Lauantai 1.6.

helsinki

LISÄKONSERTTI SUUREN KYSYNNÄN VUOKSI. Suomen kirkkaimpiin jazztähtiin kuuluva saksofonisti Timo Lassy yhtyeineen on kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa eräs timanttisimmista kotimaisista jazz-akteista. Lassyn tuore pitkäsoitto Moves keräsi viiden tähden arvioita mm. Helsingin Sanomissa ja jylhä tuplalevy palkittiinkin Emma-gaalassa vuoden 2018 jazzalbumina. Hiljattain 10-vuotista uraansa juhlistanut kombo palaa nyt klubille yleisön pyynnöstä ja tarjoilee G Livelabissa rouheaa viiden tähden jazzia.

Timo Lassy, sax / Georgios Kontrafouris, wurlitzer / Antti Lötjönen, bass / Teppo Mäkynen, drs / Abdissa Assefa, perc

Liput 30€ (sis. eteispalvelumaksu)

Sielukas ja ihastuttava ilta jazzin, bluesin ja soulin kera,Hoitokoti Päiväkumpu, os. Repovuorentie 12, 00670 Helsinki, helsinki1.6. Klo 19:00

Charlotta Kerbs

keikka

"A soulful delight- a night with classic jazz, blues and soul"
Lauantaina 1.6 klo 19.00
Hoitokoti Päiväkumpu, os. Repovuorentie 12, 00670 Helsinki
Juhlasali Sointula.

Charlotta Kerbs, laulu
Sergei Sokolov, piano
Nikolay Zatolochnyj, kontrabasso (Pietari)
Egor Kriukovskikh, rummut (Pietari)
Gianni Gagliardi, tenorisaksofoni (Barcelona)

Tässä konsertissa kuullaan ikivihreitä eri aika-kausista ja genreistä. Klassista, svengaavaa ja hyvänmakuista jazzia, bluesia ja soulia, joita yhdistää koskettavat ja sydämelliset tarinat. Lämpimästi tervetuloa!

Liput käsittelykuluineen 15/10 €
Lipunmyynti Ticketmaster.fi, puh 040 519 48 19 tai artjazzhelsinki@gmail.com, Sysimiehentie 39 A.
Lippuja myös ovelta 30 min. ennen konsertin alkamista.

CHARLOTTA KERBS
Charlotta Kerbs toimii freelance-muusikkona ja lauluntekijänä. Hän on kasvanut Lepplaxissa, mutta on viime vuosien aikana asunut ja työskennellyt Helsingissä. Hän säveltää itse musiikkia, jonka hän esittää soolona sekä eri bändien kanssa, ja hän on myös tehnyt teatterimusiikkia mm. Wasa teaterille ja Oravais Teaterille. Hän työskentelee eri musiikkilajien parissa sekä solistina että lauluntekijänä – jazz, blues, soul, funk, reggae sekä kansan-/maailmanmusiikki. Charlotta on esiintynyt eri puolilla Suomea sekä Ranskassa, Espanjassa, Ruotsissa, Latviassa ja USA:ssa. Hänet kutsutaan myös usein taustalaulajaksi ja erilaisiin studiotuotantoihin. Hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Gregg Staffordin (USA), Luciano Messenjahin (Jamaika), Akim Colorin (Benin), Pierre Swärdin (Ruotsi), Alvar Gullichsenin, Pepe Deluxén, Ina Forsmanin, Markku Johanssonin ja Jorma Panulan kanssa.

www.facebook.com/charlottakerbs
https:/www.instagram.com/charlotta.kerbs/
Spotify

Tiistai 4.6.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Jorma Tapio & Kaski,ravintola Laulumiehet, helsinki4.6. Klo 19:00

keikka

Jorma Tapio: Altto- ja tenorisaksofoni, bassoklarinetti ja huilut

Ville Rauhala: kontrabasso

Janne Tuomi: rummut ja perkussiot

 

“Melodista, voimakkaan tunnelatauksen omaavaa freejazzia.Dynamiikka vaihtelee suurista energiaryöpytyksistä kuiskaukseen. Yhtyeen väriskaala on laaja Tapion eri puhaltimien myötä.Rehellistä ilmaisua.Yhtyeen julkaisema CD “Ghatika” valittiin New York Jazz Reviewissä yhdeksi vuoden 2016 parhaimmaksi jazzlevyksi.”

