Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Katu Kaiku, Jean Erik,Validi Karkia Klubi, pori10.4.

keikka

Validi Karkia #274:
Ke 10.04.2019 KATU KAIKU, JEAN ERIK
(Adele Sauros, Mikael Saastamoinen, Erik Fräki / Janne Tuovinen, Pauli Lyytinen, Artturi Rönkä, Anssi Tirkkonen)
Gallen-Kallelankatu 12, showtime klo 19.00, ovet klo 18.30
Liput 20€. Konsertti on ikärajaton.

KATU KAIKU
on rohkea, tinkimätöntä omaa näkemystään esittävä moderni jazzyhtye, joka on soittanut yhdessä vuodesta 2013. Yhtyeen muusikot Adele Sauros, Mikael Saastamoinen ja Erik Fräki edustavat Suomen kokeilevan jazzin kärkikastiin lukeutuvaa nuorta sukupolvea. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2016 ja uusi albumi Luna ilmestyy 29.3. Katu Kaiku on esiintynyt useasti ympäri Suomea muun muassa We Jazzissa, Norpas- ja Pori Jazz -festivaaleilla. Yhtye on kiertänyt myös Norjassa, Espanjassa ja Hollannissa. Katu Kaiku oli vuoden 2015 Suomen Young Nordic Jazz Comets -kilpailun voittaja.

Katu Kaiku uusiutuu toisen albumin myötä ja uusi sointi rikkoo useamman musiikkityylin rajoja. Uusi progressiivisempi tyyli koostuu mieleenpainuvista melodioista, efektoidusta sähköbassosta ja tahtilajigrooveista. Yhtyeen ilmaisu muistuttaa sointia, joka on popin, elektroakustisen nykymusiikin ja minimalistisen jazzin välissä, hengenheimolaisinaan Portico Quartet, Jaga Jazzist, and The Cinematic Orchestra.

Adele Sauros - tenori- ja sopraanosaksofonit, huilu, laulu
Mikael Saastamoinen - sähköbasso, efektit
Erik Fräki - rummut, perkussiot

JEAN ERIK
Iisalmelaislähtöinen kontrabasisti Janne Tuovinen on koonnut yhteen lempimuusikkonsa tulkitsemaan hänen musiikkiaan. Vuonna 2017 perustettu Jean Erik tuo esiin Tuovisen vahvuudet muusikkouden ohella myös säveltäjänä. Soittajisto koostuu nuorista kansainvälistä mainetta niittäneistä muusikoista ja säveltäjistä. Jykevät riffit, kollektiiviset vapaat osuudet sekä raikkaat harmoniat kuljettavat tarinaa läpi monitasoisen rytmikkään polun. Tuovinen kuvaa musiikkiaan pohjoismaiseksi jazziksi höystettynä modernilla äänimaisemalla. Jean Erik julkaisee debyyttialbuminsa "This Is Jean Erik'' 22.3. (Eclipse Music) ja konsertti on osa yhtyeen levynjulkaisukiertuetta. www.jeanerik.com

Janne Tuovinen – kontrabasso & efektit
Pauli Lyytinen – saksofonit, syntetisaattori
Artturi Rönkä – piano, syntetisaattori
Anssi Tirkkonen – rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa pori

Ei muita keikkoja.