rytmiset ja modaaliset ilmiöt löytyvät myös lähempää: pohjoismaisesta kansanmusiikista ja jazzistakin. Nauttiakseen tästä taitavien muusikoiden mausteisesta keitoksesta ei siis tarvitse olla huippuasiantuntija, vaan riittää kun avaa aistinsa!

Ilkka Arola – quartertone trp, fl. horn, Max Zenger – b. sax, b. cl, fl, Eeti Nieminen – dr, Topi Korhonen – gtr, oud, Esko Grundström – db, Juuso Hannukainen – perc, electronics

Kuva: Ilkka Arola

Jazz-Espa: Tomi Nikku 5tetEspan lava, helsinki31.7. Klo 17:30

Tomi Nikku 5tet

keikka

Trumpetisti Tomi Nikku on tunnettu nuoren polven jazzyhtyeistä (Bowman Trio, Maxxxtet, Alder Ego, Sointi Jazz Orchestra) sekä UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina. Hänen uusi yhtyeensä 5tet koostuu ilmaisuvoimaisista muusikoista, jotka tällä poikkeuksellisella instrumentaatiolla pääsevät myös uudenlaisiin rooleihin. Rohkeisiin sävellyksiin ja sovituksiin Nikku on saanut vaikutteita niin modernista jazzista, big band -musiikista kuin klassisilta Blue Note -levytyksiltäkin. 

Tomi Nikku – trp, fl. horn, Max Zenger – a. sax, b. cl, Ilkka Uksila – vibr, Vesa Ojaniemi – db, Jonatan Sarikoski – dr

Kuva: Veera Konsti

Ilmoita keikka

Heinäkuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Selaa kaupungeittain


Katso kaikki tapahtumat