 

http://www.jormatapio.com/jorma-tapio--kaski.html

 

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

 

Liput: 18 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 12€, opiskelijat 10 €, pariskunnat 12 + 12 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai www.helsinkijazz.fi, jolloin lippujen hinnat: 19,5/13,5/11,5 €.

Keskiviikko 5.6.

helsinki

Kadi Vija Trio Kesäjazzklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki5.6. Klo 21:00

Kadi Vija Trio

Kadi Vija – laulu

Héctor Lepe – kitara

Juuso Rinta – kontrabasso

 

Lauantai 8.6.

helsinki

Feel Helsinki: Emmi U. Quintet,Musiikkitalo, Black Box, helsinki8.6. Klo 15:30

keikka

Emmi U. Quintet esiintyy erityiskokoonpanolla 8.6. Feel Helsinki -tapahtumassa Musiikkitalolla klo 15:30. Emmi U. Quintet on Sibelius-Akatemian global music -linjan opiskelijan Emmi Uimosen luotsaama jazzkvintetti, joka soittaa Uimosen säveltämää ja sovittamaa modernia, pohjoista jazzia. Uimosen teoksissa kuuluu klassisen impressionismin unenomaisuus, luonnon inspiroimat pitkät, haikeat melodiat ja brasilialaisen rytmiikan kaiut. Kaiken läpi väreilevät eksistentialistisen melankolian pisarat, viulun ja saksofonin yhdessä ja erikseen soittamat melodiat ja improvisaatio. Emmi U. Quintet äänitti debyyttilevynsä toukokuussa 2019. Albumi julkaistaan syksyllä 2019.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Emmi Karoliina Uimonen - piano
Jesse Vilhomaa - alttosaksofoni
Robbie Sherratt - viulu
Tuomas Talvi - kontrabasso
Erik Fräki - rummut

Sunnuntai 9.6.

helsinki

SunJazz: Kalevi Louhivuori Quartet plays John Coltrane + jazz jam,Tenho Restobar, helsinki9.6. Klo 20:00

keikka

SunJazz: Kalevi Louhivuori Quartet plays John Coltrane + Jazz Jam
Su 9.6.2019 klo 18-22 / vapaa pääsy
 
KLQ:n keikan jälkeen luvassa jazzjamit - lava on vapaa!

Kalevi Louhivuori, trumpet
Mikael Myrskog, piano
Eero Seppä, bass
Joonas Leppänen, drumsv

Keskiviikko 12.6.

helsinki

Viba Kesäjazzklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki12.6. Klo 21:00

Viba

Virva Immonen – laulu

Toomas Keski-Säntti – kosketinsoittimet

Oskari Siirtola – basso

Okko Saastamoinen – rummut

Lauantai 15.6.

helsinki

Flamenco Jazz - Cuejero (FI/ES/CH),Ihana Kahvila Baari, helsinki15.6.

keikka

Cuejeron musiikissa kohtaavat moninaiset musiikkikulttuurit, flamenco ja espanjalainen kansanmusiikki yhdistyvät Lähi-idän ja Latinalaisen amerikan vaikutteisiin. Yhtyeen tavoitteena on löytää taiteellisen suhde näiden kulttuurien ja musiikkiperinteiden välille, jotka ovat eläneet yhdessä satoja vuosia.

 Konsertissa kuullaan yhtyeen omia sävellyksiä sekä sovituksia perinteisistä lauluista.

Lotta-Maria Pitkänen (Finland) Violin
Javier Sanchez (Spain) Double bass and fretless bass
Toni Jokiniitty (Finland) Flamenco guitar
Ricardo Padilla (Chile) Percussion

larsmo

Föusjazz,Föusbacken, Fagernäs, larsmo15.6. Klo 19:00

Ginger Sisters

Jorma Lover Big Band

keikka

Föusjazz on musiikkitapahtuma, joka tarjoilee iloista ja svengaavaa jazzmusiikkia. Tapahtuma on järjestetty joka kesä vuodesta 2000 lähtien ja tänä vuonna se järjestetään 20. kertaa. Musiikki on yleisöystävällistä ja helposti kuunneltavaa jazzia ja jazzahtavaa musiikkia. Esiintyjinä ovat pääasiassa paikalliset tai paikallisesti kytkeytyneet artistit.

Tänä vuonna Föusjazzissa esiintyvät Ginger Sisters ja Jorma Lover Big Band.

Föusjazz pidetään ulkona kauniissa Föusbackenin miljöössä Stenfähusetin ulkopuolella Fagernäsissä, Luodossa. Tapahtuman järjestää Fagernäsin kyläyhdistys ja taiteellisena johtajanaan ja kantavana voimanaan Jan-Anders “Jonte” Fagerhed.

Vapaa pääsy!

Sunnuntai 16.6.

helsinki

SunJazz: Milo & Moses,Tenho Restobar, helsinki16.6. Klo 20:00

keikka

Milo & Moses on kaikkien aikojen nuorin levyttänyt Suomijazz-yhtye, jonka poikkeuksellinen kypsyys on kerännyt runsaasti kiittäviä arvioita ja radiosoittoa. Kolmisen vuotta toiminut ja säännöllisesti keikkaileva Milo & Moses on kahden yläastelaisen (nykyisin jo lukion tokaluokkalaisen) perustama kokoonpano, jonka ytimen muodostavat tällä hetkellä 17-vuotiaat Milo Mäkelä (sähkökitara) ja Moses Kuloniemi (rummut). Kontrabassoa soittaa 19-vuotias Jon Pettersson. Levy-yhtiö KHY Suomen Musiikki Oy poimi nuorukaiset talliinsa kaksi vuotta sitten ja julkaisi kombon debyytti-lp:n syyskuussa 2016. Suomijazzin tulevaisuuden toivojen yhtye edustaa tyylillisesti groove jazzia vahvalla be bop -komponentilla. Milo & Moses julkaisi äskettäin järjestyksessä toisen, Among Friends -nimisen albuminsa.

Keskiviikko 19.6.

helsinki

Jarno Tikka Standards Quartet Kesäjazzklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki19.6. Klo 21:00

Jarno Tikka – saksofoni

Toomas Keski-Säntti – piano

Eero Seppä – basso

Joonas Riippa – rummut

Keskiviikko 26.6.

helsinki

Quu Kesäjazzklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki26.6. Klo 21:00

Arto Ikävalko – piano

Joonas Tuuri – basso

Ville Luukkonen – rummut

Sunnuntai 30.6.

helsinki

SunJazz: Ainon,Tenho Restobar, helsinki30.6. Klo 20:00

keikka

Miltä kuulostaa maailmanlopun alku, se lyhyt aika, kun vain mummot ja lokit ovat elossa? AINON kuljettaa kuulijaansa matkalla ajassa ja tilassa luoden voimakkaita kuvia, joiden äärellä voi pysähtyä. Se natisee ja lilluu, kunnes yhtäkkiä takavasemmalta alkaa rytminen kudos, johon takertua. AINON on sellisti-säveltäjä Aino Juutilaisen vuonna 2017 perustama helsinkiläinen yhtye, jonka musiikissa on vaikutteita jazzista, nykymusiikista ja klassisesta musiikista. Musiikki on osittain improvisoitua ja osittain sävellettyä juuri tälle instrumentaatiolle ja näille ainutlaatuisille muusikoille. AINON yhdistelee asioita vapaasti assosioiden ja tavoittaa kuuntelijan leikkisyydellään. Tuoreudestaan huolimatta AINON on saanut paljon kehuja soinnistaan, energisyydestään ja muuntautumiskyvystään. Tenhon keikalla kuullaan kappaleita tulevalta ensialbumilta, jonka yhtye levyttää vain pari päivää myöhemmin.

Aino Juutilainen - sello
Satu-Maija Aalto - viulu / alttoviulu
Suvi Linnovaara - saksofoni / klarinetti
Joonas Leppänen - rummut